Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 31 mars 2014

Vårvecka

Av Neta - 31 mars 2014 00:24

 

Mitt i natten som vanligt och det är bara jag och den här krabaten som är vaken. Hör hur hon bäddar och rumsterar om i buren. Hon har fått nytt fräscht hö o halm i den idag så nu måste hon "möblera" Hon bökar till halmen runt toalådan, drar in lite i sitt hus och fyller på med lite hö. Drar hö ur höhäcken och lägger lite på hängmattan. Lägger sig raklång en stund under vattenflaskan så det blir tillplattat där och sen petar hon dit matskålen bredvid den. Så kul o se, gör lika varje gång vi byter åt henne. Vi lägger ju tidningar i botten under halmen och på vissa ställen river hon remsor av tidningspappret o drar in i huset, undrar vad hon ska ha dom till?   


     

I måndags i ett underbart vårväder så gick vi Gula Stigen med rullstolen, vi var bara 2 testpiloter och vi satt båda i rullstol. Sen var det en 7-8 pers till från lite olika myndigheter, kommunen, länsstyrelsen, habiliteringen och HSO.

Det kanske var tur att ingen som gick med rollator eller kryckor var med den här gången för det var lite långt mellan bänkarna. Det vet jag dock redan är åtgärdat så det gick snabbt. Kommunens snickeri ska även göra några specialbänkar med armstöd/handtag även mitt på bänken. Det för att en rörelsehindrad ska ha lättare att ta sig upp och ner på den.

På en del ställen är det också väl branta sluttningar vid backar och där ska sättas upp både små staket och räcken. Staketen för att varna synskadade och räcken för att dom som sitter i rullstol och är ensamma ute sk få lite hjälp med att ta sig upp. Kan vara jobbigt att bara rulla sig upp men kan man dra sig upp med ena armen går det bättre. På nåt ställe ska det göras en utplaning också.

Den var iaf väldigt vacker att gå den sträckan vi gick från Vårdsätravägen till ett rastställe som ligger lite söder om kyrkogården.

Det är kopplingstvång på hundar hela stigen och det tyckte jag var bra. Funkade även att möta cyklister. Vi mötte många som promenerade där. Raststället ligger i en sänka vid en inäga och det diskuterades om det skulle bli grill där också. Var argument både för och emot. Blir lätt tillhåll och skadegörelser vid sånna ställen.

Dom hade grusat av en kvadrat på ca 20 x 10 m där dom ställt 2 rejäla bordbänkar, det stället ligger i sol hela em och där har man t.ex tillsyn över barn på ett stort område.

Vi bjöds på fika och frukt där.

Lite nyfiken blev man ju nu på resten av stigen men på sina håll är det tydligen raviner som kan bli fuktiga och branta backar.

Dom har ju hårdgjort stigarna med grus och det funkade jättebra, så mysigt att verkligen få vara mitt i skogen. Bra utmärkt var det också med gula ringar runt träden.

Man kan parkera gratis på Rosendalsvägen närmast Vårdsätravägen, gå stigen till Skaris och ta bussen tillbaka. Flera rastställen finns efter vägen.

Mer info hittar du här.


Vi har haft fler soliga och fina vårdagar den här veckan som kulminerade i lördags med 15 gr. Har varit ute med scootern och en dag var vi ute och letade vårtecken Stina, Elle o jag. Vi såg väl mest blåsippor men faktiskt några vitsippsknoppar också.

 

Köpte varsin påskliljekruka till mig o Elle, pensér hade jag ju sen innan

 

Dom har nu hamnat i vårkorgen på trappan till altanutbyggnaden tillsamans med kaninerna. Det är en gul påskvippa på en pinne ni ser i mitten.


   

I fredags var Stina o jag på stan, hittade en sommarväska. Har en svart i skinn som jag brukar ha när jag är i rullen, går inte ha någon som är tung då. Nu hittade jag en i ungefär samma storlek med 2 bälgfack som gjort för telefon och glasögon med en plånbok och korthållare i mitten. Jag gillar ju inte syntetväskor egentligen men den här och den jag fick av C häromdan är undantaget. New Yorker fanns den på, 129 kr och fanns i aprikos också.

Annars var vi ute efter begravnings och prästvigningskläder till C, en av församlingens medlemmar har tragiskt gått bort i bröstcancer. En jättego tjej i min ålder som vi alla hade fattat tycke för. Hon kom förbi ibland och var här på Cs studentfest nu ska hon begravas den 11e. Stackars E har ännu en kompis som gått bort så hon har 2 begravningar samma vecka.

Iaf hittade vi först en marinblå kavaj med lite ungdomligt snitt till C, en som hon kan ha till både fint och till jeans, både hon och jag föll direkt för den.

Där var sen enigheten slut, jag tyckte att hon på prästvigningen där hon även ska ha hatt ska ha den och en marinblå hatt till en blommig klänning eftersom den äger rum i maj. Men hon köpte en pennkjol med volang i samma tyg som kavajen, jag tyckte det blev lite väl mkt uniform, funkar på begravningen men...

Hatt hittade vi ingen dock och det känns ju inte som hon ska lägga ner några större pengar på den heller, hon använder ju inte det annars. 2 vita kortärmade blustoppar köpte hon också o jeans o en massa andra kläder. E hittade byxor så hon var också nöjd.


I lördags spelade Per-Håkans på ett knyt i Rasbo, hade verkligen lust att åka. Bosse o Lisa som ju bor där åkte till Thailand så dom skulle inte åka, Mi o Ma flyttade ut sin sista unge i helgen, I-B jobbade helg, Ev@ jobbade och ingen av 08-orna skulle dit. Så då kände jag ingen större lust längre.

C hade tur och fick en killkompis från Gävle med sig, sen hade jag delat P-Hs evenemang på knytet på Ubss sida så det hade varit ett helt gäng därifrån. Hon träffade även på sin kompis Turid där. Vi blev hemma men bombarderades med bilder o filmklipp   Ångrade mig nästan lite men det var så dags då när Robban o hans dotter fick våra anmälningar. Dom 2 kom redan på em och vi grillade lite hamburgare här i vårvärmen.

C hade haft kul iaf och det hade varit hyfsat med folk för att vara ett knyt.


   

Satte nya fräscha murgrönor på hallräcket i veckan och en kruka med vita pärlhyacinter i mitten. Nu börjar dom slå ut. Tror jag alltid ska försöka ha nåt blommande där i mitten. Gjorde även i ordning fastlagsbjörken på utbyggnaden. Tidigt kanske men det kliar lite i fingrarna.   


Nu ska jag iaf avsluta här, kl är snart 2 och det börjar dra i ögonen.

God natt!







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Av Neta - Lördag 20 april 15:03

Sitter och slöar i soffan medans L duschar. Tänker tillbaka på en kul dag igår. Den började tidigt. Hämtade Annika vid 8 och for iväg mot Sörmland. Ett snabbt men välbehövligt kaffe & mackastopp i Strängnäs hamn. Har ju svårt att äta direkt på morg...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards