Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2014

Av Neta - 10 oktober 2014 23:14

I morse lät jag inte som en ångvissla när jag vaknade, kändes som jag hostat mindre natten som var också. Jag är inte snuvig och har ingen feber och dom hostattacker jag hade i veckan är numer lite småhosta bara. Tog det lugnt med flit idag för att jag vill åka på Martinez i morgon. Å så får det bli.

Verkar som resten av gänget vill med också så bara hålla tummen för att ingen är smittad i morgon.


Satt uppe till halv 4 i morse och gjorde ett nytt dokument om E typ det vi lämnade i skolan då hon var liten. Tänkt först o främst till den nya handläggaren på Fk som trots avsaknad av medicinsk utbildning ju verkar tro att han vet allt om hennes sjukdom.

Det gör han inte men det gör jag, vet mer än de flesta faktiskt så nu är det gjort. Kan ju vara bra för henne att ha med på nya jobb också för det är inte alltid hon orkar hålla på att förklara. Har ju tillkommit saker med foten och lite annat också.


På fm (nåja) idag skrev jag också en erinran eller vad jag ska kalla det till handläggarnas chef för vad hon fått stå ut med den här sommaren, har även börjat på en anmälan till JO. Det får f*n va nog nu hon ska inte behöva ha det så här. Det kommer ju att sluta med att hon inte orkar ha nån sysselsättning alls för energin går åt till annat. Det är inte det här hon behöver.

Kanske kan någon annan slippa sån här behandling om vi sätter ner foten nu.

Högst upp på min önskelista står en sysselsättning på halvtid på ett och samma ställe för henne där hon inte blir utnyttjad som gratis arbetskraft. På ett litet ställe där hon själv känner att hon gör nytta och ett bra jobb. Helst utan långa resor också, ska man leva på en halvtid ska man inte behöva lägga ut 100-tals kronor på taxi. Vi har ju ingen sån lyx som högkostnad för den. Bara för sjukresor.


Funderar på att maila Dan Eliasson också, GD på Fk.


Tog det som sagt lugnt idag, suttit på Tradera och kollat lite. Skulle vilja ha ett Redaställ, ingen som har ett över? På Tradera blir dom tyvärr vansinnigt dyra.

 

Kan vara enrads också både lodrät eller vågrät men helst med transparanta lådor i plast eftersom jag har så svaga handleder. Men allra allra helst vill jag ha det på bilden.

L har ett i garaget till skruv o spik men det får jag inte ta upp.   Dom har iofs lösa lådor dom säljer på tradera också men 160 spänn styck ungefär. Då får man ju höja hemförsäkringen!

Jag ska ha bruna nånstans, man kanske ska sätta ut dom på Tradera. Fast det kan va skruv i dom också, man vet aldrig.


Nej nu ska jag nog börja avvecklingen av den här dagen. Kolla över lite kläder först bara.

Hörs!









Av Neta - 9 oktober 2014 00:32

Trött på att vara krasslig men det går nog åt rätt håll nu iaf. Jag vill ju åka Rosella på lörd. kostar mig typ 0 kr så det är ett nöje jag har råd med   .


Ordnat sig för Elle också, världens bästa storebror kunde tillfälligt hjälpa henne. Får ta ett ordentligt snack sen hon o jag o se om hon tycker vi ska gå vidare med detta. Så här får det inte gå till.

Älskar när mina barn ställer upp för varandra också, då kan jag dö lugn när det blir dags   


Ca 45 mm regn har det kommit det senaste 1½ dygnet, lite till sen vi tömde och mer ska det komma i morgon.

Jag är på jakt efter en sydväst, har ju huva på regnponchon jag köpte, svindyr men huvan sitter inte kvar uppe när jag åker med scootern.


 

Idag kom det här på posten också, Tack! Ville ju se mina minnesord i tryck och så klart ville jag ha annonsen. Från Helsingborgs tidning.

Vet inte hur många ggr jag tog upp luren och skulle ringa henne igår, men det är ju oåterkallat slut med det. Mitt fortsatta föreningsarbete kommer att vara aningens tråkigare utan mitt bollplank. Frågan är hur det kommer att gå med Hypophysis nu. Orkar någon ta över?


 

Har precis suttit och skurit ner en massa parika, 22 st 100 g påsar i olika färger, några med två färger i. Ska väl räcka ett tag iaf. Men kostar den 10 kr/kg ist för upp mot 60 som den kostar senare i vinter då är det himla skönt att ha i frysen, bara rakt ner i maten sen. Gör lika med purjo men där tror jag det är en del kvar. Måste städa lite i frysarna och frosta av snart.


Idag var Christine till Olmed med sina fötter också, äntligen ska hon få hjälp. Men attans va det kostar, 2 000 kr för mjuka ilägg. Både E o L har ju hårda men eftersom hon är dansare så ska det vara bättre med mjuka tydligen. Fick beröm för att hon använde riktiga uppbyggda dansskor med mockasula också. Skilde 300 på hårda o mjuka ilägg men det går att göra även till dansskorna, det får det väl vara värt. Bara besöket idag kostade 300 också. Varför kan inte sjukvården fixa sånt här? Går ju inte på nåt högkostnadsskydd heller.


Nu ska jag ta en kopp med nåt varmt och en slurk ur medicinflaskan. Råkade tappa ett kärnhus från en paprika på golvet i köket och hör att L sopar nu. Det kan ju inte ligga där och gro   










Av Neta - 8 oktober 2014 00:21

Det rasslar och piper i luftrören och jag får rejäla hostattacker. Själva snuvan är inte så farlig längre mer att den kommer för att den retas fram.

Fortsätter med laktitsrotte, och det löser verkligen men köpte också en slemlösande hostmedicin, Quilla Simplex tror jag den heter. Smakar vidrigt, precis bara salt men verkar göra nytta den med.


Sen håller jag på få spunk på Fk och behandlingen av min dotter. Dom som så säkert lovade att pengarna skulle komma till det var dags att betala hyran, inte kom dom.

Nu måste hon betala in hyran på måndag om det inte ska gå till inkasso. Då blir hon ju bostadslös också isf och lär inte få nåt annat heller på flera år. Man vill ju inte ha hem henne efter 6 år eller vad det är hon bott där. Var skulle man göra av hennes grejer och möbler? Hur skulle hon må? Hon som inte får utsättas för stress, va tror ni dom jävlarna gör om inte just det.

Vi har ju 2 restskatter och egen husförfallo nu så vi kan inte hjälpa henne den här månaden. Nu får vi börja låna hop pengar känns det som för när hon ringde Fk idag så hade hennes handläggare semester den här veckan, utan att ha fixat för henne. Jag orkar inte mer nu, va så glad när jag slapp tjafsa mer, men jag hade ändå en bra handläggare.

Hoppas J kan låna ut lite till henne, det handlar ju förmodligen bara om dagar. Mat o så kan hon ju hämta här o andra räkningar går och vänta med men inte hyran.

Funderar starkt på att skriva en insändare.


Varit lugnt idag så klart, jag behöver vila lite då och då även dagtid, nattsömnen störs ju av hostattackerna. Har varit en grå och regnig dag och ikväll fick vi ett kortvarigt monsunregn. C var in en snabbis till stan med sina timlistor och kvitton. Börjar bli rasslig hon också men har skola tidigt i morgon, få se om hon orkar iväg.


L har ju skjutsdag åt E på tisdagar men även sin egen träning, sen var han och hjälpte nån med en dator. Va ganska trött då han kom ikväll.


10 gr ute nu när kl snart är 01, dags att avveckla dagen kanske.


Ha det gott!   snart är det jul   





Av Neta - 6 oktober 2014 00:00

Nu har jag läst ut Tomas Bodströms bok "Det man minns" fick den som bonusbok och tänkte först bara ställa upp den i bokhyllan.

Glad att jag ändå läste den, tycker den var riktigt bra. Och om jag nu kände igen mig i Strägnäs så var det ju inget emot hur jag kände igen Kvarnen på Vaksalatorg här i stan där han också bodde som liten   Före gallerian dock.


Ikväll ska jag börja på Viveca Lärns senaste, i den här boken ska hon ju knyta hop Postkodvinnarna med Saltöborna.

Efter det har jag fortsättningen på "En man som heter Ove" och "Min mormor hälsar och säger förlåt" att läsa, den handlar om ordentliga Britt-Marie som bodde i samma uppgång, hon som var gift med otrogna Kent. Det är hon inte längre.

Har 3-4 olästa böcker till + dom 2 som handlar om åldringsrånarna. Alltså åldringar som leker Robin Hood "Kaffe med rån" och en till.


Pedofilhysterin i byn lade sig snabbt då det visade sig att karln "bara" hade blottat sig. Fick bara dagsböter och hade inte ens suttit inne, men det var inte precis så det framställdes från början.

Nog för att det är tillräckligt allvarligt om det sker mot barn men å andra sidan å är väl nakenhet naturligare för barn idag än det var förr, då på stenåldern när en annan växte upp. Vet aldrig att jag såg pappa naken som barn. Men att råka ut för en blottare är väl något annat så klart.


Fast blottare är sällan våldtäktsmän fick vi veta då när det otäcka hänt på "min" förskola men det behövs väl å andra sidan bara att en är det ändå för att det ska vara en för mycket.

Blottare kan dock vilja att man ska ta på dom och är man då barn är ju inte det så bra.


Vi råkade ut för en i stadsparken ett år en kompis och jag, men han gick omkring med en rock som han öppnade och visade sitt stånd, den skrattade vi bara åt och drev lite med så där i "ungdomligt" oförstånd. Vi var ju två och kaxiga. Elaka till o med.


Iaf så slog förkylningen till med full kraft, var däckad både igår och idag, hostar, snorar och låter som en ångvissla. Jag har ju förkyningsastma och det är inte ett dugg kul. Värst är väl hostan ändå. Feber som jag försöker trycka ner och lakritsrot i tekulan mot hostan. Ska ta en Wirre innan jag somnar ikväll.

Idag parkerade jag mig i soffan med padda och lur, såg repriserna på "Bonde söker fru", "Uggla" och alla "112" C har lagat mat och L chockade oss genom att baka matbröd utan att vi bett om det.


En himla tur kan man väl säga att vi avbokat Rättvik, hade inte kunnat åka dit. Blir ingen mer spånlampa från Våmhus till vintern men jag överlever. Men synd på L-K som var i Moraparken igår.


Marknad här i morgon och på tisdag men där kan dom inte gå med mig, det är kullersten på hela torget. C har bara morgonlektioner i morgon så hon skulle handla det som är viktigt, ½ l fryspåsar, finns ingen annanstans och är perfekt till paprika och svamp, pub och renkorv, munkar och godis. Bara nödvändiga saker!   


Hoppas jag är frisk till helgen, Martinez är på Rosella på lördag. Vill jättegärna åka!


Men nu ska jag inhalera lite och hoppa i säng, ta en wirre och försöka få tomt på snor i skallen. Varit på väg sen 22-tiden men kom på att jag inte gjort nån matsedel. Sen måste jag ju skriva lite här.

Nu har det varit månd en hel timme och det är 7 gr ute, ingen frost i natt alltså. tack för det.

Bums i säng!   


Puss & kram!











Av Neta - 3 oktober 2014 23:32

Inte för jag gillar sånna men har man suttit inne en himla massa år så har man väl sonat sitt brott väl?

Så länge man inte återfaller ska man ändå hängas ut då? KAN man bli "frisk"?


Åsikterna är många och dert diskuteras hejvilt i vår bygrupp. Jag tycker ju man ska vara stensäker på att han har fortsatt innan man talar om vem det är. Det gör inte TS i bygruppen men säger samtidigt att den som vill veta kan PMa henne.

Hon är säker på att han tagit kontakt med gamla offer men det framgår inte om hon kontaktat polisen.


Jag som har i bagaget hur en oskyldig förälder anklagades på 80-talet, han hade inte gjort värre saker än vänstrat, vilket är fegt och fult också, men frun i det här fallet hämnades genom att påstå att han begått övergrepp mot en 2-årig dotter.

Det blev ett väldans hallå och kacklande på byn som det lätt blir på små orter. Men vi som jobbade med barnet såg inga signaler och visste inte hur vi skulle ställa oss. Saken utreddes dock grundligt och snart kom sanningen fram MEN då var han ju ändå skyldig i folks ögon. Inte i allas men i mångas och han blev svårt misshandlad en kväll, dog nästan och fick skador för livet. Han överlevde då men idag finns han inte mer.


Efter det fick vi i personalen prata med utredarna och vi lärde oss mycket, vad vi skulle uppmärksamma hos den vuxne om vi misstänkte något o.s.v Ja mkt mer än så men. Nyttiga kunskaper jag önskat vi haft innan.


Med det i bagaget ställde jag frågan till TS vad hon hade på fötterna, hur säker hon var o.s.v och det blev som en diskussion med två läger. Jag och en karl mot en massa unga förälder som menade att hade man en gång gjort en sån grej förtjänade man inte att leva och man kunde aldrig bli fri från gärningen o.s.v skulle kastreras o.s.v

Jag blev lite rädd, inte för att jag tar en pedofil i försvar, aldrig i livet men inställningen dom hade till personerna. Det lät ju som att dom på allvar menade att var man en gång dömd för ett sånt brott då skulle det helst stå på postlådan. Och att det var helt ok att ta livet av personen.


Är det åsikter som kommer från oss föräldrar till de unga personer som är småbarnsmammor idag?

Jag förstår ju känslan om man har ett barn som blivit utsatt men därifrån till handling??


Är lagen för mesig och straffen för korta? Blir inte sexualbrottslingar frigivna med särskild prövningsrätt eller vad det heter? Nån som kan det här?

Visst blir jag också orolig för den här mannen ska gå på alla åldrar sas det.


Jag har ju en bekant vars dotter blev utsatt för ett våldtäktsförsök och sen dess har C o jag kommit överens om vissa saker. Att så långt det är möjligt inte gå ensam på båtarna och när hon går ensam på stan på ställen där det finns få eller inga folk se till att hon pratar i telefon med någon som vet var hon är och snabbt kan larma om det händer något. Det kan vara en kompis eller det kan vara jag eller L.


E har fått en säkerhetskedja och försöker någon slå sig in där, vilket också har hänt i byn men inte henne så kan hon hinna larma om hon tar sig ut på andra sidan eller låser in sig på toa. Polisen först och oss sen och med bilen är L där på 2 minuter. 3 egentligen men i det läget...

Händer nåt på byn så är det ju bara bulta på närmaste hus. Gäller väl oss alla.


Ni som har döttrar hur resonerar ni, har ni nån strategi? Det bästa är ju så klart så länge man får hämta men det får man ju inte i alla lägen   


Jaja annars har det varit en lugn fredagskväll, Elle kom en sväng och har precis åkt hem (skjutsad)

Vi har käkat tacos med lövbiff och guacemole och kollat galan med ett halvt öga, har lite svårt för Petra Mede men Richard är bra.

Chattat med en kompis och diskuterat det här.


Såg TV-bilen för tredje gången den här veckan i byn också, kan det vara så att Mirka och Peter ska vara med i en säsong av Fam Annorlunda igen?? Spänningen är olidlig! Tycker hon skriver i bloggen om saker dom inte brukar göra annars, då brukar det vara produktionsbolaget som har ett finger med i spelet. Den som lever får se. Hon väntar ju sitt 13e så det kanske är av intresse.


Vad jag vet har vi ingen bonde härifrån den här säsongen iaf   


Började läsa Tomas Bodströms bok om sin uppväxt igår, den verkar vara lite kul. Han skriver mycket om Strägnäs och miljöer man känner igen därifrån. Inte hunnit jättelångt än men den är lagom tjock för mig att läsa i sängen. Handlederna fixar inte tunga böcker.


Så ska väl dra mig dit nu! Sov gott alla!   



Av Neta - 3 oktober 2014 12:11

Inbillade mig iaf att jag kände mig bättre på onsd morgon, Så efter dusch och frukost var det bara börja packa.

Av nån anledning så åkte vi redan vid 14 härifrån och var då framme rekordtidigt. Så vi stannade en stund och kollade lite över vattnet vid Fotografiska, där låg det också en båt. Förstod att det kanske var lite speciellt för dom hade stora krukor med blomuppsättningar nedanför landgången. Elle kollade på nätet vad det var för båt och varifrån den kom, det var ett kryssningsfartyg från Bahamas. Funderade på ta det i stället, Bahamas hade ju inte varit fel men då hade vi ju missat Önskereprisen   


   

Så småningom åkte vi iaf fram och checkade in och det fanns ju lite att titta på där också. Dom lastade Amorella och vi funderade på hur många långtradare dom kan ta in egentligen för attans vad många sånna som åkte på.

Precis när dom la ut sen så kom Sannex och en stund senare rullade Fernandoz buss ut. Dom parkerade och gick in igen, kanske bussen behövde ut för Sannex skull vad vet jag.

Numera har dom ju en toa vid bilkön också, handikapptoan är jättefräsch med dusch o allt så vi skoja om att hinner man inte duscha hemma kan man göra det där   

Jag gick in och där hade jag kunnat bli kvar för när jag skulle ut gick inte dörren att öppna. Naturligtvis hade jag både väska och telefon kvar i bilen men som tur var hörde L att jag bultade och utifrån gick den att öppna.


Brukar ju vara kaos vid hissarna på bildäck, och vi har varit med om att stå och vänta upp till 45 min innan vi kunnat åka med rullen. Men nu var det inte mkt folk alls så vi var uppe i hytten redan vid 17.30 och det tror jag banne mig är rekord.


Gittan kom upp till vår hytt och jag försökte få tag på Lena från öland som ev skulle äta sin buffé sent, att komma till oss vid "Italienska". Men hon hade lyckats byta så vi gick ner och åt.


 

Elles bild på vår mat som var en räk & filésallad med en perfekt stekt oxfilé till, tro de köttbitarna till o med dugt åt min pappa som ju jobbade med kött och var något av pedant när det gällde just tillagning.

Han hängmörade ju kött i matkällaren tills dom var svarta och lite klibbiga, sen putsade han bort det och stekte dom så dom smälte i munnen, perfekt mörade. Så var dom här också.

Gittan åt nåt med kyckling, C canneloni och L lasange med Karl-Johan.


Sen gick vi en sväng till taxfree, där mötte vi Micke E och surrade en stund, köpte på mig lite mer "Naked appel" cider, en vinare och en mango och citruslikör som är god och göra drinkar på med sptite och lite bär. Jo en hostmedicin i form av en miniflaska whiskey också.

När vi var klara så mötte vi äntligen Lena utanför taxfree, kom lite annat folk vi kände också så jag sa till en kille att han skulle komma och hälsa på henne och när han kom, pekade på henne och sa hennes namn hade jag kunnat ge hur mkt som helst för att ha en kamera, hennes min då alltså   men han hade så klart sett henne på min facebook.

Var många vi kände på båten, även till C va det många kompisar som åkte.


Ja sen upp och fixa sig då, jag bor ju med C på båten eftersom hon jobbar när vi åker, hon är starkare än L är just nu så det är hon som drar mig. Den här gången fick vi hytterna jättelångt ifrån varann, hela lilla hisshallen emellan.


Hade ju tagit med dom nya kläderna också och tog den nya tunikan med rosor ist för klänningen, trivdes urbra i den, är nästan som en klänning med 3/4 ärm. blev ännu mer övertygad om att köpa den svart/vita med grafiskt mönster också.


     

Ner till danssalongen så vi hängde på låset och fick dom platser vi ville. Elle o jag köpte varsin 50 kr-drink som var urgod, nåt fruktigt. Tack orkestern för det fina ljuset då jag fotade den.

Vi blev ett litet gäng och tror Lena var rätt nöjd med sin första danskryss. Dels va det ju P-H och Sannex, sen va det ju bara dansfolk på båten tror jag. Vi gick bort till handikapptoan nån gång i halvtid C o jag och nåt ödsligare tror jag aldrig jag sett, stor kontrast mot golvet i danssalongen som var fullt från första ackordet Pelle tog.

Va ett gäng där från Växjö, killar som enligt C var 30-poängare för dom både var snygga och kunde dansa.

100% njutning till sista tonen musikaliskt sett också.

Lite nattmat och eftersittning med Gittan och tidvis killar från Växjö som kom och gick    inte helt nyktra kanske.

Lite folk som C kände satt sig bredvid oss så hon stannade kvar när jag gick upp med Ls hjälp. Men hon kom strax efter. Hon blev messbombad av killarna som ville hon skulle komma på efterfest men hon kände inte för det. En av killarna finns runt P-H en del och är där nerifrån han va värst tror jag. Dan efter vid frukosten messade han och bjöd upp och hon hade så roligt åt det men kom han sen, nähädå. Nog för hon var upptagen en del men ändå.


På natten blev jag ordentligt dålig, kunde knappt svälja vatten och började känna mig febrig. Hade ju som tur var bara druckit vinet till maten och 2 drinkar. Kunde ju ta alvedon då och det var nog tur.

Sov till 11 då väntade redan dom andra i cafét, en räkmacka och en kopp te sen upp till danssalongen igen då.

Hämtade min egen apelsinjuice och smusslade lite med den, köpte kaffe och wienrebröd, det hör till   45 min med P-H gick alldeles för fort, dom började med Sannexmicke på trummorna och Björn som frontman, filmade 1 ½ låt la upp den på P-Hs sida och är väl uppe i 40 gillningar nu trots inte så bra kvalité. Efter dansen  hade dom en lek med medlemmar ur båda banden "Så kan det låta" kul iofs men dom hade kunnat ha lite mer dans efteråt mellan 14.15 och 15 tyckte vi. Nu blev det liksom inget med Sannex dan efter.

   

Det här är Lenas bilder som jag lånat utan lov. Förlåt! Men det är liiite annan kvalité i dom.


Killarna från Växjö skulle dock dansa med C även efter dansen tyckte dom, ja utom Rask då, så det gjorde dom. Vi gick upp och packade hop och hon kom väl när båten redan låg i hamn. Kom ner sent till bildäck då var bara vår bil kvar. Åkte av med P-Hs buss precis framför.


Gick fort hem, tror vi var hemma hos E efter en timme bara. Sen hem och jag som sovit hela vägen kände mig inte pigg precis. Packade upp o la mig, C sa att hon kunde göra maten om hon fick fria händer med köttfärsen vi la i kylen innan vi åkte. Så hon kokade pasta och gjorde en köttfärsröra med vitlök, kokosmjölk, oliver och jordnötter som blev urgod.

Kollade på nyheterna, Halv 8 och Landgång och halva Böda sen orkade jag knappt sitta upp längre. Retade upp mig på Böda som visade en toatömning med precis dom fördomar folk har om husvagnstoan. Dom hade ju ist kunnat visa med saneringsvätskan som den killen inte hade använt, ja men skyll sig själv då. Varför ens använda toan till nr 2 om man bor på en camping? Man kan tömma en toa helt luktfri men det blir väl inte lika bra tv.

La mig sen med paddan på magen och gick igenom lite sidor från senaste dygnet och skrev in Cs köttfärsröra i min matblogg.


Somnade tidigt och sov nästan hela natten, upp och tappade ur ett par ggr bara knappt vaken. Kände mig mkt bättre när jag vaknade, sömn va det som behövdes alltså.   Fortf lite snorig och irreterad i halsen men inte ont iaf.


Precis nu hålls det begravningsgudtjänst för Pia i Korskyrkan i Örkelljunga, hoppas den är ljus och fin. Tänker på sonen som bara är 24, inte lätt att mista mamma då. Precis i början av ett vuxet liv, vet att han pluggat, hoppas han får jobb och så eller om han jobbar på pappans lantbruk kanske. Har ju honom i Skånes Fagerhult och har för mig han har en egen lägenhet där också.


 

Vila i frid kompis!

Av Neta - 1 oktober 2014 00:05

       

Härliga oktoberbilder, den första, näst sista och sista tog Christine och jag i fjol under en prommis.


Men först måste jag få spy lite galla över Fk som ju lovat Elle pengar tills hyran skulle betalas. Inte 17 fick hon det. Nu har hon pratat med Uppsalahem och fått 14 dagars frist men det kommer ju finnas med i hennes papper sen, så jäkla onödigt.


Jag är inne i en period nu när jag som vanligt kvicknar till när andra går och lägger sig, men ist för att som jag brukar lägga mig runt 02 och sova till 9 så vaknar jag nu runt 4-5 igen, och är vaken till 8-9. Går jag upp ist är jag så trött så jag ragler omkring så ofta vänder jag på mig och somnar om till 11. Hur bra är det då? Vete 17 vad som händer i min kropp. Ingen idé att jag lägger mig tidigare heller för jag vaknar iaf efter 2-3 timmar och lite mer sömn än så behöver jag ju.

Vill inte dricka en massa insomningste o så heller för då vaknar jag av att jag måste på toa, tabletter vill jag inte ta.

Det funkar ju men jag är bra tung i skallen då jag vaknar. Tar ett tag och ta sig upp.


Idag (obs att jag inte skrev i morse) vaknade jag och kände mig frusen, lite småsnorig och var hostig på natten med men jag vägrar bli sjuk så jag drog i mig en fingerborg Whiskey på em och en klunk päroncognac ikväll. Dricker ju inte ren starksprit annars och väldigt sällan överhuvudtaget ens utblandat. En Irish eller spanish på båten efter maten går an och om det är nån god fruktig drink så dricker jag en. Så tråkig är jag. Men jag har aldrig fattat det där med att bli full, nog för det hänt ibland men oftast inte. Knäpp kan jag bli ändå   

Vin till maten dricker jag gärna men även här räcker det oftast med ett glas om det bara är vi här hemma, jag är iaf den som säger nej tack först även "borta" och jag kan inte festa loss på nätterna, då funkar jag inte alls. Varannan vatten är ett måste också.

L är lika som tur är och nu efter infarkten dricker han ännu mindre. Men om jag fortf känner mig duvven i morrn får jag väl köpa några miniflaskor med starkt på båten, är ju samma sak där tar jag med mig lakritsrot och lägger i te får jag ju springa o kissa på natten sen.


Men jag tyckte jag kände mig lite bättre på dan sen iaf när man börjar röra på sig.

       

La på nya dukarna, och det funkade med äppelduken i köket. Hittade till o med servetter med röda ränder.    I vardagsrummet blev det precis så bra som jag sett framför mig. Får bli andra servetter bara dom där cerisa skriker lite för mkt men vet att jag har med ljusrosa rosor.


Idag kom mina nya kläder jag beställt också


       

Jackan var urmysig, dunkänsla men tvättbar utan tumling och den blommiga sjalen blir nog go till den. Sjalen är 50 cm bred så den funkar att ha över axlarna med. Blingtights och en tunika som satt bra, nästan som en klänning. Inte så snyggt med blå byxor till men det lovar jag att inte ha heller.  Tightsen blev också lite mkt till den, få se hur dom funkar med klänningen. Den där spegeln gör att benen blir korta med, ser lite lustigt ut.


Ja oktober ja, min månad och det är ju kul. I år fyller jag t.o.m på en lörd så en middag ska vi väl få till. Mammas Rune fyller också och Mi bara 4 dar före mig. All Helgona helgen efter och sen bara 4 v till advent. Silverbröllop dan före nyår om det nu ska firas. Känns inte så.

Sen kan man börja söka efter ljuset men det är trögt i nov och jan-mars. Inte mina favvomånader nån förutom tjejernas födelsedagar då förstås. Nov ska vi kryssa iaf sen saken är säker.


Nä nu ska jag gå o ta en klunk av päroncognacen igen tror jag, skål och godnatt!


 

Men innan dess kolla här, taget med C lur, hur söt kan man vara fast man inte är så poppis numera när hon käkar upp tapeterna. Tur man bor i hus så man får fixa som man vill.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards