Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2015

Av Neta - 11 januari 2015 00:20

Det tar längre tid än man tror och sen hittar man ju lite kul saker också   


       

Mina barnvagnar i samma broschyr från -87, hade den rosa sittvagnen till Elle och den grå-rosa liggvagnen köpte jag sen begagnad av nån kompis till syrrans karl när jag fick Christine. Hade en snarlik 86a i blått till Elle men sålde den för vi skulle ju inte ha fler. Hmm..

Rejäla vagnar på den tiden och inget tjafs med regnskydd och att pumpa däck, dom var gjorda för att tåla allt. Vi hade inte ens skivbromsar eller svängbara hjul, hur klarade vi det då? Jo man bytte däck på vagnarna mellan ungarna, fick koka dom för att få på dom och sen satt dom där och bromsen tog 500 %.

Bordssetet var med från min fasters dödsbo men var farmors från början. Är ju lite freak av pressglas och eftersom vi numer så ofta äter framför tvn så bestämde vi oss för att ha det på det bordet och slippa springa fram och tillbaka med det från matgruppen.

Hittade en barndomskompis till idag, Murre stod i fönstret i mitt flickrum, han har tappat svansen stackarn. Måste rota o se om jag har lite svart päls nånstans bland sygrejerna för utan svans kan han ju inte vara.

Vi hittade också Christines glassbil som är en sparbössa också. När man lägger i pengar så spelar den glassbilstruddilutten. Gissa om jag ångrat batteribytet i den några ggr idag?   


 

Skåpet är iaf på plats och iplockat, hyllan ovanför också klar. Där står alla plåtburkar, gillar ju gamla burkar det varit livsmedel i men även andra med fina motiv. Har några riktiga rariteter bl.a en kaffeburk med julmotiv från Gevalia med prislapp kvar under, 1 kg kaffe kostade då 32 öre.

Föredrar nästan plåtburkar till mina kakor med. En stor ljuslykta i mässing hittade jag också när vi plockade ner, L har hittat den på skroten och den är för stora värmeljus med utstansade stjärnor.

Vi slänger ju en del krafs också och har en stor låda till Erikshjälpen. Men än känns det som vi har gjort en hundradel, upptäckte att allt jag haft av förvaring i husvagnen stod därinne med. Den är ju urplockad. Vi har hållit på av och till hela dan och det finns mer kvar att rensa.

L som inte kan hålla i ordning alls slänger ju in grejer på första tomma yta. I bästa fall... annars i kassar på golvet. Jag har inte orkat gå efter och fixa efter honom, ledsnade ordentligt på det för några år sedan och slutade med hopp om att han skulle inse att man måste, men nej...

Nu har jag säkrat mitt så jag vet var det är.


Från det ena till det andra. Såg ni "Stjärnorna på slottet" ikväll? Özz Nüjjens kväll. Vi satt knäpptysta allihop och bara lyssnade när han berättade om sitt liv.

Jag har en otrolig respekt för honom, beundrar karln hur mycket som helst. Han har ju förmågan att förmedla och berätta så man förstår. Inte alla som har den förmågan precis. Jag var helt tagen efter programmet.

Den bästa föreställning jag någonsin sett var "Stadsministern" så glad jag gjort det. Inget jag sett har slagit det. Ser fram mot att se nästa här i stan snart.

Han borde föreläsa för alla knäppgökar som röstar på Sverigedemokraterna och han skulle få bra många att ändra sig, kanske inte de helt intelligensbefriade, men de som bara hakar upp sig på invandringen och inte satt sig in i resten.

Bara det att han fick alla att sätta sig in i flykten över minfältet ikväll, trots att dom så klart visste att det var fejk, vilken annan människa skulle kunna det? Sen hans sätt att berätta, vilken gåva han har!

Nej skulle vi få honom på en ministerpost i riksdagen då skulle han göra skillnad. Och tro mig, han kommer dit!!!


Idag har vi fått så där 2 dm snö, det har blåst så pass att snön lagt sig på rutorna. C var tvungen att jobba några timmar och då åker hon Skuttungebussen hem och kliver av vid Elverket, kom hem som en snögubbe efter promenaden genom gropen där det så klart inte var plogat.

Plogbilarna är ute nu och L var precis ut och tog vallarna. Varit tyst och lugnt annars ikväll, snö dämpar ju den. Bilarna hörs knappt och bussen hade kanat ner i vårt dike utan att vi märkt det. Såg först när bärgarn kom.


Hoppas ni som bor söderut inte är alltför drabbade av snö och blåst, och jag hoppas att det stämmer att det ska lugna sig i morrn för då ska C och hennes kompis ut och kryssa igen.


Nu ska jag inta ryggläge och förhoppningsvis kunna sova.   Nattinatt!





Av Neta - 10 januari 2015 00:48

 

Det blev så bra! Och tänk vad mycket mer utrymme man får på 10 cm när det dessutom inte är nån mellanvägg i skåpen. Stor skillnad mot den lagerhyllan Ivar som stod där innan med sina skåp i.

Vi hittade mycket "roligt" då vi plockade ur det gamla. Bl.a glassbägarna från Astrid Lindgrens värld som står där bakom chipspåsen, gulnade av ålder som sprack vid beröring.

Jag hittade keramiken min syster gjort som vi genast bestämde ska få stå framme. (Jag ska stryka duken med) Stora skålen och krukan med blåbär som jag har skållrikar till. En fin bytta med en av mina älsklingsblommor, Rödklöver på. Flaggan och kaffepettern så klart!


 

Sen hittade jag nånting som också ska få stå där på hedersplats bredvid Tinas keramik bara den torkar, en blåbärskorg. Kommer ni ihåg hur man skakade ärtor i blå färg. Här har jag några lingon också. Den har stått på tork på spisen hela kvällen för den var så dammig att det bara var att sätta den under kranen.


 

Den här stod också och gömde sig på gamla skåpet, min Bambi som jag fick när jag fyllde 10. Jag tror jag fick den av farmor, den är iaf inköpt på Ekdahls i Uppsala. Den ska dock få stå i sovrummet.


Bara det här att få två rymliga lådor till, den ena ska få hysa folie och sånt + det här "Bra ha" som tape, frystape, fryspennan m.m och den andra grytlapparna och lite bestick man inte använder varje dag, smörgåsbestick och lite uppläggningsbestick.

Det ni ser till höger på bilden är vårt förråd, ett litet 7 kvm rum där sybordet och symaskinen står längst in vid fönstret, förutom saker man har i ett förråd. Frysarna står där med och längst in är även  linneskåpet.

Det underskåp jag haft i min lagerhylla ska få stå där strax ovan stolen där ni ser pärmar. I en lagerhylla Ivar ska skåpet Ivar få stå på lådhurtsen Ivar Undrar om vi hade mängdrabatt på dom?

I bekväm höjd för mig ska det nu hysa min julservis som är glöggdito och lite uppläggningsalster i en av Sagaforms julkollektioner. Några kandelabrar i porslin och mina andra Sagaform-saker som snäckskalsformar, bakpotatisset, ostbrickor m.m Det står nu i en salig röra på de tre översta hyllorna. Sånt man inte använder så ofta, men nu får jag det iaf i ett skåp. Pärmar och sånt (Ls gamla Square dance-pärmar) får flytta högst upp.

Ska ju bli oväder i morgon så vi tänkte vi kunde syssla med det då.

Jag är iaf nöjd, vi får byta lampknappen där och plugga den elkontakten och sätta uttagen på motsatt sida i förrådet ist men det känns som en baggis. Å jag hoppas ju fortf att det kan stå i ett annat kök snart.

Ja tänk att man kan bli så nöjd och glad över lite förändring.   

Nu ska jag iaf sova! Nattinatt!   

Av Neta - 9 januari 2015 00:17

Ser ut som jag blivit med en skänk med vitrin, en sån hel möbel där det är ett utrymme mellan skänken och vitrinet som är inbyggt, ofta med lite snickarglädje, något jag önskat mig i flera år.

Har haft nåt hopbygge av lagerhyllan Ivar i köket med deras vitrin och underskåp men nu får jag alltså en riktig. Bredare än det jag har nu men 10 cm grundare.

Skulle kopiera bilden nu men eftersom jag ska köpa den hade hon tagit bort den. Får fota på plats i morgon ist.

Ställer upp den som den är nu men tanken är ju att den ska målas sen i samband med köksrenoveringen. Den är i furu, med stort underskåp, 2 lådor och vitrin. Från Mio tydligen. Och löjligt billig men det gör inte mig nåt.   Så glad!

Har röjt av matbordet i vardagsrummet så vi kan ställa alla grejer där medans vi byter, den gamla underdelen ska nu in i ett förråd och vitrinet ev ner till Christine.


Önskar bara någon kunde nappa på att byta vår köksmöbel mot en lite nättare också, blev lite stort med 100 brett och 180 långt, vore mer perfekt med 150 x 90. Sen behöver vi inte 6 stolar i köket vi har ju det till matrumsmöbeln och vi är sällan fler än 10 och isf har vi 4 extrastolar i källaren och inte mindre än 4 extrabord, 2 hopfällbara och 2 där man skruvar loss benen.

Så nu önskar jag mig ett vitt bord med 4 stolar.


Vill ju ha lite färg på väggarna sen och då blir det fint med vita möbler.


Elle och jag har suttit och planerat hennes födelsedagslunch idag, hon vill bjuda på bakpotatis med olika röror.

Då kom vi, eller jag, på att man kan ha rörorna i skålar men att var och en får såsskålar vid sitt kuvert. Fick vaniljsås på Ikea i en så smart sån, engångs fyrkantig i plast men så klart säljer dom inte dom. Letade på nätet men hittade till slut 12 cl engångsglas på ÖB som vi tror blir bra. Dom kan man ju fylla på flera ggr om så är.

Just nu planerar hon tre röror. Bakpotatis hittade vi i en påse om 6-7 st "inte så stora" på Maxi för 15 kr. Bättre ta sånna så man orkar, det är ju rätt mängdigt och dom som äter mycket kan ju ta två.


Elle är kvar för hon får lite hjälp med storstäd den här veckan, så hon och L är där på dagarna så kommer dom hit på kvällen. Idag tog dom köket, hon skratta när hon kom hem och berättade att stekpannan blivit dammig. Men hon har ju varit hemifrån länge. Igår plockade dom undan lite och tog hall och badrum och bäddade rent, så nu är det bara rumsgolvet och pärlbordet kvar.


Vi gjorde ren Kiwis bur ordentligt igår med, finns ju lite mer utrymme för det här.


All snö är borta igen nu, kom blötsnö i natt men det var borta redan på förmiddagen men nu hotar dom med oväder och hård blåst i helgen så vi får väl se om det blir vitt igen.


Har fått problem med eksem och kliande utslag på vaderna igen, smörjer 2 ggr om dan nu varav en med cortison så håller det väl någorlunda i schack. Som om inte det räcker så börjar ögonen rinna, värst på morgon och förmiddag. Det samlas en massa tårvätska innanför glasögonen och jag får torka stup i kvarten. Googlade på det igår och har man rinnande ögon som inte är infekterade eller irriterade på annat sätt görs inget. Kan komma efter 60-årsåldern stod det. Ja men tack så mycket då!!


Blev lite full i skratt när jag gick in i vår bytråd idag. "Grisarna" = polisen hade tydligen varit här igår kväll. En av Epaligans medlemmar tyckte dom som ringer och anmäler om sladdande bilar ska lära sig skillnad mellan Epor och vanliga bilar. Så inte dom som åker Epa blir oskyldigt anklagade för det. Det är nämligen så att dom inte kan ha sina Epor lagliga för då går det åt 4 liter soppa/ mil och det går bara att köra i 30 km. Ja stackars dom! Var några som fick körförbud igår efter vad jag förstår. Varit ganska tyst ikväll :) Även om den som ringt sagt att det var ungdomarna i "riktiga" bilar som sladdade så tror ju jag att polisen kollar alla om dom ändå är här.


Jag tror förresten att det är skolpersonalen som ringde igår då dom kom till jobbet. Det har ju satts upp en bom för dom inte ska kunna busköra i rondellen vid skolbussarnas hållplatser nere på högstadiet. Dom förstör ju både gräsmattor och planteringar. Men dom har ju tagit sig dit ändå via gångvägar och skolgården hela jullovet. Det lär ska se hemskt ut därnere. T.o.m träd ska vara förstörda.


Jaha om man skulle avveckla den här dagen då och krypa ner under fällen.

  Sov gott!











Av Neta - 7 januari 2015 13:23

Det finns föräldrar och sen finns det föräldrar!

Jag har många ggr undrat om en del skaffar barn för att det ska vara så, eller att dom tror det är en statussymbol som att ha ett fint hus, en bra bil eller en tjusig båt.

Uppvaknandet till verkligheten brukar ske när dom ska börja jobba igen efter barnledigheten. Då skaffar man en plats på en bra förskola och tror på fullt allvar att personalen ska fixa så deras avkommor blir välartade också.

Det är mycket som kommer som en chock, dom dyra märkesstövlarna och dunoverallen var inte så praktiska och kanske rent av förstörda på nolltid.

Barnen behöver varma kläder och vantar när dom ska vara ute. Vadå?? Är ni ute när det är kallt??

Och när helgen kommer är man sååå trött och så i jättebehov av egentid att barnen lämnas till, i bästa fall momrmor/farmor.

Låter det extremt? Ja så klart jag drar det värsta men allt det här är självupplevt och inte bara en gång.


Så blir dom här barnen tonåringar och vad händer då? Om man aldrig riktigt har haft normer och regler hemma då är det lite sent att börja när dom blivit tonåringar kanske. Men man måste ju. eller hur?

För några år sen sas det att i Björklinge och i grannbyn Bälinge var andelen högutbildade färöldrar stor.

Det stämde säkert och kanske är det så än idag.

Men hur kan isf så många av dessa, får man hoppas iaf, inteligenta personer inte förstå sig på att uppfostra sina barn.

Hur kan man tillåta att barnen i tidiga tonår är ute och härjar på byn så sent som vid 3-4 tiden på morgonen? Kan man vara omedveten om det? Eller orkar man inte bry sig? Tror man blint på ungen när den hävdar att "alla andra får"? Jag ställde motfrågan "Vilka då"? behövs ofta inte mer än det och ett samtal till den föräldern.

Här i byn står ungarna och kastar ägg på bilarna vid klockstapeln, skjuter smällare på parkerade bilar vid centrum så sent som igår. Saboterar och förstör egndom som postlådor, blomlådor m.m inne på tomterna.

Buskörningar med både mopeder och Epor pågår ibland hela nätter. Badplatser förstörs av krossat glas i vattnet eller nerstuckna armeringsjärn. Grillplatserna eldas bokstavligen upp och ibland bränner man en bänk också när man ändå håller på. Livsfarliga saker.

Skolbussarna från Bälinge har under säkert 30 års tid varit nerklottrade och fått säten m.m sönderskurna.


Jag har en god vän som jobbat som lärare i många år, har många bekanta och vänner som haft barn i hans klass som vittnar om en bra lärare. Men så finns dom här rötäggen både bland barn och föräldrar.

Den här mellanstadieläraren har diciplin och ordning i skolan. För ett tag sen hade han en unge i klassen som förstörde precis alla lektioner, inget hjälpte han bättrade sig inte och det gick ut över alla elever.


Kommunikationen med, i det här fallet en mamma fungerade inte alls. I stället för att ta itu med sitt barn attackerade hon skolan och så klart klassläraren.

Hon anmälde inte bara till rektor utan även till kommun och även soc. tror jag. Gav sig 17 på att hon skulle få bort läraren.

En mesig rektor på den här skolan, inte adekvat utbildad, inte ens lärarutbildad föll till föga för kvinnans klagomål. Han kunde inte sparka läraren som ju varit där i närmare 30 år men han kunde omplacera till en annan klass eller andra arbetsuppgifter. Men det är inte stort där så ryktena gick på byn och han fick fler föräldrar mot sig för "minsta lilla" Situationen blev till slut så ohållbar att läraren till slut sökte och fick förflyttning. Egentligen mot sin vilja, från arbetskamrater han trivdes med.

Jag tror inte det är första gången det händer i det här landet heller.

Hur mycket makt ska en förälder få ha som inte ens är lärare? Ska dom överhuvudtaget påverka skolan? Vad sände den här mamman för signaler till sonen och hans kompisar?


Den här typen av problem med ungdomar har diskuterats på våra forum här. Finns ju en grupp för varje by.

Igår skrev en mamma att hon iaf hellre såg att hennes barn var ute på byn på nätterna för att "faktiskt umgås och lära sig det sociala samspelet ist för att sitta och spela tv-spel eller glo på tv"

Ja det var nog en bra bok hon läste det citatet i men välkommen till verkligheten.

Det sociala samspelet har nog spårat ut lite här och fina citat är väl bra att ta till om man inte orkar sätta sig in i barnets verklighet eller gå ut och se vad dom faktiskt gör.

Hon menade också att vi som var irriterade över förstörd egendom skulle gå ut och prata med ungdomarna i stället så skulle vi se hur artiga och väluppfostrade dom var.

Ja när postlådan smäller kl 2.45 eller när det briserar en bomb kl 03.20 är iaf inte jag så sugen på att kliva ur sängen och gå ut och göra andra föräldrars jobb.

Däremot har vi ett par alerta killar i 40-årsåldern till grannar som ett par ggr jagat fegisarna men dom försvinner ju upp i skogen på sina moppar. Inte lätt och springa ikapp då.


Sen kan man ju undra varför de här killarnas ungar som också är tonåringar inte beter sig så här eller varför mina inte gör/gjort det.

Kan det vara för att vi haft kommunikation eller är det för att vi orkat med våra barn. Förstått vad det inneburit i form av omhändertagande och besuttit en dos av sunt förnuft? Lärt dom hur man beter sig och låtit dom vara med i sociala sammanhang?


När vi flyttade ut hit började J högstadiet. Så klart att han inte heller varit Guds bästa barn, har fått påringningar från lärare om bus men gett dom fulla mandat att ta itu med det och så gjorde vi också.  Men jag vet också en kväll då han åkt ner till badet där det ju är och var "party" i stort sett varje kväll på sommaren, kom hem igen och sa att " dom är så jäkla barnsliga, super och röker knark"

Bara det att han faktiskt sa det åt oss gjorde ju att vi hade förtroende för honom.

Vid det laget hade både han och Tomas redan dansat några år, umgicks med det gänget och träffades hemma hos varann om det inte var tävling den helgen. Säkert drack dom öl och så också det vet jag, men hade jag hört talas om något liknande som det som pågår här, då hade han inte gjort om det. Det hade blivit både utegångsförbud, indragna pengar och andra kännbara straff.


Samma med Christine, vi har ju introducerat henne i dansen medvetet så fort vi märkte att det fanns ett intresse. Men hon ville ju vara som storebror. Såg förmodligen hur kul han hade.

Idag åker hon ju själv på kryssningar med sina kompisar och jag vet att hon kan dricka men jag vet också hennes inställning till alkohol och att hon inte vill tappa greppet. Hon har ju en kompis som råkade illa ut då hon var väldigt berusad. Så hon aktar sig. Hon är faktiskt på Cinderella idag, och ska åka på sönd igen. Vill passa på innan skolan börjar den 19e.

Då vi åkt allihop och vi gått upp före henne har jag också ibland bett nån gå med upp, men jag slutar nog med det nu för fick mycket skit av nåns flickvän sist. Vet inte vad hon trodde men hon var med upp själv.


Jaha det var det, nu ska jag gnälla om en sak till. Utförsäkringarna!

Ibland tycker jag synd om Lövén som inte får driva sin politik eller sin budget men ändå stå där som slagpåse, men på nåt sätt litar jag på honom ändå eftersom jag vet att han är en bra förhandlare.

Men senast idag nu då står det på Fb att så många som 13.200 ska bli utförsäkrade bara i år, många för både andra och tredje gången. Efter den tredje ska tydligen inte arbetsgivaren längre ha något ekonomiskt ansvar.

Jag förstår att det här blir dyrt! Skitdyrt på ren svenska! MEN

Det är också en ren förolämpning mot dom som jobbat och betalt skatt och sociala avgifter i kanske 45-50 år!

Lojaliteten mot arbetsgivaren måste också räknas in och har man då oturen att bli så sjuk så man inte kan jobba då ska man inte behöva göra det heller.

Utförsäkringar ska helt enkelt inte finnas och pengar till sjuklön, förtidspensioner och pensioner måste bara finnas och finansieras. Det tycker jag och många med mig.

Klart det finns fuskare, det finns det i allt till och med i regeringen. Men dom kan inte få förstöra hälsa och livskvalité för andra.

Jag förstår idag att jag hade tur som togs på allvar och hade en doktor som kunde tala för mig. Att jag trots väldigt liten inkomst ändå har tur som kan få leva i ett lugn. Pengar är inte allt! Min hälsa och mitt välbefinnande är viktigare.



Av Neta - 5 januari 2015 01:06

Tomtarna alltså!   

Grönt och soligt ute och efter tisd är det ju vardag igen. Tänk att man kan känna så efter bara 2 v med grejerna framme.

Egentligen är det ju smartare att fixa fram allt och klä granen till Lucia och ta bort det som nu. Mellan Lucia och jul har man ju julstämning iaf. Tror det får bli så nästa år.


När vi var små, då ändrade mamma helt kvällen innan jul. Tog ner adventsstjärnan och hängde upp röda kulor ist. Dom hängde i röda sidenband. I vissa fönster var det foliegirlanger som var 2-färgade.

Granen var klädd. alla dukar bytta och fina ljusstakar på alla bord.

Det stod nötter och fruktfat framme, inte för att man fick ta utan lov men det gjorde vi ju iaf.   man kunde ju alltid smaka på ett äpple och lägga det neråt sen... skylla på syrran! Förlåt Tina!

Vi hade aldrig nånsin fruktfat framme hemma annat än vid jul, inte ens då vi plockade ner frukten från trädgården.

Det är annorlunda nu, jag gjorde nog som mamma de första åren då Jonny va liten. Men det slutade jag nog med ganska snart. Minns iaf stressen innan man hade skinka och gran när man var ensam sen. Hade jag bara det blev det iaf jul, även om vi var borta dagtid under julhelgen så ville man ha det iaf.


Annandagen var det dans på folkan. Och nyår var det ju svårt med barnvakt men hade mina kompisar hos mig. Det blev en tradition det med. Tror till o med att vi hade julgransplundringar, var ju bara jag som hade barn då. Han hängde som bara med. Har några bilder från en sån plundring när alla skulle vara utklädda till barn. Hur vi höll på   Ser framför mig Mi i kortbyxor och Ma i kringelflätor och Madickenklänning. Vad jag hade har jag förträngt. Vi var ju många då men nu är vi utspridda både här o där. Va roligt det skulle vara att dra ihop alla igen.   Men det blir nog inte eftersom inte jag gör det.


Har en gästbok från den tiden, nästan så man rodnar när man läser, så barnsliga vi var fast vi skulle föreställa vuxna.   Säger bara gurka...som intogs i Marinella.... ja jösses.


Vi som fortf umgås kan skratta hjärtligt åt det här ibland.


Ja nu går vi mot sista helgen innan det blir vardag igen. Skolorna börjar och Elle börjar jobba.

Här blir det ju ingen större skillnad mer än att vi blir själva, det är alltid jobbigt då Elle åker hem efter en lång period. Tomt liksom, det är ju för det mesta hon och jag som sitter uppe på kvällarna och vi som fixar och planerar maten. C börjar hänga med där mer och mer men vi gör det nog mer.

Vi pratar ju både på datorn och i luren sen men det blir inte samma sak.


Nu har vi lagt i blöt kidneybönor som ska kokas i morgon, hitta en burk torkade i skafferiet. Ska göra en Indisk kycklinggryta i morrn som det skulle va kikärtor i. Jag tog bara bort dom med E föreslog bönorna ist, och det går ju att äta iaf.   


Vi har gjort en laddning matbröd idag också. På dan i morgon ska vi göra naanbröd till grytan, inte så avancerat men gott.


 

Så här fint lyste månen ikväll.


Nu är iaf den här dan slut, hoppas slippa ljudet av smällare i natt, va ett himla liv natten som var.

Såg ni stjärnfallet förresten? Jag somnade från det jag.

Natti!   







Av Neta - 4 januari 2015 01:19

Ja om det vore så väl ändå, men nu har vi den segaste tiden framför oss.
Det är grönt ute igen o attans va mörkt det är på kvällarna.
Men idag när vi åkte in till Ikea var det som en vårdag på riktigt.
Men var så säker på att snön kommer igen, och det säkert med råge.

Blåsigt idag och med direktrapport från båten var jag glad över det beslut vi tog.
Hade en liten tanke på Sannex i Gävle ikväll men latmasken tog över. Soffan är bra skön ändå. ?
C ska iaf dit i morgon, åker med en UBSS-are vars dotter konfirmerades samtidigt som vårt äldsta barnbarn. C o han möttes utanför kyrkan och båda utbrast "Va, är inte du på Öland?"
Nej men hon åkte ju ner senare och det visade sig att han åkte samma dag.
Hans dotter ska med i morgon också och dom är så gulliga så dom hämtar henne.

Vi skippade alltså kryssen pga blåsten men for in till Ikea, och fick en chock nästan. Tror inte det var så mkt folk på invigningen ens! Jag hade inte en tanke på att dom hade rea. Det är ju också Storvretacupen i innebandy nu och det var många med klubbtröjor där. Är ju lag från hela landet, så många supportrar tog nog en paus och shoppade lite.
C ska ju flytta och jag hade fått presentkort i julklapp. Hon fick ju mkt "bra ha-saker" i julklapp men än är det lite hon behöver. Men hon kollade mest utbudet idag, köpte ramar till Guldsladdendiplomen och lite småsaker bara.
Jag hitta inte mkt heller, köpte också en ram och lite fler glas. Våra blå ska utgå. Kollade på vita köksbord men fick ju inte med oss nåt.
I garaget hörde jag Leif morsa på en kille som så glatt morsade tillbaka, det var Özz Nujjen (överseende med stavningen, tack!) han hade parkerat bredvid oss. Kändes lite dumt men han är nog van att folk tror att han är någon dom känner.

Jag fick ett väldigt tråkigt dödsbud nu ikväll också. En ung person, dansare också, som blivit nerstucken vid en busshållplats söder i 08. Lika gammal som C, avled av knivhugg.
Har inte orkat läsa men det låg nåt trafikbråk bakom enl en av kvällstidningarnas rubriker. Men det behöver ju inte stämma. Så himla onödigt! Han borde ju haft livet framför sig.

Blev alltså en kväll hemma, gjorde thaisoppa och värmde en ostkaka. Kollade en film på 11an med tjejerna och sen gjorde C lite godis. Ska vara till julgransplundring.
Snart är helgerna över, Elle fyller den här månaden, det är dansbandsveckan på Cinderella och ev någon mer kryss för oss. Sen är det Cs tur, hon fick reda på igår att hon kommit in på en skola i stan så London får vänta till i höst. Men nu påbörjar hon sin långa väg mot församlingspedagog och då kommer det ju bli aktuellt med volontärarbete så varför inte göra den där då.

Oroligt utanför mina fönster, en himla trafik på en tid då det brukar vara tyst. Var så i natt också, då var det en bilbrand i ett grustag, hoppas det inte är så i natt också. Var blåljus norrut för ett par timmar sen, men jag har inte sett vad det var än.

Men nu ska jag försöka lägga hop mina gröna och få lite sömn.
Godnatt!


Av Neta - 2 januari 2015 23:29

Klass 1 varning på hela Ålands hav i morgon, Står olika på alla tre vädersidorna, klart, yr och smhi men vete 17 om vi chansar. Upp till 19 skm på hemvägen kan ju stämma.

E har ju jättesvårt med balansen och klarar knappt de stora färjorna. Hon måste låsa rollatorn och verkligen stå still och hålla i sig för att inte ramla. Å jag mår tjuvtjockt, kanske inte spyr men njuter inte heller precis. Jag har det ju bäst egentligen som bara behöver sitta i rullen men inte hela kryssen, det fixar jag inte.

Tar i som 17 här nu, altantaket låter, inte så att det blåser upp direkt men det smäller som. Rör sig väl nån mm.


Andra kryssen till P-H på kort tid vi missar men å andra sidan fanns det hytter på dansbandsveckan nu. Ingen bilplats men det får väl gå ändå, ska försöka höra om vi kan få hytt på 7an igen, tyckte det var bra.

Dom spelar den 20e också men det tyckte L va onödigt, hmm vadå onödigt?? Jaja vi måste se vad tjejerna får för scheman innan vi kan planera för mycket.


Idag har vi inte gjort många knop heller, skrev rent lite på datorn som jag hade "över mig" men annars lugnt. Åt rester, tycker vi varit duktiga dom här helgerna på att inte laga för mkt mat. Men i morgon känns det som det behövs nåt lätt, soppa eller så.


Trött som en gnu nu så ska avveckla dan.


Sov gott!

  



Av Neta - 2 januari 2015 01:21

Här blev det ett lugnt nyår, jag gick inte ens ut och skålade med grannarna på 12-slaget. Kollade in fyrverkerierna från soffan bara och förvånades över att det faktiskt var tvärtyst redan 00.20 igen.
Varken E eller jag var 100, lite rethosta, småsnorigt och E stackarn har frusit även i värmen stackarn.
Trötta har vi varit båda två med.
Men vi gjorde lite snittar först, jag kände inte för skumpa till dom så vi öppnade pommacen, en sån med smällkork. Den var bubblig och fin men smakade bara vatten så den ska Maxi få tillbaka. Måste blivit nåt fel.
Åt våra skaldjur, hummer, krabba, havskräftor och räkor. Aioli o bröd till det. Gjorde aiolin med extra knuff i, tänkte den skulle ta dö på sk...en jag har i kroppen, och jag tror jag hostat lite mindre idag.
Drack ett glas vitt till det men vin var inte gott igår så fortsatte med päroncider och bubbelvatten resten av kvällen.
Blev nog mer mätta än vi trott för vi orkade inte allt. Hade gjort en fruktsallad till efterrätt av "roliga" frukter men den tog vi vid 12-slaget.
Krustaderna blev kvar, första gången på alla år.
Idag blev det pizza med havskräftor och räkor, även lite rödlök, paprika, minimozzarella, tomat och svamp, urgott!
Christine kom hem vid 20-tiden ikväll, gick en buss till Tierp från Karlholm. Sen fick hon byta där.
Hon hade haft en jätterolig nyårsafton, dom hade varit nere hos Robbins pappa eller i hans hus iaf. Tror inte han var där.
Idag har vi mest legat i soffan, började med nyårskonserten, sen hitta vi ett roligt kockprogram på 12an, va nog repriser för var flera. Åsa-Nisse sen. Åt och kollade nyårskaramellerna, del 3 på Astrid, Jesper Rönndal och nåt mer om en brottsling från USA.
Somnade stup i kvarten, så la mig sen men då vart jag klarvaken sååå typiskt. Ska göra ett nytt försök nu.
Natti!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards