Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2014

Trafik

Av Neta - 15 augusti 2014 16:20

Är det bara som vi tycker så, eller är det så att folk blivit sämre på att hålla sig till trafikregler?

Tänker inte på fortkörning nu även om det så klart också är ett gissel.

Nej tänker mer på omkörning vid möte eller noll respekt för heldragna linjer. Verkar som en del individer inte vet vad dom betyder. Sen dom här som bara möljer på o kör om vid kurvor m.m Räknar iskallt med att mötande eller omkörande ska kasta sin bil åt sidan.

Vi åker ju flera ggr i veckan på det som förr var E4, men det är samma fenomen överallt konstatera vi då vi var i Dalarna och Värmland. Från bussen ser man också en del saker som man kanske inte uppmärksammar i sin bil. Jag åkte ju buss några år så jag har sett mkt.


Har sett ambulanser och andra utryckningsfordon förtvivlat försöka få uppmärksamhet på framförvarande bil att flytta sig, hur kan man inte upptäcka det?


Häromdan låg en bil och körde kapp med en moped som var på vägrenen, dom var uppe mot 80 km flera ggr. Även inne på 50-området vid Lövsta. Killen på moppen hade 3/4 byxor och hoodtröja, tänk om han åkt omkull?

För en tid sen blev vi omkörda på fel sida om en refug, där det så klart var en heldragen linje innan. Det var smalt och gick inte att köra 2 i bredd men ist för att sakta ner och lägga sig bakom oss tog han den vägen och försvann som en avlöning på 50-område. Det var en ensam kille i 25-30 årsåldern så han var nog inte på väg till BB heller.   


Ja vi kan ju iaf konstatera att folk inte kan vara rädda för att dö, bli svårt skadade eller handikappade för resten av sitt liv. Dom respekterar inte heller sina medtrafikanters liv.


L var ju med om en otäck olycka för ett par år sen och sen dess är han lite försiktigare, framförallt när han kör med släp som då. Med en körkortsaspirant i familjen får man ju uppdatera lite också vilket är otroligt nyttigt.


Ja det här var kanske ett gnälligt inlägg, men det här tänker jag på mer och mer, och om bara ett par år ska ju b-barnet börja köra också. Hoppas bara alla inte bara klarar körkortet utan livet där ute på vägarna också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards