Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 14 december 2012

Har ni haft en bra Lucia?

Av Neta - 14 december 2012 00:19

   


Ja det finna många varianter på Luciatåg vi började med frukost framför Lucia på TVn i morse, tände massor av ljus och njöt av sändningen från vår fina Domkyrka med bl.a Helen Sjöholm. Tyckte dock inte att dom där raparna hade i kyrkan att göra och rapa sönder fina julsånger. Vi ska vara rädd om traditionerna.

Vi blev också beklämda då vi hörde att Bocken i Gävle brunnit i natt, i år hann vi inte ens upp o se den.


    Sen la jag mig faktiskt en stund igen och läste och vaknade så klart med boken över ansiktet nån timme senare   

 

Hade så ini bombens ont i högerarmen igår, det är ju den som får ta all avlastning när jag går med kryckorna men nu gjorde det ont runt armbågen och den är ju protes så jag börjar fundera på om belastningen gjort att nån skruv lossnat eller så. Låg med den på en mjuk kudde hela natten så den kom upp lite och något bättre men långt ifrån bra var jag idag. Har ju vattengympan i morrn så jag vill ju inte vara "justerad"

  

 Leif körde in Elle på nåt möte på arbetsförmedlingen och sen kom hon med hem och åt lunch med oss och vi gjorde lite godis och hon åt middag här också. Tanken var att vi alla sen skulle till kyrkans Luciatåg ikväll eftersom Christine gick med där men E började plötsligt må illa och kräktes och då ville hon hem så L tog hem henne när han körde ner C, va 12 gr kallt så C ville inte gå. Stackarn missade fina systers solosång men jag filmade o la ut på min facebook så hon kan se det där. Vi ska ju på julkonserten på söndag och där sjunger hon ju också så hon får ju höra då. Ringde henne ikväll men det hade inte hänt nåt mer så det var väl ingen fara men man vet ju inte.

Vackert som 17 var det iaf och inte fullt i kyrkan heller men bra med folk ändå med tanke på att det inte skulle varit något och att det knappt annonserats.

  

Idag hade Kungahuset lagt ut en bild på sin facebook lilla Estelle, i vit overall och på en blå pulka poserade hon i Hagaparken med mamma och pappa. Vilket charmtroll hon såg ut att vara, men det är väl å andra sidan alla i den åldern. Undrar m hon kommer o ses i en pulkabacke vid Drottningholm med morfar kungen i jul.

  

  Ja vi gjorde lite godis, E gjorde så söta små tomtar som jag tyvärr inte fotade och orkar inte lyfta på häcken nu heller   C gjorde den här nougatmarsipanen som egentligen ska penslas med choklad och dekoreras, jag köpte ju ätbart glitter i rött o grönt i sån ströburk förra året. Men vi var så sugna då vi kom hem från kyrkan så vi struntade i det, värmde lite glögg och provsmakade lite när vi tittade på "Uppfinnarna" och Jamies jul.

  

    Slog in resten av de julklappar jag köpt medans jag laddade upp videona från kyrkan, kassen är 90 cm hög från Rusta men i år hade jag så stora grejer så det rymdes inte. Nu har jag problem hur jag ska förvara dom kaninsäkert... Hittade så fint julpapper också, kan ju inte bara ha julrosor i trädgården måste ha lite sånna på paketen också. Kommer från Plantagen, deras 5 kr-rullar som jag köpte ett gäng olika av.

  Nu är kl över midnatt igen :D men jag älskar de här ensamma nätterna då jag kan få fixa o dona i lugn o ro. Får så mkt gjort och jag kan ju faktiskt sova länge i morrn om jag vill.

Men nu så avvecklar även jag den här Luciadagen.

So long!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 18 mars 00:26

En med hög rygg som avlastar nacken och helst under 12000. Har sett två jag kan tänka mig. En på Möbelmästarna Och en på mio Men absolut inte så här ljus. Dom här två kostar ungefär lika mkt. Och går båda att höja med en förhöjning jag ...

Av Neta - Lördag 16 mars 23:47

Dom far som plockepinn. Så står det i tidningen på nätet och då måste väl det vara sant? Haha! Nej men på riktigt, det är väldigt blåsigt det ser jag med. Träden vajar väldigt djupt. Här började det fara snö i luften strax före 14. Just nu snöar ...

Av Neta - Fredag 15 mars 23:06

Skrev jag att det var vår igår? Nu har vi en orange varning om först stora mängder regn, sen hård blåst och som grädde på moset ca 25 cm snö. Senast vi fick sånna här varningar blev det mkt lindrigare så nu tror man (jag) ju det nu också. Säkert blir...

Av Neta - Torsdag 14 mars 22:34

Så typiskt när jag varit och handlat som i tisdags. Då kommer alltid ett paket till affären dan efter. Så också igår, mina hängpelargoner. En 2-färgad, lila o vit och en riktigt cerise. Hämtade dom idag. Tog in en stor pelargon i tisdags, klippte l...

Av Neta - Tisdag 12 mars 23:49

Annika och jag åkte in till stan strax före 12. Vi hade med oss fika o en lätt lunch. Här hemma var det lite disigt men i stan lyste solen från en molnfri himmel. Det hade den sen gjort här också. Vi skulle ju spana efter lite vårblommor, var säkra...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards