Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 9 december 2012

Vinterväglag

Av Neta - 9 december 2012 17:40

  Det tar mindre än en sekund så kan man stå där i motsatt körbana mot färdriktningen eller stå med nosen ner i diket. I värsta fall ligger man upp o ner.

Eller också är det något som "fryser" och så lägger bilen av, så står man där. Risker för både olyckor och motorhaveri ökar i kyla.

  

Ger man sig ut i vinterväglag så är man väl varmt klädd eller? Om man ska åka långt kanske man skalar av sig ett eller två lager förstås det blir ju varmt i en bil, Jackan bör man ha på ryggstödet, bara dra ur armarna efter sen man satt sig. Mään.. som Irving säger, lägg inte övriga kläder som täck- eller vindbyxor, vantar, mössor o halsdukar i skuffen. Ha hellre en kasse och lägg dom i på golvet mellan sätena i baksätet. Vill du inte köra i storstövlar eller kängor så ställ dom så du kommer åt dom lätt och kör i gympadojor. Som passagerare brukar jag också hoppa i några lättare skor men har då kängorna mellan mina fötter där jag sitter. Stannar man vid nån mack eller rastplats och man vill lämna bilen så är det lätt att byta. Lätt att få dom med sig också om man måste lämna bilen fort.

  

Var noga med att vinterrusta bilen, lägg i borste, snöskyffel och isskrapa, kanske även lite sand, i synnerhet vid långfärd.

Inne i bilen på vintern behövs en reflexväst, INNE, du syns kanske inte om du ska ut och öppna skuffen. Vidare behövs en ficklampa, kanske extra batterier, mobilladdare, hängreflexer, värmeljus, gärna modell större som brinner 8-10 timmar, och en tändare i en plastpåse, det senare håller kupén varm vid ett motorhaveri och du syns utifrån.

Vid långfärd även en eller flera extra plädar, kanske kuddar, vatten, termos med varm dryck eller vatten + snabbkaffe o tepåsar och nåt att äta på. Hushållspapper eller en tygtrasa är bra om man ska vara i bilen länge, torka bort imma, torka ren strålkastare m.m samt soppåsar.

  

Reser man med barn så rekommenderar jag en slags förvaring man sätter fast på ryggstöden till framstolarna, finns i olika utformning med fack för pennor, block, tidningar, böcker m.m och smart är att köpa en med dricka/mugghållare.

  till ex den här. Men lätt att göra själv också behöver ju inte vara stängningsbara fickor.

 Barn behöver sysselsättning, biltema har en sån förvaring med nedfällbar klaff också om dom vill se film på en Ipod t.ex men vad händer då om man smäller? Tycker det är lite läskigt. Bättre lyssna än se i bilen.

  

Ta många raster om ni åker långt och ät och drick när ni står still om ni vill göra det i bilen. Men viktigast av allt, anpassa hastigheten till väglag och väder.

  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Av Neta - Lördag 20 april 15:03

Sitter och slöar i soffan medans L duschar. Tänker tillbaka på en kul dag igår. Den började tidigt. Hämtade Annika vid 8 och for iväg mot Sörmland. Ett snabbt men välbehövligt kaffe & mackastopp i Strängnäs hamn. Har ju svårt att äta direkt på morg...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards