Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2015

Av Neta - 6 augusti 2015 00:40

Det skulle bli skitväder idag så vi sköt fram trippen till kusten till i morgon. Händer roliga saker där då med. Lite trevligare med sol än åskskurar som det fanns risk för idag.

Idag kom dom äntligen med Elles köksluckor, dom skulle kommit före midsommar men det hanns väl inte med och sen stängde dom för semester. Det fattas dock 6 handtag som dom skulle komma med i morgon. 1låda mindre i lådhurtsen var hon inte så glad över heller. Det var inte så att det var någon låda som var högre heller, bara lådfronten. Jäkla fusk! Man skulle kunna tro att det var Ikea....
Nu ska hon bara få dit garaget till scootern också, hon har ju bott där sen 1 juni. Tur att hon hade en pappa som hade en lång kabel, för även om det varit bökigt att dra den genom köket från fönstret för att kunna ladda scootern i ett jordat uttag så har hon ju iaf kunnat använda den. Hade hon inte kunnat det hade hon varit helt låst hemma, inte ens kunnat handla. Men inbilla er inte att dom på bostadsanpassningen ens frågat om det. Dom bryr sig inte! Nu vill hon bara ha dit garaget för att kunna ladda på natten igen.

Vi åkte in till mamma idag. Leif ska göra en höjning från marken upp till första trappsteget på baktrappan upp på altan. Av nån anledning så är det uppklivet 23 cm medans dom andra trapporna är 16 cm. Det är lite jobbigt när hon ska ut i trädgården att kliva ner det där sista. Annars klarar hon trapporna bra nu med krycka och räcke. Men dom blir ju inte yngre så lika bra att göra i ordning det där permanent.
Vi satt ute och fikade, jag kan ju inte komma in längre, det var varmt även om molntäcket var rätt så kompakt. Vi såg att det var alldeles svart ut mot Rasbo när vi åkte motorvägen in. Men vi klarade oss.
Runes son var där med, kul att träffa honom. Han var väl inte stor då dom träffades, men nu ska han fylla 50 ;-). Jag får nog sluta se han som ungdom nu. Han far iväg utomlands och firar med kompisar.

Efter det ville Elle till Ikea, hon lät fästet till sopkorgen följa med gamla diskbänksdörren. Ville ha nytt fräscht nu när det är nytt. Så hon köpte en ny. Den gamla korgen har hon kvar men tänker ha den i städskåpet. Den kan ju enkelt hängas på väggen där med 2 skruvar, är en vit trådkorg. Bra till dammsugarfötter och annat som hamnar under saker annars kanske. Smart hon!
Jag köpte mig en ny "lagomkniv" haft en som handtaget börjar ge upp på, men nu ska jag pensionera den.

Sen gick vi ett varv på Rusta och kollade in rean, men lampskärmarna fanns bara i fel färg synd för annars kosta dom 10kr. Hon ville ha nån färg på lamporna i köksfönstret. Vi hittade inget annat heller just det var rätt utplockat med. Jag köpte pappersnäsdukar.
Lite mathandling sen på CG innan vi for hemåt.boch vet ni vad jag hittade i sån plastkorv? Jo Norrlandspölsa! Så nu blir det fest nån kväll :-D

Leif bakar matbröd ikväll, sånt klarar inte jag längre så tur att han vill. Vi köper en del med nu, men då helst butiksbakat och det blir lite dyrt i längden.

Precis nu landade den här rackarn bredvid mig på soffan, ska försöka få ut den


Sen sova så jag orkar med morgondagen!
Godnatt!

Av Neta - 4 augusti 2015 02:36

Japp när det lugnat ner sig lite på vägarna och skolorna har börjat sticker vi iväg igen. Västerut denna gång så vi passerar de ställen vi var på i juli.
Var ju därför vi bestämde oss för att åka till Gränna då, för både det och Karlsborg är ställen man bara passerar annars, och nu gör vi det igen, få se vilken sida av sjön vi åker ner på. Funkar ju med båda,
C hon jobbar och jobbar, hon kan inte följa med nu heller. Men då slipper vi ju å andra sidan lämna djuren på panget.
Men att få åka tillbaka till Varberg och Skrea känns fantastiskt, men vi bor i Ullared igen för vi ska ju in där en dag med. Vi bor tre nätter där till samma pris som en på nåt av dom andra ställena. Motellet var tyvärr fullt så nu provar vi en stuga. Blir nog bra det med. För mig är det huvudsaken att bo med toa o dusch. Nästan viktigare än spis för mat kan man alltid fixa.

Vi ska ev till Göteborg också, letar boende där sista natten. Känns kul att ha nåt mer att se fram mot. Lata dagar då man bara gör kul saker, äter ute när man är hungrig och tar dan som den kommer. Härligt!

Men nu ska jag sova, det är egentligen tidig morgon, men kroppen håller mig vaken.

Av Neta - 3 augusti 2015 01:14

Inte för det spelar någon roll längre, alla dagar är ju lediga numera men det är nästan så jag saknar både måndagsångest och "första dan efter semestern" ångesten lika mkt som fredagskänslan.

Har varit trött och seg idag efter gårdagens utflykt. Konstigt egentligen att man blir trött av det, man gör ju inte många knop egentligen. Går lite mer då kanske men det kan jag knappast skryta med.
Hade bestämt mig för att gå ut och klippa ner löjtnanshjärtanen som börjat bli gula. Ta bort utblommat från pioner och nävorna och klippa bort fröställningarna från aklejorna.
Det satt långt inne och en rejäl regnskur räddade mig en stund. Men när L for iväg till skogen gick jag ut iaf.
Började med att ta bort ogräs i rabatten vid mitt scootergarage. Det var inte lite kan jag säga men ilskan gav mig kraft.
Sen gjorde jag det jag tänkt, tog tremastarblomman av bara farten för den hade också gula blad och då kom dom här fina mycket bättre till sin rätt

Gillar astillbe, jag har rosa och vita också men den här är finast. Har bara röda, rosa och blå blommor i den rabatten från bellis och lökar tidig vår till perennerna som blommar lite olika ända in i oktober. Vita höstanemoner ger upp sist.

Precis när jag var klar kom L tillbaka från skogen med gulingar, blev 8 påsar och nån liter blåbär.
Då fick han hjälpa mig plocka av krusbären.

Blev en halv bytta som rymmer 3 liter. Första skörden från den busken.
Sen kunde jag nästan inte ta mig in, hade planerat att klippa en bukett lavendel som blommar nu, men fast jag gick förbi busken med saxen i handen så fixade jag inte det. Tordes inte chansa för hade jag ramlat hade jag inte tagit mig upp.
Tvättade händerna och satt mig i soffan, där satt jag sen, hade så ont att jag mådde illa och fick frossa. Mest värker axel och handled, knäna blir mer stela och värker bara vid belastning.
Inte blev det bättre av att jag läste ett inlägg på fejjan som gjorde mig urledsen.
Tog ett tag och mycket suckande från herrn innan han fattade att jag inte kunde göra nåt mer idag så maten blev 21.10 Gjord av honom. Va nästan så E var på väg hit och skulle fixa den, men där gick väl gränsen tyckte jag.
Har ont nu med men är preppad och hoppas få sova iaf. I morgon är en annan dag, förhoppningsvis värkfriare än just nu iaf.
Sov gott!

Av Neta - 2 augusti 2015 02:02

Dit for vi idag, till Sigtuna. vaknade till strålande sol, så efter en frunch packade vi fikakorgen, köpte kyckling, hämtade upp Elle och for iväg.

Får nästan lite Gotlandskänsla där. Tillbringade ju många somrar på den ön. I Sigtuna är det kanske mer Stockrosor än vanliga rosor, men gränderna ner mot vattnet och dom små trähusen ger samma känsla. Och det ligger ca 5 mil hemifrån så man är ju snart där.

Vi var inte precis ensamma där idag, vi kom nån stund innan butikerna stängde så hela affärsgatan kryllade av folk. Vi fick en kanonbra parkering efter strandpromenaden så vi lämnade matsäck och filtar kvar och gick gränden upp mot torget. Inte utan besvär att skjuta en rullstol eller för E att gå upp där men hon bet ihop fast det syndes hur ont hon har. Är nog tyvärr läge för en rullstol där också snart. Vi har ju eldrivna scootrar båda två men dom går ju inte få med sig i bilen. Som det skulle underlätta om det gick. Framför allt för dom som måste dra. Leif fick syn på ett hästsläp som nån använde som flyttkärra häromdan, var som två bås i den och då sa han att det där vore ju perfekt o ha så kan ni få med er scootrarna. ;-) inte helt lätt att hitta parkering då kanske .....

Väl uppe så gick vi snabbt bort till bageriet, köpte varsin fralla och varsin Sigtunamunk. Vi hade med oss sallad som E gjort och grillade kycklingar. Kaffe och dricka. Sen tog vi en glass och satt och tittade på folk ett tag. Var allt från finklädda som skulle på bröllop förstod vi sen till de som inte var så finklädda. Turister från när och fjärran blandades med infödda och sommargäster.

Vi fortsatte ner till hamnen där vi såg den här fina Folkan. Kollade in båtar, mc och folk där med.
Våfflan nere vid hamnen var i stort sett fullsatt så folk satt med mat, glass och dricka nere vid bryggan också.

Taget ut över viken. Vi strosade sen ner på Strandpromenaden o jösses va folk. Massor av barnfamiljer runt den stora lekplatsen och tät trafik av flanörer.

Vi hittade en ledig plats vid en labyrint på en udde bredvid solbryggorna. Där satt vi sen och njöt i solen ett bra tag. E hade gjort en jättegod sallad med bönor, feta och melon + en massa grönsaker, sen tagit med kokt pasta i en egen burk och en fl rosa dressing. Jag hade med mig bröd, cider och köpt 2 grillade kycklingar.
Kaffe med munk hann vi också med innan vi motvilligt gick därifrån.

Var tvungen att fota Cs hår i solen, så fint nu o särskilt när solen lyser.

Innan man får åka ifrån Sigtuna måste man mata fåglarna, idag var inget undantag.
Vi åkte upp till Ica för att köpa mer dricka och nån frukt, hittade två roliga druvsorter

Mangodruvor

Och smultrondruvor båda hade en tydlig känsla av mango eller smultron. Smultrondruvorna var små och rosaröda, båda var kärnfria.

Sen for vi ut till Skokloster. Var flera år sedan jag var där, vi gick och strosade lite innan vi tog en påtår på gräset framför bilen vid parkeringen nedanför kyrkan där vi hade lite underhållning av orgelmusik. Vi tror det var någon som övade in nya stycken, lät så.

Var rätt skönt att sitta där i kvällssolen, var ett par husbilar på parkeringen mitt emot. Nån familj som spelade kubb på andra sidan fruktodlingarna men annars väldigt lugnt även vid hamnen.

Sen började vi rulla hemåt via Maxi i stan. Hemma lagom till minnesprogrammet om Robban Broberg, åt lite lätt till det.

En fin dag i sol och värme, lagom värme. ;-)

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards