Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2013

Av Neta - 6 februari 2013 16:22

Vi hade bokat två kryssningar den här månaden, en igår för vi var alla så nyfikna på nya Claes Lövgrens sen ska vi åka den 19e också.

Vi har faktiskt sagt att vi ska försöka åka nån gång i månaden nu då vi löst ett av lånen och det är en av dom saker som fortfarande funkar för mig. Jag kan ju inte dansa men på båten är det mysigt att vara med ändå, är ju lite annat än ett Folkets park    Men...


  Mina fötter ser ut så här sen några dar, får inte ens på mig skorna. Så det var inte att tänka på. Blev så himla besviken, var så länge sen jag var på dom, i somras på Grönan tror jag.  Såg sen att M skulle vara på båten med lille bebisen också, hade ju varit kul att träffa dom. Men det är väl bara hoppas att detta elände är borta till den 19e.

Kommer plötsligt och brukar försvinna lika fort, nu tog jag en extra vätskedrivande på dagen så får se om det hjälper till lite. Hoppas jag kan åka på vattengympan på fred iaf.


Den 28e ska jag iaf få prova scooter, ska bli spännande och se hur det går.    Namnegrannen blev glad för då kan vi ju återuppta våra promenader tillsammans. Och jag kommer ut ur huset på ett annat sätt. Kan ju kvista ner till Elle när jag vill också. Sen pratade vi om att skaffa en släpkärra så man kan ta den med på semestrar om man hyr en stuga, vi kan ju ta bådas då. Ska kolla lite på Blocket.


Vi har fått flera nya sponsorer, främst av saker vi behöver ha där, till eventet. Det känns himla bra och kul. E är jätteduktig att hjälpa till med det här och tar egna initiativ också.


Ikväll ska C in till stan och vara lite fotomodell, är en kompis till henne sen många år som lånar en studio ibland och där ska han fota henne ikväll. Spännande, hon ska ha kompisen med sig också.


Själv ska jag göra något så oglamoröst som att gå och steka isterband nu.

Ha en bra kväll!



Av Neta - 4 februari 2013 23:01

I morse ringde arbetsterapeuten och sa att hon äntligen fått klart besked om att jag beviljats en scooter. Elle har ju en redan så jag vet ju att det funkar. Fick också adr till 2 hemsidor så jag kan titta på dom som jag får provköra. Jag vill nog helst ha en med 3 hjul tycker dom verkar smidigast på något sätt. Men dog lite när jag såg att det fanns kabin till en av dom 4-hjuliga, blir ju som en liten bil.


       


Tror det är dom här 3 jag främst ska få prova. Ska bli spännande   

Av Neta - 4 februari 2013 11:36

Nu är det igång igen, kommer utan förvarning och försvinner lika fort. Igår kväll var fötterna så svullna så jag hade svårt att gå till o med med kryckorna. Skor är bara att glömma, fick knappt på mig storkängorna då vi for iväg igår.

Nu har jag höjt fotändan ännu mer än jag brukar ha och måste försöka lägga mig med fötterna högt flera ggr idag.

Blir så irriterad på sånna här störande moment i livet.

Så nu har jag gnällt av mig, ha en bra vecka alla!

Av Neta - 3 februari 2013 22:13

Ja en sån dag var det idag, temp strax under nollan, sol och inte ett moln på himlen. Jag fick tjata liiite men sen packade vi fika och gav oss iväg på vinst och förlust. Hamnade i Österbybruk


  Först åkte vi bakvägen vid lilldammen och kom upp vid Simbadet vi hittade ett perfekt läge för fikat, kollade alla skidåkare, skrinnare och barn som lekte på isen (med föräldrar så klart) Va så härligt att sitta där i solen.

  Utsikten ut över Stordammen gick inte av för hackor heller, där bakom udden till vä ligger vårt favoritbad men idag var det andra aktiviteter på sjön. Många var ute och gick också, inte bara på sjön utan märks att många promenerar från herrgården, rundan runt campingen och tillbaks. Fint där med alla brukslängor också.


Snurrade lite i Österby, det byggs mycket där nu och sen for vi den korta biten bort mot Dannemora

där dom nyligen satt gruvan i drift igen. Många arbetstillfällen har och kommer att skapas så både Österby och Dannemora lever som upp igen och inflyttningen ökar.



    Klocktornet vid gamla gruvan i Dannemora och en kul "sak" vi såg utanför nya gruvan. Kan man semestra med en sån tro? Har ju pratat om att åka dressin.


  Tomten med familj kikade upp ur sin stubbe. Alla upplänningar vet att den "riktiga tomten" bor i Dannemora.


  En sån här skylt har jag aldrig sett innan, det finns gott om varning för vildsvin men för utter är det nog inte fullt så vanligt. Tydligen finns mkt Utter i vattendraget mellan Österby och Dannemora.


Ja det var vår söndag, hur har din sett ut?





Av Neta - 1 februari 2013 22:41

Christine hade varit hos en kompis i Vattholma igår och tog 23.07-tåget därifrån för att åka hem hit med sista bussen.

När hon är ute ensam på kvällarna så har vi alltid messkontakt, eller så pratar jag med henne hela tiden om hon går ensam till eller från bussen. Detta efter att en kompis råkat lite illa ut, och min skrutta har alltid varit lite mörkrädd så det känns bäst så.

Iaf så messade hon när när hon satt på tåget "Det brinner i ett hus i Gränby, det är helt övertänt" jag tänkte att hur farao kan hon se det därifrån men när hon kom hem fick jag klart för mig att det var nog i Gamla Uppsala det brann. Vi åker den vägen till Gränby centrum så var väl därför hon trodde det var där. (Vi måste nog göra något åt hennes lokalkännedom, stackars lilla lantisflicka   )

Jahaja Gamlis, mitt emot Storgården där bor min morbror, en av dom två som finns kvar av fem och som mamma och Rune umgås jättemkt med. När det då kom i nättidningen såg jag att det mkt riktigt var på hans gata, men i en bilverkstad två hus bort. Och som det brann, vi åkte förbi och tittade idag och det var inte mkt kvar inte.


Idag sken solen från en blå himmel, det har droppat från taken och tempen var precis på nollan. Vi for in till stan på em och nu märks den dåliga plogningen på smågatorna härute ännu mer för där det är ordentligt plogat och skottat är det bara vägar nu. Topparna på de upplöjda fårorna på alla åkrar är också snöfria, fåglarna kvittrar som aldrig förr och man börjar hoppas.


  Hoppas på att fröken vår ska komma. Inspirerad av det for vi in till Plantagen och jag hittade lite fint.


  Köpte fönstervivor i lite aprikosorange ton


  En liten söt primula


  Rosor


  Så det här som nästan alltid hamnar i min korg, men kostar dom 5 och 10 kr så...


C handlade lite till sin 20-årsfest också, engångsgrejer och läsk som var billigt på ÖoB som ju ligger strax bredvid Plantagen. Hon var och köpte köttfärs också så nu sitter hon och Elle och gör hamburgare som dom ska styckfrysa råa. Det ska vara amerikanskt tema på festen och då är det ju givet med hamburgare, det äter ju alla ungdomar idag också.


E har hjälpt mig lite med sponsorjagandet och vi har lyckats få 2 företag här i stan som hjälper till, inte med pengar tyvärr men med annat vi behöver, och sen lyckades jag få lite förbandsgrejer av en grossist. Ska man ha ett stort gäng barn på ett o samma ställe får man ju räkna med lite skrubbade knän kanske.


Ja E är kvar, hon donar och fixar, hjälper C som 17 med sin fest, ja hon hjälper mig också, hon är så himla hjälpsam.  

L kom hem idag med en bil som är som ny men med svågerns dator med sig hem, är nån trojan som han inte får bort, hoppas den inte hoppar över på vårt bara men han är väl inte så dum att han fixar med den och har bredbandet igång samtidigt. Han hade kämpat med den datorn till 3.30 i morse så han gav upp mitt i Skavlan och gick och lade sig. Vi stängde också av mitt i Anna Wahlgrens deltagande, kan inte med människan och har aldrig delat hennes metoder.


I morrn är det melodifestivalen så C konstaterade att E ju inte kan åka hem i morgon heller   , man kan inte se det ensam nämligen. Ja inte mig emot, jag brukar inte sitta klistrad direkt, man får ju höra dom där låtarna till leda iaf. Och alltid mysigt att ha henne och Kiwi här.


Mina fötter och ben har svällt igen, rena telegrafstolparna, fattar inte vad det beror på men på något sätt samlar jag på mig vätska, jobbigt med skor nu kan jag säga. Tur det finns byxor med stretsch iaf.  


Helgen består av lite mello. lite besök och sen ska galningen i familjen åka 29 mil enkel resa på dans, ja först till Södertälje dom är full bil därifrån.  Men det är Highlights i Ljungsbro...... hu vad generna går igen men 29 mil åkte vi aldrig tror jag   

Själv hade jag velat vara i Skultuna på CL och MA ikväll men det är ju så himla jobbig hemresa 12.5 mil....

Jag får lugna mig till kryssen i februari.


Ja det får väl vara allt för nu, ha en bra helg!


  Nattinatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards