Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 9 april 2014

Ja vad ska man tycka då?

Av Neta - 9 april 2014 17:58

Jag tänker så klart på gårdagens tragiska händelse i Uppsala då Fadime Sahindals bror sköts ihjäl av polis.

Jag mådde nästan illa då jag igår hörde en granne och ett vittne säga i en intervju att det minsann inte förekommit några varningsskott "före"! Före vadå? Vad var det han ville få oss att tro?


Om du som polis har en man framför dig som du vet är starkt våldsbenägen, som har utfört grova våldsbrott tidigare och denne man är på väg mot dig med en kniv i varje hand. Då är det snabba beslut som gäller och mycket adrenalin som pumpas runt i kroppen.

Min spekulation:

Du skjuter ett par varningsskott, han fortsätter, du skjuter han i benet samtidigt som kollegan bredvid dig sprayar med tårgas, han fortsätter ändå, du skjuter igen och siktar mot benet men samtidigt faller, eller böjer sig personen fram och kulan träffar ist i huvudet. Helt oplanerat så klart! Det hela känns nog som lång tid, men tar säkert bara några sekunder.  Detta är min högst personliga teori!

Ingen polis är så dum att han skjuter annat än i nödvärn, och jag tror inte han eller hon mår så bra idag och det gör nog inte åklagaren som tog beslutet om att frige honom heller.


Däremot tror jag det är ett par tre personen som nu kan leva lite mindre oroligt. Slippa se sig över axeln så fort dom går ut, och framför allt slippa vara rädda.


Det är några år sedan vi Uppsalabor först hörde talas om en broder till Fadime var en speciell händelse, var det den här mannen?

Min son gick på Ekebyskolan och var på väg hem då han gick över torget. Blev vittne till en misshandel som han berättade om när han kom hem. En grabb som pucklat på en tjej.

Efteråt förstod vi av tidningarna att det varit ett regelrätt avrättningsförsök. Offret var hans syster Fadime och vi vet ju alla varför. Hon överlevde då.

Men hur mår man när man försökt döda sin egen syster? Vem förmådde honom till handlingen? Han är 5 år yngre än min son som då gick i årskusrs ett eller två på gymnasiet. Var det där och då han blev "förstörd"? En ung pojke, ett barn, lika mycket "offer" för hedersvåldet som sin syster.

Ja om det är samma bror, för den här personen var mycket ung, så är det nog så.


Flera år senare blev systern mördad av deras far och säkert hade det varit några turer där emellan också eftersom hon tvingades hålla sig gömd på okänd ort.

"Sambon" (får man vara sambo i deras kultur?)  han så småningom fick barn med levde med skyddad identitet på annan ort och vad som förekommit där som gjorde detta kan vi bara spekulera om. Det vi vet är att han suttit i fängelse för att han skjutit henne i axeln.

Mamman och systern ringer polisen och ber om hjälp när han kommer "hem" Tänk er in i den situationen, titta på era söner och föreställ er att han försöker misshandla eller mörda er! Det är för en "normal" familj ointagligt.

Man ska inte skylla allt på droger men jag tror det varit sådana inblandade här. En trasig människa vars öde blev en poliskula. Vad hade det blivit annars? Tänker ni som jag?


Oerhört tragiskt är det iaf för ALLA inblandade, och jag hoppas nu att mamma, syster och sambo kan få leva i lugn och ro! Att det inte finns andra bröder eller släktingar som tar över efter honom. Hur det går för polis och åklagare kan vi bara vänta på att "tycka" om.


Igår fick också den polis som beordrat broöppningen av Hjulstabron sin dom. Rätt eller fel att han blev dömd?

Ja jag vet inte! Självklart ska polisen kunna stoppa grova brottslingar så men då med mer säkerhet så inte det här händer igen.

Om det var befogat för en bensinnota på 300 kr? Nej förmodligen inte, men vi vet ju inte heller vad som fanns i de här grabbarnas belastningsregister. Vad exakt som gjorde att beslutet togs.

En sak tycker jag iaf väldigt illa om, att polisen som var anklagad försökte lägga skulden på brovakten under rättegången. Riktigt dåligt var det!


Ja det är nog inte bara jag som har sånna här funderingar idag. Vi lär väl få en sorts klarhet så småningom.


Såg ni "Kalla fakta" igår? Om ungdomsfylleri, våldtäkt och droger på färjorna. Galaxy var värst med Cinderella kom inte långt efter. Kul att man då har sin dotter på Cinderella.....

Nu pratades det mest om helger och vi har ju förstått att det är oroligare ombord då men inte det här.... Det man såg på filmerna i inslaget gjorde en mörkrädd men jag kan samtidigt ärligt säga att det vi sett under de 10-15 år vi kryssat (mest på vardagar) är inte i närheten av detta. Då har vi när vi kryssade som värst ändå åkt en eller ett par ggr i månaden.

Visst har vi sett för fulla människor men övervägande där har faktiskt varit äldre, både gubbar o tanter. Det är dom som stått för underhållningen på golvet ibland, sista timmen. Särskilt på konferansdagarna.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards