Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2012

Av Neta - 1 maj 2012 10:37

Ja ett gammalt talessätt men ack så sant, vi hade en underbar dag inne i stan igår och sa till varandra på hemvägen att va lugnt det var i år, man brukar alltid se någon som är helt plakat men det hade vi inte gjort igår. Så läser man på twitter igår kväll och den ena händelsen efter den andra ploppar upp från Uppsalapolisen. UNT idag skriver också om den värsta Valborgskvällen på många år. 113 st togs in för fylla. 113 pers   det är ju helt sanslöst! Så lite misshandel, bränder och skadegörelse på kyrkogården på det då. Hur är man funtad när man går in på kyrkogården och välter gravstenar och rycker upp blommor?? Har iaf inte, hittills iaf läst om en enda våldtäkt, peppar peppar....


         


Vi hade iaf en supertrevlig dag där vi bröt lite nya traditioner, så skönt att göra det man vill själv och inte behöva foga sig.

Jag skrev i förra inlägget att ca 20 000 pers var på stan på dan, det visade sig vara lite i underkant var nog snarare 100 000 pers, 20 000 var dom tillresta så går det när man läser fort men fel   


Vi började med forsränningen där vi hade jättebra platser i solen precis vid åkanten. Vi hade lite cider, frukt och ost att snaska på som E hade med sig som lite överraskning. Ca 150 ekipage tävlade i år och vill ni se dom kan man så småningom göra det på www.forsranningen.se

Efter det gick vi en liten bakväg över Fyris torg upp på stan, det är ju "happenings" både här o var, studentsångare stod och sjöng i trappen upp till domkyrkan från torget, det är marknadsstånd och "matstånd" överallt, folk går runt med en slags ryggsäck och säljer kaffe. Raggarna har en egen träff på Fyris torg så vi såg många finbilar igår också.

Jag tyckte det var kul att få kolla runt lite i city, har ju inte kunnat strosa runt på många år men nu satt jag ju bitvis i rullen så då gick det bra.

Vi hamnade till slut på Riddartorget, en liten park som ligger vid sidan om domkyrkan bredvid Värmlands nation, där stod 5 ryska bussar parkerade, undrar om dom kom för Valborg eller om dom bara hamnade mitt i det   va iaf nån utländsk som frågat C vad som hände...

Iaf så intog vi lunchen som vi ju hade med oss där meedans vi spanade in kön till Stockholms nations förfest och tuggade i sambatakt till orkestern som spelade.   

Sen tog vi oss upp till Helga trefaldighet och kollade in de festande ungdomarnas dans en stund innan vi parkerade oss i Odinslund tog en fika och väntade in mösspåtagningen där. C kom dit också efter att ha varit med en kompis hela dan.

Efter det stod vi och tittade på Värmlands nations champangegalopp en stund innan vi gick till universitetsparken och lyssnade en sångarna. Passerade sen ett antal nationer på vägen till bilen.

Efter en dag med mycket glam, stoj och framförallt höga ljud var det sen riktigt skönt att få åka hem till lugnet i byn. Åt lite gott på kvällen med trevligt sällskap.

Var lite fest och smällskjutande här också sen på kvällen men det gick över ganska snabbt ändå.

C åkte till en kompis i grannbyn som hade fest men kom hem strax före midnatt då hon fick åka buss den här kvällen, L ville ta sig ett glas vin till maten han också.


Idag ska det bli rena försommarvärmen här, så vi ska väl tillbringa den ute och så småningom grilla lite.




Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards