Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 29 juni 2015

Spontanresa

Av Neta - 29 juni 2015 01:14

Allt började egentligen i fredags, E hade smörgåstårta kvar och ringde Mi o Ma och frågade om dom ville komma. Då hon ringde hade Ma precis kommit hem och dom hade inte ens börjat med maten så det passade dom bra.
Vi blev också inbjudna fast vi varit där dan innan. Vi gick dit så L kunde få ta sig ett glas vin med. Tog 4-5 min bara. Det blev en trevlig spontan fest helt enkelt.
Precis innan vi gick hade vi bestämt att vi skulle åka till Rättvik dan efter, det var nån cruisingdag, en massa finbilar skulle åka runt Siljan men också,cruisa runt i stan. eftersom vi gillar gamla raggarbilar så tänkte vi att varför inte. Jag hade dessutom varit ensam hemma massor den veckan och kände för att komma ut lite.
Under kvällen berättade vi det och då tyckte Mi att Ma kunde åka med. Det hade vi så klart inget emot alls, tvärtom. Mi hade nåt annat projekt ihop med Pelle som inkluderade en boll. ;-D

Så det blev så att vi plockade upp henne från tåget i "Köpingen" morgonen efter, tar henne 15 min hemifrån med det. Då hade vi hunnit köpa bullar till 11-kaffe och varsin fralla, hade tagit med en mjukosttub och några Festis förutom kaffe och kex. Lite proviant utifallatt. Visade sig sen att hon hade tänkt lika. Vi åkte härifrån med stora mörka moln mot stan. Men jag visste att det skulle bli mer sol än här däruppe men lite kyligare, bara ca 14 gr.
Vi tog 11-kaffet vid Näsbysjön, dränerade lite och sen iväg igen.

När vi kom till Hofors såg det ut så här på himlen och jag började ana att prognosen kanske var bättre än dom sagt. Hade velat hemma om klänning eller byxor men valde det senare för dom kan man ju vika upp. Det gjorde jag för övrigt redan då vi fikat.

Vi var väl uppe strax efter 12.30, åkte ju 9.45 från Köpingen. Det gick lätt att hitta parkering bakom bankhuset och det innebar också att vi hade nära till bilen och inte behövde släpa på allt. Vi skulle ta ut lite kontanter men bankomaterna där var stängda så vi gick ner till gågatan. Ma hade aldrig varit i Rättvik, bara passerat så hon ville ju se sig om lite med.
Hittade en bankomat vid Hemköp och på tillbakavägen sen köpte vi jordgubbar och gick och köpte oss varsin Rättviksglass. Den finns ju bara däruppe i krokarna och har lite " roliga" smaker. Jag tog smörkola och kardemumma och satan i gatan va goda dom var. Kardemumma lite, men bara lite överlägsen.

Vi satt oss vid fontänen i solen. Somrigare än så här blir det inte. Det är Ls glass på kanten bredvid Ma, han fotar. Där hade vi också kanonbra utsikt över bilarna. Fotade men de bilderna blev inte bra i motljus.
Lugnare cruising än på Classic Car-veckan ( v 31) men mycket fjanterier med av s.k Blöjraggare. Dom förstör mycket och den ena bilen ser värre ut än den andra. Jag vill se snygga och välskötta bilar där folk anstränger sig lite. Kanske har lite tidsenliga kläder och tillbehör i bilen med. Som tur var va det mest sånt.


Solen gassade på rätt bra. Ma gick till slut till ett marknadsstånd och köpte sig ett par ursnygga lite tynnre byxor och tog av sig strumporna, va säkert 25 gr.
Ett besök på Hemslöjden blev det också, dock inget köp. Vi konstaterade att det dom sålde där för flera hundra kronor, det kan vi göra själva. Vi har ju sysslat en del med hemslöjd både Ma och jag.

Vi hade stolar med oss och satt oss sedan på gräsmattan och kollade trafiken en stund till men så småningom blev vi hungriga. Vi hittade en ny, ja iaf sen förra året, Thai där vid torget. Egentligen en "Take away " men igår var det även servering. Vi satt oss ute på trottoaren och såg fortf bilarna bra.
99 kr för " 4 små rätter" inkl dricka. Lite annorlunda mot de vi ätit förut, nån kyckling i kokosmjölksås, några kycklingspett, vårrullar och nåt vegetariskt i ostronsås som var jättefräscht med cashewnötter i. Ris och både Sweet chilisås och jordnötssås i små skålar bredvid. Där ska jag äta fler ggr.

Nu var det dags att dränera lite igen, har man intag blir det ju uttag. Vi bestämde sen att gå ut på Långbryggan och ta kaffe på maten vid ön. Vi hade båda våra termosar kvar.

Utsikt från vår bänk in över campingen.

Vred kameran lite. Ser ni yrkan?

Så kom " Ångbåten" också. Gustaf Wasa! Dom övade att lägga till med ny personal och backade ut och in några gånger.

Sen hade vi en sån fantastisk tur och fick se en kyrkrodd med ett alldeles nygift brudpar. Kyrkbåtar har jag sett förut men aldrig så här " in action" så roligt att få se. Blev spontana applåder och hurrarop till brudparet av alla som var där.
Ja vi var därute ett tag, va så skönt där och en massa folk vid avsatserna som låg och solade alldeles nere vid vattnet. Är ju bänkar med jämna mellanrum på bryggan som är lååååång, vid bänkarna går det trappor ner till en extra brygga eller avsats vid vattnet man kan bada ifrån.

Efter en stund slet vi oss dock därifrån, lämnade fikat vid bilen och gick en sväng. Jag ville visa Ma Rättviksgården som ligger vid infarten till Enåbadets camping. Vi bodde ju där i fjol och det är ett boende jag kan rekommendera. Billigt och hur mysigt som helst. Lite gammal dalastil,på byggnader och hus och god och billig frukost med hembakt. Man kan gå dit och fika med. Familjeägt vandrarhem med dusch o toa i korridor. Så klart kök för självhushåll med och utemöbler. Googla Rättviksgården får ni se.

Efter det var vi nöjda och gick till Ica och köpte lite vickning till hemvägen. Sen for vi mot Leksand via Tällberg. Vi både mötte och såg många finbilar där med, vid stugorna efter vägen var det flera som hade kalas. Folk hade picknick endes vägen med, rena folkfesten. Kanske man skulle suttit där ist då hade man kanske sluppit blöjraggarna och bara sett de som åkte runt sjön. Får bli nästa gång för vi åker absolut på det här igen. Då tar vi med både Mi och Pelle och bor kvar tror jag. ;-D

Leksand visade sigvfrån sin bästa sida, iaf vid Hembygdsgården som tyvärr stängt derveringen då vi kom.

Himlaspelet pågick

Tacoladan var tillbommad. Kallar den så för vi har suttit där i hällregn och ätit tacotallrik en gång. ;-)

Utsikten var iaf öppen. ;-) Sååå vackert där.

Och vad kom inte tuffandes där om intte båten vi nyss sett på Långbryggan, jo Gustaf Wasa.

Ja sen,åkte vi in till stan och strosade runt en stund.

Mitt i centrala Leksand är det så här idylliskt

Hittade en kul skylt då vi kom in på gågatan. Strosade runtven stund men vid 21-tiden så åkte vi hemåt.
Tog lite vickning vid en rastplats mellan Borlänge och Falun som var bland det vidrigaste jag sett i vanskötsel. Ingen skadegörelse vad vi kunde se, bara vanskött. Skäms Falun! Ogräs som gjorde vissa bord ointagliga, borden som uppluckrade och mossbeklädda. Planteringar som man kunde se varit fina med en Ornäsbjörk i mitten och rosor som nu är på väg att slå ut helt intagna av ogräs. Fruktansvärt! Ångrar att jag inte tog nån bild på eländet. Vi åt det vi behövde och åkte igen.
Hem via Ö -hus och när vi åkte därifrån var kl 00.30 och det var fortf rätt ljust på himlen.
Hemma hade lillskruttan kommit hem efter sin semestertripp, som jag saknat henne. På sängen låg en present.

Så fin så jag var tvungen att sätta i mina blomvärmeljus.

Vi tände den ikväll på altanen.
Dagen idag har annars varit lugn, E kom och vi grillade till middag. Åt jordgubbar och glass efter.
Nu är det natt och jag ska strax krypa ner under fällen.
Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 29 mars 04:18

Mr X är här. Han somnade med lampan på och släckte den inte förns 3. Som att försöka sova med en strålkastare rakt in i rummet. Men jag var för trött för att orka väcka honom eller gå ut i vard.rummet och släcka själv. Nu kan jag inte sova. Han k...

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards