Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2015

Av Neta - 16 juni 2015 00:39

När jag såg prinsessan Madeleine på Tv i lördags så trodde jag att hon hade ett par veckor kvar för hon bar så högt. Det brukar ju sjunka några dar innan.
Men som en kompis som är läkare sa, "Det kan gå fort med tvåan" och uppenbarligen har det gjort det här. Stod i Expressen att hon börjat känna att något var på gång redan på festen efter bröllopet i lördags. Hur nu dom kan ha en sån info.
Kul iaf att det blev en kille!
Vad tror vi om namnet då? Ja något som funkar internationellt blir det väl. Gustav går väl bort då, annars hade det varit kul med en Prins Gustaf igen. Eric och Oscar funkar ju med dom stavningarna. Philip funkar också.
Ja det där får vi väl snart veta! Kanske redan idag. Hoppas han slipper Eugen bara ;-D

Idag åkte vi ut till Fäboden där vi köpt Skruttan och där vi köper allt vi behöver till henne, klipper klor och lämnar in henne på pensionat då vi åker bort. Ett underbart ställe ute på landet med löjligt låga priser. Jag har butiken bakom ryggen här men kunde inte låta bli att fota lagret. Dom har inte direkt trångt, det är så fint därute och då det ligger helt nära Linne's Hammarby så vi åkte den vägen tillbaka till stan. Så otroligt fint i trädgården där nu, en blomsterprakt man nästan blir bedövad av.
Paret som har stället har lite uppfödning själva men säljer också från andra uppfödare. Har mest smågnagare och fåglar förutom kaniner och marsvin. Sen massor av tillbehör och mycket småfiffigt han bygger och tillverkar själv som uteburar och rasthagar. Själva butiken är också så mysigt och kaninernas burar i butiken, som finns i ett inglasat uterum är byggd som flera olikfärgade höghus med gardiner och blomlådor och allt. Värt att åka dit bara för att se det.

Åkte och fyllde på förråden lite på Nelins sen, alla grönsaker är väldigt billiga där, det är idag som vilken livsmedelsbutik som helst men var från början en grossist för frukt & grönt. Märks att dom är måna om sånt fortf också och dom har en egen odling av bl.a Tomater uppe på vinden. Ligger på utfarten mot Gysingevägen.

Msten idag var ju enkel annars

Prinskorv så klart! ;-D gjorde en omelett med champinjoner till o så färskpotatis som den här veckan är praktiskt taget gratis!
Lite "Klassiker" och efter det lite "Diggiloo" på fördröjning med mat framför TVn då, märkvärdigare blev inte vår kväll.

I morgon jobbar C dygn, E jobbar, L ska in till gubbarna på F16 på fm och jag ska upp o få sprutan med B-vitamin sen har C och jag möte inne i stan kl 13. Hon börjar 15 härute så det hinner vi.
Så morgondagen går nog den med. Men först lite sömn!

Av Neta - 14 juni 2015 16:03

Det går ofta hand i hand, avlider en äldre släkting föds det strax en ny. Så har det iaf varit hos oss.


Den sorg som nu lamslog Sverige natten mellan fred o lörd då Lisa hittades avliden är dock sorg av den värsta sorten, den som är svår att förstå. Det märks också på hur mkt den berör, framförallt oss som har döttrar och barnbarn nära i ålder.

Vi har inte hela sanningen än så jag spekulerar inte men kan ju så klart lätt identifiera mig med den förtvivlan många känner, i flöden på twitter och insta och i bloggar skriver många om det som hänt, kändisar och "vanliga dödliga".

Jag förstår inte hur man klarar en sån sak som anhörig, men jag vet att man gör det. Man har inget val, man får ta en timme eller kanske en minut eller ett andetag i taget.

Så meningslöst! Det sägs att allt har en mening, men nej inte i detta fall. I detta fall finns bara ondska! Hon borde haft många år kvar att leva!


Igår hade vi lite smått planerat att vara i Sthlm, skulle hända mkt trevligt både här o var iom bröllopet. Men jag var/är inte helt 100. Sved i halsen häromkvällen men det blev inget, men är lite rosslig i rören, rethostar lite och känner mig allmänt "duvven"

Tror dock att det kan vara allergi för jag tycker det blir värre i blåst ute.


 

Var en fin dag igår så vi började med att kolla lite gamla mopeder och motorcyklar, jag hade första parkett där dom körde in och så småningom ut. Leif gick in, han kände en del. Jag stannade där jag var för det var mycket folk i rörelse där jag kunnat åka in på ett bra sätt, funktionärerna jobbade också ungefär där. Jag ville inte heller åka ner för backen och ut på plan där dom ställde upp sig. Gick ingen nöd på mig heller, hade sällskap av grannarna och så småningom kom både Elle och Stina.


Efter det gick vi hela familjen i samlad tropp till affären och köpte glass, jordgubbar och så klart prinsesstårta. Vi missade dock att köpa prinskorv!   såg sen på Fb m.m att många åt det igår.


Vi ville ju inte sitta inne en så fin dag men ville ju så klart se bröllopet

 

så vi tog helt enkelt ut TVn på altan, åt en sill & laxlunch med svensk färskpotatis och jordgubbar & glass till efterrätt dagen till ära.

Tyckte det här var det finaste och mest kärleksfulla bröllopet av den kungliga syskonskarans. Fint i kyrkan och Estelle var så fin som brudnäbb tillsammans med sina små släktingar och Sofias guddotter.

Leonore var också söt med sina fina små silverskor om än lite mindre tålmodig, men det gick ju bra. Är hon inte lite lika Madeleine som barn? Och då menar jag bara inte utseende.....


Middagen var ju läcker i synnerhet första tallriken med vit sparris och den fina "girlangen" runt maten. Skickligt att kunna göra den med 2 såser och få dom i varann så där. Så somrigt med blommor på maten med.

Men varför 2 förrätter? Sen den otroligt vackra desserten och den smarta tårtan med lite fyrverkeri i munnen. Mina älskade sånt godis då dom var små med.


Sen talen, Kungen har ju lite svårt med flytet men fick ju fram budskapet iaf. Hennes pappa var nog nervös men vilket tal! Sen hans tal till henne, man förstod ju att allt inte gått spikrakt. Och till sist hennes sång till honom, då lyste det runt prinsen och det var verkligen såååå fint. Molly och Danny med hjälp av Marika W framförde den så bra också, den kommer nog många att vilja ha på sina bröllop, nu kan nog "För att du finns" "Du ar allt" och "Utan dina andetag" få konkurrans.


Valsen sen, det var ju kul att det blev en sån, hade inte blivit förvånad om dom valt en annan dans då dom ju verkligen hade satt sin egen prägel på musiken. Det hade dom ju gjort förr. Är man från Älvdalen dansar man nog gammeldans med.


Vi kollade lite på fredagen med då dom åkte iväg till Skeppsholmen, sändes på Play, och sen såg man ju att Larz-Kristerz varit där, stort att dom även hade dansband och dom hade ju framfört Låten med stort L (eller R "Raise me up") "Du raider upp mig" på Älvdalska. Har inte hört dom framföra den med nån annan än Stefan på sång men älskar den. Och mer passande låt får man väl leta efter. Å vem vet, Stefan kanske var med just den här speciella kvällen.


Ja TV-sändningen blev lång och när man slog av TVn och kollar Fb och får se att Magnus Härenstam avlidit, ja då gick luften ur mig lite.

Det skrivs mycket om Magnus, Brasse och Eva på meierna idag och "Fem Myror" visst är det otroligt bra och pedagogiska program, vi har varenda ett men man får inte glömma det Magnus & Brasse gjort själva också, "Gunnarsson i magen" m.m

Men nånstans får man väl hoppas att dom ses därute nu alla tre i "Myrgänget",


"Tre änglar är också fler än fyra elefanter" och nu är dom där fast även här....eller kanske här och där. Eller som Jonas gardell skriver i en krönika.


"Nu har Magnus återförenats med Brasse och Eva i evighetens lattjolajbanlåda, och vi som är kvar vet att där är där man inte är, och här är här där man är – men här är numera också en plats där Magnus Härenstam inte är, och det är så förbaskat sorgligt."


Här hos mig är markiserna fortfarande borta! Vet ärligt inte hur noga dom letar heller och nu tycks ingen bry sig längre. Jag börjar tro att dom helt enkelt slängts bort av misstag. Eller så ligger dom på nåt bra ställe.

Men jag tänker inte utsätta mig för att klippa och sy i markistyg igen, inte slå i dessa öljetter heller utan hittas dom inte beställer jag inglasning på deras bekostnad.




Av Neta - 11 juni 2015 23:55

Tänkte inte skriva något om det först men kan inte låta bli. Iofs har det ju hänt förut, men vet inte varför jag tycker att just det här är så hemskt. Kan det vara för man har egna döttrar och ett barnbarn i ungefär samma ålder?
Vad kan ha hänt? Hon säger hejdå till jobbarkompisen, går och sätter sig på moppen, sätter i nyckeln och......
Ingen har sett nåt, ingen har hört nåt.....det måste ju gått oerhört fort. Lever hon? Rädd och inspärrad nånstans med en galning?
Paraleller har dragits mot Helena som försvann på väg hem från Stadt i Mariestad. Hon har aldrig återfunnits. Vi var i Mariestad den sommaren och jag minns lappen på Icas dörr, en förtvivlad efterlysning från de anhöriga.
Hoppas att dom hittar Lisa, helst vid liv men även om hon bragts om livet, för dom anhörigas skull så dom får ett avslut får ta adjö.
Tänker på och sänder styrka till alla som letar, saknar och ännu hoppas.

Här har det letats markiser idag, utan framgång... Både C o L har letat. Jag kan inte fatta att man bara lägger ifrån sig saker, i det här fallet förmodligen på ologiskt ställe, och sen glömmer var.
Vad är det för fel att lägga saker på sina platser så man bara kan gå och hämta dom?
Tycker synd om min dotter, ja båda faktiskt, som ärvt pappans slarviga gener. Själv blir jag så ini h, frustrerad.
Det är ingen ovanlighet här att man letar flera dar efter en sak. Inte här uppe i huset, för här styr jag
Men det som hamnar dit ner där jag inte kommer längre. En tröja man lagt i tvätten, det kan ta månader innan man ser den igen. Grejer som förvaras i källare och garage.... Ni kan inte föreställa er hur det ser ut där. Å säger jag nåt så ska jag bara hålla mun för det är ju mitt eget fel att jag inte kan hålla ordning där nere. Ja det är inte C som säger så, det hade jag tagit ur henne direkt.
Ibland önskar jag att jag hade obegränsat med pengar så jag bara kunde leja en firma att tömma.....
Och att jag nån gång kan få ett eget boende, lägga saker på plats och bara hämta dom när jag behöver dom.
Men det verkar tyvärr inte vara för mig! Dör jag av stress så vet ni varför!

Idag fick jag iaf lite hjälp av C ute, ja L bytte jord i lådan och gjorde ny blandning iaf en gång. Planterat har jag gjort själv med undantag för några frösådda som C petade ner där hon tagit bort lite ogräs. L grävde även upp några skott av plymspirea som jag delat ut till bybor.

Vi tog bort vinterfönstren mot gatan iaf. Men det är helt öppet där nu. Bara amplarna som hänger.

Av Neta - 11 juni 2015 00:18

Ja skattepengarna alltså, fick bara några hundralappar men blev lite överraskad då jag ju alltid haft restskatt.

Hade bestämt att dom i huvudsak skulle gå till blommor och det gjorde dom också. Lite har jag kvar med.

Jag mötte C på hemväg från jobbet idag, bunkrade lite matjes (5 kr) på hemköp och köpte jordgubbar (Ulva så klart) då vi kom hem kom hon på att hon skulle in med tidrapporter idag och ville ha skjuts så då hängde vi med E o jag för hon hade också ett ärende till Jysk.

Jag hade en 10% kupong på Landquist så vi åkte dit, tänkte att dom är nog dyra men nåt kan jag köpa där. Dom var inte dyra alls, 69 kr för ampelväxterna och 49 för stora fina tobaksplantor.

 

Köpte två sånna här rosa-vita till amplarna mellan altan och utbyggnad. Brukar ha en röd och en blå men det här blir finare ändå.

     

Dom här ska få bo tillsammans i stora svarta krukan, eller om jag nöjer mig med Million Bellsen och köper till 2 lobelia och sätter den röd-vita verbenan i en egen ampel, det visar sig.

 

Sen blir det dom här i långa lådan, dom är lite rosa-röda, brukar ha röda men det här blir bra.

 

Min prästkragsäng börjar slå ut, även dom vid och utanför staketet. Bara Kungsnävan i bakgrunden slår ut med så kan vi ha lite midsommarfint.

Leffe tycker det här är asfult och vill helst riva upp dom men se det går jag inte med på. Men han rycker några i smyg varje år och sen tror han inte att jag märker det.   


Vi köpte lite hämtmat på hemvägen, E o jag åt sushi, C minivårrullar och L köpte micromat på Ica. Avnjöts på altanen, vi satt ute till 21 då "Barnmorskorna" började. Då åkte E hem också.

 

Tog den här bilden på C, tyckte det såg kul ut men hon ligger och klappar kaninen som är under bordet. Ser ut som hon slocknat.


E har jobbat klart sin första vecka på cafét, hon bakar men är med lite ute i cafét med.

 

10 kr för en fralla med ost, 5 kr för 2 kakor och även för gifflarna med färskost o hallon. 5 kr för kaffe, så man blir inte så fattig om man åker dit. På onsd är det midsommarfirande i församlingshemsparken. Då ska man ha med fikakorg men man kan så klart även gå upp och köpa sig lite fikabröd. 2 v till med öppet 10-15, må-onsd. Dom tar även kort.


Idag har det varit skolavslutning här, kunde inte låta bli och åka och kika lite på "Flaggtåget" Svenska flaggan först sen klasserna efter från skolan till kyrkan.

Saknar det, saknar "Den blomstertid" och "Idas sommarvisa" och skolavslutningsluncherna på altanen som vi pyntade med blå-gula ballonger och lite flaggor. Var nästan alltid Rostbiff eller tjälknöl med potatissallad o så glass och jordgubbar. Då kände vi både tjejerna och vi att det var sommarlov.

Jag får väl sätta upp lite blå-gula ballonger till midsommar ist.   

Stor fest nere vid sjön ikväll, folk från "Vuxna på byn" och kyrkan är där och bjuder på varmkorv.

 

Dom la ut den här bilden ikväll, så häftig och så kul att dom fick en varm och skön kväll. Är lugnt på byn än så länge men det ändras nog när alla ska hem sen.


Kl är över midnatt men jag är inte så trött, sov så länge idag så jag skäms men hade en helvetesnatt med kliande eksem, inget hjälpte, somnade iaf efter 4.35 och vaknade igen när C gick till jobbet vid 7, men somnade om igen. Får väl bli så ett tag men jag vill inte sova bort alla fm.

I morgon ska vi ju plantera blommor men också försöka hitta markiserna som L lagt på nåt bra ställe, kanske samma som krukan med min röda Dahlia som han inte heller hittat   


Sen ska vinterfönstren bort. Städning tror jag får vänta till midsommar. Köket som står därute kommer aldrig att sättas upp, jag inser det nu, det är viktigare att ligga och pilla på datorn på sängen så det får han väl köra bort men golv och färg ska iaf upp det är ju redan inhandlat. Mitt vitrin jag köpte ska också upp.


Ogräs och sånt är inte heller prioriterat så det får jag väl kämpa med lite i taget och få skitont men det är nämligen "inte hans jobb"! Är något det? Han gör ju inte ett skit.

Färgen flagar på kåken men han bryr sig inte! Ibland önskar jag att grannarna skulle klaga, säga det rätt i ansiktet på han.

Men han tycker alltså på riktigt att jag ska sköta trädgården från rullstolen!


C kan inte hjälpa mig, hon försökte förra året men fick nässelutslag på armarna och andnöd, hon är ju pollenallergiker. Kan inte ens vara ute när någon klipper gräset. Jag kan numera inte heller hänga hennes tvätt ute.


Nej nu ska jag sluta gnälla, blir bara förbannad när jag tänker på hur han är. Ska dra mig mot drömmarnas land och försöka få en bättre natt än den förra.




Av Neta - 9 juni 2015 22:31

Jag har blivit tillfrågad av Barncancerfonden om att "få låna" ett inlägg i min blogg.

Med vår bakgrund är det ju självklart att säga ja. Vi har en dotter som opererades för en hjärntumör när hon var 7 år.

Men jag är inget bra på datorer så hoppas det räcker med att klistra in länken.

Sen hoppas jag att ni allihop köper en eller flera armband. Ja kanske andra saker också som ger pengar till Barncancerfonden.


Av Neta - 9 juni 2015 00:07

Tack för värmande ord! Tack också för samtalet idag M, så kul att planera lite.   

Hade ambitionen att dra lite kvickrot och ogräs på framsidan idag, men 12 gr gjorde att jag avstod. Det ska ju bli varmare i veckan.

I stället åkte/gick vi ner till församlingshemmet och fikade på sommarcefét, blev dock en kortis då L var orolig för regn och ville hem innan, vi fick också några droppar på oss. Men kul att komma ner och få smaka på gifflarna E bakat och pratat så varmt om. Var inte jättemånga där då vi kom men hade varit många på fm.


C jobbar dygn så det är tyst här ikväll, ska möta henne då hon går av i morgon eftersom hon har lite packning.


Funderar lite på sommar och midsommar. Har lite planering klar. Skulle så gärna vilja åka till Sundborn på midsommar igen, det var så himla mysigt firande där. Först en stor picknick då folk verkligen gick "all in" med skaldjursplatåer och häftiga smörgåstårtor. Vi kände oss nästan dumma med vår sillunch, vi hade ju inte ens en jordgubbstårta och ingen skumpa   skulle vilja göra om det med lite bättre väder och mindre vind. Sen gå i den processionen ner till festplatsen där det verkligen var traditionellt firande, inget saknades där. En riktig dalamidsommar.

Långt är det ju men det gick ändå rätt bra att åka över dan och man var hemma vid 21-tiden tror jag. Vi hade iaf lite småplock på altan då vi kom hem, så sent kan det inte blivit.

Roligast skulle det ju vara att åka upp tillsammans med några och kanske rent av sova kvar, kanske gå på Mannes om det är dans eller Lillsjötorpet men vi är nog ute väl sent för det isf, alla har väl planerat nu. Vi också egentligen men det får än så länge vara plan b....


Sen får vi se vad sommaren bjuder på, till östergötlands lilla pärla ska vi iaf. Sen "söderut" i aug.

Tänk om man kunde vinna lite rejält på det där postkodlotteriet också, då kunde man ju göra lite mer. På facebook idag bjöds det ut stugor vid Väddö kanal vid Bergby för 290 000, det är ju ingenting för det läget. Vet precis vilka stugor det är och det är typ 150 m till vattnet och första parkett på Roslagsloppet. Vi har varit på den campingen. Men det var bara jag som kunde tänka mig det.....


Det sägs att skattepengarna ska komma den här veckan, trodde dom skulle komma nästa, men dom är välkomna, ska slösas på plantor. Kanske dags att ta bort fönstren runt altan med. Skönt att ha haft det kvar nu när det blåst en del och inte varit så varmt men snyggt är det inte!


Nu börjar doften av nybakt sprida sig här, bäst att ta ut dom så dom inte bränns.









Av Neta - 8 juni 2015 01:05

Har försökt förstå den här människan som ömsom hatar ömsom älskar mig. Påstår hen iaf. En släkting till oss i övre medelåldern

Vissa tider vill hen inte se mig, vissa tider vet hen inte hur väl hen vill. Så instabil och vänder hela tiden kappan efter vinden, tycker någon i hens familj annorlunda om något vi pratat om så vänder hen direkt.

Småtjafsar och är elak, kan skriva grejer som sätter sig som ett spjut i magen men fattar inte att hen sårar.


För en tid sen tyckte hen att vi var färdiga med varandra, jag ifrågasatte men kände sen att det kanske var lika bra eftersom hen är en sån energitjuv.

Sen började hen gilla och kommentera på Fb och Insta iaf. Och igår tog hen priset, förstörde hela kvällen med en så elak kommentar. Vi som haft en supermysig dag, den blev helt förstörd.

Jag kunde inte hålla käft när hen beklagade sig om en annan sak idag och sen var cirkusen igång, hen går verkligen ner på sandlådenivå.

Hen skrev att hen hatade mig. Ja men det var ju trevligt att höra!

Orkar inte öda mer energi, har nog med mig och min familj. Bestämde mig för att det fick vara nog så tog bort hen på Fb och Insta blockade.

Andas in andas ut...... det blir bra!

Av Neta - 7 juni 2015 00:11

Har ni firat idag? vi vaknade sent efter att vi somnat om båda två. C kom hem lite tidigare så hon hann vila en stund innan vi åkte till grannbyn.

Ja vi gjorde det som vi gjort dom senaste åren, med att fira Bosse. Så på med flaggorna på bilen och iväg.
Här är det fotat på hemvägen för det var finare väder då.

som vanligt är det en enorm mängd kakor och annat fikabröd hos dom, går verkligen "All in" här är det ett foto som Christine tagit. Likören på bilden är jättegod, rekommenderas.
Mycket folk där redan då vi kom, men en del gick efter en stund. Nya kom och många man känner igen från förr.
Efter en stund sken det upp så vi kunde sitta ute i trädgården. C gick lite tidigare än oss för hon skulle ju sjunga i kyrkan idag. Vi reste oss motvilligt efter nån timme därute och dom tyckte inte alls vi skulle åka hem från deras sköna uteplats men L skulle ju också till kyrkan och E o jag åkte hem och förberedde maten.
Vi stoppade in en fläskfile' i ugnen

Gjorde lite ugnspotatis med rädisor, rödlök (färsk) och vitlök Plus olja och lite kryddor till, en sallad på färsk vitkål, skar upp vattenmelon och dagen till ära, Uppländska jordgubbar som smakade himmelskt med vaniljglass
(Fick en dum kommentar om jordgubbarna på Fb, fattar inte hur en del orkar hålla på. Man måste tycka som hen tydligen.)

Tyckte vi fick en fin nationaldagsmiddag iaf. Drack cider till, svensk så klart.
Kollade på firandet på TV och Selfridge och sen åkte Elle hem.

C var trött, hon har ju jobbat mycket senaste dagarna så hon varvade ner rätt fort. Jag har läst ikapp lite bland olika soc medier som det heter. ;-D

I morgon är det en helt oplanerad dag, kan vi behöva efter den här veckan!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards