Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 12 februari 2013

Det här med vänskap

Av Neta - 12 februari 2013 14:42

Man kan ju fundera lite över det. Om vänskap är att dela ett intresse tar tydligen den slut för en del om man inte kan utöva det längre.


Medans annan vänskap är så självklar, fast man kanske inte ses på veckor så tar man vid där man slutade hur självklart som helst.


Och för mig är nog dom vänner som jag är bäst vän med dom som har andra intressen än jag men man har beröringspunkter ändå.


Sen dom som är kvar sen länge, i vårt fall dom som inte försvann när Elle blev sjuk och dom vi fick just därför. De senare kanske är just dom man träffar sällan p.g.a avstånd men dom finns där lika säkert som amen i kyrkan.


Sen dom man tror man är vän med men som visar sig inte alls vara det, lite snopen blir man ska jag säga när det bara blir tyst, inte ens en kommentar eller någon "gilla" på facebook. Man duger inte längre, ja man får väl vara tacksam att man upptäcker det till slut. Då nedgraderas de till bekanta fortare än kvickt, och duger inte åt mig heller.

Har rensat vänlistan ganska kraftigt på fejjan idag.


Facebookvännerna jag har är som regel sådana jag träffat, med några få undantag som då som regel är vänner till vänner, i det här fallet på den sida som hette (heter?) Dansbandsdax.

En chattsida där vi som hade samma intresse hade så kul att det anordnades träffar.

Visst kunde det vara tjafs där också ibland men det behövde man liksom inte bry sig om. Man pratade med "sina" och fick vänner över hela landet, vi åkte på kryssningar och träffades på campingar och dansställen där det gick att campa utanför.

Många vänner fick vi och attans va kul det var. Så bytte sidan administratörer, det blev nån slags enmansvälde och konstiga regler, folk blev borttagna utan anledning bara för dom inte tyckte rätt, fler och fler började prata med varann på facebook i stället.

Där ser man vad en bra admin betyder.

Tyvärr föll en del antifacebookare bort av dom vännerna.


Vi har ju fortsatt åka på kryssningar och nu åker vi mest själva, har förstått att en del tycker det är lite besvärligt att åka med oss, dels för min rulle men också för att vi alltid "släpar" på tjejerna som någon sa.

Ja eftersom det inte finns på kartan att jag skulle lämna E ensam hemma om vi åker, de gånger det har hänt har det varit hon som inte velat eller kunnat åka med.

C däremot åker inte alltid med oss nu, har egna krysskompisar. Ja då åker vi väl själva då.

Båda tjejerna är för övrigt ganska självgående och hänger inte alls på oss hela tiden.

Men att en rollator och en rullstol kan bli sånna "bromsar" det trodde jag inte faktiskt. Nu har jag bestämt mig för att sluta fråga, då slipper man bli besviken.








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards