Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2014

Av Neta - 15 augusti 2014 16:20

Är det bara som vi tycker så, eller är det så att folk blivit sämre på att hålla sig till trafikregler?

Tänker inte på fortkörning nu även om det så klart också är ett gissel.

Nej tänker mer på omkörning vid möte eller noll respekt för heldragna linjer. Verkar som en del individer inte vet vad dom betyder. Sen dom här som bara möljer på o kör om vid kurvor m.m Räknar iskallt med att mötande eller omkörande ska kasta sin bil åt sidan.

Vi åker ju flera ggr i veckan på det som förr var E4, men det är samma fenomen överallt konstatera vi då vi var i Dalarna och Värmland. Från bussen ser man också en del saker som man kanske inte uppmärksammar i sin bil. Jag åkte ju buss några år så jag har sett mkt.


Har sett ambulanser och andra utryckningsfordon förtvivlat försöka få uppmärksamhet på framförvarande bil att flytta sig, hur kan man inte upptäcka det?


Häromdan låg en bil och körde kapp med en moped som var på vägrenen, dom var uppe mot 80 km flera ggr. Även inne på 50-området vid Lövsta. Killen på moppen hade 3/4 byxor och hoodtröja, tänk om han åkt omkull?

För en tid sen blev vi omkörda på fel sida om en refug, där det så klart var en heldragen linje innan. Det var smalt och gick inte att köra 2 i bredd men ist för att sakta ner och lägga sig bakom oss tog han den vägen och försvann som en avlöning på 50-område. Det var en ensam kille i 25-30 årsåldern så han var nog inte på väg till BB heller.   


Ja vi kan ju iaf konstatera att folk inte kan vara rädda för att dö, bli svårt skadade eller handikappade för resten av sitt liv. Dom respekterar inte heller sina medtrafikanters liv.


L var ju med om en otäck olycka för ett par år sen och sen dess är han lite försiktigare, framförallt när han kör med släp som då. Med en körkortsaspirant i familjen får man ju uppdatera lite också vilket är otroligt nyttigt.


Ja det här var kanske ett gnälligt inlägg, men det här tänker jag på mer och mer, och om bara ett par år ska ju b-barnet börja köra också. Hoppas bara alla inte bara klarar körkortet utan livet där ute på vägarna också.

ANNONS
Av Neta - 14 augusti 2014 00:34

Från en dag till en annan kändes det som hösten kom, bara 18-19 gr på dan och 11-12 på natten. Går ju inte ens att sitta på vår inbyggda altan på kvällen. Fick ju till o med storstäda köket för vi får sitta där nu.   


Städade faktiskt hela kåken i måndags och det var välbehövligt, man har ju inte orkat fara runt med Fido under värmeböljan precis. L tog altanen med, är så himla mkt björkfrö som far in där. Bara tidningshögar och reklam som inte var slängd blev ju en hel kasse.

Men vilka sommarkvällar vi haft i år, lever länge på dom. Har ju haft E här hela sommaren med, dels för min arm då hon hjälpt mig men det är ju lite skönare här när det är så varmt också, hos sig kommer hon ju liksom inte undan på samma sätt.

Sen har det ju varit bra för Kiwi som kartat på sig bra i sommar och till o med törs vara ute på altanen. Hon o Skruttan är så mysiga, försökte filma dom ikväll men då passar det inte o kela inte, annars smeker dom varandras nosar, ser ut som dom pussas o Kiwi låter som en katt med förstärkare i magen. Kurrar liksom när hon mår bra. Så länge hon inte snor Skruttans sockerärtor är dom iaf sams men ni skulle hört hur kaninen fräste igår. Rör inte min mat liksom!   


Nu börjar iaf E förbereda för att flytta hem, hon var ner idag och plockade undan lite, dom ska installera fiber där så hon måste nog städa lite.

J skulle behöva åka dit o ta hennes fönster med.

Vi skulle behöva åka in och göra en ordentlig storhandling också, mycket bas som sinar både här o där.


Kommande helg är också en helg då allt händer, Badortsdagarna i Öregrund, kräftakiva, American car show, gatufest o mycket annat. Vi kryssar ju iaf delar av oss på sönd med sen. Ska bli mys att få komma iväg och lyssna både på Sannex och P-H samma kväll.

Vi börjar räkna ner till början av sept också och håller en tumme för att C kan följa med ner. Mysigare så men å andra sidan kan ju hon åka ner när hon vill.

Önskar mig två saker den veckan, få frossa i färska nyfångade räkor och att det blir lite brittsommar så man kan vistas vid havet utan fleece o vindjacka. Ser fram mot att träffa Håkan o Monika också, var flera år sen sist.

Vi ska även hälsa på Maria på hemvägen sen, en tjej som kanske E pratat med mest men som vi aldrig träffat IRL.

Vi hade räknat med att vara borta kanske 4 nätter, men så visade det sig att vi måste lämna djuren hela veckan för det är semesterstängt på Fäboden, bara hon som har hand om pensionatets djur som jobbar men ingen in eller utlämning då ägarna har semester, deras enda vecka.

Helt plötsligt blev vi lediga 3 nätter till   kanske stannar vi nån dag extra, kanske våldgästar vi i O-hamn, vi får se.

Har inte pratat med Eva o vet inte ens om det funkar. Kalle fyller jämnt där med så dom kanske är borta. Men vi är i Nässjö dan efter ......13 mil bort bara.

Vore kul att bara dyka upp, finns ju hotell med, för jag misstänker att barn o syskon är där om dom är hemma och ska fira.

Måste nog konspirera med dottern.

E har ju önskat sig att komma tillbaka till Söderköping den här sommaren, kustvägen hem går ju där   hon kan ju få några timmar iaf.


Kollade boende nu och man kan hyra stuga med dusch o toa 2 nätter för bara 1400 i värsta fall.

Tål att tänka på.  


Nu blev det så mkt att tänka på så jag blev alldeles trött, sover på saken!ANNONS
Av Neta - 12 augusti 2014 13:54

Det är så typiskt. Nu har vi bokat en kryssning till söndag. Då börjar förkylningen gro. Hostade i natt så jag förstod att det skulle komma.
Kom säng sent då jag fixade det sista på nya datorn, lite strulade med innan det blev ok. Vaknade av hostan men lyckades somna in ordentligt på morgonsidan och sov länge.
L var iväg till jobbet, dom har kallat in pensionärerna för hjälp till nåt försvarsevent som ska vara på Pollacksbacken på fredag. Kommunens event som kommunen inte har råd att marknadsföra utan dom har bara sponsrad annons. Dom har inte ens löst elfrågan och F16 har ju inget sånt kvar, allt skulle ju avvecklas. Nu ska det byggas upp delvis igen för X antal miljoner. Få se vad det blir av det :D

Blåser mkt idag men dom ska väl försöka plocka av lite körsbär, björnbären börjar också bli klara. Hallonen börjar sina nu, märks att det dras mot höst. Blir mkt björnbär så kom o plocka ni som brukar. Finns nog nya revor med om nån vill ha.

Gick igenom sommarens Året runt lite, skrev av lite recept som verkade kul. Har ju gjort en receptmapp i datorn som jag delat i kategorier. Ska bara försöka fixa en sökfunktion också. Läckert o kunna söka på det man har hemma o få förslag ;)
Delar ju tidningen med grannen o vi byter var 6e vecka.

Nu är det inte många veckor kvar till västkustveckan heller. Vi fick ju ställa in med en halv dags varsel när L fick infarkten. Är väl inte lika mysigt i sept som i maj men havet är ju varmt iaf. Kan ju bli brittsommar om vi har tur annars blir det mycket shopping :D.
Vi bor ju på Ullareds område, skitbilligt o bo där. Under 500 natten för alla 4. Då har vi både kyl/frys micro, bryggare o dusch o toa i rummet. Gasolplattan åker med. Men vi ska ju så klart inte bara vara där. Gbg ligger 7 mil bort o både Varberg o Falkenberg närmre ändå.

I början av okt sen ska vi upp på Rättviks marknad. Är ju lite annorlunda marknad där än här, mer hantverk o lite roliga kringarrangemang. Vi ska vara där hela helgen. Skönt att ha lita sånna här saker fram mot efter den här sommaren.

Är trögt på lägenhetsmarknaden också. Luften har gått ur mig där och han anser att huset är hans för det är ju bara han som betalt det tycker han, att jag sen betalar allt annat bara fnyser han åt. Tur vi står som ägare båda två och att det finns en lagstiftning :D
Verkar som vi trots att min plan var annorlunda kommer att fira silverbröllop. Bättre nu iofs men tror inte jag ändrar ursprungsplanen. " Firar" är väl också relativt, han tänker inte på det datumet det kan jag svära på :D ska jag fira nåt så är det väl att jag fått två fina döttrar då o det gör jag väl med dom isf. Tänker inte påminna honom o förbjuder nån annan att göra det också.

Idag jobbar C sitt sista pass på boendet som semestervikarie. Men min magkänsla säger att det nog inte är sista passet ändå. Hon har fått så mkt bra kommentarer. Dom säger ju att det märks att hon är van att jobba ned psykiskt funktionshindrade. Hon har ju jobbat med sin brukare några år också och fått gå några studiedagar så visst har hon ju erfarenhet. Samtidigt har hon bra reservplatser på båda utbildningarna hon sökt på högskolan. Som etta på historian :DAv Neta - 10 augusti 2014 15:20

Strax före midnatt i fredags bestämde vi oss. För vadå? Jo att åka på dagskryss dan efter d.v.s igår :D
P-H spelade på Rosella, det skulle bli fint väder och kryssen va gratis.
Minns inte ens när jag var på dom sist, vi missade ju dom i Malung och orkade inte åka till Holmen då dom var där. Dom har varit på andra ställen i närheten också men för mig är det nästan bäst på båtarna. Då är man inte i vägen för dansarna och man hör och ser bra. Jag är ju inte direkt typen som vill ha rullstolen nedanför scenen. Ser ni mig där så dra för Guds skull bort mig. Det är inte mitt beslut att stå där isf, och jag har förmodligen blivit senil eller nåt.

Egentligen hade vi bestämt oss för en hemmakväll igår eftersom Christine skulle vara hemma. Hon hade jobbat dygn och skulle börja 8.30 idag. Vi hade köpt kräftor också. Men båten är ju i hamn redan 19.45 och det tar bara dryga timmen hem så vi hann ju det också. Iofs synd att vi missade en fin sommarkväll i Norrtälje men stan står väl kvar.

Så efter en stadig frukost rullade vi iväg igår. Genom ett sommarfagert Uppland och fram till Kapellskär. Väl på terminalen träffade vi många bekanta, det är fler än vi som gillar P-H :D så stämningen infann sig direkt. Kryssningen blev också mkt trevlig.
Ett par av medlemmarna i bandet kom o hälsade också, kul med tanke på att vi inte åker så ofta nu. Men dom blir ju nästan som "gamla bekanta" ;-) Att hälsa på folk tar nästan lika lång tid som den effektiva speltiden insåg jag igår och dom "måste" ju vara trevliga mot alla. Det är dom också!
Den nya killen är en riktig fullträff, sjunger bra gör han också, så nu sjunger dom allihop. " Ångrar Inte En Sekund" spelade dom igår och jag kan instämma i det :D ångrar inte en sekund att vi åkte.
Vi åt en bakpotatis på båten och utnyttjade vår gratiskupong på kaffe o mazarin. Köpte upp oss på favoritcidern "Naked appel" så vi klarar resten av kräftskivorna också ;) jättegod torr cider som bara smakar friskt av äpple, inte det minsta söt. Jättegod till just kräftor om man som jag inte är överförtjust i öl utan mer en vin- och torr cidermänniska. :D

Efter en trevlig kryss for vi sen hemåt och på hemvägen är den vägen urdryg. Så träligt ,med alla 70- sträckor, kurvor och all trafik, då vill man ju bara hem fortast möjligt.
Väl hemma sen så hjälptes vi åt att göra en vitlöksröra och fixa med bröd, ost o vindruvor till kräftorna. Åt o drack, mest vatten faktiskt ;) på altan där det var ljuvligt igår kväll. Lagom svala vindar men ljummet i luften. Trots det var vi trötta o gick nog o la oss nån timme innan vi brukar. Jag somnade direkt och somliga redan på altan faktiskt :D det har sina fördelar att sitta i soffan.
Vaknade av att det regnade i natt nån gång, raglade upp på toa, stängde av takfläkten o sov till 10, så skönt. Hade kunnat legat kvar med. :D

Idag blir det lugnt, grillen ska få laga maten, grillad kycklingfilé och jag ska göra Café de Parissås, kokt färskpotatis till. Ikväll blir det Österby, vi ska tjuvtitta på fyrverkerierna och hoppas se lite annat med. Har inte råd att betala 4 X 220 kr.

Ja det var lite från senaste dygnet, efter vår västkustvecka i början av sept kommer matbloggen att uppdateras igen.
Tack igen för igår alla som var där.

Bilder kan ni se på min Insta, heter netaave där också.

Av Neta - 8 augusti 2014 15:35

 

Själv fick jag dåligt med svarta i år men gott om friska blad på busken så nu ska jag göra det här.

Kanongod som matdricka och en bra törstsläckare då det är varmt.


 

 

 

 

Svarta vinbärsbladsdricka

 

 

 

 

3 lit svarta vinbärsblad

2 kg socker (kan minskas)

3 citroner

60 gr vinsyra

1 tsk atamonpulver

1,5 lit vatten

 

 

Skiva citronerna, varva med blad och socker

Strö över vinsyra och atamon

Koka upp vattnet och slå det över

Låt stå i 5 dagar, rör om 2 ggr/dag

Sila och häll upp på flaskor

Förvara svalt och mörkt

Hållbart 3-4 veckor.

Av Neta - 8 augusti 2014 00:51

 

Vi hämtade upp Mi vid 10 i morse och for sen via hembageriet i Österby till Forsmark! Vädret var lite smågrått, nästan skönt efter den här hettan vi haft, idag var det mer lagom temp.
Kom några stänk då vi gick ur bilen, men inget som ens gjorde oss våta.
Vi gick in och pratade lite med dom på turistbyrån, plockade lite broschyrer och kollade in en utställning som Vattenfall har. Det jag tyckte var häftigt var en världskarta, en nattkarta som var över en hel vägg där man såg var det användes mest energi i världen.
Efter det kollade vi in experimentverkstan där man kunde göra alla möjliga experiment både med energi och magnetism. Lika kul för båda könen och Mi som är lärare fick nog lite tips där men kunde också känna igen en del han gjort med eleverna.
Efter det var det hantverkslängan som gällde, fanns mkt smide och jag köpte en liten vägglampett med Kungsängsliljor för värmeljus, en kvast med torkat lin.
 

Nu kurrade magen och vi drog oss mot värdshuset, hittade ett bord ute vid vattnet men under tak.
Gjorde oss ingen brådska precis utan satt länge och njöt av maten, de andra tog Pestokyckling med pasta och jag en Räksallad som nog är den största jag ätit, skojade om att det nog var ett kilo räkor i, riktiga handskalade sånna.
Himlen öppnade sig en stund när vi satt där och vi fick ett lite vattenfall från skarven på markisen där Mi satt sitt glas under. Det såg på riktigt ut som om han hade satt på en kran.   

Sen var det Bruksmuseets tur, tyvärr var det i 3 våningar utan hiss så E o jag kunde inte se allt. Killarna däremot hade sett mkt kul, bl.a verktyg och redskap från bruksdriften.

 

Vi åkte sen runt lite med bilen innan vi åkte fram till Johannisfors och kollade in den dubbla valvbron, jag gillar gamla stenbroar, är imponerad av det hantverket.

Eftersom det regnat skippade vi klipporna vid Sikhjälma utan stannade i Lövstabruk på hemvägen, fikade medhavd + bullarna från bageriet och kollade in lite keramik innan vi åkte ner till Örbyhus på en liten väg vi aldrig åkt men där Mi har cyklat mycket. Åkte förbi en urläcker kyrka, Österlövsta, så fin.

 

Ma var hemma från jobbet då vi kom ner men skulle på ett möte. Så vi grillade och käkade middag utan henne men sparade det bästa till sist, kräftorna, och då var hon hemma igen. Hade sen en mysig fortsatt kväll som vi brukar med dom. Är så skönt att umgås med folk som verkligen känner en, vi går ju tillbaka ca 40 år dom och jag. L kom väl med så där 10 år senare. Fick veta en sak jag blev otroligt besviken över, men är jäkligt tacksam att Mi berättade.
Vet inte vad som är värst av falskhet, har nog hittills tyckt att det är dom där som hycklar, "Vi vet ju var vi har varandra" och " Vi är ju iaf vänner" och sen knappt hör av sig, men det här slog det med hästlängder.
Av en person som jag länge betraktat som en kompis dessutom! Som försöker förstöra våra vänrelationer! Så himla ruttet! Känner mig mobbad!
Vi bröt upp rätt tidigt för Ma jobbar ju nu och vi var nog alla lite möra efter en heldag.
Tacksam över att dom här personerna finns i mitt liv, och att han berättade det som andra kanske dragit sig för! Maken till vänner finns inte!

Av Neta - 6 augusti 2014 01:53

Den här sommaren går väl till historien. Inte bara för värmeböljornas skull utan också för den kalla midsommaren. Eller har ni glömt den redan?
Sen den här branden, läste just om hur en familj varit i sin stuga och mamman och ett av barnen skulle åka hem en sväng. Pappan o de andra två barnen skulle åka efter lite senare. När hon åker märker hon hur nära elden är och ringer honom som bara kastar in ungarna precis som dom är i bilen och åker. Vägen spärras då av ett nedfallet träd så han åker tillbaka för att ta båten därifrån. Hinner nätt o jämt åka då han ser grannarna vid sin båt så han tar deras på släp efter sin motorbåt o så åker dom ut på sjön, då brinner både husen och bilen. Grannens katt som dom försökte få med sig blev rädd och sprang in i skogen.
Jag kom då att tänka på om det finns andra semesterfirare i området, vandrare eller dom som cyklar o campar. Hur vet man det ? Det är ju tydligen inge vidare täckning på mobilerna där. Kommer man att hitta fler avlidna?
Fruktansvärt otäckt är det iaf och vilken arbetssituation för brandmän m.fl vi här i byn samlade hop dricka, bananer, kaffe, nötter o chokladkakor till dom idag. Hemköp sponsrade tydligen en hel del då Bertil är från dom trakterna. Det gick iväg en bil med släp.
Det är ju vad man kan göra! Känns lite men ingen kan göra allt men alla nåt o.s.v
Hoppas fler gör så!

Idag fick jag också tillbaka persiennerna i badrummet, men har fått tjata flera dar och till slut gick jag i taket. Så himla onödigt! Vi trodde väl ingen av oss att vi skulle behöva dom igen. Duschkabinen har ju uttag för fönstret o en gardin av duschdraperi, men den släpper inte genom luft och ger ingen skugga. Det var 52 gr där idag när solen legat på. Litet tätt utrymme.
Det tog han sen 5, ja FEM min att sätta upp persiennen. Varför måste han driva mig till vansinne för det den latoxen? Va så skönt sen att kunna ställa upp fönstret helt o ändå kunde det fläkta lite fast dom var nere. Hade lektion med alla hur dom ska vickas sen också.   

Ikväll gjorde vi en wok på lövbiff i elwoken på altan. Gjorde en sås på 1dl hoisinsås ett par msk soja, risvinäger och sesamolja som fick koka in i den strimlade lövbiffen hade i lite vitlöks & ingefärspasta också. Blev så himla gott. Grönsaker från fryst o lite champinjoner i sen med. Åts med äggnudlar.

Nu ska jag sova, ska bara upp och skjuta igen fönstret lite först,står på vid gavel nu!

Av Neta - 5 augusti 2014 09:43

Snabbsaltad gurka.

Gurka: slanggurka eller västerås gurka.
Dela slanggurkan i ca 1 dm stor bitar och gör små hål runt om varje bit med en provsticka eller gaffel.
Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel. (detta för att grukan ska suga åt sig lagen snabbare).

Lag:
7 dl vatten
½ dl salt
1 sockerbit
Vispa ihop till allt har löst sig.

Blanda i dillfrön efter egen smak. (jag brukar krossa dem lite för att få mer smak)
Lägg i grukorna, inte för mycket. Lagen måste täcka alla gurkor.

Täck med lock och låt stå i kylskåpet.

Sedan kan man börja äta efter ca 1½ till 2 dagar.

Jag tänker lägga in min skivad idag, har aldrig gjort det men tror det kan bli bra med.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se