Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2015

Av Neta - 12 juli 2015 23:01

Idag har ännu en folkkär profil gått ur tiden, Bosse Larsson. Minns hans trevliga programledarskap i Nygammalt, man satt ju som klistrad. Sen som allsångsledare, han var ju klippt och skuren som det.

Jag hade förmånen att vara med på en Nygammaltinspelning en gång. Det var kul att få se hur en sån inspelning går till. Fast till min stora besvikelse var det ingen som såg mig på TV sen, var väl med nån nanosekund iaf.   


Många år senare var vi på samma midnattsbröllop som han och hans fru, satt vid samma bord med 2 par till. Då fick man ju verkligen se hur trevlig han var, ja båda två förresten. Bröllopet var en nyårsnatt ute i skärgården och han höll ett fantastiskt tal till brudparet som om jag inte minns fel bodde grannar med dom. Jag var bara med som respektive och kände nästan ingen men det var ändå det häftigaste bröllop jag någonsin varit på. Lite baklänges med middag först, slädfärd till kyrkan och vigsel precis innan 12-slaget och fyrverkerier utomhus innan dans och vickning.


Idag har det börjat i Malung också, känns lite ångestladdat att vi inte ska dit alls i år. I många år var vi ju uppe från lörd ena helgen till sönd nästa. Nu senare år har vi åkt upp i slutet av veckan och i fjol bara på lörd. Men det är just den där lördagen.... minst tre av dom band jag gillar bäst, fyrverkeriet och hela stämningen, maten i Jockes vedeldade och så klart Grönlandsparken. CL, Sannex och Martinez på det.

Men det blir så himla dyrt, i år kostar inträdet 300 och det är väl kanske inte för mycket med tanke på att det faktiskt är 12 band som spelar men det är för dyrt för min plånbok med resa och boende också. Så länge vi hade husvagnen i ordning och bodde hos Inger o Bosse gick det väl an. men på senare år har vi betalt 3-400/natt i var bara för en sängplats i delat rum. Och det är det inte värt. Men vanans makt är stor och dess like finns ju inte.


Guldklaven var ikväll och jag är för en gångs skull supernöjd, det är minsann inte alltid jag varit det. Den jag är mest glad för är kanske Jimpa i Casanovas, han är ju inte den som syns mest i det bandet. Å att då få pris som Årets musiker. Det är stort efter 20 års slit. (C trodde han spelat i 20 år)


Sliter gör ju dom här människorna, vi ser dom kanske bara när dom står där nyrakade och fräscha på scenen och levererar.

Men innan dess kan dom ha tillbringat hela dan på resande fot efter en natt i bussen. Flyttat instrument och tillbehör från buss till scen, riggat ställt in ljus och ljud innan dansen börjar. Spela 4-5 timmar med paus iofs men sen göra om proceduren igen och kanske spelar 2-3 kvällar till innan dom kan sova i egen säng igen. Dom borde ta mig 17 ha guldklavar allihop bara för det.


Blev så himla glad för Sannex skull med, det var inte bara Andreas som hade tårar i ögonen mina rann med. Att se deras glädje när man följt dom så många år. Har ju haft dom på ett knyt en gång också och lättare personer att jobba med så tror jag inte jag upplevt, jo ska vara min födelsedag och P-H då. Fast där var det nog mest sonen som ska ta åt sig äran. Jag var ledig den kvällen, mådde som ett russin med hjärtklappning o grejer så satt still utanför dansen och lät gästerna dansa.


Specialpriset gick till 2 dansbandsrävar, Hasse Carlsson och Dennis Jarnebring i Flamingo, dom har ju till o med tryggat återväxten   Å vilken uppvaktning dom fick sen ...

I en röd Amazon satt det en tokkär tjej (i bilägaren alltså) och spelade "Lilla Ann" på repit mååånga ggr -68. 17 år och okysst fläckvis   Det höll inte, men det berodde inte på musiken....


Mest förvånade blev nog Voize som fick SRs pris, så otroligt kul. Beundrade ju Magnus redan på Sannextiden och känner att jag snart måste ut och höra dom nu.


Övriga pris var


Årets sångerska Maria i Blender, det var på tiden och hellre hon än västgötskan.


Årets sångare Peter i L-K


Årets låt Guld och Gröna Skogar med Kvinnaböske, inget dansband men där gick stämningen genom TV-rutan, folk stod på stolarna och sjöng med.


Årets Album, Streaplers, ja gammal var väl äldst där


Skaappriset,  Bert Månsson, låtskrivare. Ja han har ju gjort en och annan "dänga"


Så kul att dom sände allt på webben från mingel till prisutdelningen var slut, hoppas dom fortsätter med det. Sen att även Nyheterna i TV4 uppmärksammade att veckan dragit igång med rörliga bilder. Vet inte att det uppmärksamats så i tv förr. Ja TV-serien då men den förstörde väl mest, jag kände inte igen mer än en bråkdel av det dom sände. Så oförskämt också att spela fel låtar när dom filmade banden.


Nu ska jag in och kolla om det kommit ut nåt "Gula Bladet" på hemsidan och sen är det nog sovdags.


Hörs en annan dag!


Av Neta - 11 juli 2015 23:50

Har pratat med mamma idag, hon mer eller mindre körde ju ut Christine igår för hon hade ont och var trött. Lite typiskt min mor ;-D där är vi lika. Idag sa hon också att hon inte vill ha besök " det är bättre på telefon då kan jag höra av mig när jag orkar" så ni som tänkt åka upp, gör inte det. Har ni inte hennes mobilnr så kontakta mig så får ni det.
Det är inte heller höften som är bruten utan brottet är strax under lårbenshalsen. Hon är redan uppe och går, går på toa själv o.s.v Inte utan svårighet men hon är envis som synden.
Otålig och tycker att nu har det gått en vecka snart, nu får värken ge sig. Nja det tar nog sin tid, men hon är rörlig och hon är vig sina 80 + till trots så inte kommer det ta lång tid inte. Hon konstaterade att dom ju har alla hjälpmedel dom behöver sen hennes gubbe opererade höften så att komma hem såg hon inte som ett problem.
Jag kanske får börja med att sova nere trodde hon " men å andra sidan är det väl bara bita hop och ta sig upp för trappan, kunde R efter sin op kan väl jag"
Hon grämer sig över den missade semestern, men ska vi slå vad om att innan sommarn är slut är dom ute och åker igen?
Tror vi snarare får hålla igen henne än puscha.

Idag har Elle och jag planerat en liten roadtripp. Vi ska vara borta 3-4 nätter och hålla oss runt Vättern. L va för en gångs skull lite positiv med. Skönt att ha det planerat och bokat även om det dröjer ett tag ännu. Vi hittade så mysiga boenden på båda sidorna av sjön och det ska bli härligt att få komma till de små pärlorna Vadstena, Motala, Gränna, Hjo och Karlsborg. Första stopp blir nog Brunneby, måste bunkra deras härliga sv vinbärscider och en vit vinbärscider som heter Vinea och är vansinnigt god med. Avslutar förhoppningsvis med att träffa en tjej jag länge velat träffa utanför Örebro. Och mitt i där nånstans ska vi fika eller luncha med en kompis från Dansbandsdax, jag har träffat henne innan på en dans, men det var bara helt kort, men vi pratar på facebook.
C följer inte med oss hon jobbar ju, så skönt att hon kan ta hand om djuren och vattning.

Vi har börjat använda oss av en sida som heter Booking.com man bara skriver in datum, antal pers och önskad stad så får man upp en massa förslag. Man kan boka utland där med.
Ni får ju så klart följa med på resan här på bloggen sen. Vi ska iväg lite till sen i sept med.

Nu ska jag bura kaninen och dra mig mot sängen. Godnatt!

Av Neta - 10 juli 2015 18:18

Min mamma var så glad när vi pratade i torsdags, hon hade äntligen fått ordning på sin onda fot och tyckte hon gick bra igen. Berättade om midsommar, att min syrra och hennes gubbe varit där och att dom skulle ut och åka lite med dom, bo på hotell och få äta hotellfrukost.

Det hade dom tydligen åkt iväg på i helgen och då hände det som inte fick hända hon ramlade i Borås i måndags och bröt höften. Blev opererad sjukhuset där och flögs hem till Akademiska igår. Sent igårkväll informerade min syster C, inte oss om det för vi hade inte gått att få tag på. Vi har en fast telefon, har varit hemma hela tiden sen det här hände förutom en stund i tisdags och igår kväll. Dom gångerna har mobilerna varit med.
Jag har ett missat samtal från henne på mobilen i måndags 17.40 då ingen signal gått fram. Hon slog alltså bara numret och la på igen. Det var på min mobil, inget på Ls eller någon av tjejernas, Elle bor dessutom 10 m från hennes yngsta nu. Inget på nummerpresentatören på den fasta heller.

Jag såg det först sent på kvällen och tänkte att hon som många andra har mig först och att luren ringt upp vid beröring. Och är det nåt viktigt ringer hon väl igen. Det gjorde hon inte.

Då jag nu bad om en redogörelse över vad som hänt och hur olyckan gått till igår så svarade hon att det kunde jag drömma om, besök din mamma så får du höra.
Ja nu förstår ni kanske lite bättre att i mitt fall är inte blod tjockare än vatten.

Min mamma bor i ett hus jag inte kan komma in i, det är för många trappsteg för att jag ska klara det utan att få ont. När det blev så erbjöd jag att vi kunde ha våra sammankomster vid jul o så här ist så vi kunde träffas ändå. Ingen ville det så sen då har vi firat själva.

Nu blir jag alltså beskylld för att inte bry mig om min mamma vilket är helt fel. Samtidigt har ju både hon och resten av familjen svikit mig i en situation jag inte orsakat själv.
Men mamma och jag har iaf regelbunden telefonkontakt, jag vill ju så klart att hon ska veta hur det går för oss och tjejerna och hon berättar vad dom gör. C och även E åker också dit lite då och då. Dom kommer på våra födelsedagar men inte annars. C är också på sjh nu, jag är ju förkyld och yr och kan inte åka upp.
Väntar på att C kommer hem så jag får höra vad som hänt och hoppas mamma har en telefon vid sängen så jag iaf kan ringa henne.

Vad gäller syrran så finns det en mildrande faktor för hennes beteende, hon har skador efter 3 st tror jag det är, stroke. Mildrande till en viss gräns men den är överskriden med råge här. Händer något sånt här ringer man tills man får tag på någon av oss. Är man chockad och stressad vilket jag förstår att dom var ber man sjukhuspersonalen ringa. Det borde hon veta för hon är, håll i er nu, sjuksköterska.
Visserligen inte jobbat på många år men det borde väl sitta i ryggmärgen.

Jag får hela tiden pikar som att " du kan ju gå i dina trappor" ja tre trappsteg med hjälpmedel inomhus. Mamma har fler steg utomhus och inget bra räcke. Lite skillnad, i synnerhet vintertid då de är isiga också.
Tror hon och de andra också på allvar att man sätter sig i en rullstol frivilligt? Jag är inte lam, jag kan gå en kortare sträcka med kryckor men har ju samtidigt en värkande axel med som känns då. Jag går hos sonen som också har många steg men dom är breda och han går dessutom alltid med mig. Inte alls på samma sätt som i en vanlig trappa, han skulle dessutom utan att blinka kunna dra mig upp om det behövdes. Min ruilstol tror jag skulle rymmas på hans avsatser med.

Tror hon att jag på allvar lyckats "lura" sjukvården och bluffa mig till sjukersättning och alla hjälpmedel för att jag är lat? Isf nedvärderar hon ju sin egen yrkeskategori och alla sina läkarkolleger otroligt mycket. Det finns ju nåt som heter röntgen där allt syns. Och hur orsakar jag mina svullna leder och mina eksem själv? Hur har jag isf fått läkarna att ställa den diagnos jag har?
Hon vet dessutoom hur mycket jag trivdes på mitt jobb och hur ledsen jag var när jag inte kunde jobba längre.

Nej jag förstår mig inte på sånna här människor och det är bara tragiskt att det råkar vara min familj.

Av Neta - 9 juli 2015 00:46

Jag har inte haft öppna ljuslyktor för värmeljus på altan mer än på en kvist som sitter på väggen, i ljushyllan och i takkronan. Igår så gjorde vi ju i ordning på em och satte i ljus överallt. Hade då två nya ljushållare, dels den fina runda bordsljuskronan jag fick av Christine och en plättpanna i gjutjärn med plats för 7 värmeljus. ställde den stora vid stora bordet men eftersom vi satt i lilla gruppen igår så tändes den aldrig.
Vi tände dock alla andra.

Idag såg jag en skata på stora bordet där jag ställt ljuskronan jag fick av C, såg att skatan pickde på ett värmeljus, ett stod bredvid helt tomt på ljusmmassa och det saknades två. Jag visste ju att jag inte tänt den så blev lite konfunderad.
Kollar runt och upptäcker att det saknas två i plättpannan också. De var dock utbrunna.

Det här var det skatan kalasade på när jag upptäckte det.

Har aldrig varit med om det här men det är väl kanske för att jag haft mest lyktor med "tak" på borden och dom andra är nog lite svåråtkomliga. Kuporna jag har i takkronan är rätt djupa så där kanske dom helt enkelt inte når.

Kom på nu att jag har andra öppna som hänger i fönsterhålen, som glas i kedjor som jag till och med har stora värmeljus i. Dom har dom ju aldrig varit på heller. Tändes inte igår och var inga nya ljus i dom.
Får nog kanske ha min bordsljuskrona inne ist och sätta ljus i plättpannan bara precis när jag tänder dom.

Skrev om det här på Fb idag och då var det en som skrev att hon haft skator som gjort så här vid sin kolonistuga. Så värmeljus är skatmat då tydligen. ;-) men lite lustigt att det inte blivit så här förr för skator har vi alltid haft i närheten.

Idag har jag inte gjort många knop, hade rejäl värk inatt och sov ända till 9.30 när jag väl somnade. Var en som ringde på dörren 6.58 i morse, dom skulle byta vattenmätare. Vi visste att dom skulle komma så L tog hand om det och det tog max 10 min.
Tvättat har han gjort idag och städat i tvättstugan. Var ju tvungen till det då det var där dom bytte sen fortsatte han av bara farten.

Nu är kl 00.43 och nu kom tidningen, vi får den så himla tidigt ;-) så nu ska jag skicka ut L efter den, ja väcka han först så han kan göra det och gå i säng. ;-p själv ska jag bläddra ett varv i den nya Året Runt, få se hur långt jag hinner innan ögonen åker igen!
Godnatt!

Av Neta - 7 juli 2015 00:56

Iaf med hjälp av C som får vara mina ben. Men nu har jag gjort något jag tänkt länge, städat och rensat i garderoberna. En hel flyttlåda med kläder blev det, vissa bara provade och till och med några plagg som aldrig använts.
Jag har nu gett mig själv klädköparförbud resten av året. Nu har jag byxor kvar att rensa ur men det går nog snabbt. Men ordning blev det, klänningar och kjolar i en garderob, tunikor och kavajer(en) i en och toppar i en. Byxorna ligger på 2 hyllor i ett linneskåp i sovrummet. Där kommer det bli luftigt sen också.
Kom precis på att jag har en byrå man kan rensa med, strumpor t.ex Och en låda med linnen.

Skulle jag nånsin bli smal som en vidja så kan jag väl få unna mig att köpa nytt. C skrattade när hon såg vissa plagg idag,,pratade om 70- talet..... Men så gamla var dom nog faktiskt inte ;-D nu ska jag sälja på Tradera och en del åker nog till Erikshjälpen.

Här har det regnat sen lunchtid idag så vi passade på att städa altanen och diska ljuslyktorna som blev kvar där i vintras. Inga måste haft mycket att göra som inte hunnit hit.
Vi ska ha räkfrossa där i morgon och jag vill ju inte riskera att gästerna går igen. ;-D precis då vi var klara kom solen igen.

I morgon ska jag också upp till Alma och intervjua 2 personer som ev ska bli mina ledsagare på halvtid, C jobbar ju så mkt nu så det funkar inte att hon fortsätter ha så många timmar och i ärlighetens namn tror jag det blir mer ordning så här också. Kanske inte lika spontant men det får jag väl leva med. Lite läskigt är det ju också. Gäller ju verkligen att hitta rätt. En stark person med körkort som har ungefär lika intressen som jag. Gärna lite smågalen också ;-D

Nu ska jag njuta en stund av en god bok, en herrgårdsroman med mycket kärlek. Så skönt att läsa sånt dravel ibland. Jag skulle nog passat bra som herrgårdsfröken tror jag. :-)

Ha det bra så hörs vi igen om några dar! Kram

Av Neta - 5 juli 2015 13:23

Ja iaf för oss. Efter ett par dar då jag nästan tuppat av så dålig har jag varit åkte vi upp till Österby igår. Men inte till Aspbo utan till Simbadet. Det ligger i änden av sjön inne i samhället vid en camping.
Vi har varit där på den årliga Eldfesten, men av nån anledning aldrig tänkt på den som bad och jag fattar inte varför.

Det är en bred träbrygga efter vattnet med en stege på mitten och en mur bakom bryggan, sen en grässlänt och gott om bänkar på den. Servering, glasskiosk o allt vad man behöver. Tyvärr för oss då trappor upp till toan. Underhållning i form av simhopp av amatörkaraktär. :-)

Utsikten framåt ut över sjön är fantastisk och här ser ni också den andra bryggan som liksom ramar in badet. Finns tre stegar där med att gå mer på om man inte hoppar i. Flotten utanför är välbesökt med.
Det var precis vad jag behövde att sitta precis vid vattnet och kunna andas.

Leif trivdes också ;-D

Jag hade en annan stol med mig och då Elle tyckte muren blev för hård lånade hon rullen.
Om vi badade, jodå. :-) iaf Elle och jag.

Finns till och med bildbevis på det. Lite trixigt för mig att ta mig ner och upp från den stegen. Men det gick, sen var det väldigt mycket sten och musslor på botten så nästa gång tar jag badskorna med mig. Elle tyckte dock det var skönt att slippa sand och grus. Hon har ju en speciell badskena på sig och det blir väldigt otäckt när det kommer grus i den som det gärna gör vid vårt bad.

Vi har ju två jättefina bad härhemma med men det funkar inte riktigt bra, det är svårt för oss att ta oss till stora badet på ett bra sätt. Om vi har rullstol så är det långt att gå, antingen nedför en lång och brant grusbacke som dessutom svänger. Sen gräs en bra bit ner till vattnet. Från ett annat ställe går det med men det är dubbelt så långt och ingen bra rullstolsväg. Gropigt och " hoppigt" Den går bra för mig att åka med scootern men jag har ca 20-30 min väg med den dit och det funkar inte i värme över ca 25 gr, blir för jobbigt o sen får jag inte med mig både stol och badväska på ett bra sätt.
Det lilla badet här nedanför oss har dom ju satt en bom för, vill inte ha dit bilar och mopeder men det utesluter ju också rullstolar tyvärr.

Vi ska utforska lite andra ställen i närheten också i sommar men nu har vi hittat ett iaf. Fördelen med Österby är också att det inte var en massa barnfamiljer där. Dom åker ju hellre till Aspbo där det är en långgrund strand.


Vi gick in på deras Ica på hemvägen och hittade den här skylten. Vi köpte ingen. ;-D

Nej nu börjar det suga i kaffetarmen, dags för em-kaffe.

Av Neta - 2 juli 2015 15:12

Sir Elton John var i Uppsala igårkväll. 50 år sedan han var där sist och igår gjorde han sin enda spelning i Sverige sägs det.
Vi hann inte riktigt med på biljetterna när dom sålde fler. Hade inte koll på att han skulle komma förrän sent heller. Men vi gjorde som hundratals andra, vi åkte in och tjuvlyssnade.

Vi hörde väldigt bra, nästan väl bra ibland för det var högt ljud emellanåt. Vi hade med oss grillade kycklingklubbor, bröd, tomater, jordgubbar och körsbär. Dricka förstås, det var en varm kväll.
Det var länge sen jag var i Engelska parken. Förut var det ju bara en park med en cykelväg rakt igenom, en sunkig lekplats och en massa träd. Inga bänkar annat än vid lekplatsen.

Lite skillnad nu. Pelle Svanslös värld har byggts upp till en fantastisk lekplats. Toaletter har kommit dit, lite skulpturer välklippta gräsmattor och massor av bordbänkar utspridda över hela parken.

Vi brukar ju vara tjuvlyssnare även i Stadsparken, tycker det är mysigt samtidigt som man har lite picknick. Mycket mysigare att vara på gräs i sval skugga än i solgasset " inne" på grus på hårda bänkar.bok att man inte ser men man hör ju och det brukar vara rätt bra stämning. Alltid börjar man prata med några. Det brukar vara många som gör så, så även igår.

Väl hemma sen tog vi resterna + lite ost till vickning. Kollade samtidigt på Grillmästarna.

Idag mår jag inget bra alls, det är för varmt. Lederna sväller, jag mår illa och blir superirriterad. Fixar inte att ta scootern ner till badet heller fast Elle är där. C och jag satt i skuggan på framsidan ett tag. Men det är faktiskt svalare inne.

Hade fin utsikt iaf över Scheresminen och ungarnas gamla Pålle. Konstaterade att vi får lite mjöldagg på krusbären i år också. Men vi kan nog plocka till nån paj ändå.
Nu är vi inne och bara väntar på kvällssvalkan. Ska väl försöka få till nån lunch.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards