Mina ord och tankar

Alla inlägg under september 2014

Av Neta - 8 september 2014 16:08

Verkar som jag aldrig är pigg numera men jag är så ini bomben trött jämt. Vaknade med huvudvärk i morse och tror det är en förkylning på G. Ibland kan jag bara nysa 20-30 ggr efter varann, det är lite läskigt.

Har funderat på om det är nåt i huset jag inte tål eller om jag helt plötsligt blivit allergisk mot halm eller hö, men vi har ju haft kaniner i 22 år nu så akulle inte det visat sig förr?


Mina fjällande utslag har jag haft ett år nu, först händerna och i vintras började det på vä fot o helt nyligen på hö samt i hårbotten. Men det hör ju till SLEn men kan det också ge trötthet? Känns iaf som sängen är min kompis nu får stödvila nästan varje dag. Har ju tagit prover och har förhöjd sänka så klart men inget annat är alarmerande. Så trött på att vara trött liksom!

Av Neta - 7 september 2014 23:14

Det sitter bra mkt körsbär högt upp i våra träd som bara får sitta o bli fågelmat. Men den enda som skulle kunna ställa sig på en stege o plocka är höjdrädd o ingen bryr sig. Lika med björnbären, jag kommar inte dit längre o ingen annan bryr sig där heller.

Tur vi tog reda på smultronen och hallonen iaf o vinbär fick vi inga, tror dom vattnats och gödslats för dåligt. Men samma där jag kommer inte dit längre.

Dags att ge upp det här nu! Börjar titta mer o mer på bostadsrätter ist fast jag inte tänkte det från början. Men jag vet inte, underhållet här är ju eftersatt, datorn är viktigare för L. Så antingen får han skärpa till sig så vi kan börja renovera o sen sälja eller så får man sälja det med förbehåll som det heter. Men vi är ju också två som ska ha nånstans att bo. Sjönära läget gör ju sitt så klart och att det inte är fukt men resten är snudd på katastrof. Kanske en händig man kan vara intresserad.


Igår flyttade E hem efter väldigt många veckor här, i morgon börjar hon jobba i församlingen igen. Bakar ju till öppna förskolans soppluncher m.m Vardagen kom fort för C som redan i bilen hem i torsdags blev inringd på jobb och sen jobbat dygn lö-sö också. Hon trivs bra med att läsa Etnologi också även om dom bara haft 2 föreläsningar än. Men hon är klart intresserad o det tycker ju jag är kul så klart.


Lördagen gjorde vi inte mkt heller, tvättade mest för det var torkväder o sen vete 17 var dan tog vägen.

Testade fönstertvätten på speglarna o den var bra. Hittade en aprikosorange blus i packningen jag hittade på en 49 kr ställning, den hade jag förträngt   lite Singoallainspirerad i tunn bomull. Vid som 17.


Idag åkte jag ut en sväng med scootern o mötte C på jobbet så hon slapp bära packningen, har ju med sig sängkläder då hon jobbar dygn. Lämnade in Es förkläde till henne som vi tvättat o hon glömt, behövs ju på jobbet.

Händer mkt tråkigt i den här byn nu, förmodligen en liten klick som förstör för alla. Ägg o stenkastning mot bilar, inbrott och en massa skadegörelse. Blöjraggarna har streetrace och burnar. Hörde en grabb som sa att han fått ombesiktning p.g.a utburnade däck o var sur över det   Ja men det sambandet kan väl inte va så svårt att förstå. Eller är ungdomar så dumma idag?


I morgon ska vi hämta djuren, det har inte varit öppet i veckan därför kunde vi inte hämta i fredags, men pensionatet har fungerat ändå dom har en tjej som mockar o matar. C längtar nog mest tror jag.


Ska försöka komma iväg till syrran o plocka äpplen den här veckan, gör iaf lite äppelkakor o kanske nån mosburk till hon som gillar gröt. Är lite nyfiken på det här med chaipudding o gröt också. Såg ni Gokväll i lördags så förstår ni. Vore kul att testa.


Den här veckan har jag börjat lägga in matsedlar i matbloggen, det är bra för då blir det automatiskt lite matplanering här. Mathållningen har varit lite slapp i sommar men så ska det ju vara.


Ska byta husläkare, vet var jag vill gå men inte till vem. Min går i pension och då byter vi nog ställe också då det är trappor där men vi har haft henne i 28 år, långt före innan husläkarsystemet kom. Vi har ju alltid försökt gå privat och så blir det nu också. Men å andra sidan kanske det kan vara bra att bli sedd med nya ögon när det gäller den biten också.


Ja så mkt mer har inte hänt, händer inte så mkt i mitt liv. Nu ser vi fram mot kryssningen 1 okt, det får bli nästa utsvävning.


Hörs!






Av Neta - 5 september 2014 23:23

Ca 155 mil har vi bränt på 5 dar, vi for hemifrån strax efter 8 på sönd morgon. Fint väder om än lite kallt bara 13 gr. Så vi skippade att rasta i Strängnäs utan 2a frukost blev mellan Flen och Katrineholm


 

Där smakade det bra med kaffe/te och smörgås. Va fortf lite kyligt så vi for snart iväg igen till Söderköping.

Där visade det sig vara Söderköpings gästabud. Marknad och allt. Alla affärer hade öppet sista dagen för säsongen med typ mindre än 50% på allt men vi nöjde oss med Glitter. Lite krafs och en present till Eva blev det samt en röd aftonväska i siden med strassdekorationer till C då hon ska på bal, förr 299 nu 25 kr   det kallar jag kap.

 

Riddare i tidsenliga kläder red omkring, det var musik och hela torget var matställe med allt från tidsenlig mat till moderna kebab eller hamburgare sålda av riddare, det senare kändes så där .   Vi suktade lite på raggmunk med fläsk eller vildsvinsklämma men det föll på att vi dels hade mat med oss och dels att vi inte hade kontanter. Vi visste ju inte om detta. Nån form av historiskt spel var det också på torget. Kul att hamna mitt i det där liksom.

Ingen sittplats att uppbringa för att äta matsäck på så vi for vidare till Ringarum där vi åt vår medhavda lunch.


     

Sen sista biten till Oskarshamn och dom här godingarna, vi möttes av en fin entre blå-gul födelsedagsbarnet till ära och bjöds på en buffé som inte gick av för hackor.

Hon hade dukat så fint i grönt och vitt med ljusen i små portionsformar. Så fint och gott.

Kallskuren, marinerad fläskfilé, kycklingspett, små räkbakelser, krustader med en underbar fyllning av keso, dill och orökt kaviar. Sååå goda. Rostbiffsrullar med sparris i, sallader, bröd och mycket annat.

Vin och annan dricka. En mkt trevlig em och kväll som gick väldigt fort.

Kalle blev mycket glad över Roslagspunchen, receptet på ärtsoppa och 1 kg gula ärtor.   


 

Tidig morgon då dom skulle jobba och vi ville iväg, så redan halv åtta möttes vi av den här synen i hamnen då vi åkte ner och tankade, trippens billigaste förresten 14.06 för 95 oktan.

Vi hade ätit lite frukost med dom och så for vi västerut. Och fy vale vilken tråkig väg genom småland, det är ju för farao bara skog. Skulle aldrig kunna bo där.

Växsjö kom vi till strax före 9 och då var vi rejält kaffesugna. Är dock ingen större ruljans på morgonen så vi fick åka till en mack o få kaffe och nåt att bita i. Åkte runt och kikade lite på stan från bilen men drog snart iväg igen, och åter bara skog. Jag sov ända bort till Smålandsstenar.

Åter igen skog och åter skog, ja visst kom det byar ibland och ett o annat större samhälle men som C sa, dom behöver ju inte gnälla över att det inte finns bostäder i Sverige, bygg bort alla ödsliga skogar. Ja spar lite svamp o bärmarker o så men nog finns det ytor att bygga på. Är man van vid slätter så känner man sig lätt instängd på småvägar med tät skog på båda sidor.


Framme i Ullared vid 12 då parkerade vi, åt lunch och besökte lite småaffärer och panduro.

           

Checkade in vid 15, skönt att få lägga upp fötterna och göra sig lite hemmastadd. Motellet där man bor i längor, i rum som är ca 20 kvm där allt man behöver finns ligger...

 

Så här nära varuhuset, mitt i området. Rullstols- men inte direkt handikappanpassat det finns t.ex inga räcken vid toan, men 645 kr per dygn, 695 på helgerna blir inte mkt per person. Man kan ju ha en stol bredvid om man behöver stöd då man sitter på toa.


In och rekade lite

 

Möttes av den här skylten. Handlade lite kvällsmat och frukost och vem kommer o går om inte Kjell, ni vet han som är gift med Rose -Marie som shoppar järnet på semestern och bunkrar för hela året.   Ja ni som sett programmen vet ju.

Det är en helt underbar service att komma till Ullared som rörelsehindrad, eller om man bara har svårt att gå, man får så mkt hjälp och dom lånar ut både fiffiga rullstolar med korg både fram och bak

 

Samt samma typ av scooter som vi har hemma. Så bra för Elle som lånsde båda dagarna. Den här har  ju en stor varukorg i fram också.

Konstigt att det inte finns nån fotvård där, man ser ju hur en del verkligen linkar ut därifrån.

 

Men det här, 30 min massage för 10 kr. Hur farao får dom lönsamhet på det??

Frisör finns det ju och inte mindre än 4 ställen att äta och fika på bara inne i varuhuset. Hon som driver det hade gett en intervju i GT där hon sa att när hon fick uppdraget så ville hon ha nåt speciellt för just Ullaredsmaten förutom de låga priserna. Det blev att dom gör alla såser själva från grunden. Dom ruckar aldrig på det konceptet.

Det finns alltså en stor restaurang, lika stort kaffeställe på plan 3, en sportbar med rättigheter nere i varuhuset mellan damkläder och väskor (varför tror ni den är just där?)   där finns fika och lite smårätter med samt frukt. Finns också en salladsbar där man kan ta med eller äta där, sallad man plockar hop själv. Finns fika där också och frukost. Den ligger på herravd.


   

Vi var inte så sugna på att turista på måndkvällen då vi redan tillbringat så många mil i bilen, trötta var vi också. Fint väder har vi haft hela veckan, en riktig brittsommar.

Fikade ute och tog det lugnt, kikade lite på TV från sängarna men somnade rätt ovaggade.

Frukost på rummet


 

Sen var det dags för lite shopping. Jag hade kollat lite priser hemma på saker jag ville ha.

Fönstertvätt, fotfil som snurrar, lite "linne" och en Fiskars laxpincett.

Sen det som man köper billigt där, miniformar i folie typ bullformar, bakplåtspapper, fryspåsar, hygienartiklar m.m Visste att jag inte skulle ta Ullareds egna utan rullar med plastpåsar i en förpackning om 4.

Men sen springer man ju på lite, ställningar med kläder för 49.90 t.ex C hittade en riktig ullkappa för 99 kr, väldigt lik Ls uniformsrock. En shortsoverall med hel spetsrygg för 149 kr.

Tjänade 200 på fönstertvätten inkl teleskopförlängare och totalt 700 ml medel till den, 150 på fotfilen, 100 kr på 120-lakan med resårhörn och pincetten var mer än dubbelt så billig, kostar 129 här och jag gav 39. Tyvärr hade dom inga macronformar i silikon.

 

Hittade lite kul kokböcker för 9.90, inbundna o allt. Jag köpte en bok med roliga o lite ovanliga pizzor och en tacokokbok till E. En bok om snapsar och snapsmat man kan ta i nypan ska Mi få när han fyller.

E hade letet efter en brödbok länge, här hittade hon en bra för 24 kr.

Köpte även lite presentpapper för 5.90 rullen, och vinpåsar för 3.90 med fina motiv och sidenbandshandtag. En minispringform för tårta till C som ju måste ha på "mjölkfritt", gammeldags frysetiketter med motiv, för 5.90 för 50 st.

Köpte både Ola-Connylimpa och Ullaredslimpa med hem för 12.30 och lite specialjästpulver där man bara behöver en jäsning i 15 min då man bakar. Svindyr här, 9 kr, köpte där en "bunt" á 3.90

Nåt man också ska köpa om man är där är pumpa o solrosfrö, pinjenötter, dip m.m

 

Den här stod inte heller på lappen men precis som förra året hittade jag en väska från Malungs skinn, 99 kr kostade den här.


Ja efter första shoppingförmiddagen for vi till Varberg, var en underbart solig dag och 24 gr.

     

Åkte först ut till fina Getterön, så fina strandängar precis där campingen slutar.

Sen in till hamnen och köpte färska räkor och nyrökt fisk, baugetter o lite limeaioli.

 

Det här hotellet låg rätt fint till, taget från dörrn i fiskaffären.


 

Ja sen åkte vi upp till Almers hus där vi haft några veckovistelser under tiden E behandlades och det ligger precis vid vindsurfarnas mecka, Apelviken. Lite blandade känslor att återse det och omgivningarna.

 

Den här kaninen undrade nog varför vi kom o störde, han hade fru o ungar lite längre bort. Lite kluvet o se så mkt vilda kaniner då man är ägare av en.


             

Området runt fästningen kunde vi knappt lämna sen, så härligt. Där strosade vi runt och njöt i flera timmar innan vi for ut till Träslövsläge och köpte glass.

 

Kyrkan där är också så fin. Strosade lite runt sjöbodarna innan vi tog en biltripp runt berget.

Den här dagen var nog den finaste av alla...

     

Avslutningen gick inte av för hackor heller även om vi fick flytta in på slutet för det blev kyligt då solen försvann.


Onsd deklarerade tjejerna att dom minsann ville va i varuhuset längre än igår, men dom kroknade båda e lunch   så redan kl 14 var vi klara.

När vi sitter i fiket i en shoppingpaus så säger L, -"Är inte det där Ola-Conny?" jode där gick han utanför fönstret på väg från personalparkeringen, när vi sen fikat klart o gick till hissen kom Morgan samma väg. Såg butter o tvär ut.   

 

Tror vi lyckades hålla undan för TV-teamen också, möjligen att man kan synas långt bort nånstans och då vi gick ut på onsd, då stod dom och haffade människr. Pratade med en kille i 10-11årsåldern så vi gjorde en tvärnit då vi såg det och gick runt   Sen stod dom och filmade trafiken då vi åkte därifrån, men det är ju bara bilen isf.

 

Onsd var jag också till Glasögonfabriken och fick nya glasögon på 1 timme, ett extra par med lässtyrka. Har ju dubbelslipade nu men ibland vid t.ex matlagning blir jag störd av kanten. 895 kr då kostade reflexfriheten 250 kr i det. Jag hade mitt eget recept med mig och hade jag velat ha 2 par hade jag fått det andra för halva priset, Bågarna kostade 295 kr men det fanns upp till 1295 kr.


Vi hade innan bestämt att åka till Falkenberg först mot kvällningen för att fota solnedgången vid Skrea så vi tog det lugnt i solen och åt thaibuffé på Rosegarden i Handelshuset mitt emot motellet innan vii åkte. kan dock inte rekommendera det stället. För det första så skitiga fönster så man knappt såg ut, kladdiga barnahandavtryck på akvarier och maten seg, hård o smaklös. Då har dom godare kinamat m.m ovanpå Burger king.


Ja sen åkte vi vägen mellan Ullared och Falkenberg, kan vara Sveriges finaste väg. Öppna landskap, kullar, berg o dalar och mitt i det gröna fina rinner Ätran bitivis. Det är så otroligt fint.

Vi såg dock spår av översvämningarna och en del vägar bl.a den ut till Skrea strand var avstängd så man fick åka runt. I Falkenberg nära Skrea finns också en gata som heter "Netas väg" bara en sån sak   

                 

Tillgängligt även för rullstol på flera ställen. Körde ut mig så jag kunde ha foten i den svalla och lena sanden, så härligt. Ser ni fågeln på stenen på fjärde bilden?

         

Det är nåt visst med solnedgångar   

Tog ett varv i stan men va trötta och skulle ju upp tidigt på torsd så vi åkte hem och föberedda både städ och packning.

Kom iväg vid 11 och for då till Nässjö där vi hälsade på en tjej från Odlaforumet som både Elle o jag pratat med på datorn i 7 år.

 

Utsikten från hennes altan där vi blev bjudna på lunch gick inte av för hackor precis. Påminner lite om Siggefora där vi stod säsong i 16 år. For därifrån vid 17 och åkte sen turistvägen från Gränna ända bort till Vadstena dit vi kom lagom till ännu en solnedgång.

 

Vacker den också.

Resten av resan hem var bara jobbig, vi hade ju tänkt oss en övernatning på hemvägen också men C hade en föreläsning och då vi satt i bilen blev hon inringd för jobb i helgen.

Hemma efter midnatt och då packade vi bara ur det viktigaste och in med kylgrejerna sen en snabb avtvättning, äntligen den egna sängen igen.

Tror ni jag kunde somna då? Nädå tog nog ett par timmar iaf. Men sen sov jag till 10.


Idag har vi packat ur det mesta men tagit det lugnt. L har fixat lite med tomaterna som börjar vika sig, vi har mycket tomater i år. Grillade korv till sen lunch o gjorde en thaiwok ikväll, såg Doobidoo. Satt o prata lite med C då hon kom från jobbet o sen har jag gjort det här inlägget.

Nu är kl 2.05 o det är nog läggdags.

Godnatt!   

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards