Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

Sommaren börjar ta form

Av Neta - 24 maj 2013 00:10

Planterat idag


       


Köpte en samplanterad ampel för första gången med vit snöflinga, mörkrosa million bells och verbena plus en rosa vit Verbena twister.

4 blå hänglobelia, 4 rosa tobaksblommor, 2 mörkt cerisa milion bells och 4 vita margueriter varav tre i en ny sort med dubbla kronblad som kan vara en ampelvariant. Så den blå som jag aldrig lär mig vad den heter men nåt åt brudslöjehållet.


       


Ja sen var min dag förstörd  


Scootrade ut ett tag och hamnade som oftast hos Elle en stund, sen hängde hon med ut och vi hamnade här. Fikade och sen åkte hon och L och hämtade lite saker som Fullerö sponsrat till eventet. Så henns scooter blev kvar.

Christine har jobbat med "knivsta" idag, dom hade spelat badmintone men först deltog hon i ett möte på kommunen där. Så hon åkte 9 och kom hem vid 19 med världens huvudvärk.


Hon och jag kollade en dokumentär om kidnappningarna i Cleveland som jag tyckte var väldigt vinklad och så typisk amerikansk. Sen hängde jag kvar och såg ett "England bakar" bröllopsspecial och slogs av hur olika bröllopstårtor vi har mot dom.


Retar mig också på alla dessa vandaler som härjar i Sthlms förorter nu, det ryktas om att det är unga invandrare men kan man vara säker på att det är bara dom?

Läste iaf det här på facebook i morse och måste medge att det ligger något i vad h*n skriver OM det är så.


"Det här med polisens brutalitet verkar inte vara mer än myt, fantasi och vänsterpropaganda. Har det inte fallit er in att jämföra den svenska polisen och deras agerande med hur polisen i våldsverkarnas hemländer skulle ha hanterat motsvarande situation? Tror ni att polisen i Mogadishu, Addis Abeba, Bagdad, Kabul och Libanon är lika sensitivitetstränade som den svenska polisen? Skulle de vara lika rädda som den svenska polisen för att råka fälla yttranden under stridens hetta som skulle kunna uppfattas som kränkande av de kriminella marodörerna? Jag har inte läst eller hört att någon blivit allvarligt tilltygad av polisens batonger under de senaste tre nätternas händelser. Trots att de utsätts för livsfara har vår polis silkesvantarna på och agerar knappt ens i självförsvar. Tror ni att polisen i tredje världens huvudstäder hade hållit tillbaka på samma sätt?


Nej, ni vet mycket väl hur det ligger till. I deras hemländer hade svaret från polismaktens sida handlat betydligt mer om baseball än om silkesvantar. Därför är det så ynkligt och svagt att gnälla över den svenska polisens brutalitet. Ni vet också att tillgången på fritidsgårdar här i Stockholm är nästan oändligt större än i Teheran, Kampala och Karachi. Och inte bara fritidsgårdar, för den delen. Högst lärartäthet. Gratis iPad. Bidrag. Sjukvård. Tandvård. Mångmiljonsatsningar. Guldregn. Och så vidare.


Men gratis är gott, och mycket vill ha mer. Finns det överhuvudtaget någon gräns för de ”utsatta områdenas” krav på det övriga samhället?"



 

Sen detta som jag tycker är klockrent

 

"Och vad vinner man på att elda upp grannens bil, eller syskonens dagis, eller stena brandmän som försöker släcka elden? Ni snackar om en tuff uppväxt i ett land som har det mesta fritt. Ni snackar om en tuff miljö i ett egentligen ganska lugnt och i vanliga fall stillsamt område där man har alla möjligheter att blomstra om man vill. Hade varenda kotte tagit sig tid och arbeta sig vidare istället för att motarbeta allt som har med lag och ordning att göra, om man hade vänt all hat och skit man tydligen står ut med och gör något vettigt åt det, bygger sig själv starkare så hade man kommit någonstans.


Men istället så ska man tycka synd om sig själv, och tro att man inte kan få jobb eller utbildning pga att man är invandrare eller bor i ett visst område. Hade gladeligen anställd varenda kotte, oavsett ursprung om jag sett att individen har potential och vill utvecklas. Kommer man in med en hoodie med en halvtaskig attityd eller bara skickar CV över mejl så kan man inte räkna med något annat än nej, OAVSETT vart fan du bor någonstans.


Så trött på allt snack om att man inte har några möjligheter och alternativ. Är uppvuxen utkanten av Göteborg, förlorare min pappa innan han såg min 18-årsdag, har använt de flesta droger man kan använda och mått därefter. Men inte fan har jag lagt mig ner. Ställ er upp och gör någonting åt ert såkallade elände istället för att tro att Mr. Svensson på Sahlgrenska ska komma med ett läkardiplom i handen på er.


Var en förebild för nästkommande generation, visa hur man går till väga. Visa era föräldrar att ni kan komma ifrån områden ni en gång ogillat så mycket. Sluta skyll på alla andra."

 

Sen det öppna brevet från igår, skrivet av en branman i Märsta. Såg att kvällstidningarna uppmärksammat det idag också.

 

"Till dig som kastade stenar på oss i natt.


I natt kastade du stenar på oss! Tack och lov var det bara en av ungefär 20 stenar som gick igenom rutan. Som tur var hade jag min hjälm på huvudet så stenen lämnade bara ett stort ärr i min hjälm. Som tur var träffade du inte vår chaufför, han kunde köra oss där ifrån och han kunde lämna sin son på dagis i morse. Själv fick jag krama om min flickvän när jag kom hem, overklig omfamning! Som tur var skadades ingen annan fysiskt av de stenar du kastade på oss. Men du har påverkat mitt och mina vänners yrkesliv för all framtid!


Jag är här om din pappa behöver hjälp om han krockar med sin bil, jag hjälper din syster om det börjar brinna i hennes kök. Jag kommer att simma i iskallt vatten för att hjälpa din lillebror om han trillat ur en båt även fast det är iskallt i vattnet. Jag kommer att hjälpa din mormor om hon får hjärtstillestånd och jag kommer även att hjälpa DIG om du går igenom isen en solig dag i mars. Varför gör du då så här mot mig? Jag har också en familj som vill träffa mig igen, precis som du!"

 

Ja många varför finns det i huvudet nu! Men nu   vi på saken och hoppas det blir en lugn natt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards