Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2015

Kloka ord

Av Neta - 26 oktober 2015 23:28

Vill delge er det här som jag kopierade från facebook idag.

"Kom fram då!
Vart är ni nu?
Vart är ni nu alla ni som hyllade brinnande asylboenden?
Ni som sa att ett öppet främlingsfientligt parti och deras politik INTE skulle föda våld?
Var är ni nu?
Är ni redo att ta ansvar?
Kom fram då era nättroll,kom fram, vart fan är ni nu när en son av er ideologi mördar i rasismens namn?

Var det inte kul längre? Vart det på riktigt nu? Sitter du och skäms över hur naiv du var?
Men, det är ju inte du som ska begrava ditt barn, nu, två månader innan julafton, eller hur?

Varför delar du inte? Varför delar du inte artiklar från Exponerat, Avpixlat och Nya Tider? Artiklar om gärningsmannens identitet, ursprung och härkomst? Var "dela" knappen inte lika rolig längre? Nä, men det är ju ioförsig inte du som begraver ditt barn, nu, två månader innan julafton, eller hur?

För på det stora hela, inte har dina likes eller delningar bidragit till några hatbrott, visst? Det var ju inte du som höll i kniven, eller hur?
Det enda du ville egentligen var ju att få ett jobb, kanske ett förstahandskontrakt, eller kanske bara högre lön och etniskt svenska grannar? Du vill ju inte döda någon eller hur?
Nu står du här, nu står du här tillsammans med tusentals andra och framför er står er son, en son av ert hat, en son av era rädslor, era falska rykten. Han håller i en blodig kniv, han gjorde det många av er bara vågat säga under falska alias på rasistiska forum, eller kommentarsfältet på Facebook.

Nu ska en mamma begrava sin son, två månader innan jul. Men, du känner ingen skuld, eller hur?"
Skrivet av Maria Moraes


Läs och begrunda ni som inte gillar att det kommer hit så mycket "grisar" eller ni som tycker dom är otacksamma dom som inte gick ur bussen i Lima idag. Det kunde varit din son som utfört det hemska i Trollhättan, påverkad av dina kommentarer om flyktingar.
Det får vara nog nu! Hat föder hat! Och varför i hela friden köra folk till ett ställe som Lima? Vad finns det för framtid där? När det står lokaler tomma i en del storstäder. Både Sthlm och Uppsala har ju lokaler.

Helgen har varit riktigt trevlig och full med överraskningar. Så här såg det ut på min plats vid frukostbordet i går morse.



Och det här fanns i

Tycker hon att jag använder för mycket eller för lite mango i maten? ;-D

Jag ska få gå på matmässan

Jag fick äta födelsedagsmiddag hos greken i Svista, mer om det senare i inlägget

Av Christine fick jag en prenumeration, jag brukar inte köpa den tidningen men sa på kul att vi kanske skulle börja göra det nu för att läsa om de gravida sessorna. Så det fixade hon ;-)

Av henne fick jag också en blå väska

En flaska vin

Lite godis och en ansiktsmask.

Mamma och Rune var förkylda och kunde inte komma. Svärdottern var också upptagen med annat men sonen och barnbarnen kom.

Det är alltid kul att umgås med barnbarnen :-D och det är inte så illa som det ser ut men C lyckades ta en bild i fel ögonblick. Rasmus kollar min matblogg som jag precis visat honom, Emilia sitter på massagedynan och kollar ett mess lite snabbt.

Fick den här fina till altan av dom. Ska få lysa upp julen därute.

Tycker vi lyckades rätt bra med vår choklad och apelsinprinsess, Elle har dekorerat, C gjorde bottnarna och jag fyllningarna. Apelsinsmörkräm och grädde med apelsincurd i. Gjorde kräm och curden sent på natten innan.

Det som var kul var ju att Ann-Kristin och Anders kom. Dom har flyttat från Storvreta till Luleåtrakten men var här nere precis den här helgen. A-K är Elles läkare från barnhab så dom hade mkt att prata om och vi med för den delen. Det är säkert 10 år sen vi sågs senast, och det roliga är att Vi har kompisar som kom på kvällen där båda familjerna också kände A-K, en som patient och en som arbetskamrat.

Jo men min middag då. Den intogs här

Det har varit en pizzeria här innan som aldrig hade nåt folk just så därför var många skeptiska till den här grekiska krogen och jag tror det var trögt i början med, men så kom det kommentarer om "gudomlig mat"
Gillade inredningen, ser ni att det glittrar om stolarna?

Kolla svanen och blomman gjord av rättika. Grillade tigerräkor med råstekt potatis, grekisk sallad och tzatziki. Ser ni hur läckert upplagt på persiljeblad och citronskivor. Såååå gott och ett vin till som jag ska söka på systemet.

Det där för 114 kr. Som ni ser åt vi allihop för en tusing, inte farligt alls ju.

Efter maten kom Mi o Ma och Bosse o Annika med fina blommor

Ser ni rosa fläckarna?

Den runda raringen kom frå A-K och Anders.

Ja nog blev det en dag att minnas. Blir nästan hungrig då jag ser bilderna på maten. Tror vi får åka dit när L fyller om ett par veckor med.

Ska försöka sova nu trots fullmåne. I morgon är det Ernadag och vi ska hälsa på min kompis ute vid kusten. Ska bli så kul.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Av Neta - Lördag 13 april 23:20

Blev lite soligt o fint på sena em idag så jag åkte ut lite. Tänkte kolla hur det var att åka bakom mitt område. Spana lite på violerna som växer på ett ställe där. Lite orolig för vildsvinen men sist det skrevs om dom var dom norr om byn så jag åkte...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards