Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2015

Västkusten

Av Neta - 28 augusti 2015 19:39

Västkusten har aldrig varit min favoritkust, tycker den är rätt karg och ogästvänlig. Vill ha lagom blandning av sand och gräs, inga hala klippor. Men visst är det vackert med en solnedgång i havet, men den finns på Gotland med. :-)
Jag gillar dock två ställen lite mer än andra, Varberg och Skrea och så klart Ullared. Skrea påminner väldigt mycket om Tofta och Ljugarn, Varberg är ju för de fina stunder vi haft på Barncancerfondens hus, Almers hus. Det är där vi träffat andra som varit med om samma sak som oss och som man kunnat umgås med utan att någon tyckt det varit konstigt att E inte orkar så mycket mm.

Nu var det iaf dags för årets tripp till " andra sidan", vi satt här och pustade på söndagen och grämde oss lite över bilfärden i 26 gr dagen efter. Ingen AC utan bara den vanliga fläkten. Då kom jag på att. Vi kunde åka på natten, räknade ut att om vi startade runt 03, så skulle vi vara nere till frukost.
Frågade E innan jag lade fram det för L och hon var bara positiv. L tyckte också det var ett bra förslag och han som gammal militär kan ju sova var och hur. Som helst gick bara och la sig vid 21 och sov som en stock till 02.30 Jag sov inte mycket men det spelar ju ingen roll när man kan sova i bilen.

Vi kom iväg 03.10 i bitvis dimma och 9-gradig värme. Gick förvånansvärt smidigt att komma upp och iväg. Hade nån banan och vatten i bilen och sträckkörde till Gränna. Va rätt mysigt att köra genom ett folktomt Sthlm och se Sverige vakna efter vägen.

Åkte turistvägen och åt lite frukost i hamnen. Hade köpt ett pizzakit dan före och gjort bullar med tomatsåsen, riven ost och lite timjan i. Bara bre/strö på, rulla hop och skära. Gräddade lite för länge, en kvart hade nog räckt med 10 min men dom gick i.
Skönt slippa hålla på med smör och pålägg. Juice och kaffe var iaf med. Lånade toan på terminalen och for sen vidare.
Där nånstans kom det lite regnskurar men inget som gjorde oss något men dryg väg den där Nissastigen. Framme i Ullared strax efter 9. Fattar inte varför vi inte gjort så här förut, man får ju en dag extra.
In och fixa med scooter till E och kundvagn för rullstol till mig. Frukost i Salladsbaren och sen gick vi runt lite, fikade, åt och vid 16-tiden checkade vi in i vår stuga, en av dom äldre parstugorna.
Rätt möra så vi köpte en salladsrulle åt mig och L och en salladsbåt till E vid pizzerian vid Ica. Räckte två kvällar.
Skrattade när vi såg stugan, det enda som var rymligt var badrummet. Sovrummet var inte mkt bredare än våningssängen och bäddsoffan i den lilla storstugan var så låg så E fick ligga på dubbla madrasser. I sängen låg man som i en låda och blåmärkena blev många då man sattesig upp på den hårda kanten. Kommer aldrig att bo där igen.
Somnade iaf rätt ovaggade och vaknade till regn. Vi hade planerat Falkenberg den dagen men inte i regn.

Vi hade beställt frukostpåse till alla mornar, 2 frallor, en grov och en ljus, ost, skinka, paprika, gurka, yoghurt, juice och te.
Jag orkade bara en fralla och L äter inte yoghurt så det blev lite rester varje morgon som vi hade på hemvägen igår.

Iaf inte åka ut i detta skitväder

Så vi åkte ner till Gekås igen, lite surt att det var 23 gr o sol hemma men ösregn där.
Blev en dag två i varuhuset, har aldrig kollat hyllorna så noga tror jag. :-)

På kvällen efter vi ätit våra rester drog vi dock till Falkenberg, trotsade hård vind och regnstänk då och då.

Passerade denna

Kikade på havet från bilen

Det var som rök i blåsten av fin sand

Såg knappt en människa där på Skrea.Hem och sov, hade planerat Varberg på onsdan men det regnade också bort.
Åt lunch på Gekås och kollade efter en solcellslampa som var slut dan innan, och den fanns. Nu började jag bli rätt trött på stället och vi funderade faktiskt på att åka hem.
Tog ist hem kinamat till stugan och var där, packade hop och tänkte att vi går in och köper lite mat och bröd dan efter och åker sen.
Finns saker som är urbilligt och Ola-connylimpa och Ullaredsbröd måste man ha lite med sig hem med.

Dr oetkers jäsmix för bröd kostar 9.90 här, 3.90 där. Vanlig torrjäst halva priset så vi köpte på oss. Lika gelatin, kryddor, tacogrejer, marinader och salt, halva priset.
Kärnor och frön, mandelspån, buljong, under halva priset. Pinjenötter långt under det som finns här och dessutom finns storförpackning.

49kr för filmer. 32 batterier 59kr, knappbatterierna 19.90, putsdukar för touchskärm och glasögonservetter 4.90 resp 6.90
Putsmedlet för fönsterputsaren kostar 89 här, 59 där. 25-p muggar 8.90, hållaren för flaskor är egentligen för barnvagn, kostar 39kr. Jag ska ha på rullstolen.
Det zebrarandiga är en väskbelysning.

Mycket grejer blev det

39kr

9.90 st

Tavlorna 29.90 st.

79kr, jysk tar 220 till 120-säng

Löpare, 20kr

Tre där för samma pris som 1 här

49kr

Dyrast den här resan, 149kr

Väska i läder, 59kr, 5-p strumpor 29, sjaltub, 49kr

29.90

69kr

Tror det var 5.90 st

6.90

Otroligt skön kliare i silikon, skohorn i ena änden 8.90
Varför i hela friden köpte jag inte fler?

Griptång 14.90

99kr

Som man sätter över sina vanliga i polaroid, 49.90

Stora örhängen 34.90, spegel 8.90 och pincett med lås 4.90

Ja men ni fattar, man måste bara dit nån gång per år. Vi har faktiskt tjänat in bensinen, stugan kostade 595/ natt men lägg till 100kr och bo på motellet, då har ni egen parkering för både bil och kundvagn. Samt 150 m till entren.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards