Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 27 maj 2015

Förväntansfull

Av Neta - 27 maj 2015 00:45

I morgon ska tre av oss åka Birka, det är jättelängesen vi åkte den, handlar nog om år. Men dom har ju iaf hiss till soldäck och när vi bokade så trodde man ju att man skulle kunna sitta där 27 maj.

Vi känner flera som ska åka märkte jag idag. Blev så snopen i veckan då jag såg att Mi o Ma ska åka med.   Men dom överraskar varann lite då och då med en tripp.


På månd kommer flyttfirman tidigt som 17, men skönt att få det gjort på morgonen. På torsd kommer bostadsanpassarna så hoppas dom kan flytta hennes scootergarage på månd med och att resten inte tar så lång tid. Jag är lite orolig för nivåskillnaden som blev mellan rumm o hall.

Vi ska tömma hennes extrafrys i helgen hon har ju haft halva frys o halva kyl nu och därför haft en liten extra.  men nu får hon en stor och det är ju bättre. Hon behöver säkert den lilla med till bär o så, hon har ju egna hallon och smultron. Tror hon har lite jordgubbar i en låda med. men den kan nog stå i förrådet.

Hennes stora trälåda lär vi ju tömma på jord, har hon nån gräslök eller nåt där får man ju ta med det i en kruka.

Det är mycket sånt som behöver göras, sen vill hon ha taklampan i köket uppsatt, hon har ju lyse ändå i gamla. Idag hade dom köpt rätt strl på klädseln till sovrumslampan med. Och hennes snäckskalslampa lär vi ju ta i bilen. Vi kör väl kanske lite lådor och packar upp dom med, få se vad tiden räcker till.

På nåt vis måste vi få dit hennes soffa som står här med, J kunde inte förrän i mitten av nästa vecka o vore skönt om vi kunde köra upp den i helgen. Vi får väl höra om vi kan låna släp av dom som har och lite armstyrka av nån.

Behöver nog plocka ur förrådet och börja från början där med, L har bara slängt in allt hittills i en hög mitt på golvet. Satt upp en hylla men tror inte det är iordningställt där heller.

Vi ska måla hennes altanmöbler också så hoppas på torkväder. Nån som vill hjälpa till?

Idag när hon kom var badrummet fixat, målat från lejongult som det var innan till vitt nu. "Det blev så stort" sa hon   Sen skulle hon få nytt handfat och ny toastol. Då är det bara spisen som inte är utbytt sen men det är en gammal med plattor. Borde hon väl kunna få en ny så småningom.


Nya köksluckorna kommer till midsommar om hon har tur. Ska bli skönt när hon är där sen även om det lär ta en stund att komma i ordning men hon får ju ta det i sin takt och vi får hjälpa när vi kan.


Ja helgen lär bli hektisk, jag får väl laga lite mat på fred och se till att det finns där. C jobbar oturligt nog fred och månd men hoppas hon kan hjälpa till lite iaf. Jag känner mig lite maktlös när jag inte kan ta tag i saker.


Ska bli skönt och komma iväg ut på sjön ett dygn innan allt det där. Riktigt längtar efter Bistrons fiskgryta, ett tag var man lite less på den   men vi är ju inga bufféätare och kryssmenyn har vi inte alltid råd med. Då är det hamburgare eller fiskgrytan som gällt, hittills iaf.


C ringde vid halv två idag och ville bli mött så jag krånglade ut scootern ur sitt garage själv, tog en stund för L använder även mitt garage som förråd. Sen stod rullstolen där inne. Hann iaf till Lugnet innan dom kom och då var jag sååå hungrig så jag sa att vi går in och köper nå latmat.

 

Då fick jag syn på de här exen av pellisar och Stjärnöga, älskar färgerna och bra pris med. Visste att L var på väg hem så han fick komma o ta dom inkl C och maten i bilen och jag åkte hem själv. Då var ju maten klar då jag kom hem och L stod beredd att ställa in scootern med. Dom var så torra dock så vi vattnade igenom dom på gräsmattan men jag ska försöka hinna fixa lådorna i morgon innan vi åker. "Kaninvakten" alltså E, kan väl få ha lite fint   


L hade haft det struligt idag, åkte in fastande och skulle ta prover. Det klarade dom inte på Kungsgärdet så dom skickade han till Ackis. Han försökte innan det på vår husläkarmottagning men det framgick inte av remissen vad dom skulle ta och dom har inte tillgång till landstingets uppgifter. Så urbota dumt. Så han fick vackert åka upp till 70 och där var det ju väntetid. så 12.30 var han klar och kunde få i sig nåt, då åkte dom in 8. E fick jobba över lite. Tur att C o jag köpt latmat så han fick lite riktig mat i sig sen också.


Oj kl rinner iväg, kanske ska avveckla så jag orkar packa och plantera i morrn.

 

Min Kornettblomma är så fin nu. Go natt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Av Neta - Lördag 20 april 15:03

Sitter och slöar i soffan medans L duschar. Tänker tillbaka på en kul dag igår. Den började tidigt. Hämtade Annika vid 8 och for iväg mot Sörmland. Ett snabbt men välbehövligt kaffe & mackastopp i Strängnäs hamn. Har ju svårt att äta direkt på morg...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards