Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2015

Av Neta - 13 maj 2015 01:04

Vet inte om vår kompis Annika kanske är Pippis Annika och ärvt sin mammas talang för kafferep ;-D
Det var iaf nåt i hästväg och fanns inte en chans att ens smaka på allt.
2 tårtor, en hemgjord jordgubbs och en prinsess, 2 pajer, en rabarber och en jordgubbs, vaniljsås och grädde, hallontosca, kokostosca, After eightkladdkaka,,Årekaka, bullar och iaf 5 sorters småkakor. Då har jag säkert klömt nåt iaf. Kaffe och mandarnlikör plus nån annan likör som också var gul och fruktig drack kompisen Eva och jag. Sen var det väl 7-8 likörer till och både punch o whiskey. Dom åker ju båt lika ofta som vi och många flaskor blir det. ;-) å nej hon fyllde inte jämnt ;-)

Vi kom tidigt och mötte ett par i dörren. Efter oss dök Eva o Danne upp med båda ungdomarna. Eva och jag bodde på varsin sida på Körvelgatan, hon bodde på Micke o Mariannes gård och vi har gjort mycket kul ihop. Nu är hennes dotter Elin o vår Christine kompisar och det är ju kul. ? fick nästan slag då jag såg deras son Simon, va väl 5 år sen jag såg han sist, o jädrans va lång han blivit. Men det är ju skillnad på att vara 12 och 17.
Ja sen kom det 6 grannar, Bernt också en danskompis från förr. Flera andra kompisar med. Blev lite varmt i deras stora kök. Hög stämning som smolkades av att Eva berättade att hennes pappa gått bort i fredags. Har ju under åren träffat hennes föräldrar ett antal ggr. När det strax efter kl 20 kom ett gäng på 5-6 pers till så bröt vi upp tillsammans med dom. Då hade vi suttit där o jäst i 3 timmar.

Skjutsade hem Elle och for hem och gjorde lite vickning, vi hade bara ätit lunch, men sent och efter 2 pajer och en liten tårtbit + After eightkaka kände jag att jag behövde nåt salt. Christine var på körövning och hade ätit lite dåligt på dan med, hann inte ta lunch på jobbet och åt den med oss då hon kom hem vid 15. Messade och frågade om hon ville ha korv med bröd och det ville hon.
Slängde några Roslagsgrillare i stekpannan. Så åt vi det medans vi kollade igen lite TV.

Fick ikväll veta att de flesta av de vi umgåtts med på danser under åren, även Mi o Ma ska på MAs fest i morgon. Vi har ju velat men jag blev lite sur över att ingen kollat med oss. Hade jag vetat det här kanske vi prioriterat om, men uppenbarligen är vi inte så intressanta längre. Märkligt att det händer nu när jag inte kan dansa längre.... Otroligt besviken på vissa. Jag är väl samma människa nu som jag varit alla 30-40 år vi varit vänner och så helt plötsligt verkar man vara utesluten. Ingen räknar med oss längre. Men vi dög alla år jag var rörlig, den som fixade allt och man kunde komma till Siggis.

Nu ska iaf Elle på styrelsemöte med sitt nya jobb i morgonkväll. L har lovat att skjutsa. Jag har tänkt att vi ska åka och kolla på nya aktivitetsbanan i Sunnerstagropen under tiden, den är anpassad även för rullstol och Annika som ju jobbar på hab har tipsat om den. Kanske är det ett ställe jag kan träna på, iaf sommartid. Ska finnas bl.a en stocklyft och lite ben och balansövningar. Hoppas det inte regnar bara, just nu fullkomligen vräker det ner här.

Ja det var lite för nu, både roligt och tråkigt.












Av Neta - 11 maj 2015 23:08

 

Upptäckte det här, förstörda byxor. La dom i tvätten för några dar sen och fick dom så här. Dom låg i en "mörk 40" och jag har bara inte orkat titta på resten som låg i den maskinen.

Jag kan ju inte gå ner i tvättstugan längre så det är Leffe och Christine som tvättar, men ingen av dom har använt klorin eller nåt annat som kan ha orsakat det här, nää då.

Det gör mig faktiskt mer förbannad än dom förstörda brallorna som dom för övrigt ska få bleka och färga om. Som två trotsiga 3-åringar står dom där två vuxna människor 72 och 22 år gamla och blånekar trots att beviset ligger framför dom. Hur kan man bli så blåst?? Någon av dom blåljuger mig rakt i ansiktet.

Ja så dagen började inte bra, när jag blir arg på riktigt då blir jag det och jag hade dessutom sovit skitdåligt och det gjorde inte saken bättre precis.

Så less på respektlöshet!!!

Jag lovar att smockan hängde i luften och det är inget mot vad den kommer att göra om jag hittar fler plagg. Jag slår så klart inte, jag har min spärr men nog f-n ska det svida det ska dom bli varse isf.

Så jäkla frustrerad över att inte kunna tvätta själv, får nog fixa en trapphiss iaf fast jag inte ska bo kvar för gott om lägenheter jag kan bo i är det ont om.


Ja det här har förstört hela dan, gott om pengar till kläder har jag ju inte, 17 gr ute men blåst from hell gjorde att jag skickade ut L att sätta ner jordgubbarna och en perenn jag köpt på Tradera. Hade ambitionen att åka ut när C skulle till jobbet men hon ville bli skjutsad och E ville vila, var på provtagning i morse och sen jobbade hon. Hon var upp till lägenheten och pratade med målaren, men sen åkte hon hem.

Ist beställde jag lite nya fräscha tights och leggings, både korta o långa (som L o C ska få betala)


I morgon skulle han iaf till Elle och skruva ner det hon har på väggarna på altanen, att han borde riva köket så det är klart på månd när han får nya pengar och ska köpa nya golvplankor finns inte i hans skalle nu. Undergolvet ska fixas så det inte knarrar innan det golv jag köpte ska på. Funderar på om jag helt enkelt ska anlita någon som gör alltihop och låta han betala. Då kanske det är klart nån gång.

Finns det snickarmålare??   


Kompisen från Oskarshamn ringde idag, jag hade ju mailat om att C sjunger i Kalmar nästa helg. Kan dom så åker dom ner och lyssnar på henne, vi pratade lite om att dom ev kommer upp i sommar med. Dom har faktiskt inte varit här nån sommar sen dom flyttade härifrån. Tänkte E skulle få låna ut sin lägenhet eftersom dom är 3 pers. Hon får vara här.   


Annika ringde också och vill bjuda på födelsedagsfika i morgon och det tackar man ju inte nej till. Trodde hon skulle ha det i helgen. Brukar vara mycket folk och en trevlig trädgårdsfest när hon fyller men i år får vi nog vara glada om vi kan vara i uterummet, 11 gr är inget uteväder. Det går så klart det också   Hoppas på trädgårdsfest när Bosse fyller 6 juni ist.   


Inget särskilt på burken ikväll heller, Parneviks är ju slut   kollade på det där programmet där dom åker till hus och ska gissa vem som bor var. Men har man sett ett sånt så har man sett alla. Har sen gjort en blogg om buffémat och innan det la jag in soppan jag gjorde ist för moussakan idag, orkade inte hålla på med det.


C kom nyss in på messenger, hon jobbar dygn med sovande jour men ska ju upp tidigt så hon sa godnatt. Jag ska också avveckla den här dan för kl är nästan midnatt nu.

  Sov gott!



Av Neta - 10 maj 2015 22:25

 

Jag blev det när jag vände på den här blomman, en doftranka full med knoppar. Alla andra växer också, Dahlian är väl ½ meter och skulle behöva komma ut i sin stora kruka, men törs inte då det ju än så länge kan vara kallt på nätterna och jag har ingenstans att ha stora krukor inne. Behöver byta krukor på pellisarna snart med så hoppas på värme nu, vill ju göra i ordning krukor o lådor ute.

Vet inte om jag törs ställa Dahlian i växthuset heller då jag inte har värme i det. Där vill jag ju ha in tomater, paprika och physallis nu.

Har grävt ner det mesta ute men det går långsamt, det som är etablerat kommer ju, hela tomten är just nu full av gullvivor och förgätmigej. I rabatterna blommar vårkrage, löjtnantshjärta och alla sena lökar. Aklejorna är på G och Lungörterna står i full blom.

         


Så här års är det ju klart och uthängt annars.

   

Snart blommar ju dom här med. Innan dess vill jag ha värme tack, även på kvällarna om det inte är för mkt besvär.


Inne är det varmt minsann, vi har inte en gnutta värme på och ändå håller jag på dör när det blir 24-25 gr inne. Vi måste isolera om så är det bara. En solig dag och kåken kokar. Konstigt nog är det inte kallt inne på vintern men jag tror vi eldar en del för kråkorna.


Idag har vi inte gjort många knop, jo vi gjorde en röra på aubergine som blev urgod recept här E kom med hem en stund, L o hon var upp o fixa till lite för målarna, så det finns fika o lite bröd o så. Handlade lite med.


Kom ju på att det är kort vecka nästa vecka, C jobbar dygn i morrn, på konsert i Sthlm på onsd och sen åker ju kören på sin turné. Så henne ser vi inte mycket av.

Hade velat åka på MAs jubileum nästa vecka, iaf på dansen men tror inte tid och pengar räcker till. Det är mkt nu. Men det kommer ju vara byst med kompisar och gamla bekanta där. Hade inte vart fel.

Sen har halva maj gått med. Johnny fyller 40 nästa vecka och där får man ju be om audiens, inte hört ett ljud på veckor. Fattar ju att det är mycket med ungarna nu men ändå. Tur att jag har två barn till.


Jaja nu ska jag maila lite! Hörs!




Av Neta - 9 maj 2015 23:39

Vi har haft ett härligt väder idag. Tror det var mellan 15-16 gr idag när jag åkte upp till Elle i hennes nya lya. Jag ville se golven. Leffe körde upp en del av hennes trädgårdsmöbler till baksidan och det sista ur förrådet så nu är det flyttat. Han satt upp en lagerhylla där också så hon ev kan få lite ordning därinne.
På fm hade Elle sett i köp & säljgr för Björklinge att nån skull skänka utemöbler i plast så hon och L åkte dit.

Bordet var förstört på skivan men det kan man ju lägga en duk på, sen fick hon med 3 stolar med hög rygg, en var lite spräckt i sitsen, men den tejpade L bara, med dynor i märks ju inte det heller.
Ja så nu har hon möbler till båda sidor.
Hon hade även svarat på en annons om en "kub" på hjul som hon fick, den visade sig finnas i nästa hus bara. Hon ska ha den som "hörnbord" vid sofforna tills hon har råd att köpa ett.

Golven var jättefina och den nya parketten pricken över i. Vi fikade först på framsidan där vi pratade med flera grannar som kom förbi och sa hej. Alla är glada att hon kommer.
Blev lite kyligt efter ett tag så vi flyttade till baksidan. Kolla vad fint hon har där, får man bara flytta på lite aklejor o så, så kan det bli ännu bättre och hon ska få ett nytt golv. Fram till spaljen är hennes då är det befintliga golvet lika stort. Spaljen ska bytas till ett insynsskydd vi märkte att tanten därinne var lite nyfiken.

Hur fint kan man inte göra vid en buske och en sten? Hon har t.o.m egna blåbär där ?
Där är också en praktlysing sen där det är gräs nu och där vi ska förlänga golvet där fanns väl 5-6 aklejor, violer, prästkragar, och nå små vita blommor vi inte vet namnet på. Dom flyttar vi nog upp där.
Det ni ser runt tallarna i bakgrunden, är Bergenia.

Massor av gullvivor. Till hö om tallstamsskuggan står en liten rönn med, den får hon be dom vara rädd om. Byggnaden är en garagelänga och fönstren är fastighetsskötarnas kontor och lunchrum. Praktiskt att ha dom nära.
Tyvärr tog jag ingen bild på golvet.
Vi hälsade på och pratade med grannarna på andra sidan altanen också, det är ju dom hon delar prånget utanför dörren med. Ett jättgulligt par i vår ålder, även dom glada åt att få en ny granne :-) han berättade lite om dom förra, bl.a Hade polisen varit där med djurskyddare för dom misskötte hunden.
Dom hade bott i sin lägenhet sen -87, samma år som E föddes.
Det var så mysigt där bak i solen.

Man blir hungrig av att lapa så mkt frisk luft och sol. ;-) L slet ju rätt bra med så vi tyckte vi var värda en familjepizza. Orkade dock bara halva så den andra halvan blev det första att hamna i hennes frys.

Idag var det vårkonsert i kyrkan. Christine var med så klart och över långhelgen nu åker dom ju på en 4-dagarsturne' till Småland och Öland. Sjunger i Kalmar domkyrka på söndag.
Vi brukar gå och lyssna när hon är med och sjunger. Idag gjorde vi inte det men hon ska sjunga på en Spelmansmässa på torsd innan dom åker så då ska vi dit iaf.

Ja C ringde då dom var klara så då bröt vi upp och åkte hem. Var skönt att åka scooter idag och jag var hemma först ;-D
C hade inte ätit mer än en lunchmacka och jag hade ju tagit fram kycklingfile'er så vi gjorde ordning dom ikväll med jordnötssås. Kollade lite TV och bakade lite matbröd.

Så dagen avslutas i detta nu med en kopp "riktigt" kaffe ( E har bara snabbkaffe där nere än) och en brödskiva så färsk så smöret smälter. :-)
Sov gott!

Av Neta - 9 maj 2015 00:15

Så fick vi då se naturbegåvningen Anton igen! Vilken kille va? Dansar så en gammal kursledare blir tårögd. Inte för att jag lärt ut dom danserna men iaf. Morgan är också duktig.
Den som var lite ringrostig var väl Magnus, ja Steffo också men han har ju nyligen opererat ett knä så kan ju vara därför.
Av tjejerna var väl Anna bäst, och vilken viktresa hon gjort, 35 kg, det lär väl märkas.
Arja, Gunhild och Laila har jag svårt att skilja åt så, möjligen var väl Arja lite stel.

Hade önskat att Laila skulle åka ut och det gjorde hon ju. Gillar inte henne. Försökte prata med henne på invigningen av Ronald McDonalds hus men hon var ganska snorkig faktiskt. Innan det försökte jag få henne att göra reklam för eventet i sin blogg, det event vi hade till förmån för huset som hon är ambassadör för. Hon svarade inte ens.
Läste hennes blogg ett tag men slutade för jag blev bara förbannad. Hon verkar vara så ego tycker JAG. Helt och hållet mina egna åsikter.
Men har man två barn och är runt 45 eller vad hon kan vara så kanske man kan stå lite tillbaka under de år barnen är små. Hon har t.o.m anställda som kommer och väcker barnen, äter frukost med dom och tar dom till skola och dagis för att hon vill jobba på radion. Ett jobb hon knappast behöver för ekonomin då hon har ett antal företag som går bra. Tror det var expressen som tog fram en uppgift om att hon var god för 140 miljoner. Så hon kan nog ta ut en rätt bra månadslön.
När hennes äldsta mådde dåligt i vintras fick han ormar som han önskat, tror han mått bättre av sin mamma. I programmet ikväll satt han ensam och såg helt vilsen ut.
Ja det blev långt och detta är vad jag personligen tycker, poängterar det. Men det är baserat på ett möte och några månaders bloggläsande.

Leif har precis skjutsat hem Elle, vi har käkat lite fredagsmys med bakpotatis o tillbehör. L har börjat tömma hennes förråd idag och kört till nya stället. Har ett par vändor kvar.
Hon och jag har försökt hitta en diskbänkshylla i trä. Verkar inte som dom görs längre så jag vet inte om vi kanske måste leja nån snickarkunnig. Om vi inte får napp på vår efterlysning på facebook.

Men nu är den här dagen slut! Gonatt!

Av Neta - 8 maj 2015 12:52

Är väldigt påverkad av det här pencillinet, mer än jag varit tidigare, iaf vad jag minns. Äckligt är det också, både luktar o smakar eter. Tur man inte hinner känna så mkt smak. :-)
Börjar krypa i kroppen, ute är det ju som finast nu. Men jag märker att jag blir helt slut så fort jag gör nåt mer ansträngande. Åkte iaf med in och hämtade Christine vid båtbussen igår. Så häftig himmel det var mot väst, typ svart i olika nyanser.
Regnet brakade lös sen precis då Leffe kom ut ur affärn, som tur var stod vi nära. Va inte långvarigt heller, slutat när vi kom hem så var det typ 2 min? Sen på kvällen det där konstiga ljuset som blir när det är svart åt öster men ljust i väst, det liksom brinner tycker man.

Nu har jag fått nåt eksemskit ( ursäkta uttrycket) på ena ögonlocket också. Syns inte så mkt men det känns, svidkliar liksom.

C åkte just in till skolan, slutar sent, inget direkt uteväder idag så hallonen får vänta på gödsel tycker L. Lite för blåsigt för mig att scootra ner till E, hon kanske kommer förresten,,är ju Lets Dance. Men då får han väl hämta henne.
I helgen ska vi iaf flytta hennes förråd, L trodde det skulle gå med bara bilen. Värst är att få upp hennes cykel, den har ju tre hjul och väger massor. Cykelförrådet är en tr ner på Pgh också men hon kan ha den under tak bredvid ytterdörren. Vore kanske bra, enklare komma sig för med att cykla då, om det ens funkar för henne längre. Förrådet har hon numer 2 steg till, men där går den nog inte in tyvärr.

Sjönk precis ner i soffan med en kopp kaffe, kollar med ett halvt öga på "Inför eurovision" blir väl här i em. Har en oläst ÅR och en oläst trädgårdstidning så det går ingen nöd på mig. Bättre jag verkligen vilar än börjar ta ut mig ute. Har några samtal att ringa med.

Ingen avancerad matlagning idag heller, ta fram räkor och micra bakpotatis. Lunch får väl bli en omelett. Dags för det nu.
Hörs kanske efter Lets Dance ikväll.

Av Neta - 7 maj 2015 01:45

Trött idag också, sov till 9 men har småslumrat på dan med. Inte gjort många knop alls, typ stekt 2 schnitzlar, färdiga från fryst dessutom ;-) Jo jag vattnade blommorna också, i ett fönster.....
Men det går helt klart åt rätt håll. I morrn kanske jag orkar ut på tomten iaf. Behöver kantklippa lite så inte gräset rotar sig i rabatten.

E jobbade en sväng på handikappförbundet idag,hon hade fått datorn hon ska ha där så L var med in och hjälpte henne. Var med hit och fikade sen. Innan dom åkte in var dom till lägenheten bara för att få besked om att dom var tvungna att byta parketten i vardrummet. Den gick inte att slipa.
Hon blev ju inte direkt ledsen för det. :-) men jag förstod nästan det för det var ett stort brännmärke ungefär 1/2 m i diameter mitt på golvet, måste ha brunnit där.
Ikväll har vi suttit vid varsin dator, ja i varsin bostad med hon och jag och möblerat och skickat bilder på saker till varann. Kul att hon vill dela ideer med mig. Hon hittade ett kul program där man kan möblera sin bostad.

C är på kryss och verkar ha kul! Fattar inte att hon orkar åka dubbel så lite som dom verkar sova. Är väl helt slut då hon kommer hem i morrn. :-D

Planering framåt sträcker sig möjligen till i morrn, allt beroende på hur jag är. Brukar bli vansinnigt trött av pencillin, är nåt i kombon med dom och andra tabletter jag har för min SLE. Så jag tar det lugnt och lyssnar på kroppen. Men det har iaf vänt, helt klart! Kanske inte skulle väntat med att träffa doktorn men jag hade ju den här tiden i måndags. Kändes löjligt att åka in akut före det då. Sen att det bröt ut rejält då efter jag träffat henne och lämnat mitt prov, kan det vara för att man slappnade av då? Psykiskt?

Jaja det får vara hur det vill med det, nu ska jag sova! Nattinatt!

Av Neta - 5 maj 2015 23:11

Vaknade 4 i morse av att jag kroknat rejält, fick nästan panik. Hade ju börjat med pencillin men det hade väl inte verkat än. Kändes som jag blivit överkörd av en dumper eller nåt. Körde som upp över njurarna o så klådan på det...Fy farao då är man liten.
Somnade väl om så småningom och sov till halv 12, behövde väl det. Sen har jag sovit av och till hela dan, Elle kom så hon har varit här till nu ikväll så jag har fått vila. Hon o L gjorde maten men jag får ju tvinga mig att äta.
Nu har jag ju tagit två pencillin till idag så hoppas på en lugnare natt. Ska preparera mig med en klådstillande med.
Fått nån knepig förpackning till pencillinet, hopplöst att få ur tabletten på vanligt sätt och tydligen ska man inte trycka ut den, men går inte på annat sätt heller. Står ingenstans hur man ska göra heller.

L skar upp den nu.
Fick en ny tidning idag så ska se om jag orkar bläddra igenom den. Sängen nästa!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards