Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2014

Söner, sömn och en regnig marknad

Av Neta - 23 augusti 2014 23:52

Efter Rättvik så la jag ju ut den här bilden på syskonskaran


 

Christine, Tomas, Johnny och Elisabeth

Idag eller om det var igår så skrev jag att C planerade att brorsorna skulle vara Toastmasters på hennes bröllop men att det tyvärr inte fanns nån klar brudgum än.

Några frågade då på Fb om jag hade en undangömd son nånstans? Svaret är ja, fast så undangömd är han nog inte.

För mig är han en extrason, Christine betraktar Tomas som en bror och han har hört till familjen i många år även om han nu hör mest till Js familj där han är lite "extrapappa" till b-barnen.

Han och J har varit kompisar sen dom var riktigt små och dom har växt ihop tror jag. Kom väl ifrån varann lite strax före puberteten vill jag minnas men Tomas som är ett år äldre än J mognade fortare men J kom ifatt sen.

T har varit hos oss så mycket, mest i stan men också varit ute i husvagnen, med på semestrar, på utflykter m.m Det var helt enkelt enklast att ta med båda två, för då hade ju J inte tråkigt. Småtjejerna var väl inte alltid så kul o behöva vara med.

Då vi flyttade hit kom han skjutsad av pappan, vår f.d granne. Han var med och målade huset, fixade och donade.

Pappan bor kvar där vi bodde och mamman som är en kompis till mig sen 100 år bor numera utomlands.

Tomas är journalist numera och bodde som vuxen i Karlskrona några år. Men nu är han tillbaka i stan.

På senare år har han alltid ställt upp när det är något, typ när vi hade eventdagen för RMDH förra året, hjälpt till på jämna födelsedagar o.s.v Både han och J är ju utbildade kockar.

En grej dom verkligen hållt i är att fira nyår tillsammans, det sägs att dom fortfarande bygger lego då också.   

Han var med på nyåret under många år härute också, ingen av dom var typen som sprang omkring och drack öl och T är fortf helnykter, det är inte min son men han är bra ändå    då hade iaf grabbarna ansvaret för chokladgodis, vi hade gjutformar för det och dom skapade fantastiska saker i vit och mörk choklad.

Båda började buggkurs då dom var 11 hos Tomas syrra ute i Gunsta, det fattades killar, o på den vägen är det nu tävlar dom inte så mkt längre men fixar fortf klubbens fester.

Han hör helt enkelt till syskonskaran och så vuxen han är skulle jag ställa upp 200% på honom precis som på mina egna om det behövdes. Han har ju alltid funnits. Både vår och Js dörr är öppen för honom vad som än händer.


Läs det här http://www.etc.se/inrikes/social-jetlag-darfor-ar-du-sa-trott-nar-klockan-ringer


Det här med den där inre klockan vi har, vi är morgon eller kvällsmänniskor.

Men varför är det lite finare och mer socialt accepterat att vara morgonmänniska, att ta vara på dagen som det heter?

Varför är det inte lika fint att ta vara på natten? Om jag sover mina 7-8 timmar som min kropp behöver i dygnsvila, spelar det verkligen nån roll mellan vilka klockslag det sker?

Jag har så långt tillbaka jag minns varit kvällsmänniska, det är då jag är mest aktiv också, då jag får mina städ o bakryck och då som jag gör viktiga saker. Idag då det finns mail går det ju också utmärkt att sköta kontakter med myndigheter m.m på natten. Det är min tid, tyst och lugnt, ingen telefon som ringer och jag koncentrerar mig bäst på viktiga saker då.

I många år gick jag upp 5.45 och mådde illa varenda morgon. Försökte komma isäng före midnatt för då visste jag att det gick hyfsat att komma upp. Men det var en kamp vareviga morgon.

Helst ska man ju studsa upp, köra igång en tvätt och baka frukostbullar till barna för att vara en "riktig mamma" läste jag nånstans. Då har mina barn aldrig haft nån mamma då.


Idag har jag inga tider att passa i vardagen, sitter ofta uppe till framåt 02 och kan sen sova till 9 eller t.o.m 10. Å jag tillåter mig det. De mornar jag går upp "i tid" är det oftast för vi ska iväg nånstans, oftast på roligheter, så då går det bra ändå och jag sover väldigt bra i bilen. Oftast innan vi lämnat vår gata.   


L är ju militär och van att sova när han kan, ståendes mot en vägg om så är. Så han kan lägga sig tidigt o verkligen sova medans jag oftast inte sover alls om jag ska upp tidigt, det är som att kroppen inte vågar sova.

C däremot brås på sin farmor tror jag, morgonpigg som en mört då hon måste. Men kan på ungdomars vis sova länge också efter en utekväll t.ex

E o J, iaf när han bodde hemma är som jag.

Nu t.ex är kl 0.48, L håller på med datorn och kommer att somna med den på magen, C sover och E som är här ligger o läser. Ja o jag bloggar. Kollar FB, twitter och insta med jämna mellanrum.


   

Idag var det nyinvigning av vår stadsträdgård, dom har gjort den lite fräschare, lite mer tillgänglig för funktionshindrade och förnyat lite växter och träd. Eventet skulle vara hela dagen med trubadur i fiket och dans till 23.

Det skulle vara marknadsgata endes ån, trädgårdsmarknad, föreläsningar och en massa kul för barna.

Vi packade med oss fika och åkte in i god tid. Skulle varit fler men sjukdom både hos E och den andra familjen gjorde att det inte blev så. Blev bara C, L o jag.

Marknadsgatan var 5-6 stånd, varav 2 med mat och resten med konstkort, lite hantverk i sten och en som sålde torkad frukt. Trädgårdsmarknaden fanns inte.

Finns ett ställe i parken dom gjort extra fräscht som heter "Lycksalighetens ö" det är den på bilderna. Där var invigningen kl 13 så vi styrde dit. 2 min i 13 öppnade sig himlen, hemvärnets orkester fick ställa sig en bit bort under partytak och dom som pratade från kommunfullmäktige blev ganska blöta. Men invigt blev det.

Många tar sina bröllopsbilder i Lycksaligheten, och många förlovar sig där. Säkert har ett o annat frieri skett där med.

Ja sen fick stan ett melonäppelträd, en gammal sort tydligen som planterades i närheten så det såg vi också på.

Men sen gick vi runt och tittade mest, det är fantastiskt fina blomsteruppsättningar där både i rabatter och krukor.

Fotade inte då det regnade o jag satt i mitt lilla ponchotält i rullen. Det blev kallt o vått om fötterna. Vi plockade lite äpplen i äppellunden men sen åkte vi. Då hade det kommit nån skur till också.


Handlade lite på Willys där i närheten, åt en korv och tog vårt fika hemma vid köksbordet ist. Lagade mat, helstekt kotlett och sen tog vi det lugnt, kollade Doobodoo som var igår o lite annat vi har kvar efter sommaren då det inte var nåt vidare på burken ikväll. Funderade på Fyris då CL var där ikväll men himlen öppnade sig vid 19 o det regnade länge.


Nu är det fullt pådrag i byn, blåljus efter blåljus åker förbi. Hoppas det inte är jätteallvarligt. Eller ja det är det väl men inga dödsfall eller så då. Norr om oss så det kan ju va en viltolycka.


Ska i lugn och ro avsluta den här dagen. Godnatt!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards