Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2015

Av Neta - 5 maj 2015 00:40

Jag gick inte igenom hos doktorn idag!   Det blir ombesiktning via en annan klinik. Fler mediciner fast bara tillfälligt bl.a pencillin mot UVI, min tredje tysta! Lite läskigt är det med tanke på hur sjuk jag blev efter den första och hur nära det var då, då det gått ut i blodet. Men jag är lyckligt ovetande.

Benen är hon inte alls nöjd med så det får bli solning. Både naturlig och konstgjord.


Höll på missa tiden totalt för var så inne på att jag hade tid kl 10, men som tur var kollade jag då jag vaknade strax efter 7 och det var redan 9.

Så redan före 10 var vi på GC, handlade lite först för den enorma summan av 41 kr men fick både broccoli, champinjoner och cannelonirören för det så jag var nöjd   mötte kusinens man och surrade med honom en stund. sen betalade vi och fick avstämning, (scannar varorna själva) och en kasse, sån stor som dom säljer annars för det stämde. Gick ju nästan på plus   

Fikade med världens godaste Kvantumbulle, ja den heter så. stora men pinfärska med kardemumma. så himla gott.

Strosade runt en stund och tog en glass med sen. Jag köpte Magnum Pink, en ny Magnum med hallon och choklad. Säger inte mer....god var den.

Jag fick ju nya telefonen för flera dar sen men har inte fått simkortet så vi gick in på Telia och frågade. Då kunde jag få det direkt där och han aktiverade det också.

 

Så nu har jag den nya, hittade så läcker plånbok till den med rosa blommor och fjärilar på svart.


L hade fullmakt för att hämta Es lägenhetsnycklar. Där var det full kaos, vi åkte upp till 12. Ett företag som har hand om hyresföretagens nyckelin och - utlämning. Dom som skulle lämna senast 12 kom med andan i halsen och dom som skulle hämta till nya bostaden var ju otåliga och ville iväg. Tror det tog 25 min i bara kö och det var tur att L hämtade för Es leg som var med så klart hade gått ut. Slarvmaja!


Men ut igen och upp på Es jobb och lämnade nycklarna, hon skulle möta arbetsterpeuten i lägenheten 13.30 Vi for hem, C hade klipptid hos Aurora kl 14 och ingen hade ätit lunch så hem och tog lite gubbröra på macka och hällde i oss vatten. Sen ner till E och hämtade ett bord och klappstolar så vi kunde sitta iaf.

Till nya lägenheten och där visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. Visserligen ska dom helrenovera men så skitigt. Det var inte torkat i skåpen, lampkuporna i köket var fulla av skit. På altanen stod ett bord kvar med en massa torra krukväxter i ytterkrukor och dagens post. Vet inte om det var fastighetsgubbarna som slängt ut det, man kan ju hoppas det är hämtat i morgon. "Ja dom var väl inte så skötsamma dom där" sa vaktmästarn så då får ju grannarna hennes det lite bättre nu då.

Lite snack med gubbarna om var garaget till scootern ska stå och med arbetsterapeuten om var det skulle vara ramper, handtag och andra hjälpmedel. E hade ju jobbat och var helt slut.


Vi fikade lite, måste ju ha lite invigningskaffe och mätte lite. Hon får ju som två uteplatser nu och vi såg ju vad fint en del grannar gjort. På hennes baksida var halva uteplatsen, den som är som balkongerna med golv medans halva är gräs. Hon vill väl ha golv över hela men vi får väl se. Hon har som ett litet stenparti med en buske och massor av röda, orange och gula gullvivor. Aklejor såg jag med. Där kan man göra riktigt mysigt. Tusensköna i gräset och lite vitsippor här och var.

En sälg utanför fönstret i köket och ett litet prång med tak vid ytterdörren så hon kan gå till förrådet under tak. Vid sidan om den byggnaden kan hon ha lite blommor på väggen med. Sen en liten cafémöbel. Uteplatsen på baksidan blir ju under tak = grannens balkong.

Hon lämnade kvar en vattenkokare och lite snabbkaffe till hantverkarna, satt in toapapper, tvål och handuk på toa sen åkte vi åt varsitt håll. Hon hade dock glömt soppåse men hon får väl åka förbi i morgon med det.

 

Här är C nyklippt och nyfärgad idag och E i sitt nya kök.


 

Nu har jag den här också, kom häromdan.


Nu ikväll så tömde vi min gamla telefon och fabriksinställde den. Satt ut den på Köp & sälj här i byn och sålde den på 5 min. Va bara ta bort annonsen igen   men den är ju felfri och knappt 2 år och har varit i fodral hela tiden, är inte ens en repa på glaset. Jag använder ju dessutom en sån Iphonepenna. Va en tjej från hemtjänsten som köpte den.


Nu ska jag krypa ner och unna mig en sovmorgon i morgon! Gu nåde den som ringer före 9.

Godnatt!   

Av Neta - 4 maj 2015 00:04

Ja det känns så, det har gått i ett. Känns som jag upplevt lika mkt den här veckan som jag gör på en månad annars.
Kryssningen, Sista april, lite mellandag 1 maj då vi bara åt sillfrunch med " grannarna" sen skjutsade vi C till Sandby.
Gårdagens middag med B & A och idag har jag fixat med deklarationer, tömt telefonen, betalt lite traderagrejer och småplockat lite. Elle är hemma hos sig igen, jobbar i morgon så L ska hämta hennes nycklar på U-hem e 12. Jag ska på " årsbesiktning" och få nya recept. Få se om jag går igenom ;-D
I morgon ska E gå igenom lägenhet och utemiljön med arbetsterapeuten.
Den här veckan ska golvläggarna lägga nya ekgolv och nästa vecka kommer målarna, vi ska börja flytta förrådet resten flyttar Uppsalahem. Bara att få upp hennes 3-hjuliga cykel från källaren känns som ett spännande projekt. Trångt som 17.
E ska ställa sina klappstolar i klädkammaren på nya stället och ta dit en vattenkokare och lite snabbkaffe till hantverkarna. Dom kan ju behöva nån rast. Kanske kör vi dit hennes altanbänk och nåt campingbord hon har och ställer på altan också. Ska ju bli varmt.
C har en skoldag den här veckan och försvinner ut på sjön 2 dygn. Bra för då ska hon få köpa mer av det där goda pratbubblet.

Maj var ju tidigare en hektisk månad med avslutning på alla aktiviteter och grillkvällar med klasserna. Den kommer bli hektisk för oss i år med men av andra anledningar som att hjälpa E och börja med köket, allt ska ju ut och golvet fixas så det inte knarrar innan vi kan börja måla. Sen ska stommarna upp och ett högt och en massa småholkar ovan överskåpen platsbyggas. Känns som vi borde börja planera det där.
Christine åker ju till småland och öland med kören över Kristi Flygare, kom på att det är ju för 17 nästa vecka! Har kännts så långt borta men tiden går..... Synd man inte kan åka ner o kolla på dom, det är många kyrkor dom ska sjunga i. Och Öland så här års......bara det! Kalmar är nog inte så dumt heller :-)
Påminner mig om att jag måste ringa kompisarna i O-hamn, tror inte jag talat om att hon ska sjunga så nära. När den där turen är över har ju plötsligt halva maj gått med, sen har jag visst en son som fyller 40 också innan månaden är slut. Fattar inte att han är så gammal :-D, time flyes! Sen är det ju Mors Dag med. Mycket framöver!

Men nu ska jag först fixa lite för morgondagen, en dag i taget :-)


I stan igår, börjar bli grönt nu.

Av Neta - 2 maj 2015 01:36

Efter frunchen idag så deklarerade dotra att hon skulle åka till vännerna i Karlholm, dels för att dom inte setts på ett tag men också för att hon ville upp med kläder och skor hon samlat in bland sina kompisar till den kompisen som blev av med sitt hus igår. Själv bidrog jag med några par skor.
Hon hade så mkt kassar att hon inte kunde klara det själv på bussen så vi skjutsade.

Det här är vad som återstår av Malins och Simons hem. Simons föräldrahem i generationer.
Det är så tragiskt så det knottrar sig på armarna. Att två fina och skötsamma ungdomar ska behöva råka ut så. Elden började i deras skorsten och spred sig sen via gnistregn i den hårda blåsten till två byggnader till varav en på andra sidan en åkerbit, bra långt. Fattar ni hur det blåste då?
Vi släppte av Christine hos Kitty och Robbin och for vidare i ösregnet mot Gävle tre mil bort och handlade det sista. Vi köpte faktiskt varsin fryst pizza med, olika som vi delade på tre sen och fick smaka av alla.
Hem och kollade på Babben och lite program vi låg efter med. E har plockat lite och slängt reklam o L har diskat några maskiner, vi har bara en liten diskmaskin.
Ja så gick den dagen med. i morgon ska vi umgås med vännerna från grannbyn, Bosse och Annika, så det ska göras lite mat nu när det inte blir grillväder som vi hoppats på.

Ha det så länge!

Av Neta - 1 maj 2015 00:35

Det blev plan B, kanske inte så mycket p.g.a kylan utan för att vi var rätt sega efter kryssen. Men det är himla bekvämt att se Forsränningen i soffan under tiden man äter frukost. Dessutom så får man ju lite information och upplysningar om flottarna som man aldrig skulle fått annars. Nu har vi p.g.a kyla och kryss då gjort så här två år i rad, så nu är väl det en tradition, eller? ;-)
Får bli så i fortsättningen som vi gjorde idag. Men vi åkte iaf in och deltog i lunchpicknicken så lite sociala var vi.


Inte var väl utsikten så dålig heller :-D På lagom avstånd med om ni frågar mig, och bilen på kyrkans parkering, sen nära in i parken och lyssna på OD. Ja vi tittade en stund på galningarna på Sthlms nation med, hur dom stod och hoppade och sprutade skumpa, snacka om att förstöra pengar, om dom åtminstonde dricker men det gör dom ju inte.

Behållningen är ju ändå konserten sen, manskör är mäktigt och när dom tar i från tårna i " Vintern rasat" och " Här är gudagott att vara" då ryser man lite,,så fint är det. Köpte spanska jordgubbar som var väldigt söta och goda, bubblet vi köpte på båten var också en fullträff till just det här ändamålet. Lite för sött för att dricka till annat än frukt, men en fin syra o smak som fanns kvar ett tag. Pratvin en sommarkväll duger det också till eller som välkomstbubbel med just en jordgubbe i. Ska köpa fler flaskor på nästa kryss för det finns inte på bolaget.

Ja sen for var och en till sitt, nån skulle jobba och nån hade förpliktelser. Rätt skönt att komma hem till landet för attans va folk det var på konserten idag, då var det fullt inne med. Vi slappade en stund och gjorde sen klar smörgåstårtan. Den gick åt kan jag säga, en bit kvar kanske. Ja sen började vi titta på galan, men ingen av oss orkade riktigt med det idag. Gör en gala för alla svenska barn som är hemlösa ist. Dom är läskigt många!
Kl 21 skulle det vara ett Valborgsprogram, ja men vilket skämt! Fanns absolut inget som man kunde knyta till Valborg där. Jag gillar iofs dom där artisterna men tyckte programmet var lite malplacerat en kväll som denna.

Inte många kasar som tänts här ikväll p.g.a den hårda blåsten. Vi fick ett väldigt tråkigt besked uppifrån Sandby. Christine har ju sina bästa kompisar därute och är där lite då och då. Var meningen att hon skulle dit ikväll men dom skulle ha spelkväll och hon ville väl mer "ut" så hon åkte inte. Nu fick vi höra att en annan kompis hus, en kompis till både C och Kitty, deras hus brann ner idag.
Hon tyckte det luktade konstigt och gick upp på övervåningen, där var det en fullt utvecklad brand. Så hon sprang ner och fick, chockad som hon var bara med sig datorn och en kamera. Av huset är det nu bara skorstenen kvar och elden spred sig också till två andra byggnader iom blåsten, varav ett var grannens bostadshus.
Lika såg jag att ett hus mellan Månkarbo och Östervåla också brunnit, där hade elden också spridits p.g.a blåst men " bara " ut i terräng.
Jag tror vi får läsa om fler markbränder i morgon också, det blåser hårt fortfarande och en del kasar har ju tänts. Kände iofs när jag var ut med soporna att det småstänkte, så man kan ju önska lite mer regn kanske.
Ska regna i morgon med men det spelar inte oss nån roll, vi har ju vår sillunch enl tradition och jag planerar inte att demonstrera! ;-) Ja skulle vara för sänkt dansbandsmoms då, så fler ställen ska kunna slippa läggas ner.

Lugnet före stormen på byn tror jag, ryktas om fest nere mot sjön så snart ska dom väl hem alla blöjraggare och mopedknuttar. Läste en tråd i vår Fb-grupp som spårat ur för att dom blev ombedda i den att inte gå över en privat tomt. Man blir mörkrädd över det språk och den respektlöshet som dom här ungarna använder, till och med en förälder till en av dom som tyckte att det var väl inget att gnälla över. Vad skickar det för signaler?

Vi har också folk som genar i vår garagenerfart som vi delar med grannen, men aldrig att jag skulle acceptera det. Vi funderar på att glömma ett par krattor i gräset där nere vid husvagnen i stället.....eller kanske förstärka staket och häcken dom hoppar över med taggtråd eller nåt ;-) Man gör väl vad man vill på sin egen tomt eller? :-D

Nä nu får det vara bra för ikväll, ska in på twitter och läsa vad som hänt ikväll och precis när jag skrev det öppnade sig himlen. Bra! Vi behöver regn efter den här soliga veckan!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards