Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2012

Av Neta - 16 maj 2012 22:49

I min matblogg har jag ju skrivit lite om barnmat och diskussionerna kom över på lite annat runt barn också bl.a om vi verkligen var ute varje dag, varför vi käkade mellis i parken på fm o.s.v

Ja men självklart är man ute varje dag, är det jättekallt och snöstorm  så kanske inte men mot regn finns det ju för farao regnkläder.

Nu har jag kanske tur, för jag är rätt social och har ett stort kontaktnät och det hade jag då också sen tog jag kontakt med andra mammor på Bvc och öppna förskolan, kyrkis o allt vad man gick på. Självklart tycker jag och därför har vi, både jag och barnen alltid haft kompisar.

Egentid har jag aldrig efterfrågat sen jag fick barn, knappt lämnat bort dom utom i nödfall, som vid Es sjukdom t.ex

Jag tycker det rent ut sagt är skitlöjligt när föräldrar efterlyser egentid, varför i helsicke skaffa barn om man måste ha det? Dessutom får man ju tid för sig själv automatiskt när dom sover. Och när dom är så stora att dom inte gör det längre då är dom ju redan individer som kan sysselsätta sig själva.

Vad du behöver är ju på sin höjd lite kaffe och tystnad en stund, och tystnaden är lika viktig för barnen. Fram med kritor och papper och låt dom skapa själva så har du din egentid.

En annan sak jag reagerar på är när man använder film som barnvakt, hur bra är det liksom? Det måste ju vara utvecklingshämmande.

Barn behöver kreativitet för att utvecklas, och dom behöver ha ett vardagsliv och framför allt måste dom lära sig att "ha tråkigt" och göra något åt det. Det behöver inte hända saker hela tiden.

För barn är ju en nyckelpiga på ett blad eller en fågel i en buske lika spännande som att se en kul film med lite spänning i. Lika att delta i städning, matlagning och bak, det är ju jättespännande och enormt viktigt för självförtroendet att få vara med och skappa ett städat rum eller en sockerkaka.

Jag har aldrig sysselsatt mina barn hela deras vakna tid men däremot har jag varit lyhörd för deras upptäckter. Vi har kunnat ta dubbelt så lång tid på oss hem för att vi hittat en mask vi vill titta på eller att det funnits andra kul saker att upptäcka. Haft ögonen med oss helt enkelt.

Jag införde t.ex "sollås" på videon, det gick att låsa upp om man var sjuk, annars fungerade inte videon vid bra väder. Det lärde sig både barn och barnbarn på en gång, det var liksom ingen idé. Mina barn har heller så gott som aldrig suttit ensamma vid tv eller video förrän dom var bra stora.


Jag tror vi använde mer kottar, stenar och det som fanns i naturen mer än leksaker utomhus. Visst fick dom hopprep, cyklar och sånt när åldern var inne  för det men vi försökte vara kreativa så mycket som möjligt. Vi gjorde också mycket eget som såpbubblor, play doh m.m


Jag försökte också tänka till när det gällde leksaker när dom var riktigt små, köpte mycket petsaker och andra saker där det hände något, blev ett sammanhang när man gjorde något. Duplo är bra också men dom är inte riktigt mogna för att konstruera om dom är under 2 år. Då är nopper bättre och jag är glad att jag sparde mitt för det finns ju inte längre. Plocka i och ur leksaker lär ju barnen att allt inte sitter ihop, kan man sen stapla det också kan det ju vara riktigt kul.

Jag känner mig lastgammal idag när jag ser moderna leksaker där allt är färdigt, ta dom här dockorna man byter fötter på t.ex Hur ska barn lära sig det här med skor o strumpor om man samtidigt kan ta bort foten på dockan? Det blir så snett på något sätt.


Så att vi var ute med våra barn varje dag lärde dom mycket tror jag, på lekplatsen här fanns en båt och en rutchkana med ett litet hus under och som dom lekte där. Ena dan var det där huset en affär, nästa en koja dom älskade att få sitta där o äta sina kex lika mycket som dom gjorde det vid "stora stenarna" eller inne i "skogen" ( 6-7 träd). Dom hittade pinnar som blev fiskar, katter eller stavar, det var inte så noga. Dom åkte nästan hellre nerför backen på en vanlig platsäck eller vaxduksbit än på tjusiga bobben för flera hundra. På somrarna var vi vid badet och där är jag medveten om att vi var och är priviligerade men där lärde dom sig på ett naturligt sätt "vattenvett" likväl som att sand är tyngre än vatten. Att man kan flyta och simma. Bara för att ta ett exempel.

Egentid för oss det fanns som sagt inte, man hade fullt upp med att "utveckla" och inte "avveckla" deras fantasi. Min egen bekvämlighet den har jag väl nu, då var det dom som gällde.

Jag tror att vi gav dom någonting bra som också utvecklade dom till individer och därför gick det också ganska bra när dom började förskolan efter barnledigheten. Vi snålade på dagarna vi som var barnlediga ihop, tog ut mellan 3-5 dar i veckan vilket gjorde att vi kunde vara hemma länge. Jag tror att det tillsammans med de rutiner vi hade med utomhusvistelse har gjort dom till trevliga människor idag.


Sen är jag så klart medveten om att alla inte har dom här möjligheterna men det är inte så ofta dom som klagar över utebliven egentid heller. Jag var själv ensamstående med min son till han var 9 men jag tycker ändå inte det var svårare än sen när vi var 2, klart enklare iaf när man tog alla beslut efter eget intresse. En del praktiska saker blev väl bättre som att storhandla om man har bil t.ex men mycket bra försvann också.


Ja det blev en del, men som sagt har man satt barn till världen så måste man inse vad det handlar om och inte längta tillbaka. Man måste sätta dom i första rummet och sig själv efter det, det handlar ju bara om några få år tids nog är man sin egen igen. Det går fortare än man anar.

Jag retar säkert upp en och annan med de här raderna men jag står för det här och inget kan rubba den åsikten.

Av Neta - 16 maj 2012 13:10

    Så här fin blev hon på dagen D. Tyvärr tog jag ingen bild på håruppsättningen men hon var jättefin i knut med fina pärlor av strass och pärlemor i. Här blåser det lite så håret är inte riktigt rättvist återgett.

Vi skjutsade in henne till kl 19 och åkte sen ut till systeryster och höll henne sällskap på kvällen, hennes gubbe var på jobb nånstans. Fick se hennes nymålade hall med nya innerdörrar och nya fina ytterdörren. Hade blivit så fint. Fikade med nygjord äppelkaka och vaniljsås.

Strax före 22 åkte vi rakt över stora vägen för att slinka in på Maxi och handla lite som fattades och sen åkte vi ett varv och kollade BJ o Flurran men då var där väldigt lugnt.

Åkte upp till standardstället och tog en liten prommis, åt en korv och väntade sen nån timme läsandes i bilen till hon hörde av sig strax efter midnatt.

Hon hade haft kul, maten var god och hon var nöjd med sin kväll. Hade till o med druckit vitt vin till maten och tyckt det var ok. Dom flesta åkte väl hem den tiden eftersom det var skoldag idag, C hade tur hon började inte förrän 10.30 idag så hon kunde sova till 8 och var hemma vid 13.30-tiden igen.


Annars rullar det väl på i förberedelserna, jag ska börja kika på markiserna till altan som ju va av urdålig kvalité och nöttes sönder av ankarlinan vi knöt upp dom med i fjol, laga det jag kan, fålla nya av det som är kvar och hoppas jag får så det täcker ändå. Vill ju ha upp det, blir lite mer ombonat o håller borta blåst o vind.

I helgen händer lite kul saker, glasblåsning, middag med vänner m.m så hoppas vi på finväder så man kan börja fixa lite ute. Kanske rent av köpa lite blommor. Ska också försöka mig på att röka kött för första gången :)

Ha en fin långhelg!



Av Neta - 14 maj 2012 14:45

Helgen som var har gått i rasande fart och bestått mest av städning och trädgårdsröj där jag mest varit arbetsledare förstås, med undantag av att jag stödd på en rollator försökt göra en insats på en rabatt men jag fick ge mig, det gör fortf för ont att stå så med benen raka. Jag klippte dock rosor och lavendel för det betror jag ingen annan   

Ja för er som undrar nu har jag kvar rollatorn bara för att använda den i trädgården, pallkragarna vi odlar i står ju 3 på varann och dom kan jag fortf fixa om jag sitter på den. Sen rullar den inte från mig på samma sätt i trädgården som jag upplevde den gjorde på asfalt så där får jag stödet av den jag behöver. Sen får jag ju med mig verktygen med den, bara en sån sak. Min supergulliga arbetsterapeut som var här häromdan sa också till mig att trädgårdsarbete är "läkande" så hon tyckte absolut inte att jag behöver ha dåligt samvete som har den kvar av den orsaken. Vi ska förresten söka om en elscooter till mig, vet inte om jag skrivit det.


Vi tog ut Skruttan för första gången i går också, finns mycket grönt gräs nu och när vi ändå var där så tog vi ut henne.


     Måste visa er de här härliga bilderna   på bild 2 står hon på bakbenen också på Cs rumpa men jag var så långt bort då, men ni kan klicka på bilderna så blir dom större. Om ni undrar varför C är i hagen så blev Skruttan skrämd av fåglar förra året då hon var i den så på hela aug o sept vägrade hon gå ut.

   Nu ska vi försöka vänja henne vid den igen och hon har sitt "tält" att krypa undan i.


Vad härligt det börjar bli ute nu om man bortser från regn, "kyla" och blåst. Såå grönt och hela trädgården är full av förgätmigej och gullvivor.

  Tog en bild på min egna tuva röda gullvivor som kommer mitt bland höstastrarna vi försöker utrota.


Visst längtar man efter ljumma sommarkvällar nu och altanhäng med tillhörande rosévin? Gör iaf jag. Vi grillade igår och åt däruppe och det kan vi ju göra tack vare att vi har vinterfönstren i fortf men nu vill man ju köpa nya blommor till amplarna och ta bort fönstren, hoppas verkligen vi kan göra det till studenten. Tänk om det är så här kallt då? Ja det går väl också med så mkt folk och stödvärme av infra och gasolkaminen men det blir ju inte hälften så mysigt och Cs danskompisar kommer ju och vill dansa, ja dom håller väl värmen iofs   men se regn vill vi INTE ha 5 juni!!!!


I morgon har 3-orna på GUC sin avslutningsfest på BJ med Hollywoodtema, samtidigt är det avslutningsfest för andra skolor på Flurran så det lär bli mycket fina klänningar i dom kvarteren i morgon. A-B kom med Cs igår

           Ska till en liten justering så inte BH syns bara. Kolla in örhängena hon hittade på Guldfynd, tråkigt nog fanns det inte matchande halsband men hon ska ha ett 3-radigt stelt strasshalsband med tillhörande armband i stället. Sen har jag en tunn svart sjal med rosa rosenknoppar som hon lånar, väskan på bilden är ett traderafynd för 20 spänn som vi ska dela på. Sen har hon ju sin svarta skinnjacka med nitarna hon kan ha dit och hem. Skorna köpte hon när hon gjorde sin prao på Skopunkten, svarta pumps med liten platå och rosett på sidan, dom är väl ingådda också. Vi kör in henne och väntar ev i stan, får väl våldgästa nån och sen åka och ställa oss nånstans isf. Jobbardag för de flesta ju så man kan ju inte va kvar till mitt i natten där. Festen är till 02 men hon trodde hon inte ville va kvar så länge. Hon tycker ju det är jobbigt med fulla människor och hon har ju varit på fest med samma folk förut så hon anar hur det blir.


Ja nu ska jag försöka resa på mig och göra lite pastasås på kycklingen från i lördags. Blev lite rester då.

Av Neta - 11 maj 2012 23:18

Plingade till i telefonen i morse "Hej Agnetha har läst ditt mail och pratat med ordförande i XXX, vi är intresserade men just nu har jag mycket annat, ringer dig nästa vecka för lite mer info hälsningar NN"

från den som har parken där jag vill vara med eventet   Positivt tycker jag och känner mig ganska glad :)


Här har det regnat "cats and dogs" hela fm idag men sprack upp en stund på em för att sätta fart nu ikväll igen. Inte bara det, det blåser "from hell" också.

Elle var här en stund, så vi hade lite fredagsmys med räkor och vårrullar m.m men nu har hon åkt hem och vi andra tre sitter vid varsin dator. L letar släktingar till sin mormor, C pratar på skype med Estland tror jag och jag bloggar   ska snart öppna en ny bok jag fick låna av E.


Har röjt lite i vardagsrummet idag och bytt "kläder" på golvljusstaken till ljuslila, ska fota i dagsljus ska ni få se sen. Fick lite kul idéer för en sminkhörna till C också, så enkel egentligen med spegel med lampor på sidorna så klart, en tavellist för småflaskor och sånt man använder ofta under den och sen en hylla som finns på Ikea med lådor under som "bord". Såg så fint ut. Längtar till vi ska börja göra ordning det andra rummet nere till henne. Ska ju måla hennes furupanel först o främst.


Nej nu ska jag nog försöka avveckla dagen, ha en bra lördag alla!

Av Neta - 10 maj 2012 23:02

Finns det nåt som doftar godare än naturen i vårregn, det har regnat rätt mycket här nu de två senaste dygnen och man riktigt ser hur det blir grönare för varje timme. Älskar den här skira gröna färgen som är nu   fick in en bukett vitsippor som dottern plockat i skogen i ösregn på hemväg från en kompis. Den doften går inte heller av för hackor   så härligt. Hela min gräsmatta är full av gullvivor och snart slår det ut några miljoner förgätmigej över precis hela tomten också. Härliga tider. Varmt är det också, 14 gr trots regn.

  Har den här bilden på datorn nu, det är nästan så man känner doften.


  Snart slår dom röda ut också   


Fått ännu en artist som är positiv till eventet, en Idoldeltagare minsann :) tror ni som känner mig förstår vem han är.   Nu ska det bara bli klart med datum och nu har vi bestämt oss för att köra en söndag blir bäst både ur barn och danssynpunkt.


Annars är det lugnet före stormen, idag har vi klickat hem det sista som ska köpas från nätet, nu är det nog bara mat och papperstallrikar kvar, ja eller de mesta maten ligger ju redan i frysen men det färska. En kul tårtbild ska jag nog ha också. Fröken är ekiperad från topp till tå, smycken bestämda och mössan hemma. Skylten, för guds skull den får jag inte glömma den är ju kvar, men ska nog fixa det i veckan innan ruschen.


    

Hittade också tårtdekor i plast idag, en studentska och en 8 cm stor studentmössa. Ska ju duka blå-gult så den passade så bra, studentskan alltså. 59 kr är lite billigare än 210 kr för en i socker också. Dessutom kan hon ju spara det här om hon vill och känner jag henne rätt så vill hon det.   


Ja det var lite för nu så mysigt att sitta här och höra regnets trummande mot uteplatsens golv på baksidan. Egentligen skulle man gå ner och lägga sig i husvagnen nu, älskar att sova i den när regnet trummar mot taket.   Men nej, kan ju bli våt i håret på vägen dit ...   


Sov gott alla!





Av Neta - 8 maj 2012 18:40

Ja det har jag haft idag med Lotta som är verksamhetsansvarig på Ronald McDonalds hus nr 5 i Uppsala. Jag visste ju redan att hon var positiv till idén och vi hade ett himla bra samtal idag. Det roliga är också att vi har nog stött på varandra i dom här sammanhangen tidigare då hon dels arbetat på barn när vi låg inne med E, dels varit verksamhetsansvarig på Huddingehuset i många år bl.a då vi bott där och jag verkat i stödgruppen, vi kan även ha setts i tjänsten då hon är förskollärare. Hon är Salabacketjej, har gått i Brantan och bott i Bälinge som är vår grannby. 10 år yngre än mig dock. Vi ska luncha snart så då får man väl se om man står där och fnittrar "Jaså var det du"   

Det första vi enades om idag, var att eventet ska vara i maj-juni 2013, då kommer det mer i fas med öppnandet av de första rummen i huset.


Igår fick jag också ja från en av Sveriges mest "kända" sångare, jag vill inte skriva vem det är förrän det är spikat och eftersom det är lite trögt med svar från den park vi vill vara i så kan jag inte ge annat än prel. datum till artisterna heller ännu. Han deltog dock i årets melodifestival. Mailade parken igen idag också med den senaste infon men svarar dom inte snart får vi kanske titta på alternativ, finns några bra ställen förutom det. Vi har ju flera dansställen bara här i och runtom stan där det går att vara vid all sorts väderlek.


Vad gäller artister som jag trodde skulle bli den svåraste biten har det gått bättre än jag trodde, dom har tillfrågats om "självkostnadspris" och för dom flesta är det ok, då ställer man upp, heders åt er. Annars bestämde vi idag att hålla oss runt 10-milagränsen för att inte reseersättningarna ska skjuta i höjden, finns ju mycket där också, framförallt i 08 och jag har ju en hel del att fråga också.

Sponsorer vet jag ju sen tidigare event jag varit med i att det inte brukar vara några problem med, här kommer ju barncancerfonden dessutom vara med till 40% och deras namn öppnar många företags sponsringsvilja, dessutom är ju alla sponsring avdragsgill så kära läsare,företagare, orkestrar m.fl., Ge ett bidrag!!    Den här verksamheten behöver allt man kan få, Ingen kan göra allting men alla kan göra någonting!!! Även små bidrag från privatpersoner är lika viktiga som företages mer generösa bidrag. Viktigt är också att ha folk som kan arbeta ideellt där på ort och ställe, så hör av dig, ju fler vi är ju bättre.


Pratade även ordentligt med sonen idag och han ställer upp, han är ju en van arrangör också och kan säkert ha bra idéer om både verksamhet och marknadsföringen. Han blir en bra "vaktmästare" ni vet en sån som fixar med lite allt möjligt, men kan tänkas behöva ett par sånna till. Vete 17 om det inte behövs "tekniker" också. Kan ju behövas om vi ska ha den artistkavalkad som dragplåster jag vill ha. Familjen i övrigt ställer också upp och jag vet vilka kompisar som kommer att göra det, frågan kommer var så säker.   Jag har ju fler "arrangörer" och fixare i bekantskapskretsen hehe och upptagningsområdet är stooort.


Vad jag ska göra nu framöver är att prata med mina gamla kontakter vad gäller barnaktiviteter, vi har tänkt oss djurhagar, ansiktsmålning, såpbubblor och då menar jag stoooora sånna som man kan få vara inne i, clownerna så klart och sen har jag en grej på gång som jag vet att iaf mina barnbarn kommer att gilla ooootroooligt mycket. Men det får vara lite hemligt än så länge.

Sen ska jag jaga sponsorer men det är ju som regel bara ett telesamtal bort och jag vet ju sen innan vilka jag ska höra med.


Vuxenverksamheten på kvällen blir kanske inte så mkt mer än en dans, eller kanske dansgala ??? Nu spånar jag... roligare med fler som spelar kortare tid än en som står där i 4 timmar eller två som turas, hur många isf??? Någon artist eller 2 eller kanske rent av 3  emellan isf som dom får kompa  Måste ju ha omroddningsunderhållning. Eller kan man bli sponsrad med hyra av grundutrustning så dom bara behöver egna instrument??? Kan det gå till så??? Vill man spela så??? Ja allt detta tål då att tänkas på....


Ja det är tur det är gott om tid, jag kan ju inte hålla på så långa stunder, bara det här inlägget är skrivet i flera omgångar. Ni lär få höra mer om detta var så säkra    och som sagt, hör av er om ni vill vara med.








 

 



Av Neta - 7 maj 2012 12:26

Åkte upp till A-B o B i lördags för att vara behjälpliga på en dans som B ordnat på Årsunda IP med Martinez. Slängde först in våra övernattningsgrejer och tog en fika med A-B innan vi for fram till lokalen. Det var en otroligt fin liten park som tyvärr hade en ganska (för oss iaf) lång trappa upp till danslokalen så E o jag fick nöja oss med att höra Martinez, vi såg dom inte alls. Dansarna såg vi när dom for förbi dörrhålet.

Men vi var ju där för att hjälpa till så vi turades med C och ibland L i biljettlucka. En liten kur med x-a element så vi hade det varmt o gott de stunder vi satt där. Vi hade också en otroligt fin utsikt över månens uppgång, va länge sen jag såg en så häftig måne. Det kom tydligen också så många så det gick ihop sig och det bäddar ju för fler danser där. Dansarna var så positiva och nöjda så det var kul att få hjälpa till. Var också ett härligt gäng som skötte cafét, kul att få träffa lite nya människor   

Efteråt så städade alla efter förmåga och där kände man sig ju mest i vägen    men på ett positivt sätt. Vi kom väl hem strax efter 3 men satt uppe med en liten sängfösare till närmare 4 innan vi kom i säng.

Efter frukost på sönd satt A-B igång med Cs klänning och det visade sig ta lite längre tid än beräknat p.g.a lite ändringar och en seg handsöm så vi kom inte därifrån förrän vid 20-tiden. C hade lagt ur sina busskort och trots att A-B erbjöd sig betala hennes biljetter hem ville hon inte att vi skulle åka hem före och hon ta Upptåget hem. Jag förstår henne blev ju inte så mkt sömn och det är ju liksom inte samma sak att bli skjutsad till Gävle för att åka tåg till stan och sen buss hem med väntetider emellan som att åka bil från dörr till dörr, och än värre om man är trött. Så vi väntade även om man tidvis kände sig seg, hade som tur var en tidning med olösta korsord med mig och matfrågan som ju inte var planerad alls varken från dom eller oss löstes med hämtpizza. E fick en cortisonkänning men blev pigg efter en liten tupplur o en xa tablett. Såg dock på henne att dagen varit jobbig då vi körde hem henne, hon var kritvit i ansiktet av trötthet och hade inte ens ätit nåt mer innan hon somnade och hade sovit till 10 idag.

Vi var väl också trötta men tog lite te o en macka då vi kom hem sen gick C direkt o la sig medans jag kollade genom mail o fejjan innan jag somnade.


Är mycket skriverier på insändarsidorna om polisens slapphet vad gäller nedskräpningen på Valborg nu. Mest irreterad blir jag på dom som skyller enbart på studenterna.


  Den här bilden visar på ett ställe som iaf har fläckar utan skräp men oftast är det ju inte så.


I en insändare i söndagstidningen föreslår en man att polisen ska lagföra en handfull personer i avskräckande syfte alt. lägga en obligatorisk avgift kollektivt på varje student som städavgift.

För det första deltar inte alla studenter

Alla som festar i de parker det gäller är som sagt inte studenter, finns många som inte gått klart varken gymnasium eller ens gått ut nian där och lika många som aldrig tagit studenten.

De containar som sätts upp blir ju fulla på nolltid säger inte det någonting? Man kanske måste ha en eller flera tömningar under det dygnet, dom används ju bevisligen.

Sen en reflektion till som jag gjorde i år! Vad hände med "varannan vatten"? Jag såg de skriftliga uppmaningarna men såg inte en enda som delade ut vatten.

Jag gillar vår Valborgstradition och vill inte ha den förstörd av den här debatten. Men jag delger er gärna Jacke Sjödins lista i söndagens kåseri om traditionens olika dagar.


Valborg - Firande den 30/4 med forsränning, sillunch, parkpicknick, mösspåtagning, champangegalopp och en massa festande överallt och hela natten.


Kvalborg - Fest dagen före då man värmer upp inför morgondagen


Skvalborg - Dan före dan före dan, mest för att få ha fest i dagarna 3.


Ovalborg - Den huvudform man tycker sig ha på morgonen 1 maj om man firat ovanstående 3 dagar.


Svalborg - Det våta, kalla förband man baddar sin ovala panna med 1 maj.


Brutalborg - Högtid runt bl.a snabbmatskrogarna sent på vårkvällar (även andra årstider) då man roar sig med att slå in sina knogar i andra människors tandrader.


Skandalborg - Det faktum att parkerna är totalt nedlusade med plastglas, flaskor, pizzakartonger, och skit efter valborg. Det är fullständigt obegripligt att människor, ofta unga och bildade, kan låta det bli en tradition att bara lämna allt skräp till någon annan.


Moralborg - Gnället över hur stökigt det blir på valborg.


Rivalborg - När en eller flera trånar efter samma partner på Valborgsnatten. (Har dock aldrig hänt vare sig Sjödin eller mig)   


Kalborg - Jacke Sjödins vårfrisyr


Katastrofalborg - När barnens heliumballonger sliter sig (i år kostade dom 60 spänn!!!)


Nepalborg -  Firandet i Himalaya


Nasalborg - Leif GW Persons valborgsfirande


Fodralborg - Önska från tusentals oroliga föräldrar om att få skydda sina barn mot allt som kan hända dom under valborgsfirandet


Normalborg - 1 maj. 





Av Neta - 2 maj 2012 22:32

  Idag har vi premiärfrukosterat på altanen, ja vi intog nog alla måltider därute idag när jag tänker efter. Så härligt väder vi haft, rena sommarvärmen.   Va skönt där igår också, då kom A-B och överraskade lagom till maten, hon syr dotras balkänning och ville prova.


  Den blir så himla fin.


  Blir mycket sånt här dom där altandagarna, fick en prenumeration på korsordstidning i julklapp och har spart lite på dom tills nu, krysset på bilden är min favvo just nu. Man placerar bokstavsstaplar rätt så det bildas en liten story. Som ett krypto fast roligare.


  Måste också få visa grannens blommande träd och buske, det rosa är en Rosenmandel och sen en Forsythia, båda blommar ju på bar kvist. Vi ser ju normalt inte över till dom, men tog ju ner syrénhäcken helt förra året så i år lär vi ju se dom iaf :)


L klippte björnbären idag, ett dagsverke bara det när man ska ha in rankorna i spaljén sen vi har ju inte fegvarianten med taggfria utan riktiga med stora bär (och taggar). Vi klippte aldrig hallonen i höstas heller men nu är det också gjort. Röda vinbäret verkar ha gått åt men det svarta vi köpte i fjol lever, har en idé om att flytta dom från garagemuren till söderläge nedanför altan eller på gräsmattan utanför köksfönstret, nytt rött ska införskaffas och sen är jag lite sugen på ett krusbär också, bara för att kunna göra en paj eller två ;) Har ju haft allt det där men ledsnade när det var som värst här med Es cancer, hann ju inte ta reda på det så vi gav bort dom. Men nu så.... Ska ta en tripp till Söderfors nån dag, sägs att den handelsträdgården ska vara outstanding.


Ha det så bra alla!






Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards