Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2013

Av Neta - 10 januari 2013 22:29

Var på röntgen idag och det gick bra när dom röntgade handleder och armbågarna men hu vilken pärs när hon skulle röntga axeln. Då fick jag stå längre än jag egentligen klarar av utan stöd. Hade kryckorna men skulle ju "slappna av" i axeln och så klart strulade det så dom fick ta om bilderna. Blev till sist tvungen att säga att jag måste sätta mig men då blev hon sur för dom låg lite efter i tid. Men jag gjorde klart för henne på ett lugnt och hoppas jag, trevligt sätt att mina knäskador inte var något jag valt och att vi faktiskt måste vila lite emellan. Hade jag tänkt mig för hade vi ju kunnat ta axeln på en gång som handleden och armbågen på den armen för då hade jag ju fått vila lite emellan.

Hon var röntgensköterska och såg ingen artros direkt iaf, och inte heller mina skruvar i ena armbågen.   

Min första tanke var, "Herregud har dom vandrat iväg i kroppen, var är dom!" Sist jag flög gav dom utslag iaf, på rätt ställe också   

Men om det nu är så att det här att jag får känslan av att armbågen "hoppar ur" ibland beror på det eller helt enkelt mjukdelsskador, för det måste ju vara det jag har, det får väl tiden utvisa. Senor, muskler m.m har förslitningar p.g.a kryckgången helt enkelt, men då tror och hoppas jag att jag så småningom kanske ska få ordning på det via vattenträningen.Som jag tyvärr missar i morgon för C ska på kurs.   Glad iaf att jag inte var så sönder där som i knäna.


När jag var klar åkte vi till Ackis och hämtade E som varit på ögon, jag var på Elisabetsjh och vi hade tid 14 resp 14.20 tänk om det alltid kunde vara så.   sen for vi och handlade lite, dels hö till djuren, sen på Coop där vi mötte min kollega A-B som precis gått i pension. Dom höll på flyttade från sitt hus i Husbyborg in till Luthagen, blev lite paff över det men dom har stuga på Åland också och tycker det räcker med ett hus.

Sen gick C till skopunkten och hittade jättefina lite högre "Farmor Ankakängor" med foder och klack för 145 kr, hon hade ju tur som en tokig.


Nu var vi hungriga men for hem iaf och stekte fläsk och gjorde löksås, varit sugen på det så himla länge och dom hade jättefint stekfläsk i kg-förpackning, skivat o allt för 59 kr. Ångrar att jag inte köpte fler, men har ju till en middag till iaf.

Sen har jag tagit det lugnt, har ont men dom har ju bändit o brutit med mig idag. Nu ska jag snart krypa ner i sängen och läsa, är på sluttampen i boken "Bestulen" av Penny Vincenzi, måste försöka hitta fler böcker av henne på biblan, hon skriver så gudabenådat! Och jag är fortfarande lite deckartrött och tänker vara det till Karin Wahlberg kommer med sin nästa, så det så   


  Måste bara få visa er min nya bild på datan, så himla läcker hittade den på en sån sida man kan ta bilder gratis.

Av Neta - 8 januari 2013 23:58

Nu när ni har 2013 års kalendrar, gör en markering 2 juni, särskilt ni som har barn eller barnbarn och bor i Uppsala eller i dess närhet.

Det är en söndag och det som började som en idé av mig vid en söndagsfrukost är nu verklighet.

Jag hade ju sett att vi äntligen skulle få ett Ronald McDonaldhus i Uppsala, sen vi fick förmånen att bo på huset i Huddinge under Es efterbehandling av hjärntumören hade jag innerligt önskat ett hus hit. Vi har ju så himla stort upptagningsområde och ibland vårdas ju barn här som kommer från andra områden också. När jag var aktiv i Barncancerföreningen så träffade jag familjer både från Östersund och Umeå.


Nu invigs det i juni och strax före förverkligas min idé, En Glad Dag för barn och vuxna på Liljekonvaljeholmen i Uppsala. Kul saker för barn på em och en tidig dans för vuxna kryddat med lite artister. En dag då de vuxna får betala entré och intäkterna går till huset.


Såpbubblor som ni aldrig sett dom, fyrkantiga, åttkantiga, ovala och stoooora.

Hoppborg

Ansiktsmålning

Trolleri

Barndans (Hopp och skutt)

Godisregn

Ev kommer Lions med lite Loppis

Andreas Lundstedt + en barnartist

Dans till Per-Håkans, "gamla" medlemmar från Sannex.


Tillståndet är klart och betalt, vi har en sponsor i Upplands Motor som också fixar "bilar" till godisregnet, en utsocknes Lions sponsrar och ev en från Uppsala.

Men vi skulle behöva lite mer ren ekonomisk spons!

Någon av er därute som läser här kanske kan sponsra? Ingen summa är för liten.

Ja det blir nog bra när det är klart, men mycket jobb återstår, men roligt jobb och vi är en skön liten kommité som fixar.




Av Neta - 6 januari 2013 23:34

Ja då ska man försöka leva lite vardagsliv igen då, Elle som varit här sen julveckan åker hem i morgon, blir väl tomt efter både henne och Kiwi.

  Jag kallar henne mest för Pip-Larsson, ni som haft marsvin vet precis vad jag menar.

Skruttan kommer nog att sakna henne också, idag slickade hon hela ryggen på henne. Så mysigt att dom trivs tillsammans har sällskap av varann.


E fyller ju år den 14e så dom kanske kommer redan till helgen om vi har tur, så vi kan fira henne här. Hon ville ha fikat med mormor hemma hos sig sen så dom får väl åka dit då, hon packade lite av julkakorna som var kvar så hon har.

C ska gå dansinstruktörskurs i Sthlm fred-sönd, det var det vi kollade när vi åkte och hämtade henne vid båten, så hon vet vart hon ska åka med tunnelbanan och vilken station och framförallt vilken uppgång hon ska ta. Hon ska sova hos en kompis i Märsta så hon slipper pendla ända härifrån iaf.


Har ändrat kanalpaket på TVn också från stor till lagom. Vi hade så himla många kanaler vi aldrig ens tittat på så det vi missar är Disney som C såg ibland och Animal planet som L såg på då och då men kändes inte som nån större uppoffring ändå. Vi tittar inte så himla mkt på TV och kanlal 1-11, 1an o 2an även i HD, svt 24, en Eurosport + Tv4 sport, film och news, barn & kunskapskanalen, discovery, MTV, och axess + lokala kanalerna räcker så bra åt oss och de 300 vi spar kan vi lägga på något annat.


Nu har vi bokat en kryssning den 23e också, Per-Håkans och Larz-Kristerz, tänkte först åka även den 20e P-Hs första men så såg jag att CL ska spela i febr så åker på en sån i stället, vill ju höra dom med nya sättningen.


Annars blir det väl inga större förändringar för att det är nytt år. Ska bli lite spännande på torsdag då jag ska röntga båda handlederna, båda armbågarna och hö axel. Vilken dom jag ska få. Men samtidigt skönt att få veta hur det ser ut, jag ska på röntgen på Elisabetsjh så jag slipper den stora människofabriken iaf.


Ska väl ta bort julen i veckan kanske eftersom C är borta i helgen, är ju bara hon som kan bära kartongerna, men vi tar lite varje dag och låter ljusstakar vara kvar över helgen iaf och ute kan det ju få lysa januari ut, har inget tomterelaterat i år, blev inte av för det var så mkt snö på stegen upp till vinden i julveckan.


Sängdags har det blivit nu!

Hörs en annan dag!







Av Neta - 5 januari 2013 15:35

C hade varit på kryss med sina kompisar och vi hade ärende halvvägs ner dit, så vi åkte och hämtade henne vid båten.

Då kunde vi också passa på att kolla var hon ska på kurs nästa helg vilken tunnelbanestn hon skulle av vid o.s.v Kul om man iaf vet någorlunda var man ska om man inte är van vid huvudstaden.


Foto C Karlsson


Hade sett den här bilden över Sergels torg på Facebook hos en vän och blev nyfiken då hon beskrev några fler finheter. Jag har lånat alla bilder, denna från fotografen och de andra från nätet. Klicka på dom för att se ordentligt.

Har ni möjlighet så åk dit och se det live, det här är bara en bråkdel.


  Stenbeckgranen utanför Gamla stan mot vattnet nära slottet


  Kungsgatan


  NK-huset


  Birger Jarlsgatan nära Stureplan


  Tomteträd utanför Dramaten

Av Neta - 1 januari 2013 15:15

Ja så ska man lära sig nya siffror igen   

Hoppas ert nyår var bra, här var det lugnt. Bara Elle hemma. Vi firade lite med Mi o Ma dan innan som också var vår bröllopsdag, den kom iaf jag ihåg..... men sa inget så klart. L han bryr sig inte ens om födelsedagar hellre längre och köper inte en julklapp, inte ens till sina egna barn. Jag köper från mig, skriver inte ens dit han på paketen längre. Trist för vi andra tycker man ska komma ihåg och uppskatta varandra och han borde ju få sig en tankeställare när han alltid får paket från sina döttrar, nu senast en diskmaskin, men icke.


Mi ringde iaf och undrade om dom kunde komma över och det kunde dom så klart, så jag sa att vi tar lite ost & kex. Det resulterade i att dom "i stället för blomma" hade med sig ost & kex också så det blev mycket på bordet   lite typiskt oss när vi ses.

Dom skulle ju åkt på en kryssning i nyår men måste blivit något fel när Ma försökta boka för priset hade varit över 5000 för dom två och det skulle kosta 1700 inkl mat. Så viktigt var det tydligen inte för dom skippade det. Gick till sonen som nu bor granne med dom igår i stället. Dom vet ju att jag inte vill åka till dom på vintern annars har vi ju firat med dom ganska många ggr genom alla år.

Vi har pratat om en sån 3-darskryss till Visby och Bornholm i sommar och jag tror dom skulle hänga på där faktiskt. Bra också om dom är fler som kan dra mig och Mi är ju stark som en oxe   


Ja vi var hemma igår iaf, tog det lugnt, gjorde en 3-rätters och hängde mest framför Tvn, C var hos en kompis i Karlholm och kom nyss hem, hes och lite sliten. I morgon ska hon med kompisar på kryssning. Vi ska också kryssa senare i januari.


Idag var det ju lite kul på TV både fars, nyårsskarameller och Året med de kungliga samtidigt, så typiskt   vi får väl se vad det blir direkt och vilket vi kollar på i efterhand.


Det här med nyårslöften är jag inte mkt för och serman tillbaka till 2012 var det väl året då jag tvingades acceptera att vänner försvinner när man int hänger med längre. Vissa vänner är int så "goda" som man trott. Jag är ju alltid den som hållit i trådar, donat och fixat vid födelsedagar och alla kommer så gärna med men ingen tar över. Tur då att man har Mi o Ma, B o L, I-B o G med flera som ser lite längre och accepterar saker som dom är. Övriga förtjänar ju inte min vänskap. Släkten är ju inte mkt att hänga i julgran när ingifta "syskon" och barn blir viktigare, då får det vara. Synd om mina döttrar bara det är dom som blir lidande.


Men nu vänder vi blad och gör det bästa av sitsen, ska börja med att koka kaffe   



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards