Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 12 november 2014

Loppis och Ikea

Av Neta - 12 november 2014 22:52

Oj, inte bara jag som ogillar Herbalifes marknadsföring. Här ligger pappren i lådan när vi tar in tidningen så där vid 01.30, L brukar läsa den innan han somnar   

Därför vet jag att det inte kommer med reklamen. Har kollat distrubitörer och återförsäljare i byn och det är några stycken.

Nytt nu är väl att dom värvar offren till sina pyramidspel med träning också. Publicerar dock inga kommentarer om ni inte absolut vill det.


E skulle till ortopedteknikern idag och hämta en ny skena. En hudfärgad. Hon har ju en svart sen innan men den syns ju mycket om man går barbent på sommaren så hon vill ha två.

Solen sken så jag åkte med in, jag och L gick på Röda korset och Återbruket medans. Hann dock inte gå så mycket på Återbruket innan hon ringde, men attans vilken skillnad i Boländerna mot på Portalgatan.

Mycket kul julsaker ställde dom fram men det har jag ju ingen brist på precis   men titta är ju kul och dessutom gratis.


Hämtade E och åkte till Ikea, åt lite lunch Rimmad oxbringa med morots och pepparrotscreme och någon varm sallad på strimlade gula och orange morötter och blomkål. Gott men som vanligt där inte riktigt varmt.

Men stärkta av det och en kaffe gick vi sen in i varuhuset. Skulle kolla in ny matta till hallen, den andra har torkat, men deras längsta var 2 m, vi behöver minst 1 m till, helst 1.30

Har kollat i katalogerna men deras är bara 67 breda, känns för smalt.


 

Dom här har jag tittat på länge, och när vi nu bara hade 6 kvar av dom gamla och dom dessutom ska utgå, så köpte jag inte bara 6 st som det var tänkt utan 12. Styckpriset var den hiskeliga summan av 9 kr. Skoja heter dom och finns i turkost och lila också. Ska köpa fler för det går åt lite glas här, L kan ju inte riktigt greppa ibland.

   

I år gav jag mig 17 på att jag ville ha röda värmeljus till jul, förra året när jag skulle köpa det och Dunis röda Christinaljus var dom slut, fick varken det ena eller det andra men hade lite kvar då som tur var.

Nu köpte jag 2 förpackningar, 96 st så det ska väl räcka några jular.   Köpte även servetter med en tomte och en häst.


 

Dreglade över denna, men dels var den rätt dyr och sen vete 17 om den skulle få sitta kvar här. Då ska jag ha den inne nånstans då, funkar ju även på bordet med ett ljus i eller på insidan av ytterdörren, den syns ju utifrån också. Ja vi får se. Har ju en fin i fusktall med kottar och äpplen.


 

Det här är en blå dörrmatta och den kostar 4 kr, ja ni läste rätt   

Vi köper flera st om året till kaninen, skär sönder den och har den på hennes hustak. Det är ju där hon ligger och sover.

När vi äter ligger hon bredvid oss på en dörrmatta in till ett litet rum vi kallar för förrådet. Vi har det som förråd och mitt syrum och har även extrafrysarna där. Den mattan som legat där var lite uppkäkad i hörnen (jodå, hon får visst mat) och inte så fräsch så nu la vi dit en där också. Dessutom bytte jag ut mattan bredvid hennes bur ovanför trappen till en sån här.

Kostar dom 4 kr är det ju bara slänga och byta om det händer nåt på den.


Efter det gjorde vi ett snabbstopp på Willys men gick först in på M&M, där såg jag faktiskt en lång matta till hallen som var 80 bred med för bara 339, den kändes bra men man vet ju inte. Fanns i blått med som skulle matcha dörrisen. Ska kolla lite på nätet först bara, men det är klart köper man en så billig kan man ju byta lite då och då. M&M är verkligen en bra lågprisaffär, dom har ju allt. Köpte även en liten rektangulär teflonform med bara nån cm hög kant för 30 kr där. Tänkte den kunde va bra till julkolan. Och lite annat med så klart, ½ sats rulltårta t.ex varför man nu skulle göra det   


Ja men det är väl ungefär vad vi gjort idag förutom att stekt fläsk, värmt bruna bönor och kollat in bönderna. Jag satt kvar även under Efterlyst men jag blir så illa berörd. Helst av tonårsgänget som slagit ner en 7-åring och sparkat honom i skallen. Hur är man funtad då? Dom tror samma gäng var inblandat i en liknande händelse mot en 11-åring också och dom bär masker dom asen. Hoppas dom får tag på drägget.


Det är skönt iaf och få komma ut från huset ibland, lite för kallt för att åka scooter eller permobil som det sägs heta nu. Så åka till stan och äta lunch och få göra av med lite pengar bryter ju det iaf.

Jag har och göra så det är inte så att jag sitter och tittar in i väggen, men ändå.


C är på väg hem, hon och kompisen har varit på konsert på Globen, Ed Sharon, han va med på Idol i fredags. Hon börjar få lite resfeber nu, spännande med London.


Jag ska väl sova så småningom här, ska bara svara på lite mail först.

Nattinatt   








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards