Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 17 oktober 2015

Äntligen!

Av Neta - 17 oktober 2015 23:32

Nu får vi se Downton Abbey igen, som vi har längtat. Absolut sista säsongen så vi får väl bevittna husets fall och följa tjänstefolket vidare ut i livet kanske, eller vad tror ni? Det började väl redan ikväll.

Vi kollade även på Kalle i Orsa och spar Så mycket bättre till i morgon!

Idag var vi på en mässa i Fyrishov. Den rörigaste jag varit på någonsin tror jag. Men min dotter skötte sig bra, de proffsiga broschyrerna hon gjort gick åt som smör och hon rättade tipspromenader och delade ut pennor, informerade m.m som hon inte gjort annat.
L och jag provade på sittyoga, jag har ju använt mig mycket av andningsteknik under Es sjukdomstid men det här var liksom en annan dimension. Kan säga att det var tur att jag satt i rullstolen, för jag slappnade av så mycket att jag nästan somnade flera gånger. Hade lite svårt med hö axel men lät bara den armen slappna av då och det mesta kunde jag faktiskt göra. Det här är helt klart något jag vill fortsätta med. Hon som hade det tipsade om en Dvd så man kan göra det hemma med.
Yogan var 1 1/2 plan ner i en lugn del av stället men uppe var det som sagt lite rörigt.

Tänk er, springcyklar, innebandy, nån bollaktivitet där stora bolla studsas, karaoke, musik och glada tjoande ungar i samma sal. C-salen för er som vet, den minsta.
Sen alla utställare i en vinkel liksom som skulle försöka sälja in sitt koncept. Det borde åtminstonde skärmats av på något sett, tror alla var överens om det. Då var det ändå ett par aktiviteter utanför iaf, segelflyg och akrobatik för bokstavsbarn. Ja dom flög inte men det var en slags simulator.

Jag blev nog mest imponerad av springcyklarna som fanns i olika storlekar och modeller så även ganska gravt nedsatt rörelseförmåga gjorde att barnen lätt kunde ta sig fram, och fort gick det.
Det näst populäraste tror jag var n stor modelljärnväg. En liten kamera på ett lok och en monitor gjorde också att man kunde filma sina händer, mammas huvud eller sitt eget för dom som var snabba. Dit var det kö hela tiden. Jag har aldrig tänkt på den hobbyn som lämplig för handikappade men där fick jag tänka om.
Sen var det assistansbolag, studieförbunden, kyrkan, kursgårdar och så klart föreningarna.
Elle jobbar ju några timmar i veckan åt förbundet som har alla de små olika föreningarna i sin verksamhet. Så hon hade ju råkoll på allt, och kunde berätta för alla intresserade vad som finns både för barn och vuxna.

Efter mässan åkte vi direkt till Bosse och Annika, där vi först fick lite gofika, L och B kollade in matchen mellan Sirius och Varberg så det var lite herr och damsida ett tag. Åkte hem till Moreus.
Är så himla glad för bästa B är så mycket piggare nu än han varit på länge. God mat blev det med, korvgryta!

I morgon är det tidig uppgång för att gå på körkonsert. Sen lär vi åka hem och ta det lugnt, jag ska klippa mig bara.
Iväg sen både må och tisd. Vila onsd och så in till stan torsd då E ska prova ut ett hjälpmedel. Tänk om alla veckor kunde vara så, då gick nog tiden lite fortare.

Ja men det var lite för nu, nu släcktes lamporna ute och i fönstren så nu ska jag sätta mig på sängkanten och göra en yogaövning så jag kanske somnar lite bättre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Av Neta - Måndag 22 april 23:21

Hemköp har sin färs, Ica sin. Icas består av 30% ärtor och HKs av 50% broccolli och blomkål. Den har fått godkänt både av mig och dom som ätit den här. Gjorde ju biffar, det blev 15 st av 500 g, kostade då 30kr. Nu har dom den igen och den här veck...

Av Neta - Söndag 21 april 22:01


Problemet när man sitter som jag är ju att man kanske inte alltid känner hur kall man blir. Jag frös om överkroppen igår och hade tagit med en kofta. Men fötterna blir ofta väldigt kalla utan att jag känner det. I en danslokal är det inte så mkt värm...

Av Neta - Söndag 21 april 01:24

Hängde med L till Fyris ikväll och satt och lyssnade till Micke Ahlgrens. Träffade på 2 gamla kompisar, Gertrud och Kerstin. Så kul att få " prata ikapp lite" Har aldrig hängt med nån lörd innan men visste att våra gamla husvagnsgrannar jobbade där ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards