Direktlänk till inlägg 5 augusti 2014
Snabbsaltad gurka.
Gurka: slanggurka eller västerås gurka.
Dela slanggurkan i ca 1 dm stor bitar och gör små hål runt om varje bit med en provsticka eller gaffel.
Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel. (detta för att grukan ska suga åt sig lagen snabbare).
Lag:
7 dl vatten
½ dl salt
1 sockerbit
Vispa ihop till allt har löst sig.
Blanda i dillfrön efter egen smak. (jag brukar krossa dem lite för att få mer smak)
Lägg i grukorna, inte för mycket. Lagen måste täcka alla gurkor.
Täck med lock och låt stå i kylskåpet.
Sedan kan man börja äta efter ca 1½ till 2 dagar.
Jag tänker lägga in min skivad idag, har aldrig gjort det men tror det kan bli bra med.
Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
|||
|