Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2014

Ett härligt dygn

Av Neta - 18 augusti 2014 22:46

Som vi njutit det här dygnet, det började med eftermiddagsfika och glass till dom här vyerna


       

Skeppsholmen, Kolla det 5-mastade skeppet, vy över Grönan och Skansen, Birka med Fotografiska i förgrunden och Stockholms inlopp med Cinderella. Sämre utsikt har vi haft och vi var inte precis ensamma där uppe på Fjällgatan. Tror vi räknade till 12 turistbussar, både utländska och svenska.


Vi hade bilen med oss och körde ombord sen, det kostar precis lika mycket som att parkera i det garage som är Vikings eget och som dom stänger om nätterna. Men det är så mkt mer bekvämt att ha bilen ombord, vi har ju en del last också med rullstolen och Es rollator + vanlig krysspackning som ju har en tendens att vara tyngre då man ska av   På vintern är det också perfekt att få sätta sig i en varm och torr bil. Vi har ju bara en dryg timmes resa dit, motorväg hela vägen fram till vår avfart.


Vi åkte alla 4 men C var inte 100 och vågade inte bugga, hon gick på värk o febernedsättande men foxade lite iaf. Hoppas hon är mer alert 1 okt och att hon kan bli med då.


Installerade oss i hytterna, vilade en stund och gick sen ner till cafét och åt.


 

66 kr för en räksallad och 65 för vinet. Mer än så behöver det inte kosta. Visst unnar vi oss att äta på restaurangerna ibland också, men vi äter aldrig buffé längre, inte ens julbordet. Jag fixar inte äta i en restaurang där ljudnivån gör att man knappt hör vad bordsgrannen säger, läs skrikande barn och sen jag såg en man tappa en klocka i maten o bara ta upp den som inget hänt så äter jag inte där. Gu vet vad som legat i den maten   personalen har ju ingen koll verkar det som. Kan sakna vissa grejer ibland, men men

 

Nej lugn och ro och en fin utsikt till maten sen är jag nöjd.


Handlade lite i taxfree och sen upptäckte vi att dom redan öppnat nattklubben så L o jag tog en "Café de Paris" på maten där medans tjejerna fixade sig. Café de Paris innehåller förutom kaffe o grädde, päroncognac och Calvados. Den slår inte Spanish coffee men var helt ok för 60 kr.


 

Det är så fräscht i nattklubben nu och dansgolvet är större än innan men tydligen lite strävt för att vara ett parkettgolv för jag såg nån som gick och strödde ut kaffe.


     

Sen var det 5.15 full njutning från scen av de två bästa banden vi har i det här landet. Ett har titeln och ett borde dela den utmärkelsen med dom   Sen CL på tredje så är jag nöjd.

Vi trodde det skulle vara byst med folk men det var det inte. Lagom skulle jag vilja säga hörde nåt om 1200, men så nära semestrar och med skolstart på många håll idag så kan väl en del inte vara lediga.

Men vi får en ny chans redan 1 oktober på dessa fina band, och då är det en onsdag så gissa vem som redan bokat?   Ja P-H spelar på tisdagen också.


En liten nattmacka efter dansen och sen var man rätt mör. Sov till 10 och gick ner till cafét igen och åt frukost till Hedins som spelade där. Kul att träffa Conny, det var en stund sen sist.

Satt där tills dansen började i nattklubben vid 13 och sen var det 2 x 45 min njutning igen. Kramar och hejdå, en macka i magen innan vi packade hop oss och åkte av båten.

Varför går det alldeles för fort jämt?


Stannade i Uppsala vid Gränby och köpte "Take away" på det nya stället "Chopchop" en thai, tog en Medium + bas = 2-rätters meny för 89 kr.

Yakiniku, mört fint kött med salladslök i en himmelsk sås och apelsinkyckling  med "fried ris" tog jag. Trodde det skulle vara typ 2 halva rätter då men det var väldigt mycket mat och väldigt, väldigt gott. Räcker gott och väl till lunch i morgon också.

Prova det stället om ni gillar thai. Inte det minsta starkt var det heller. Vatten både stilla och bubbel är gratis till.

Vi blev också väldigt imponerade över logistiken bakom disken och hur fort det gick, märktes att personalen var proffs. Man kan äta där också om man vill, men det är ju typ snabbmatsrestaurang men mil från hamburgerkedjorna, även om dom ligger där också   


Hem till djuren som levde båda två,   åt och tog en stödvila efter maten och sen kollade jag senare halvan av trädgårdsmåndag och nåt nytt program med Mannerström, har tydligen börjat två nya matprogram på 4an idag. Kan dom inte variera sig lite?


Som jag nämde så började skolorna idag och med dom också andra rutiner. Es vattengympa i morrn och då också Ls tisdagsträffar med pensionärerna på hans jobb.

Nu har ju vi lite resor framför oss, men visst känns det lite tragiskt att sommaren är på väg bort.

En sommar som började så kall att man fick fira midsommar inomhus och som sen blev tropisk.

På bara ett par dagar blev kvällarna för svala för altanhäng utan stödvärme också. Men vi har ju haft fler sånna kvällar än vanligt i år så man ska inte klaga.

Å jag är glad så länge jag kan sitta och vara ute på dagarna.

Såg att jag har lite klippjobb i trädgården med, rosorna blommar med nya men de gamla måste väck. Björnbär och körsbär är mogna, dom sista törs inte L plocka med stege nu tyvärr och det är inte många vi når.

Vi får mycket från grönsaksplantorna och många vitlökar då en del inte växte i fjol men tydligen överlevt ändå. Örterna ska klippas och torkas.

Blommorna är fantastiskt fina med.


Men nu ska jag göra som resten av familjen, krypa ner och sova.

Nattinatt!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards