Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 8 december 2014

Kul att ni uppskattar hur jag tycker

Av Neta - 8 december 2014 23:14

Men är det inte egentligen bara sunt förnuft och empati? Man måste kunna sätta sig in i andra människors sits.

Något annat som jag tror diskuteras friskt runt om o landet är ju Romernas situation.

Vi har en Maria som sitter och tigger här också.

Finns även en familj med 6 barn som bor i en minibuss på Katedralskolans parkering inne i stan. Även de större barnen tigger.

Idag stod en man i centrala Uppsala utan byxor och tiggde, ja han var inte oanständig på något sätt han hade bara inga långbyxor.

Hur fruktansvärt måste det inte vara att ha det så illa i sitt hemland att tillvaron som byxlös tiggare i Sverige är bättre.

Här tycker jag faktiskt att alla vi EU-länder skulle gå ihop om ett bistånd i deras hemländer. Humanitär hjälp helt enkelt. Alla i EU ska få ta samma ansvar för dom. Dom kan inte vara kvar här, ockupera parkeringar, rastplatser och andra ställen.


Mina gamla dagbarns mamma som bl.a drivit Grottan här i Uppsala och som fortf hjälper Uppsalas hemlösa säger att alla dom sover ute numera för alla härbergen är upptagna av Romerna. Värmestugan vid Mikaelskyrkan hjälper bara Romer nu. Det är nästan bara hon som hjälper de hemlösa Uppsalaborna med nåt varmt i magen och en äggmacka hon och hennes kompisar fixar på nätterna. Så får det inte vara! Alla som behöver måste få hjälp.


Vi har ju redan betalt åtskilliga Romers bussresa hem, men dom är ju som dom där ding-donggubbarna ungarna hade när dom var små, dom kommer upp hit igen och igen och igen.

Dom borde få en chans till en dräglig tillvaro hemma hos sig. Den här 6-barnsfamiljen bor i en buss, hur har dom råd med den? Dom äter frukost på McDonalds i Forumgallerian för pengar dom lyckas tigga ihop. Är det inte att leva ur hand i mun? Hur ska det leda till en bättre tillvaro?

Dom vill ha jobb och lägenhet, ja bostad vill jag också ha.


Det vill Carola som är ensamstående med 8 hemmavarande barn och som snart står på bar backe också ha.

Där är det pappan som till varje pris ska ha sin del av huset och ställer sina barn utan bostad. Barn som han har 3.5 timmar varannan torsd för han har int tid att ha dom mer. Då åker han till lekland med barna. Hur mkt umgänge är det?

Carola behöver ha minst 6 rum och kök, 3 tonåringar, en treklöver med småtjejer och 2 små killar och så ett eget krypin också och så stora hyresrätter finns inte, inte får hon en bostad i Uppsala för 500 000kr heller. Mer är inte det dom får i var för sitt hus.


Ska romerna gå före oss i bokön? Hur ska dom ha råd att betala hyran? Jag får inte hop det där.

Det är klart vi ska hjälpa dom men inte du och jag som enskilda personer utan våra länder som ett EU-land till ett annat. Här är det ju inte fråga om trauman som för krigsflyktingarna. Vi kan dela med oss av vår mat och filtar m.m men det tackar dom ju oftast nej till. "Money please!"

Jag har aldrig mått så dåligt som när jag förra julen såg ett ensamt barn sitta och tigga utanför Willys. Ringde socialjouren men dom kan inget göra, dom är ju inte skrivna här.

Låt dom få bo hemma hos sig och leva på existensminimum iaf.


Ja ni det var ju inte alls det här jag skulle blogga om idag utan om min nya spis.   


 

En Cylinda som inte verkar mycket använd, plåtarna var oanvända. Den bredd jag behöver.

Det är inget fel på min 60 cm Elektroheliosspis mer än att en av plattorna är lite långsammare än andra. Men plattor kan man byta o det var väl det vi tänkt innan den här dök upp igår. 200 kr om jag hämtade den idag. Så klart vi gjorde, eller iaf Leif och Mi.

Har aldrig haft häll innan men det verkar ju bra. Har både lagat mat på den och bakat bröd nu ikväll. Om vi bara kunde hitta en lika bra beg fläkt nu så.

Är det någon som behöver mitt gamla kylskåp så får ni det för samma peng jag gav för det här. Till landet kanske? Sjöboden? Mekargaraget? På jobbet? I studion? I stellet? 3-fas och bara att plugga in.

 

Den är ca 10 cm smalare, alltså 60 cm bred. Vet ni nån så hojta till.


Har någon stommar och luckor till ett kök? 5 dubbla överskåp, ett högskåp, 2 överskåp, 2 lådhurtsar, diskbänksskåp och 3 enkla underskåp. Så hojta till då med.   


 

Årets första julgodis är gjort och uppätet, 7-min kola. Den var god, smakar som Rivalkola om ni minns den.


Nu ska jag bädda ner mig! Godnatt!!   













 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards