Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2015

Av Neta - 11 februari 2015 22:40

Har blivit smittad av Leif men har ju lite sämre motståndskraft än honom så igår och i natt var jag jättedålig.
När man sitter så mycket i en rullstol som jag gör är risken för sämre lungkapacitet också, det är bl.a Därför jag försöker gå så mkt som möjligt inomhus, att sträcka på kroppen. Men när jag blir förkyld märks det iaf. Slemmar igen jättelätt.
Inatt hade jag en 3 timmar lång hostattack, spydde slem och kippade efter luft. En av gångerna jag var på väg upp på toan tog luften slut och det svartnade för ögonen, vaknade på hallgolvet med benen över trappkanten så förmodligen hade jag försökt satt mig ner där. Ropade på C men hon sov så tog mig upp själv. Inte så lätt att höja rösten samtidigt som man bara hostar och hostar heller.

Kom på sen att jag skulle försöka lägga mig i framstupa sidoläge och då tog den ihållande hostan slut efter ett tag men fortf hade jag jobbiga hostattacker. Somnade några timmar till slut, och låg hela fm i nån slags dvala mellan attackerna.
Upp och försökte äta lite och C gjorde lite ingefärsdricka, det enda som faktiskt lindrar något. Vi såg det på fejjan igår. Varvade det med lakritsrotte på em och nu känns det som det vänt.
Ingefärsdrickan görs så att man skivar en bit ingefära, ca 2 cm tunt och kokar det i ca 15 min, sen häller man det i en mugg med en skiva citron i, fast idag var citronen slut så det blev en apelsinskivor ist. Sen rör man i en sked honung och dricker det varmt.

Jag är fortf matt och väldigt trött, hostar fortf men inte hela tiden. Känns som jag skulle behöva sova en vecka.
Skultuna på fred är väl bara att glömma och det är väl bara en tidsfråga innan C kroknar, Elle rosslar redan men håller sig härifrån. Jag är iaf glad att C hållt sig på benen och kunnat laga mat och så. Inte för att man är så sugen precis men äta lite måste man ju, blivit mkt soppor.
Hoppas jag verkligen blir bättre nu, för en sån pärs som senaste dygnet orkar jag inte mer.
Jobbigt att prata är det men tystnad har ingen dött av.

Av Neta - 7 februari 2015 23:17

Vilken lyxdag jag haft idag! Har inte ens lagat mat, värmde resterna från gårdagens burritosfyllning till lunch och käkade med tacochips.

Till middag rörde jag hopp lite "kladd" med avocado och vitlök i till räkor och en minibaugett.

Fixat lite med papper, rensat och slängt. Gått igenom tidningar syrran ska ha, hade hoppats kunnat åka upp till henne i morgon men C måste plugga. Lugnt o skönt har jag haft iaf!


Jag måste nog ha en ny ledsagare, det här går inte längre, flera grejer jag får avstå från nu. Tror det är bättre med en utomstående också som tar jobbet mer seriöst. Bara den här senaste veckan har det varit kanondagar jag inte kunnat gå ut.

Jag har ju bil så även om det är mkt oskottat här så kan man ju åka iväg och gå ute i stan t.ex


Så känner ni nån här i närheten ungefär i min ålder, stark med körkort och tid över så be den kontakta mig. Måste kunna köra i Sthlm också. 30-40 timmar i månaden med en lön nånstans runt 150-200 kr/timmen.


Familjen kom hem precis till Mello, Elle var med o tittade på den också. Vet inte riktigt vad jag tycker, kanske dom som gick vidare direkt har låtar som vinner i längden. Men vad hade den där karln som sjöng om pappa där och göra, utan skor dessutom    Sen Filippa Bark, men snälla rara bevara oss från henne.

Gör det där jippot till en ren schlagerfestival igen med upptempolåtar sjungna på svenska, iaf i uttagningarna här hemma och varför inte ge några dansband en chans? Tänk er Sandra och Martinez, Sannex, Kindbergs, P-H och många fler! Bjud på det svenskaste liksom.


Det kanske inte skulle funka vad vet jag men så känner jag nu iaf.


Men familjen som gick upp tidigt i morse, umgåtts med en massa folk i ett hett hus en hel dag och kört en massa mil tur o retur va trötta och orkade inte så mkt mer än mello. E åkte hem o L som fortf inte är frisk däckade sen. (Sjuka karlar ni vet)

C höll ut lite längre men sen blev hon med trött.

Det är iofs mitt i natten och legalt att gå isäng men jag är inte så trött än. Sov ju länge idag.


Ska gå en bloggrunda och sen lägga mig att läsa tror jag.


Vi hörs!   











Puh

Av Neta - 6 februari 2015 23:11

Syrran ringde idag, lät pigg och var nog lite hög på morfin   

Morfintabletterna hjälper henne bättre än citodonet som hon bara blir konstig av tyckte hon, det är samma erfarenhet jag har också bara det att jag tål inte morfintabletter, får gallstensanfall from hell trots att jag är opererad. Men intravenöst går bra.


Dom hade fått avbryta MRT igår för dom hade inte smärtlindrat tillräckligt och hon hade tack vare det fått panik i röret.

En läkare hade sagt att dom iaf sett tillräckligt för att utesluta discbråck och tumör, trodde det var en kraftig muskelinflammation. Hade försökt lägga en blockad idag men det gick inte.

Läkare nr två ville göra en MRT till och var inte alls säker på att det inte var discbråck.

Ortopeden i Uppsala i ett nötskal, sååå okompetenta. Där får dom jobb som inte får nån annanstans för ingen vill jobba under den ledningen, var så redan när Elle låg där med sin fot. Har en kompis som slutat där p.g.a det med.

Jag anmälde ju hela avdelningsledningen när E låg där för det där med livsuppehållande medicin klarade dom inte heller så den biten tog vi själva. L var med ända in i opsalen och såg till att hon fick tillräckligt med cortison. Hade vi inte gjort det hade det tagit en ände med förskräckelse.


Tina ligger iaf med jätteroliga tjejer och dom hade kul tillsammans, vilket jag som ju inte kan ta mig upp i morgon heller tycker är skönt.


Christine åkte till mormor idag som blev jätteglad att hon kom, ingen från Tinas fam kom, maken hennes hopper ju på kryckor och har lika svårt som jag med trapporna.


Jag har precis hällt i gubben lite Irish, så hostan ska lätta lite. Han vägrar te på lakritsrot som ju hjälper annars. Få se om dom kommer iväg i morgon men han trodde det. Vansinne tycker jag men han är ju vuxen. Bara han orkar köra. Idag hade han inte klarat det.

Han var helt slut bara av att köra fram och tillbaka till affären 3 min enkel resa, sen satt han kvar i bilen när C handlade.

Bara han inte kör dom åt fanders alla tre.


Det var dagens!

Nattinatt   





Av Neta - 6 februari 2015 00:25

Syrran fick åka in till akuten igår, eftersom hon varken kan sitta eller gå så beställdes det en ambulans. Dom misstänker discbråck.

Hörde inget på hela dan eller kvällen, men i morse kom det ett mess vid 10 att hon fortf väntar på MRT, att hon var snurrig av allt morfin. Sen tyst, ingen svarar på hemtelefonen och jag har inte fått svar på mina mess.

Med tanke på att hon haft 3 stroke så är jag orolig faktiskt. Hon är ju iofs på sjukhus och kan det vara så bra att dom opererar discbråck direkt?? Isf är ju tystnaden positiv men när man inte vet.

Hoppas hon hör av sig i morgon.


I morgon fylle mamma 83 också. Blir inget roligt firande för henne eftersom ingen av oss kan komma. Jag tar mig inte upp för deras trappor, men får väl skicka dit C kanske.


Igår fyllde Ls brorsa 60 så på lörd åker han och tjejerna dit, jag följer inte med. Jag fixar inte sånna kalas längre dels resan på 16 mil o sen inte kunna vila kroppen på hela dan o så hem igen. Kan ju inte gärna säga åt folk stå för jag måste lägga upp benet. Dom är ju 8 syskon med barn och barnbarn som även dom har egna familjer nu. Vi räknade ut att de kan bli upp mot 60 pers o då har vi inte räknat kompisar med familjer. Tråkigt då Maud o Rod är hemma från Barcelona. Men sånt är livet nu. Hoppas dom kan komma hit innan dom måste hem igen.


Får se fram mot nästa fredag i Skultuna ist och hoppas på att det inte blir nåt snöoväder. Och att vi håller oss friska.


Sen rapporterna idag om IS, att dom korsfäster, halshugger och begraver barn levande. Jag kan nästan inte ta in det. Och som en kompis sa, "Det värsta är att det görs i Guds namn" och som hon också sa "Det kryper obehagligt nära dock" Ja det gör ju det!

Håller med Tomas Järvheden när han säger att övriga världen måste gå ihop och göra något NU. Men vad? Börja med att försöka få anhängarna från det här landet kanske så dom kan ge plats för barn och deras familjer från området.


Positiva nyheter idag var väl iaf att arbetslöshetsersättningarna ska höjas för första gången på 15 år. Ja det var ju på tiden. Helst ska dom inte behövas så klart men när dom nu gör det så är det ju bra att folk inte behöver gå från hus o hem iaf.

Se till att stoppa utförsäkringarna också bara så.


Ja inte så positiv blogg idag, men sånt är inte livet heller och det är det jag bloggar om.

Fridens!


  



















Av Neta - 4 februari 2015 00:00

En dansklubb i Småland bestämmer sig för att ha en klubbkryss med buss till o från båten. Man väljer en kryssning då ett band som spelat på många av deras fester spelar på Cinderella.

Någon i en annan dansklubb får nys om detta och den klubben hänger på, det går som en budkavel. Fler klubbmedlemmar i andra föreningar får nys om det och frågar runt, allt praktiskt är kanske inte ordnat än men det kommer att åka många från varje klubb.

Jag och några till får frågan om vi kan sprida det. Jag i min tur frågar vänner på min lista, kollar samtidigt om det står på orkestrarnas sidor och då det inte gör det skriver jag där. En väninna till mig skriver på danssidor.

Pratar med sonen om vår klubb får order om att skriva på deras sida. Gör det och vilket gensvar överallt. Många gillningar trots sen kväll.


Lägg alltså Tisd 28 april på minnet, då är det vår och så fint ljusgrönt i hela skärgården. Fernandoz och P-H på scen på Cinderella. Det är väl bara ta ut semesterdagar och boka då eller? Hör med din dansklubb först om ni kan göra det i grupp. All sorts dansfolk vore väl kul, folkdanslag, modern & latindansare och buggklubbarna. Alla kan ni dansa socialdans! Vi ska garanterat boka!

Undrar om man skulle kunna få Viking Line att rabattera lite.....

Sprid gärna det här!


  Lånad bild


SNÖ

Nu något helt annat nämligen det som nu tycks ligga över hela landet, snön   

Ja det gäller inte bara att klä på sig ordentligt utan även se till att man är rustad.

Hur många har en snöskyffel i bilen?

Vet att jag läst på Motormännens sida att förutom en skyffel så är det bra om man har lite sand i bilen i ett sånt här väglag också, dessutom isskrapa, borste, spolarvätska och  låsspray (inte inne i den väl?)

Vid långkörning även en filt, varma kläder, mössa, laddad mobil + mobilladdare för bil, värmeljus & tändare, kanske nåt att ha ljuset i med. Ett enda värmeljus kan värma upp en bil och alla i den, dessutom syns man om man åkt av och lysena inte fungerar.

Termos med varmdryck och nåt att äta är nog inte dumt heller om man ska åka långt.

Reflexer och ficklampa ska man väl alltid ha.


Om du går, så har du väl broddar om det är halt? Gåstavar också kanske? Reflexer även här.

Reflexer på cykel, barnvagn och rullstol?


Visste ni att om man är fastighetsägare och någon halkar och bryter sig utanför din tomt är du skadeståndsskyldig? Det ska vara snöröjt och sandat. Extra viktigt om det inte finns trottoar.


Just nu snöar det ganska ymningt här mitt i natten. Finns mer att tänka på vid snöfall och mycket snö.


 

Att mata fåglarna


Ja kanske andra djur också. men börjar med fåglar man köper väl frö, nötter och talgbollar men man kan också göra själv.

Talgbollar kan man göra av att smälta cocosfett med havre o frön, gärna med lite brödsmulor i. Jag gör i engångsmuggar sen när dom stelnat lägger jag dom i spiralerna som är till för talgbollar.
Hänger också girlanger av jordnötter med skal o russin i fågelbusken, o gärna lite äpplen till koltrasten, både fint o nyttigt.

När jag jobbade på förskolan så gjorde vi en mesklocka av ovanstående blandning. En lerkruka av lämplig storlek ställs över en kaffekopp så hålet kommer fritt, man kör i en pinne i hålet uppifrån gärna med nån liten utstående kvist som kommer över krukkanten upptill. Under krukan ser man till att pinnen kommer genom hålet, tätar om det böhövs, borrar genom pinnen och sätter i ett snöre, så den kan hänga upp o ner. Häll sedan i blandningen lite avsvalnad, låt stelna ordentligt och häng krukan i ett träd.
Vi matade fåglarna under vintern och hade ett matschema över dagisgårdsfåglarnas älsklingsmat som jag återger.

Grönfink och Domherre - hampfrön, solrosfrön, havre, vildfågelfrön

Gråsparv - färskt bröd, hampfrön, solrosfrön, vildfågelfrön, nötter

Koltrast - russin, äppelskrutt, kokt potatis

Talgoxe - hampfrön, solrosfrön, vildfågelblandning, kokosfett, talg, mild ost, nötter

Duvor, kråkor, skator och måsar äter allt som bjuds.

Nästan alla fåglar gillar kokosnöt, häng upp halverad

Farligt för fåglarna är möglig, kryddad o salt mat.


Bor man i hyreshus kanske man inte får mata fåglar men då kan man väl göra det i närmaste skogsdunge, bara hänga upp lite bollar, man kan ju återanvända nät från dom till frön. Annars finns det mycket fiffiga saker, behöver inte vara så dyrt heller vi har köpt på Ö&B men också på Vivara


För att gå till något helt annat, har ni som jag upptäckt dessa konstiga nyhetssidor som ploppar upp på Facebook. Dom har rubriker, bilder och filmklipp precis som vilken kvällstidning som helst. Ofta är dom väldigt färgade av utlänningshat, politik eller våld, påhittat oftast. Saker som du inte hittar på någon av de seriösa sidorna som TV-kanalerna, tidnigarnas (nåja) TTs eller så.

Jag menar om det nu verkligen är som det förs fram nyheter med stora rubriker varför hittar man inte det hos t.ex TT eller hos DN och tv-nyheterna?

Jag har lärt mig att dubbelkolla!


IS vill jag skriva om, det skrämmer mig så mycket att det idag sas på nyheterna att dom utbildar svenska medborgare till terrorister att verka här. Medborgare som utnyttjar vår fina flyktingpolitik.

Jag tycker att får man uppehållstillstånd här och betalar tillbaka på det viset, då ska det uppehållstillståndet upphöra.

Varför inte ha ett kontrakt för uppehållstillstånd, att utför man vissa allvarliga brott då har man förverkat sin rätt att vara svensk.

De här personerna förstör ju för de stackars människor som faktiskt kommit hit för att dom måste, dom som försöker anpassa sig och jobbar och gör rätt för sig så fort dom kan.


Nej nu blev jag trött   

  Godnatt!














Av Neta - 2 februari 2015 23:28

Jag är ju inte längre aktiv i den stödgrupp vi hade och som L och jag en gång bildade för familjer då främst föräldrar till barn som drabbats av hjärntumör.

Men jag står på en telefonlista som dom har på barncancerfonden för "särskilt ömmande fall" och jag är ju aktiv i den föreningen.

Idag var jag ensam hemma och den fasta telen ringer. I andra änden fanns en förtvivlad pappa. Eller inte bara förtvivlad utan ledsen, uppgiven, förbannad och hysterisk.

Jag hörde knappt vad han sa de första minutrarna men så småningom fick jag klart för mig att han hade fått besked om att ingen mer behandling skulle sättas in på hans 8-åriga son.

Sonen hade fått sin livsdos av strålning och nu var det ett tredje återfall. Läkaren hade sagt att cellgifterna inte skulle hjälpa för han svarade inte på det längre, tumören var inte operabel, satt i CNS. (centrala nervsystemet)


Jag kan ju inte göra så mycket annat än att lyssna och oftast så är det ju bara det dom behöver också. Det enda jag kunde göra var ju att tipsa om att dom kan få göra saker, "Min Stora dag" låter ju svårt sjuka barn göra saker med sina familjer. Dom hade varit på Almers hus men jag tipsade om att dom kunde få komma tillbaka. Berättade också om de andra stugorna vi har bl.a i Sälen.

Rekommenderade honom att sjukskriva sig den tid som var kvar och vara med sin familj så mycket det gick.


Min känsla blir ju maktlöshet, han frågade om jag kände till andra behandlingar utomlands, i USA och så, desperat gripande varje halmstrå. Någon hade sagt att dom kanske kunde bli hjälpta där. Ja vad svarar man, Sverige har ju den bästa tänkbara vården när den fungerar och personalen får ägna sig åt det ist för att oroa sig för att dom är för få.

I Stockholmstrakten är det tydligen så illa att personal börjar säga upp sig, dom orkar inte och vem kan klandra dom.


Jag saknar min kompis Nadja något så enormt när jag får de här samtalen, vi hade varann som bollplank och stöd, hon jobbade också som stöd för familjer och hon och jag hade samma erfarenhet, en erfarenhet man inte kan dela med andra.

Nadja som också bodde granne med oss ute i Siggis på somrarna är död sen några år. Cancer även där.


Jag vet inte om jag hjälpte den här pappan så mycket idag, men jag gjorde så gott jag kunde. Jag har ju aldrig själv fått ett sånt här besked så det är svårt att sätta sig in i situationen. För oss gick det ju "bra"


Jag kommer däremot garanterat att tänka på familjen det sista jag gör innan jag somnar ikväll och förmodligen det första jag gör i morgon. Hade dom funnits på "mitt" sjukhus hade jag förmodligen försökt träffa dom. Han bad att få ringa igen, det gör dom alltid men det är sällan det händer.


Ja jag behövde skriva av mig det här! 8 år, han borde ha hela livet framför sig! Varför föddes han? Vad var det för mening? Varför i helvete får barn cancer?


Av Neta - 2 februari 2015 01:30

Låg och bloggade från paddan i natt men tror jag fick med allt väsentligt iaf    Hade en kul kryss men tror aldrig jag har sett så mkt folk på nån av båtarna båtarna nån gång. Och dansbandskryss i all ära men det slår ju inte Malung. Vi saknade både mygg, sommarvärme och Brattburgarna   ska dom nu ha en dansbandsvecka på båten får dom väl anstränga sig lite   

Nej men ärligt Brattburgare hade dom väl kunnat ha som nattmat nånstans, har aldrig stött på det någon annanstans än där uppe så tänk vilken marknadsföring det blivit.   För er som inte vet vad det är så är brattburgare en korv som görs i Lima, grillas och säljs under dansbandsveckan i Malung i hamburgerbröd med tillbehör. Tror inte det är särskilt många av dom 40 000 dansare som är däruppe under veckan som inte går hem med en sån i näven.   


Snön fortsatte att falla både i natt och idag så skottat har dom fått göra här flera gånger idag.

Såg också att en av grannarna hade fått in en bil i trädgården i fredags, den stod i den och av staketet var det bara kaffeved. Jag brukar ju skämta om att vår gran behöver tas bort och sagt att ska dom köra åt fanders kan dom ju ta den men åt rätt håll, nu fick bäste R det nästan så med sina tallar.   Nä vi får nog ringa Kalle innan det händer. Mysiga Kalle som var gift med vår dagmamma så han har vi känt länge.

Vi har bott här i 28 år nu till midsommar, inte klokt. Nu vet vi inte hur vi ska göra när L själv inte kan måla o fixa med kåken men vi har ju inga skulder just på huset så vi bor ju attans så billigt. Tur det med våra låga pensioner men man har ju inte råd att leja för nåt ändå. Men nog vore det skönt att slippa snön, går väl an så länge C bor hemma men sen då, hon är ju flygfärdig. Frågas efter hus titt som tätt i bytråden. C vill ju helst bo kvar så hon får väl ta över, eller så får vi ha det här kvar som sommarstuga  kanske. Delad vårdnad av hus, kan man ha det?   


Nu har vi 4 helger på raken då vi har grejer vi ska på, födelsedagar varav en här, danser och lite middagar. Jag klagar inte men känns lite mastigt. Måste dessutom få in tid för en bloggträff också. Veckorna går undan i flygande fläng hinner knappt känna att det är måndag förrän det är fredag igen.

Men å andra sidan kommer februari att gå fort och sen kan det ju få bli vår och ingen upprepning av 2010 tack! Var faktiskt och kikade på julrosorna innan den här snön kom och knopparna syns.


Påsken är ju ganska tidig i år med men då ska det ju bara vara vår, och på nåt sätt blir det ju alltid det.


Nu ska jag göra en runda innan det är dags att slå igen ögena som min farmor sa.

Ha det gott och sov gott med!   

Av Neta - 1 februari 2015 00:07

Tur-Åke var där, dansbanden spelade nonstop, det var trångt på dansgolven och äckligt varmt på desamma. Men där tog likheterna slut.
Full båt sas det att det var och visst var det mycket folk det märktes ju redan i terminalen. Träffade på flera bekanta där som jag aldrig såg mer. Stor säkerhetskontroll var det, dom kollade både väskor och jackor ja till och med handväskan i en röntgenapparat och när vi gick i kulverten sen var det personal från Tullen där med hundar och allt. Knarkhundar sa nån bakom oss.

Vi åkte hemifrån tidigt, dels för vi skulle käka endes vägen men sen fick vi för oss att det var mer köer på fredagar, men det var det inte.
Vi var vid terminalen redan 15.15, hittade en ledig parkering under tak och när vi sen gick in i terminalen hade färjan precis lagt till. Christine som åkt kryssningen innan också anslöt snart. Och vi kunde checka in och åka upp till terminalen.
Där stod en duo och spelade gamla dansbandsklassiker och dansen var i full gång, folk sjöng med i refrängerna och jag trodde taket skulle lyfta sig ett tag när ett konferensgäng från Söderhamn som stod bredvid oss tog i. ?
Stämningen var hög redan därute.

Väl på båten, bytte vi snabbt om och gick och åt, i matkön hittade vi vännerna från kusten så vi käkade med dom och satt tillsammans halva kvällen vännerna från 08 anslöt också.
Trångt så ini bänken, och en riktig huggsexa om stolar och bord.
På kvällen när folk började behöva vila fötterna snoddes det stolar hur som helst. Blev till o med slagsmål bakom oss så vakten kom.

Martinez och Per-Håkans spelade i cafét och där blev vi kvar. Var så mkt folk överallt och att gå emellan var det inte ens värt o tänka på. Vi var upp till Etage i natt och lyssnade på Titanix sista minutrar. Sen försökte vi hitta nånstans att sitta där men det gick inte så vi tog en dricka ute vid Botegan, träffade på svärdotterns syrra som var där med en brukare och satt där ett tag. Vid 3.30 gick vi och lade oss men vi bodde ju under Etage så dunket från musiken hördes till 04, men ganska sövande ljud ändå.
Det gungade lite, men lite så där lagom så det var nästan bara mysigt när man låg i sängen. Man blev som vaggad.
Sov länge! Gick tillbaka till cafét men där hade Irwing dansskola, så inte en sittplats. Gick in och lyckades hitta ett bord i puben så vi kunde käka lite brunch iaf.
Sen satt vi där både när Martinez och P-H spelade, Micke gjorde sin sista offentliga spelning med P-H, lite känsligt både för honom och en del av publiken. Visst kommer man att sakna honom, framför allt i låtarna. Han sjunger otroligt bra! Att han sen är en glad skit och en vänlig man, trevlig som få till o med mot tanter som mig har ju inte gjort ont. Otroligt väluppfostrad verkar han vara.
Efter honom kommer Linus från Martinez och han gör sin första spelning med P-H i Skultuna om ett par veckor. Nonstop med Martinez som då har en lång vikarie skvallrade Sandra idag.
Klart vi måste dit!

Vi såg från båten att det flög snö i luften idag, snöslask när vi startade från 08, men mer och mer snö ju längre norrut vi kom. Messade syrran och frågade och då hade det kommit nån dm snö i stan och snöade fortf, men tösnö.
Fick nästan en chock då vi kom hem, plogvallar på över metern och massor av snö. Vallen i grindhålet efter plogbilen var 60 cm. Men Christine och Leif skottade på 10 min. Elle åkte med hit en stund och vi gjorde tacos. Åt och kollade på gårdagens "På Spåret" sen slocknade C, jag var också trött och hade ont så i med lite piller och ner i bingen. L skjutsade hem Elle, skottade lite till och nu drar han riktiga timmerstockar!
Ska sova också nu! Nattinatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards