Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2013

Av Neta - 8 maj 2013 22:48

Sista mötet inför eventet idag, affischerna hade kommit


 


Lite justeringar ska göras innan flyers går i tryck, tiden för allsången 14.30 och att alla utövare sponsrar ska med. Men annars är det som det ska vara.


Var så roligt att äntligen få möjlighet att se huset klart, möbellass i mass från Mio hade kommit idag så L hjälpte till att skruva hop dom medans vi hade mötet.

Det är så fint, ljust och fräscht, gångavstånd till barnsjukhuset och ändå relativt centralt.


Allt är i stort sett klart, pratade med dom sista sponsorerna idag. Vi har ju bara fått några få tusenlappar i ekonomisk spons det andra är saker och tjänster. Så vi går inte riktigt hop ekonomiskt som vi hoppats, lite osäkert om vi måste betala något för hoppborgen också. Beror på om rätt hoppborg hinner fram, den är på en båt på väg från Asien någonstans och det kan tydligen ta tid. Vi har dock en reservplan men den kostar några tusenlappar att få hit. Så nu håller vi en tumme för att vi slipper den kostnaden iaf. Vi har ju alla tillstånd och STIM också som man inte kommer undan.

Men förhoppningsvis ska det iaf bli en del pengar över till huset, vi hoppas på stor publik    och att vädret är med oss. Vi har så klart tänkt på regn och löser det också men det blir ju som lättare och framförallt trevligare om det är bättre väder.


Det har varit så roligt att göra det här med Lotta och Lena, tänk vad det kan bli av en idé i mitt huvud en vanlig vardagsfrukost.    så glad att jag kan "betala tillbaka lite" av vad vi fick av trygghet och bekvämlighet då vi bodde i Huddingehuset. Så stor skillnad mot att bo på avdelningen.


Blev kontaktad av en tjej igårkväll som pendlat mellan Uppsala och Göteborg med sitt hjärtsjuka barn, dom har bott i Göteborgshuset och är "orsak till" att företaget hon jobbar på sponsrat oss med mat till alla som jobbar. Så kul att hon hörde av sig och så klart att hon med sin familj lika som dom familjer som är under behandling den helgen ska vara VIP-gäster. Komma in gratis på dan och få känna sig lite extra viktiga på annat sätt också.


Då vi kom hem idag stod Mi utanför och väntade, vi köper ju ägg tillsammans. Han tog med sig några affischer och hjälper till att sätta upp dom.

Är det någon annan härifrån krokarna som kan tänka sig hjälpa till att sprida det här t.ex genom att lägga ut papper i fikarummet på jobb så skriv er mail i kommentarer så får ni affischen att skriva ut.


Dotra är på Friends arena ikväll och ser One Direction (stavas det så) så hon lär väl dyka upp inom nån timme här. Salig som få   


Nu ska jag jaga en envis fluga som surrar så irreterande runt mitt huvud. En liten rackare men ack så ettrig.   



Av Neta - 7 maj 2013 22:55

Någon retar sig på att jag "fått" en scooter betald av hens skattepengar och tycker inte jag ska "skryta så mycket"

Samma person skriver också senare att "Gå ner 200 kg så kan du gå igen" Ja eller hur??

 

Tänker inte ens kommentera det mer.

 

  Tisdagsvin en måndag, ja det gick det också.    totalt dagvill igår.

 

        Tog bort vinterfönstren idag, satt upp markiserna och lyfte upp dom sista blommorna. Satt ute på utbyggnaden och delade, planterade o gu vet allt jag gjorde. Nu kommer den där tiden då man är ständigt jordig under naglarna om man som jag inte kan jobba med handskar.

 

L klippte björnbären och vattnade genom både dom och andra bärbuskar. Vi måste klippa hallonen också. Rabatterna ser minst sagt torra ut så blir nog en vattendag i morgon.

 

Jag mötte upp Elle vid affären och åkte sen ner och fikade med henne, när man sitter på hennes altan kommer det violpustar, är fullt med både violer och tusenskönor i gräset utanför henne nu. En tuva svalört också och massor av gula vårlök.

 

Det är så obeskrivligt skönt att bara kunna sätta sig på den där scootern o fara iväg, jag är så oändligt tacksam till alla skattebetalare som betalt den åt mig. TACK!!

Av Neta - 6 maj 2013 23:22

                    


Redan vid 8.30 i morse då jag hämtade tidningen tyckte jag det var lite sommarkänsla, satt mig på baktrappan med kaffemuggen och försökte läsa tidningen med kaninen på den. Tror hon har lite vårkänslor nu.

Min blå lungört blommar så fint på baksidan, måste köpa fler sånna och ha på framsidan också. Nu kan man kanske börja rota i pallkragarna snart och jag längtar till den första rabarbern.


Satte mig sen uppe på altan efter lunch och ringde några samtal. Bl.a till P-H och blev jätteglad    Dom gör mitt liv som välg.arrangör enkelt kan jag säga, dom sponsrar 100%. Tänk om alla gjorde det.


Blev kvar på altanen hela em, sååå himla skönt. Grävde fram en bunt korsordsbilagor jag spart och tog ledigt helt enkelt, med kaffetermos, lite frukt och dricka mådde jag himla bra. Elle kom scootrandes sen och vi hjälptes åt med maten tills kryssarna kom hem. C hade haft kanonkul men L tyckte väl att det var "så där" lite folk och mest par. Han hade väl dansat lite iaf.

Grillade fetaostbiffar, rörde ut köttfärs med grillolja och tärnad feta, så gjorde vi Cole slaw, så gott.


Brand här i krokarna idag igen men på ett skogshygge, har inte hört nåt om brandorsak men det stod en skogsmaskin mitt i eldhavet såg jag på bilderna på facebook. Var väl lite av värde som försvann där kan jag tro. Otäckt med eld.


Skönt att C & L är hemma igen, var väldigt tyst i huset igår. Klarade mig hyfsat också, iofs har ju E varit här.   men inte i natt och på f.m


Nu hoppas jag finvädret håller i sig och att vinden avtar lite så man törs ta bort fönstren på altan, var glad åt dom idag iaf. Men har ju lite öppet också så man kan njuta av den tilltagande grönskan.


  Sängdags, dom andra sover redan. Nattinatt





Av Neta - 5 maj 2013 21:36

Igår var vi på kosläpp på Jällagymnasiet, vilken folkfest. Har inte sett nån publiksiffra men det var 800 bilar på parkeringen. Då ligger det ju nära stan och stadsbussen går ju ut och hade varit överfulla, sen alla som cyklade. Dom fick t.o.m skjuta upp det i 20 min för att alla bilar skulle hinna in från Östhammarsvägen.

Man hade möjlighet att gå in i lagårdarna och titta innan korna blev utsläppta, man kunde gå tipspromenad, se Voltige på hästar (ja var annars) studera bisamhällen, klappa kalvar, lamm, marsvin och kaniner.

Köpa korv, dricka, kaffe, hamburgare, marmelad, honung m.m

Dom bjöd på iskall ekologisk mellanmjölk och solvarma kanelbullar.


Vi satt på första parkett precis där korna kom in i hagen, hade en grund dikesren och ett elstängsel mellan oss bara. Trots att dom varnade för att man inte skulle vara nära stängslet för korna kunde slänga sig mot det så satt folk sina småbarn på filtar där. Hur tänker man då? Hände precis det också men som tur var hände inget otäckt.


        Lite vilsna ville många tillbaka till värmen och tryggheten i lagårn. Kraftmätningar gjordes och till lycka för alla barn så både bajsade och kissade korna.   


Idag är jag gräsänka, E har varit här och käkat, vi var ut en sväng på em mellan lunch o middag.


      Blått i backarna och så fint över slätten från Närlingestigen.


    Skulle styra upp och ta en bild av Elle när kameran gick av, tyckte det blev en rätt rolig bild ändå. Tog en ordentlig på henne och "röda faran" också.


Sen for vi hem och gjorde bandpasta och kräftsås med champinjoner och sparris. När hon åkte hem vid 20-tiden åkte jag med ända ner till kyrkskolan, så vitt o fint av vitsippor och ungar i hackspetträdet vid Lugnet. Så skön kvällsluft.


Brinner i Tensta, ett boningshus på en större gård efter Vikstavägen, så tragiskt. Första bilderna från "Utryckning Uppsala" på facebook brinner bara taket och brandkåren är där. Fönstren står öppna på båda våningar och det ser inte så farligt ut ändå. Sen händer nåt och dom la ut en serie bilder till, då är hela huset övertänt och det står som eldkvastar ur alla fönster. Hoppas verkligen dom fick ut allt av värde. Ser röken över sjön och tycker jag känner lukt också. Är ju bara 3-4 km fågelvägen.


Nu ska jag plocka ur och i diskmaskinen och lägga skruttan. Tjingeling!

Av Neta - 3 maj 2013 22:48

Lite kul är det att åka omkring och se alla nya hus som kommit. Idag upptäckte jag en hel gata på åkern där gamla sågen låg. 3 nya hus, så jag kan inte åka vanliga vägen till gullvivsstället längre för det är återvändsgata där nu. Måste åka genom nya gropen först. Tänker på kompisarna som bor efter den vägen, dom kan alltså inte åka hem genom samhället utan måste åka fram till Närlinge och åka bakvägen in nu.

Åkte hem för det tjöt så ini bomben i motorn tyckte jag men det var tydligen helt i sin ordning, sen stack Stina och jag ut, hon cyklade och vi åkte ner mot Liljekonvaljeskogen, jösses va uppväxt det blivit där, fick åka på rena skogsstigen. Stina har så kul åt mig när jag gasar på över rötterna men det går ju bättre med lite fart.


I morgon ska vi på kosläpp, hade väl tänkt vi skulle till Svista men där var det fulltecknat då jag anmälde oss för några veckor sen så det blir Jälla. Undrar hur jag tänkte där med gräs och rullstol.... men jag får väl gå i värsta fall och så får han dra den tom så jag kan sätta mig i den och titta. Innebär isf att jag kommer att ha ont som f*n i morgon sen, men lite får man väl offra.


Sönd ska L o Stina på kryssning, hoppas på fint väder så jag kan åka ner till Elle då och grilla på hennes altan. Lite ovant att vara själv men det ska väl inte vara nån fara med det. Tar mig ju hem iaf   


Idag har jag pratat med dom sista sponsorerna om mat, korv m.m till dom som jobbar. Iaf så får dom skinka, potatissallad, gurka, bröd o dricka förutom korv och kaffe så nu ska väl även dom som ställer upp alla 10 timmar också klara sig.   Dessutom får vi drickan o 50 cl flaskor så alla kan ha dom som vattenflaskor sen, kan ju behövas om det blir varmt o vatten finns det ju.
Fikabröd tänkte jag försöka göra nåt själv o höra med E o A-B om dom kan göra nåt också åt oss som jobbar. Vispa hop en sockerkaka eller nåt.

Fick ett tips om biljetter och fick dom sponsrade också, så skönt när det löser sig.    Handlar om 2-300 så ingen större kostnad egentligen men bättre dom går till en leksak eller så då. Tjejen på Fix föreningsservice kände igen mig och vi hade flera gemensamma bekanta då vi båda tydligen va aktiva i Bcf samtidigt. Hon hade nån släkting som hade barn som haft cancer. Världen är bra liten och ibland är det bra att ha ett ovanligt efternamn.   


Nu ska jag bara ringa några av utövarna och prata hop mig, kolla det sista med Pelle o grabbarna nån vecka innan så är allt klart. Otroligt smidigt har det gått ändå trots lite bakslag på vägen och både Lotta o jag har fått liter blodad tand tror jag. Jag ska ju också fortsätta direkt in i nästa grej sen efter sommaren som kan bli i Västerås i stället för Uppsala. Visar sig så småningom, är ju ett par år dit.


Annars börjar vi räkna ner till Ullared här nu, ska bli så roligt att bara komma väg på en roadtripp och göra nåt annat än dans o kryss med hela familjen.


Av Neta - 2 maj 2013 22:47

Ja varenda vår har jag saknat det här sen knäna började krångla på allvar och jag inte vågat ta mig ända ner till spåret. Det ligger en bit från oss men vi var där jättemycket när barna var små just den här årstiden.  


 


Bara att få se det här igen. Jag har både blå och vitsippor på tomten men det är liksom inte samma sak.


 

Det ser långt ut här men det är inte så långt till vattnet.


 

Var inte överallt det var så här fint men det funkade med scootern även över både rötter, stenar och tuvor.


 

Tror ju inte jag åker ner själv, idag var Stina med men kommer ni hit är det möjligt att jag föreslår just den här promenaden.


 


Så härligt.   


   


Måste också få visa er Stinas nya jacka som ligger i påsen från H&M i min korg under promenaden. Så himla fin, och så snyggt skuren i ryggen. Den blir bra när hon ska ut på galej i helgen.   

Av Neta - 2 maj 2013 00:07

 


För 7 år sedan startade Christine dansbandspriset Guldsladden lite som en protest mot att det alltid var "fel" som vann i Guldklaven. Det stämde liksom inte med det som folket på dansgolvet tyckte. Hon har fått mycket beröm genom åren, varit i tidningen o.s.v kul tycker vi som ser vilket enormt jobb som ligger bakom.

Guldsladden är ett rent publikpris det är danspubliken som nominerar och röstar fram sina favoriter. Ingen "expertjury" så långt ögat når.

Det uppskattas också av musikerna själva, vilket väl inte kan sägas tydligare än vad Anna i Wizex skrev idag

"Att bli nominerad som "årets (ut)strålande musiker i publikpriset Guldsladden Dansbandspriset känns verkligen otroligt hedrande och jag blir otroligt glad över att det finns sånna här fina priser. Ett väldigt ärligt och vackert pris! Det känns liksom som att man får lön för "mödan" och att folk verkligen uppskattar det man gör! Så tack från djupet av mitt hjärta och själ för den här nomineringen.:)"




Årets nominerade: Stjärna efter = min favvo, ska bli kul och se om jag har rätt med någon av dom.


Årets Sångerska:

  • Ida Sundelius - Mingos
  • Annelie Lundh - Callisto
  • Liv Hansson – Voyage
  • Sandra Estberg – Martinez *

Årets Sångare:

  • Dennis Holm - Umbrella
  • Christian Haraldsson – Extas
  • Joakim Ekelund - Kindbergs
  • Linus Lindholm - Mats Bergmans *

Årets Gitarrist:

  • Magnus Meinert – Voize *
  • John Bohlin – Stensons
  • Ronny Nilsson - Drifters
  • Örjan Berggren – Svänzons

Årets Basist:

  • Henry Kieksi - Titanix
  • Mårten Sandkvist - Expanders
  • Jan Lindberg - Date *
  • Pex Svensson – Perikles

Årets Klaviatur:

  • Linus Karlsson – Martinez
  • Matts Nylander - Zlips
  • Micke Ehmer – Per-håkans *
  • Mattias Bruhn - Dreams

Årets Trummis:

  • Mikael Norsten - Sannex *
  • Hans Plahn – Casanovas
  • Andy Johansson – Claes Lövgrens
  • Kent Ekman – Micke Ahlgrens

Årets Blås:

  • Simon Lindberg - Donnez
  • Elisa Lindström - Elisa's
  • Henke Svensson - Kindbergs
  • Antti Johansson – Claes Lövgrens *

Årets Floorfiller:

  • Proud Mary – Dreams
  • Set fire to the rain - Blender
  • Livet börjar nu - Casanovas
  • Djingis Khan - Barbados

Årets Mogenband:

  • Donnez
  • Matz Bladhs
  • Hedins *
  • Wizex

Årets Modernband:

  • Sannex *
  • Blender
  • Umbrella
  • Dreams

Årets (ut)Strålande Musiker

  • Anna Sköld och Thomas Lindberg – Wizex *
  • Donald Laitila – Donnez
  • Carolina Skaarup Olsson– Callinaz
  • Michael Mårtensson – Highlights

Av Neta - 1 maj 2013 23:04

 


Häromkvällen blev det ett pumpfel i vattentornet här i byn och vi blev utan vatten i ca 4 timmar. Trots att det skedde kvällstid så fick man sig en tankeställare. Man tänker inte på hur mkt man använder egentligen.

Här brukar det alltid stå lite vatten kvar i en kanna då vi ätit men just den kvällen vattnade jag en blomma med det så när det var dags för Es medicin fanns inget vatten, tur i oturen ändå att hon var här. Hon har svårt att med något annat och det löste sig till slut för hon hittade en skvätt i en flaska. Men innan vi visste att det skulle bli kortvarigt så fick man ju lätt panik, bara det här att det inte går att spola på toa t.ex Tvätta sig kan man ju alltid göra med våtservetter som vi hade hemma turligt nog och dricka hade vi också.

Tänk då dom som måste gå ut eller gå en bit för att hämta vatten, det är ju inte självklart för alla att ha det i kran inne.

Å tänk om det hade hänt vid 15-16-tiden på em då man ska fixa mat, tvätta smutsiga händer, och kanske diska. Hur många slänger inte i en tvätt då dom kommer hem.


Va en småbarnsmamma på vår bys hemsida som hade lätt panik över hur hon skulle lösa nattmål för sin baby.

Vatten är ju så självklart liksom, det finns ju bara. Hur mkt använder vi inte just vatten till? Så sårbart det är ändå då det försvinner, värre än vid strömavbrott faktiskt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards