Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 25 februari 2015

Jo jag lever

Av Neta - 25 februari 2015 23:33

Sitter vid datorn för första gången på 3 veckor, har ju både Iphone och Ipad så jag kan ju liksom fixa nästan allt jag gör här ändå, men det finns vissa grejer jag vill göra vid datorn, betala räkningarna t.ex

Min mus la av så jag fick ta fram en gammal trådlös som jag inte alls gillar, den far runt så fort jag tänker att jag ska flytta den, fladdrig liksom så ha överseende med ev fel.


Ni tror väl inte vi gör nåt annat än handlar men igår åkte vi iaf in till stan för att kolla köksgolv. Hittade ett på Rusta med 10 års garanti och med hög hållbarhet för bara 49 kr kvm i ek.

Varför lägga ner mer än man behöver liksom. Våra Ikeagolv i ungefär samma prisklass har vi nog haft mer än 10 år nu. Å så dåligt kan det väl inte vara om dom har så lång garanti. Köpte inget igår dock o glad för det var jag idag, se längre ner.

Det var 25 % på tapeter och vi valde mellan två. En med bara romber och den här.


 

Det blev den här, dels för den är lite gulligt köksig och dels för att den blir en mild färgklick. Ska bara ha den runt diskbänk, spis och bänkar bakom glas.

Här ser det gröna i tapeten olivgrön ut men det är den inte, utan den är ljust grågrön. Den färgen blir det på köksluckorna.

Går nog bara åt en rulle men vi köpte två, va 25 % på dom, kanske tapetserar vi bakväggarna invändigt i överskåpen.


Från Rusta gick vi över till Ikea, började med lunch och jag åt nån lax med varm morotssallad och några grönsaksbiffar, det godaste jag ätit på länge. Var nån god varm sås till också. Avslutade med en chokladmousse, kostar den 8 kr så måste man det   

Jag skulle ha en pidestal jag kan ha på min blombänk på altan för att få plats med fler blommor.


 

Den här. Då kan det ju stå krukor under den här också. Såg mycket annat roligt för blommor bland annat en grej man kan hänga över ett räcke med 3 krukor i 2 våningar alltså 6 st totalt, lagom att ha kryddor i t.ex Den är så ny så den finns inte på hemsidan än, men den kostar 249 kr och ska nog få flytta hit. Sen såg jag en hörnvariant i 3 våningar och en man skulle kunna ha som insynsskydd på en balkong med plats för 13 krukor, men tyvärr några väldigt långt ner och det funkar inte med kaniner.....

Finns på hemsidan, sök på pidestal.


Sen in på Coop bredvid och vi blev lite överraskade över hur fräscht det är där nu. Mindre än innan men det gör inte så mkt. Handlar nästan aldrig där men nu hade dom bra pris på kyckling.

Sen var det meningen att vi skulle åka in och kolla på färg men nu var L helt slut så vi åkte hem.


E ville hem så hon for iväg efter maten efter 2 veckor här. C hade kör och L o jag såg lite på tv.


På fm idag for vi in till Flügger, hade ju kuponger där från häftet jag köpte av Rasmus, hade dessutom bytt till mig 2 till "50% på allt" och en till "gratis rollerset"

Färgen på luckorna blir aningens ljusare grön än på tapeten, hade med mig en bit av den. Taket blir vitt men taklisterna i samma som luckorna. Väggarna blir ljust grå ist för grågröna som vi tänkt. Det såg bättre ut helt enkelt då den grågröna nyansen blev kall i så ljus ton. Stommarna målar vi in i den grå också.

Så ist för drygt 3 000 för all färg och 2 rollerset betalade jag 1542 kr. Tack Rasmus för det! Det häftet har betalat sig flera ggr om.

Sen blev jag så full i skratt när jag skulle ha något i väskan och hittade några rabattkuponger på Rusta dom delade ut vid jultid. 100 kr rabatt om du handlar för 500 och 50 kr om du handlar för 300, golvet går på dryga tusenlappen till kök och hall. Kupongerna gäller till lörd, ja men 150 kr säger man väl inte nej till. Så golvet köps i morgon eller på fred. Sen har vi nästan allt hemma men vi ska ju inte börja riktigt än. Vill kunna ha lite mer öppet när vi målar så blir nog troligast efter påsk. Men golven skulle man ju kunna byta, iaf i hallen.

Ska ha hem penslar och målartvätt sen med bara. Smala rollrar också men har ju en 50 % på allt i nya häftet också, men tyvärr bara en. Kanske kan byta bort lite blöjkuponger och leklandsgrejjer o så.


Elles lägenhetsproblem fick en lösning idag. Hon var ju och tittade i DET området häromveckan och kunde väl tänka sig både en tvåa med kokvrå och/eller kök. Men pratade också om stan.

Idag fick hon besked om att hon får sitt förstaval härute. 2 rum och kök. Betydligt fler kvadrat men också en höjd hyra med 1400 i månaden. Får väl höjt bostadstillägg också men kanske inte så mkt.

Ja det var väl kanske det bästa men visst oroar jag mig lite för att hon ska bo just där. Hon har sin kusin nära men inte så länge till tror jag. Ska få helrenoverat på golv och ytskikt iaf. Flyttar i juni.


Det är en med korttidskontrakt som bor där nu så det känns ju så där att någon blir bostadslös för hennes skull. Dom får ju ingen hjälp med ny bostad.

När hon var på visning i en sån lägenhet var alla persienner nere, det var stökigt och vissa lampor i taket urskruvade så det kändes som någon var lite anti. Hon såg ju inte så mycket tyckte hon så ville därför få en ny visning men det går ju inte förrän personen vet att den blir uppsagd. Ska väl ske nästa vecka.

Bara hoppas att det inte är någon av missbrukarna eller någon annan kriminell som kanske blir aggresiv och tar ut det på nya hyresgästerna eller har skumma kompisar som letar efter dom.

Fördelen är att ist för 3 min med bil från oss, tar det nu 1.10, vi kollade idag   Dubbelt så nära oss som innan men hon får ju också längre till badet t.ex men bor väldigt nära skog och sjön. Närmare till affären men lite knepig väg.

Hon är hemma på 5 min med scootern. Ska ju få en lika som mig nu som har lite starkare motor och då kan hon ju sälja sin som hon ju äger själv. Sen får vi se hur det löser sig med garaget. Hon måste ju ha det nära ingången.


Ja vi får väl fira det också i helgen, kanske skulle köpa lite av den där alkoholfria persikoskumpan hon gillar så mycket.   




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards