Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 24 januari 2013

Cinderellakryssning

Av Neta - 24 januari 2013 23:10

Ja så blev det, inte en smidig kryss på något sätt för oss eftersom parkeringsdäck på Cinderella är stängt några veckor. Det här med att dra mig i kyla på isiga trottoarer i Sthlm för att komma från parkeringshuset till båten är, trots kort avstånd, inte direkt ultimat. Får ju dessutom sitta och vänta en stund medans det packas ur och i, betalas o.s.v Jobbigt för Elle också att gå på "knaggligt" underlag och hon påverkas ju också av kylan.

Sen är det långt att gå på den båten också, i en glaskulvert också där det är lika isandes kallt som ute. Var -14 på hemväg från båten idag.

Det är en himla skillnad att kunna köra och parkera ombord, sätta sig i en torr och varm bil och köra hem. Idag tinade vi inte upp ordentligt före Märsta kändes det som. Mina leder tar stryk som 17 av kylan, jag behöver inte ens vara utomhus och är jag det som idag blir det värre ändå. Då åkte jag ändå i mina tjocka plyschmjukisar och dom satt inte i vägen.

Satt i bilen med dubbelvikt fleecepläd över benen, handskar på och huvan uppe och frös som bara den i början. Är det så här kallt på CL-kryssen vi bokat så skippar jag den.

Segt hem idag med mycket köer, är det på torsdagar och var lite sviter efter en tidigare olycka också. Var inte hemma förrän halv 6 och då bara vände Leffe o Elle och åkte på släktforskningen, Christine gjorde snabbt en Chili con carne, hade lagt fryst färs i kylen när vi åkte igår och den var ju tinad nu.

Va gott med varm mat och jag övervägde att ta ett glas av ett jättegott vin vi köpte i Taxfree, ett spanskt rödvin men gjorde inte det för då hade jag slocknat, var så himla trött då vi kom hem. Är inte van att vara uppe till halv 4 jag inte   ändå var det ingen lång eftersittning i natt.


  Vinet hette Mia. Så otroligt gott, lite riojakänsla. 46 kr, ja tack! Vi köpte först en som vi tog ett par glas av i hytten, men så köpte L 2 till idag. När kassörskan hörde att vi gillade det så rekommenderade hon L ett annat liknade vin som inte heller va dyrt så han köpte det också. Men jag har inte ens sett den flaskan än mindre fotat den än.


Men iaf för att ta det från början så såg i 2 Västeråstjejer i biljettkön, Anki och min namne som jag känt sen början av 80-talet. Sen visste vi att en namne till från Malung var ombord och min gamla jobbarkompis Lena. Ulla från Umetrakten och Malin från Idre hade åkt från söndag och skulle åka alla 4.

Lena och Malungs-A satt inte med oss, såg inte Lena förrän kvart i 2 i natt och A som hastiagst bara. Men vi andra kamperade ihop på Per-Håkans sida. Första parkett så klart!

Kvällen gick så himla fort dom spelade med Larz-Kristerz men dom hade tappat stilen lite tycker jag, Inte så spektakulärt klädda och väldigt lugna på scen, nej mer ös vill vi ha. Tur dom spelar så bra iaf. C var upp och dubbelbuggade med Anki och Agneta och efter det kom det fram danskillar så hon fick dansa som 17 igår, va till o med tvungen att gå och byta skor.

Eftersittning med en himla massa folk, alla vill ju sitta med Pelle och gänget, ett par killar från L-K var med också. Men alla var lite slitna och vi var trötta så vid halv 4 gick vi allihop.

Sov jättebra i hytten men bodde på 6an och där är det ju alltid lite stökigt så väcktes väl några gånger iaf.

Upp vid halv elva, åt en banan och drack en juice senare efter en stunds foxtrottkurs med Tony Irving  lite frunch i cafét och lyssnade/dansade till Janssons med A o A. Träffade Andreas igen som var med och spelade tillsammans med Petter från MA på en slläktings begravning för ett par år sen.


Hann sen upp i nattklubben så vi hörde L-Ks sista låt, min favvo som Stefan sjunger på Älvdalska. "You rais me up"

Tittade på en 60-talsshow med "Elvis, Jerry Lee Lewis och Roy Orbisson" nostalgilåtarna man minns. Jättebra var dom.

Ja sen var det dags för den iaf till bilen strapatsrika, hemfärden.

C o jag kollade lite på Timells program om roliga klipp men det är väl ungefär det och svarat på mail, 78 st jag gjort ikväll.

- 14 gr nu vid midnatt så nu kryper jag ner under fällen. Vattengympa och lite handling på Nelins i morrn sen ska vi hem och tända en massa ljus, äta en massa gott och dricka lite "Mia".

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Av Neta - Lördag 20 april 15:03

Sitter och slöar i soffan medans L duschar. Tänker tillbaka på en kul dag igår. Den började tidigt. Hämtade Annika vid 8 och for iväg mot Sörmland. Ett snabbt men välbehövligt kaffe & mackastopp i Strängnäs hamn. Har ju svårt att äta direkt på morg...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards