Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2014

Av Neta - 20 oktober 2014 23:21

Det här med att sätta på datorn på morgonen och låta den stå på fast man även använder telefon och padda kan få sina konsekvenser.


 

Igår bad jag C gå och skriva ut ett recept samtidigt som jag pratade med Elle på Messenger. Rätt som det var kom det upp ett medelande "Agnetha kan inte ta ditt meddelande nu, hon hör av sig senare" till Elle på skärmen.

E fatta ingenting och det tog några sekunder och jag hann till och med skriva "Va?" på skärmen innan jag förstod. Och då känner man sig ju urdum    men sen skrattade vi så vi tjöt trötta o låga på blodsocker som vi var. Så kan det gå till i vårt kök när Stina och jag är på det humöret. Vi kan flamsa till det rätt bra.


I natt fick vi åska vid 01.30-tiden, en smäll som var väldigt stark först. Jag hade lite föreningsjobb att göra och satt uppe till strax efter 1. Stängde av datorn och upptäckte att regnet öste ner när jag öppnade fönstret. Det blixtrade till och sen kom en rejäl smäll. Någon till stark och lite muller på avstånd men ett otroligt skådespel över sjön när det drog sig mot öster. Man såg ljussken på himlen men hörde inget i säkert 45 min. Så mäktigt.


"Mucka inte" är det ett uttryck du tycker hör hemma tillsammans med sjuka barn, med Ronald McDonald Hus?

På mig och många fler som har haft svårt sjuka barn vänder det sig i magen. Så otroligt osmakligt!

Ingen skulle väl komma på att uttrycka sig så mot ett barn med en svår sjukdom, och dom sjuka dom är för svaga för det under bahandlingarna iaf och det är ju då dom är på RMD.

Vi förstår inte sammanhanget alls! Vi är många som tar helt avstånd från kampanjen som drivs av Laila Bagge som säkert tjänar en hacka på det också. Husen får pengar med så klart men dom luktar väldigt illa.

Skulle aldrig falla mig in att köpa en enda pryl av dom grejerna och jag hoppas ingen annan gör det heller.

Besviken då jag verkligen gillar det sätt RMD jobbar på och den trygghet det är att få bo där under den svåra tiden.


 

Hur många år kan man gå ut och hämta tomater 20 okt? Som dessutom står utanför växthuset, visserligen täckta av fiberduk men ändå. Få se om det här är de sista vi kan ta in eller om dom få som sitter kvar hinner skifta på kvist också. Dom blir säkert färdiga inne sen men vi chansar lite.


Tina, min syrra o jag bestämde ju i somras för att ha en systerdag i månaden. Vi är båda rörelsehindrade, har båda SLE och syrran har också haft ett par stroke. Vi sitter ju mest hemma under de mörka årstiderna med våra korsord och datorer så visst har vi kontakt både så o på andra sätt. Men just o ha den här dagen bara vi och C som fått dispans, äta lunch ute o göra nåt kul.


Idag var det dags fast vi fick bara halva dagen själva sen anslöt L o E. Elle hade ju äntligen fått sina pengar och hon behövde verkligen få göra nåt kul och dessutom behövde hon ju fylla sina förråd.

Tina plockade upp C vid skolan på fm och kom hem och hämtade mig eftersom L måste vänta på att E slutade jobba, men å andra sidan fick han åka dit och äta lunch så det gick ingen nöd på honom precis.


Vi åkte till Gottsunda centrum, planen var att även ta en promenad i området då vi båda bott där, jag på 70-talet innan J föddes och hon ett par år efteråt. Det var våra första egna lägenheter, jag hade väl bott inneboende lite innan men inte haft något eget.

Vädret gjorde dock att vi avstod promenaden, regnet hängde i luften och det var så ruggigt ute. Gottsunda står säkert kvar även senare.

Lite besvikna blev vi på centrumet då en del affärer försvunnit, men Deichmann, Lindex, Kappahl och loppisen var kvar iaf.

Så vi började på Kapp-Ahl och gick igenom reaställningarna som vi fick höra nyss hade fyllts på. Jag hittade en lång vinröd top med holkärm som hade ett så fint avslut med mudd för "ingenting"


Lunch på Kens, C o jag tog en kebabsallad. Vi har ju våra kuponger och där var det ät 2 betala för en.

Syrran tog nåt kött med pommes. Stora portioner och lite minus för vanlig lök ist för röd i salladen. Jag orkade inte allt, undrar hur mkt mat dom får slänga på en dag där? Såg fler som fick paltkoma.


Sen till Deichmann där jag nästan tvingade C o köpa ett par korta stövlar med nitar på. Utan klack den här gången. Hon väntar ju på sina ilägg och behöver något sånt. Hon gillade dom verkligen, så fina och med dom priserna. Syrran hittade urfina tofflor men som kändes lite konstiga på foten så hon köpte dom inte. Men mkt fint finns det där, och vi har inte haft problem med dåliga kvaliteer heller fast vi handlat en del både skor och väskor där.


Ja sen Lindex nästa, syrran skulle kolla jacka men vill ha nåt med midja och där var mest täckisar. Dom var för bylsiga. C däremot och jag också för hennes del blev förtjusta i en långhårig kraglös koftjacka, kan inte beskriva den bättre än så. Mjuk och fin i chinelle, tvärrandig i svart-vitt. Fodrad med blankt halt tyg så den hakar inte heller som koftor kan göra. Lika fin till jeans som finbyxor och klänning. Var bara tvungen att hjälpa henne köpa den.


Sen gick vi mot loppisen men hittade inget speciellt, C dreglade över en väska men hade inte råd och hon ska ju snart till London, så jag tyckte hon skulle vänta lite.

På väg därifrån så mötte vi E och L som kommit precis, E ville också se loppisen så vi vände och beslöt ta en fika där.

Men fy farao, kaffet var väl ok men glassen till, en vanlig 88 var alldeles frostig och isig. E tog glass som skulle va körsbär men som va blåbär och den va så gammal så det var skinn på. C tog en chailatte som var så söt att hon inte kunde dricka upp den    nästa gång fikar vi inte där.

 

Tina hittade dock en LV-kopia för 200 så hon fyndade ju.


Ja sen ville ju så klart E till affärerna vi varit till så då blev det ett varv till, hon hittade mjuka fina 3/4 byxor i lite tynnre matrial och en tröja iaf. På Deichmann hittade hon en väska och där köpte C en också av pengar hon fick av E, tror hon va skyldig henne dom.   


 

Här är Es fynd, hon hittade ett halsband också.

     

Cs fynd, visst är stövlarna fina?


   

Ja sen var det bara mataffärerna kvar och där fyndade morsan   snögubbskudde (gillar snögubbar) och tomteluva för 20 kr styck. Gick en sväng på både Kvantum och Willys och deras fyndlådor med de här julsakerna va exakt lika.


Köpte enkla pizzor med bara tomat och ost på och lite ananas och färdig kyckling att lägga på. E var med hem men var inget sugen på det så hon handlade på sushibaren, 3 små rätter, 5 sushi, 5 dumplings och några kycklingspett. Skulle gjort det jag också för pizzorna blev ingen höjdare så tjocka och hårda. Inget jag kommer o göra igen, slängde halva min. Blir ju bäst med pizzakit iaf.


Skildes från syrran mellan mataffärerna och vi for också hemåt.


 

Då jag kom hem hade den här kommit i ett kuvert från Allermedia, är ju prenumerant men har inte beställt nån och jag skickar ju aldrig in korsorden så jag fattade ingenting. Inte en skriven rad till förklaring. Ingen gratischoklad har heller aviserats.

Kollat på "Kockarnas kamp" fast jag råkade visst somna mitt i   men såg slutet iaf och höll mig vaken då vi såg "Sommarpratarna" efteråt iaf.

E åkte hem, hon och L har ju båda stadsdagar i morgon fm. Han på kamratklubben på jobbet och hon ska bada. C ska in en liten sväng men har också lovat städa vard.rummet i morrn. Jag ska väl också göra lite nytta det jag kan sittande. På onsd ska E o jag göra smörgåstårtsbottnar så den här veckan rullar på.


Kan tänka mig att det pratas en del om det som händer vid kusten på F16 i morrn, men ni ska veta att det där är inget nytt, händer varje dag men kanske inte så som nu då. Men försvaret går upp med flyg och motar bort "fienden" varje dag om dom kommer för nära.

Vi har en ny regering nu, den gamla rustade ner, kanske den nya vill visa hur väl incidentberedskapen, FISK som det heter på militärspråk behövs. Kom det här "lägligt" då eller?


Ingen av Ls kollegor verkar speciellt orolig iaf och det gör att jag ändå känner mig lugn. Klart det är någonting men kanske inte så allvarligt som media blåser upp det och att dom rensade sjön idag var nog snarare för att dom ville jobba ostört.

Tror vi slipper krig iaf och om det sen är ryssar, holländare eller britter som kränker, det lär väl visa sig.


Av Neta - 18 oktober 2014 23:10

Igår blev det nog inte så mycket gjort, vete 17 vad dagen tog vägen men den gick iaf.

C gick till jobbet och E o L var i stan, hon har en av sina två baddagar på fred. Sen åkte dom och handlade lite och så kom dom hem med sushi till mig o E.

Vi har ju det där kuponghäftet och nu hade dom köpt i Sivia. Ingen höjdarsushi tyckte jag, smaklöst ris och det förstör ju allt. Väldigt salt soja var det också.


Så småningom skjutsades E hem och jag hamnade vid datorn. Hade tidigare sett att det var kaninutställning i Tierp och var lite sugen, har ju aldrig varit på någon. Nu skrev en kompis att hon skulle åka och då blev beslutet lite lättare så jag prata med L, o han var på.


Trodde vi skulle få ställa in när E hörde av sig i morse och ville ha skjuts till församlingshemmet 250 m bort för det var för kallt och åka scooter. Jag blev skitförbannad på ren svenska först, dels för hon bara kräver skjuts när hon vill utan hänsyn till oss och det här tyckte jag nog var höjden av lathet. Hon vet att L säger ja och det utnyttjar hon, jag tycker det är viktigt vi hjälper till med det som kostar pengar men det här var inget viktigt. Vill man dit får man ta sig dit annars var det väl bara stanna hemma då. Har man lovat ja då åker man.

Nu kunde hon fixa skjuts hem så vi kunde åka till slut o ärligt så är det inte längre än att hon kan gå med rollatorn också.


Efter dusch o frukost åkte vi iaf, solen sken och det var både skönt ute och fint efter vägen. Såg en plöjningstävling vid Ydre ungefär, traktorer i mass av många olika modeller och åldrar. Raka fina fåror.


Parkerade vid Coop och gick fram till Möbeln där utställningen var, mötte snart kompisen och hennes dotter med pappa som ställde ut.

Jag vet inte vad jag väntat mig egentligen men kaniner fanns i

 

alla storlekar (bild lånad från nätet.)


Det fanns i alla färger från vit till svart med grå emellan, bruna och prickiga, 2och 3-färgade. Med tjock päls och tunn.

 

Fick en liten klump i magen då det fanns många viltfärgade Hermeliner, Millan som fanns med oss i 13 år, som aldrig gjorde nåt ofog o bara var tam och mysig. Lätt o ha med sig i bilen, hon hoppade ofta upp o la sig på hatthyllan. Älskade att åka bil. Hon va ju kopplad så klart.


     

Lite skillnad på denna Skrutta där det blev fel från början men som vi älskar till månen och tillbaka iaf. Köpt som en renrasig Vädur, men det är hon inte. Finns ju nya kablar och tapeter o köpa men vi får nog sätta hönsnät a la Ernst för nedersta hyllorna i bokhyllan. Allt där kan man inte köpa längre.


Det som var trevligt idag var att se Belgiska jättekaninerna, jösse va dom är stora. Som en hund i medelklass. Sen bebisarna förstås men sånna är ju fina o mysiga vad det än är, människa, kanin, katt o hund m.m

Kaniner som var stora med en enorm päls, säkert 6-7 cm lång o fluffig men sen något jag verkligen tyckte va fint. Kort men väldigt tät päls, blev nästan som en extra hud och såg ut som sämskskinn på en del.

Bedömningen var dock väldigt anonym för publiken, kaninerna hämtades från sina burar av bärare i gröna västar. Lyftes upp på scen där det satt några personer vid bord och gjorde bedömningen på vita papperslappar som sen sattes fast på burarna.

Nu var inte vi kvar till slut men såg sen att kompisens dotter hade fått 4 st urbra bedömningar.


Jaja det var kul att se alla goingar men utställning är nog inget för Skruttan. Vi fikade sen med hela gänget, pratade kött bl.a gick en liten sväng till, handlade lite stavar med majs, morot och någon smak till som inte var jättepoppis hemma sen. Hon nosade och knaprade lite i ena hörnet på morotsstaven men fick till slut en bit riktig ist och den försvann på nolltid. Resten ratade hon.


Gick ut en sväng i solen sen och ett varv på Lidl innan vi åkte hemåt. Stopp i Månkarbo för en lunchkorv, ja alltså inte en lunchkorv utan en korv till lunch   

Kom till Bjkl lagom för att hämta C på jobbet, hon hade jobbat dygn och inte fått sova så mycket så hon dök en stund. Kom upp och åt o kollade "Så mycket bättre" och dök igen.

Jag gjorde en fruktsallad till lite mys men vi hade lite småkex vi hittade vid kassan på Lidl och en färskost med.


Så mycket bättre med Olas dag var ju urbra, gillade låten Carola sjöng bäst, den får vi säkert höra mer.

Downton Abbey sen o till slut hamnade jag här. Nu sover både kaninen och L också.


I morgon hade jag tänkt vi skulle städa inne och röja lite ute, men blommorna är fortf så fina, lobeliorna på väggen frodas och är knallblå, alla verbenor är gröna och fulla med blom, Dahlian likaså. Det som gett upp är slängt bara lite ettåringar som ska ryckas upp från en del lådor och resten får väl va kvar då. Höstastrar och kärleksört blommar också i rabatterna.


C erbjöd sig städa inne på tisd men det blir inte ofta som hon sagt så jag vet inte om jag vågar chansa på det. Måste göras ordentligt den här gången, mattor ut och golven torkas ordentligt. Har badrums och hallfönstren kvar också.


Måndag är det systerysterdag, Gottsunda ska besökas, framförallt loppis och prylaffären, Deichmann, Lindex o Kappahl o så lunch så klart. Är det fint ska vi nostalgipromenera lite också, vi har båda bott där.


Men nu ska jag avveckla den här dagen, regnar ute så det är nästan 9 gr. Inget behöver täckas alltså.


Adjö!

Av Neta - 16 oktober 2014 23:40

Har varit seg och trött hela dan, låg och läste länge och sen kunde jag inte sova. Somnade till slut för att bli väckt strax före 7 när C gick, vinden tog tag i ytterdörren och slog igen den, inget hon kunde rå för.

Sen kunde jag inte somna om men låg väl nån timme till iaf.


L va ju iväg på sin gympa idag och C var på arbetsintervju på em på en privat förskola i Vattholma. Bara som vikarie, dom har inte ringt från boendet på ett tag och hon behöver ju nånting så mkt konserter och resor som hon vill på. Vattholma ligger nära oss men tyvärr går ingen buss mellan V-holma och Bjkl, så hon måste ta bussen in till stan och sen tåg eller buss ut dit. Precis när hon kom hem därifrån ringde dom från boendet    Jobba dygn i helgen, det blir pengar det.

Förskolan var liten och jättemysig, 19 barn och 5 vuxna, inte heltider kanske men ändå. Privata är ju helt klart att föredra ändå. Både att jobba på och ha sina barn på, brukar inte vara dyrare än kommunalt heller.


Körkortet ligger på is, hon har ingen som vill övningsköra med henne och hon tycker det verkar läskigt att köra bil. Ja man kan ju inte tvinga henne men nog skulle det underlätta för henne många ggr. Bilen är ju egentligen hennes. vi löste den med den tanken men sen gick vår sönder och på den vägen är det. L kommer så klart att köra henne om han kan och hon kan cykla när det är årstid för det.


Eftersom jag skulle va själv idag så ringde jag Elle och frågade om hon ville komma och vi kunde baka lite. Det ville hon och vi skulle precis frukostera när jag ringde och hon hade inte ätit så hon kom till den.

Hon är som jag, vill gärna vakna ordentligt innan hon äter. Vi var lite sega båda två så det blev inte så mkt gjort som vi tänkt men vi rensade och förpackade slånbären först iaf så dom kunde läggas i frysen. Sen blev det en Fyriskaka i långpannan och nougatrutor. Hon var så klart kvar även över middagen och hjälpte mig med den också. Sen kolla vi på Halv 8, Bytt är bytt (himla roligt program) och Hela Sverige bakar.

Hon kommer i morgon igen, finns nog inte så mkt mat i hennes frysar längre nu och pengarna som skulle utbetalas i morgon får hon ju först efter helgen.


Hon skulle ju köpa hämtmat i morrn hade hon planerat och gå på kaffe och chokladmässan i helgen, nu blir det kanske så ändå för L får ju sin pension i morgon men samtidigt får hon "bara" två aktivitetsersättningar och inget bostadstillägg så det blev inte så mkt ändå, fattas kanske 2 000 för två bostadstillägg och det är mycket när man lever på drygt 7 000 i månaden efter skatt inkl bostadstillägg.

Hyran är ju på 4 500 sen el, hemförsäkring, mobil o bredband blir nog en tusenlapp till. Resor och mat för resten. Nu ska hon ju betala tillbaka till Jonny också.

Jag tycker hon är skitduktig, ursäkta uttrycket, som klarar det med så liten marginal. Men hon är prismedveten som 17 och handlar ju råvaror och gör allt från grunden. Bakar bröd o står i så lite har hon snappat upp från mig iaf.

Hon vill verkligen klara sig själv och kämpar för det, det är sällan hon ber om hjälp fast hon nog skulle behöva det, men envis som en åsna traglar hon på. Jag brukar handla lite extra när jag kan det och ge henne sen får hon ju äta här så mycket hon vill och även "låna" ur min frys men det är inte ofta det händer ändå.

Säljer ju nåt smycke ibland, det är hennes guldkant, då kan hon handla lite mer.

Om hon kunde få ett "riktigt jobb" ändå, vet att det är många "friska" som är arbetslösa men hon skulle klara 50-75% i en lugn miljö och hon skulle verkligen behöva en högre inkomst. Flexibla tider så hon inte missar vattengympan. Med ett fast arbete får hon ju också arbetsresor på färdtjänstkortet som kostar som ett busskort och inte behöva betala 150 kr enkel som hon gör nu, det är ju därför L skjutsar så mkt han kan och orkar för det blir ju bara halva priset om hon tankar lite.


Vi är nog lite sugna på sushi i morgon tror jag men vi får se om vi köper, har ju kuponger 2 för 1 kvar men våran egna är attans så god med.


Jaha nu är det fredag så man kanske ska avveckla dagen, ska bara vika hop lite tvätt först så jag får någonstans att sova.



Av Neta - 15 oktober 2014 14:38

Igår fick Elle beslutet från FK men som vanligt bara för ett år framåt igen. Va är det dom tror? Att hon plötsligt ska bli frisk eller. Om dom iddes läsa våra skrivelser och på intygen så står där att en hypofys inte kan återskapas och börja fungera igen, ändå får hon bara ett år i taget. Så jäkla enerverande!

Vi trodde att pengarna skulle finnas på kontot idag för så brukar det vara att det kommer dan efter man får beslutet. Men i värsta fall då på fred som är hennes utbetalningsdag.
Hon har längtat efter det här, planerat vad hon skulle äta och att hon ville gå på en mässa på UKK. Så härligt att se henne lite glad igen!

Så kommer nästa smäll, handläggaren som sa till henne i måndags att han trodde pengarna skulle vart på kontot då har inte brytt sig i det och inte kollat vad hon har för utbetalningsdag utan helt plötsligt är pengarna aviserade till måndag.

Det var som att dra ner en rullgardin. Maken till nonchalans! Jag är så himla glad att jag gjort den där JO-anmälan och det ska bli ett sant nöje att komplettera med detta och även namnge honom.
Vad ska jag vara snäll för?
Jag vet att han hade kunnat fixa det här med pengarna, kunde min handläggare göra det så kan ju han. Hon gjorde det när andra gjort fel en gång o jag hade pengar på kontot samma em.
Det är skillnad på olika! Jag har en mycket ledsen dotter, det här var den sista droppen. Hon har en ledsen mamma också eller snarare vansinnigt arg.
Det får inte gå till som det här har gjort!

Av Neta - 14 oktober 2014 13:33

Mycket beror väl på vädret men jag är också så fruktansvärt dålig på att ta mig ut i friska luften så här års.

Alla jobbar ju så man får ju inget sällskap och det är trist att ge sig ut själv. Har bett namnegrannen knacka på när hon går ut med hunden, men den är rädd för min scooter så det blir bara jobbigt. Tror hon hellre går med andra hundägare också, så Elvira får träffa kompisar.


Den här svängen med Fks behandling av Elle tar ju också på min ork. Igår fick hon ett mail från handläggaren som trodde hon skulle få pengar då. Men nej dom är inte ens aviserade än, inte idag heller alltså. Stackars unge, på fredag är ordinarie utbetalningsdag för november och hon har inte fått för oktober än. Undrar om hon ens får några då, nu börjar man ju misströsta och jag blir så ini h-e arg och ledsen för hennes skull.


Hon har ändå oss men tänker på en granne till henne hon fikar med ibland, en kille som har Aschberger tror jag och är så otroligt ensam. Mamman hör vi inte ens om och pappan bor i en annan stad och kommer väldigt sällan. Han har farmor i Storvreta men dom kommer aldrig men han åker dit nån gång, förmodligen är dom gamla. Han är som sagt otroligt ensam. Tror inte han var borta någon stans i somras och var tydligen ensam hela julen i fjol med. Tyvärr fick vi veta det efteråt.

Om det blir så här för honom, hur klarar han det? Vem hjälper honom? Vem hjälper alla andra som dumpas i egna boenden utan speciellt mkt koll för att föräldrar dör eller inte orkar?


L o E har varit i stan på fm, han på jobbet och hon på sin praktik och på gåskolan och fixat med en skena för bad och nåt mer. Lästat ut skor tror jag. Hennes skor kostar ju några tusenlappar så det gäller att dom funkar jämt och länge. Men hon har en ny tjej där nu som hon är helnöjd med. Men det ska ju också betalas. Nu fick hon betala när hon hämtar sen som tur va.


Satt och kollade lite på Tradera igår, inte för jag egentligen behöver något men attans va billigt man kan handla somligt där. Stora fina linnedukar t.ex finns t.o.m hemvävda som slumpas bort. Sen att man kan hitta igen sånt man slagit sönder och kunna komplettera. Jag hade två värmeljusstakar jag köpte på Guldfynd för några år sedan, vanliga runda men dom är polkagrisrandiga. L tappade något, minns inte vad nu, på den ena så jag har bara en kvar men skulle vilja hitta en till.

Tar fram dom/den till advent och har dom på köksbordet med röda värmeljus i, det blir så himla fint. Så det är en sån jag letar efter nu.

Påminner mig förresten om att jag ska köpa ljus o kanske servetter till advent, röda värmeljus har en tendens att ta slut precis som dom röda o gröna Christinaljusen jag vill ha.

Men först ska vi ha födelsedag x 2 och halloween där emellan här. Ska käka middag med Annika och Bosse när jag fyller, tyvärr visste inte Mi om han och Ma kunde komma då det sammanfaller med Oktoberstämman. Men vi kan ju träffas en annan gång. Eller så får dom komma senare.

Kul att ha lite folk här då iaf, även om man inte direkt firar med paket och så numera. Man behöver ju inget direkt.   


Verkar som om jag får se mig om efter en ny ledsagare också, C får mindre med tid. Vete 17 var jag ska hitta den? Det är mkt som ska stämma där. Gäller ju att man har samma intressen och att personkemin stämmer. Vore ju bra med en bilburen med så L slipper skjutsa. Känns ganska hopplöst faktiskt.


Nu ska jag iaf försöka lyfta häcken från datorn och göra lite nytta. Börja med kaffe kanske, så får det bli!   









Av Neta - 13 oktober 2014 14:40

Har gjort en JO-anmälan, den första jag gör i eget namn. Det är inte säkert att den genererar något alls så jag har ingen förhoppning men jag har satt ner foten iaf.

Jag anser ju att ingen ska behöva bli vräkt eller riskera att få betalningsanmärkningar för att Fk har dåliga rutiner vad gäller ärendenas fortgång när en handläggare blir sjuk. Det ska inte drabba tredje part.

Samtidigt har jag skickat in min protest till Fk och gjort en ny sjukdomsbeskrivning som vilken medicinstuderande som helst skulle jubla över.

Jag vet att just den här lilla biten vet jag mer om än de flesta allmänendokrinologer, en av dom sa till mig en gång att jag skulle kunna doktorera på det, men tyvärr krävs nog lite andra kunskaper för det också   

Men fråga mig om kortisol och hormoner och ni får svar! Dessutom vill jag ha allt sånt här i datorn ifall det värsta skulle hända, så J o M kan ta del av kunskapen också isf. Lär ju va dom som får ta över då.


Grått här idag också, såg en solstråle men det var inte många minuter. Förutom datajobb så har jag ambitionen att städa skrivbordet, och tro mig det behövs   Kanske ska lägga ut före och efterbilder sen   


Men nu kallar lite kökstjänst!





Av Neta - 12 oktober 2014 16:06

Sov länge idag också fast jag kom i säng hyfsat, iaf med mina mått. Men vaknade efter ett par timmar o kunde inte somna om förrän på morgonkvisten. Min kropp gillar inte hösten och strejkar på många sätt.
Idag har dom lovat regn och jag hör på bilarna att det är en våt asfalt dom kör på. Själv har jag parkerat mig i soffan. Såg ett program med Uppsalabon Ove Törnkvist vi missade igår. Han är 85 år nu, fantastiskt imponerande att han orkar vid så hög ålder även om det är inspelat för 3-4 år sen.
Hade inte sett Landgång heller och nu går veckans avsnitt av 112 som jag kollar på lite halvt om halvt samtidigt som jag svarar på mail m.m

Fick en fråga om de äppelpajer jag köpte på Lidl igår, om dom låg i frysdisken? Nej det är "lösviktsbröd" smördegsbullar och pirogaktiga. Man plockar alltså själv och dom kostar 5.90 st.
När ni ändå står där och plockar så ta några ostfrallor också, dom är urgoda dom med.

Vet att det är många som rynkar på näsan åt den affären men jag handlar mer och mer där. Deras falukorv och färdiga köttbullar av märke Enbacken är fantastiskt fina.
Dom har en apelsinjuice i flaska som vi upptäckte i somras, kan nästan inte dricka något annat nu.
Grönsaker är ofta billigt och på temaveckorna kan man hitta mkt kul. Igår hitta vi korianderpasta ?
Att det sen är billigt för övrigt också gör ju inget.

Vad gäller fackanslutning o sånt som kollektivavtal bryr jag mig inte, gick ju själv ur för många år sedan. Har aldrig haft en så förmånlig anställning sen jag började förhandla med arbetsgivaren själv, då jobbade jag ändå i kommunen. Förhandlade upp min lön och mina förmåner själv.
Kan rekommendera det!

L är lugn idag, tror han börjar få "min" förkylning, C är på bio med en kompis och E är hemma hos sig. Ganska lugnt här i soffan. Snudd på långtråkigt.

Magen börjar kurra ska kanske se vad som finns i skåpen. ?






Av Neta - 12 oktober 2014 00:15

Trots att jag kände mig så bra igår så så hostade jag en del i natt som var och så hade jag en ordentlig hostattack på morgonen som blev så pass att jag fick hjärtklappning och det svartnade för ögonen.

Kände mig också helt slut i kroppen. Blev himla orolig så messade tjejerna från sängen och sa som det var och C sa direkt att då är vi hemma. E blev kanske lite besviken men L förstod ju sen också.


Helt slut som jag var somnade jag om och vaknade av att C väckte mig 12.30, då är man ju inte frisk!


 

Då hade hon gullungen gjort brunch, så jag masade mig upp, tung i skallen som 17 och fick i mig lite iaf, det här är hennes bild på sin tallrik.


Solen sken och jag var egentligen helt slut men tänkte att vi måste göra någonting, och jag ville ha luft. Vi bestämde att vi skulle åka till Erikshjälpen, jag ville dels kolla efter en lampskärm till min läslampa i vardagsrummet, skärmen som är vit och i plast börjar bli gul och ofräsch.


 

Sen var jag på jakt efter en sån här oljelampa, en eller helts två som är lika höga som vanliga ljus. Missade den här på Tradera häromdan, hade den i minneslistan men glömde buda.

Hämtade Elle och for mot stan.


Den enda lampskärm jag hittade med den fattning jag ska ha var en lika min som också börjat gulna.


 

Och visst hittade jag en oljelampa men inte den jag skulle ha.   


 

Men den stod tillsammans med den här som går perfekt till mina gardiner, halvstor skål.

Har mer och mer börjat köpa lite handblåst glas och den här skålen var från Järvsö glas, började med att jag fick ärva lite Ulvaglas, en vas och en skål i kobolt. Sen var jag liksom fast.


   

Hittade en liten bok med lite goda mackor gjorda med färskost, var nog reklam för Bonjour, ett par helt oanvända ballerina i skinn och en hjärtformad plåtburk för 3 rör ballerina. Går nog få i kakor från andra märken också.


 

Sen ett riktigt fynd, en mapp med 13 bilder i Uppsalamiljöer, utgiven vid något spårvägsjubileum 1906. Så det är spårvagnar på alla bilder också. 40 kr.....

40 kr kostade både skorna och skålen också, 35 kr för oljelampan, 15 kr st för burken och boken så jag blev inte så fattig heller.

Konstglas stiger ju i värde så det får väl ungarna slåss om sen. Bilderna är nog attraktiva för en samlare också men jag tänker behålla dom iaf. Står tyvärr inte vilken som fotat men jag tror det är Lennart Dahlgren för jag tycker vissa bilder är lika som i boken "Sekelskiftets Uppsala" som jag har.


Jag började känna mig ok när vi kom in till stan och jag fick lite frisk luft innan också, men inne på Erikshjälpen hittade vi sen L i en soffa, blek och med värk i hela kroppen. Med tanke på det som varit blir man ju lite orolig då. Men nej, så kändes det inte. Risk för att jag smittat honom alltså.


Vi åkte och handlade lite smått på Lidl, men lämnade L kvar i bilen då. Elle skulle ha gurka till Kiwi och jag handlade lite grönsaker med. Varsin äppepaj, finns inga godare om man inte ska göra dom själv. Så sen åkte vi hem och kokade kaffe och fikade lite innan vi körde gång med maten. Gjorde en texmexlåda och både tjejerna hjälpte till, guld värt det.


Mat framför TVn, såg på det där amerikanska programmet där folk får skicka in sina hemvideor i brist på annat av intresse för oss. Sen började ju Downton ikväll så nu blir det julafton på lördagskvällarna ett tag. Ännu mer nästa lörd då "Så mycket bättre" börjar igen också.


Satt sen och pratade lite med Elle innan L körde ner henne och nu sitter jag här. C kom upp nyss och hade ont på örat. Legat tokigt trodde jag men sen kom hon upp igen o då var det "kanske" inne i örat också. Smittad? Troligen, det visar sig väl i morrn.


Få se nu då hur det blir med hosta i natt, fortsätter det får jag väl pallra mig till doktorn på månd. Märkligt hur man kan känna sig pigg ena dan o sen blir det så här igen. Hade ju vart läckert o kryssa idag i det här fina vädret o när det var Martinez o allt.


Nu ska jag iaf krypa ner, det är bara 5 gr ute nu så inatt får jag kanske stänga fönstret. Kanske dax att byta till vintertäckena också snart.





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards