Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015

Sköna dagar

Av Neta - 18 augusti 2015 14:20

Tycker nästan synd om alla barn som börjar skolan idag. Och håller fast vid det jag sagt i några år vid den här tiden nu.
"Låt vårterminen pågå till midsommar och höstterminen börja 1sept i stället."

Det är ju i aug som det är varmt i vattnet och oftast är det bra väder de sista veckorna i aug. Sen brukar det med några få undantag bli kulet rätt fort.
Snart nog börjar den där tiden då man måste ha strumpor igen och sätta på sig en massa kläder.
Den här sommaren är en stor besvikelse för många, jag som inte är så väderberoende tycker den varit rätt ok.
Vi har ju en liten roadtripp kvar, iaf Leffe, jag och Elle. Christine är iväg den här veckan. Vi turas om liksom. Men skönt att inte huset står tomt och att vi slipper lämna djuren på panget. Hon ska ha kompisar bo här och dom skulle ha nån grillkväll.
Tråkigt på ett sätt att hon inte är med den här gången heller men hon har iaf varit med på några kul dagstripper.

Jag har mest suttit på altanen eller varit nere hos E och suttit på hennes framsida de senaste dagarna. Haft en bok jag knappt kunnat lägga ifrån mig. "Arvet" av Penny Vincenzi. Har läst alla henes böcker nu, hon skriver så bra.
Nu är den iaf utläst och ska vidare till döttrarna.
Igår kom Micke och överraskade med svamp så vi lyxade till falukorven med svampsås på rödgul trumpetsvamp och taggsvamp igårkväll. Kantarellerna sparde vi i frysen. Han är så himla snäll som kommer så där. L har varit ute nån gång med E, tror han är lite orolig för att gå själv i skogen efter hjärtinfarkten. Men nu försökte jag få ut Micke och L tillsammans innan Mi börjar jobba igen. Tänkte dom kunde åka ut dit där vi hade husvagnen förut. Är ju mossmarker där och finns masor av svamp även svart trumpetsvamp och smörsoppar som är så himla goda.
På lö ska vi ha kräftknyt här, dom har med sig egna kräftor och "dricka" men jag tänker göra nåt mer, nån röra och en paj eller liknande. Suttit och kollat igenom allt gott man spart i receptväg om det finns nåt kul att prova. Varit sugen på Jansson så himla länge men är rädd att det kan bli lite mkt salt.
Sen ska man väl ha nåt till fikat med.

Ma ska vara med på en hantverksdag i Gamlis på dan och den vill jag med gå på, sen kommer dom med hit eller om vi hämtar Mi om inte han är där men lät inte så igår, hon lär ju ha bilen iaf. Så tänker ha allt klart hemma. Förbereda det jag kan iaf.

Idag började E på sin vattengympa igen. Sen jobbet ett par timmar på det. Och lika Ls tisdagsträffar på flottiljen. Lite lyx att vara själv. :-) man saknar det ibland. Dom kommer snart nu och E skulle köpa med sig Sushi till henne och mig. Ska bli så gott. Messade precis och bad henne köpa vindruvor också, så sugen på dom där stora Italienska som finns nu.

Läst om det programmet igår som handlade om missbruk av parkeringstillstånd för handikappade. Såg det tyvärr inte själv.
Jag blir så himla arg, vi som är 2 handikappade och med en chaufför som haft hjärtinfarkt har försökt att få ett men det går inte eftersom varken E eller jag har körkort. Ist är det ofta så att han får parkera, lyfta ur rollatorn så E kan sätta sig på den och vänta, ta ur rullstolen, sätta ihop den, backa ut för att jag ska kunna sätta mig i den och sen parkera igen. Tvärtom då vi kommer tillbaka och då oftast med ett par fulla kassar också.
Vi brukar ställa oss på familjeparkering om det finns det, dom är bredare, för då slipper han ju körmomentet. Vi är ju en familj också.
Hjälper inte ens att det är jag som står som ägare på bilen och har intyg på att jag behöver rullstol, så sjuka regler.

Nu ska jag sätta på en kanna kaffe. Börjar bli sugen, glömde dricka efter frukost ;-D ha det bra därute.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards