Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2015

Av Neta - 20 oktober 2015 23:44

I mulet väder packade vi in oss i Annies bil igår, men redan i Väsbytrakten såg vi det första solhålet i molntäcket. När vi sen hade irrat omkring och letat parkering bestämde vi oss för att parkera bilen för kvällen också. Sagt och gjort, upp på Östermalm och gjorde det, gratis efter 17 gjorde inte alls ont.
Gick efter vattnet på Strandvägen i strålande sol in mot centrum.
Lite ögonshopping, fika och lite letande efter en affär vi aldrig hittade, men vi hängde inte läpp för det. Vi hade ju roligare saker för oss. Så efter en enkel middag gick vi i mörkret samma väg tillbaka fast nu i sällskap med juniorerna som anslutit och på trottoarsidan för säkerhets skull bort till Svt. Iskallt var det, blev ordentligt kall trots tjocka vinterjackan.

C hade fått biljetter till Så ska det låtas inspelning genom att en medverkande lagt ut det på sin facebook. Så därför fanns hennes namn på våra platser.

För säkerhets skull fick vi en liten biljett med. Dom släppte in rullstolar och deras sällskap först, sen dom med reserverade platser och dom som chansat sist om jag förstod det rätt.

Det var förseningar efter eftermiddagens inspelning så vi fick vänta lite längre på att komma in i studion men väl där blev vi underhållna av publikvärd Kenny, så lik Henrik Schyffert att dom måste vara syskon. Vi fick lite förhållningsorder av "honsombestämde" och hälsa både Kalle och artisterna välkomna eller var det kanske dom som hälsade oss välkomna. ;-)
Vi sitter längst fram i mitten på första och andra raden.

Vi underhölls rätt bra både före och i dom avbrott som blev. 2 killar fick komma ner och tävla i luftgitarr och 2 tjejer fick nästan dansa disco. Kenny han kunde det här och höll oss på gott humör hela tiden.
Applåder och jubel spelades in, och en del saker gjordes lite bakvänt mot vad man är van att se i TV. Många pauser för vätska och smink. Och betänketiden för låtar under vissa tävlingar betydligt längre än det man ser i programmet sen. Omtagningar av vissa låtar efteråt o.s.v Efter ca 3 timmar var det klart och då var kl midnatt.
Artisterna var en stjärna från Idol, en musikalartist från Växjö, en världsartist från 90-talet och en gammal räv från en showgrupp. Hög kvalit'e rakt igenom.

Vi var hungriga sen allihop, jag blev sugen på oxfil'e och råstekt potatis bara så där. En sån oxfil'ekiosk hittade vi inte, korvkiosken vi brukar stanna vid på Valhallavägen var också stängd. Så ist för det jag var sugen på fick jag nöja mig med Chicky bits i Väsby, inte riktigt samma sak men ändå.

Bytte bil i Uppsala där juniorerna parkerat vår. Hemma runt 02, sen somnade jag ovaggad.
Christine och jag åt frukost sent, hon är på kryssning nu. sen kom Erna, vi hämtade upp Elle och åkte till Västerås. Där hittade vi ett parkeringsgarage och vid det en galleria där vi

Intog en lunch. Gick runt lite innan vi gick till Varsambutiken där jag ju skulle köpa kryckor.
Hemma valde jag mellan gröna och vinröda och absolut inte blommiga.
Det blev rosa, lite mer ergonomiska och blommiga....

Men på svart botten blev det genast snyggt. Köpte även en rullstolskasse som kan sitta kvar även då man fäller hop den sen var vi in i en lite orientalisk affär där jag äntligen hittade

Rosenvatten, men också apelsinblomsvatten. Sen var det dags att åka hem igen. Dagarna tog nog ut sin rätt också, luften gick ur mig lite så det blev hämtmat från "Edwards" Pasta Palermo för E och mig och nåt man värmde i micron till L.

Nu följer några dar då vi ska fixa inför min födelsedag. Handlar väl på fred och sen väntar nya roligheter på lörd. Kalas på sönd för närmaste o lite kompisar.

Så nu ska den här tanten krypa ner i bingen!

Av Neta - 18 oktober 2015 22:45

     

Idag var det kontraktsmässa i Bälinge som är vår grannby. 120 körmedlemmar från lite olika körer inom kontraktet var med, sen en grupp musiker. Det var inte bara de vanliga instrumenten man kan se i kyrkan utan även dragspel, gitarr och slagverk m.m

Slagverkarn heter Martin Svensson, honom var många nyfikna på för han är Ola Salos bror sägs det. Jag vet att Ola brukar vara här ibland, jag har sett han både vid badet och på affärn. Lite olik sig då han ju är civil och semestrande här. Ryktet har sagt i flera år att brodern haft en sommarstuga nånstans runt sjön men nu säger ryktet att han bor permanent inne i byn. Huruvida det stämmer vet jag inte men han jobbar ju i någon av församlingarna iaf. Vad jag däremot vet nu är att dom är "löjligt lika" brodern lite äldre, lite gråare och aningens mer ansiktsbehåring. Trevlig som 17 och spelade urbra! Han gillar wraps och dricker te   


Skriver det här på kul, de yngre tjejerna i min omgivning var lite nyfikna på honom så klart. En av granntanterna alldeles lyrisk, det fullkomligen sken runt henne.   


Iaf så var det en mäktig upplevelse att höra 120 sångare och sångerskor till levande musik. Håret reste sig på armarna ibland. Akustiken i kyrkan är ju mäktig också. Vet inte hur mkt ni ser om ni förstorar bilden, men Christine står i mitten längst bak.

Var säkert 15 år sen jag var i Bälinge ka och blev så positivt överraskad, dom har gjort så smart sen jag var där sist. Efter klädhängarna finns ett modernt pentry och mitt emot det ett barnrum med vägg av glas ut mot kyrkan. Där finns en matta på golvet och både böcker och leksaker. Så mysigt inrett.

Efteråt var det föredrag om keltisk kultur och Liam Lawton och då serverades lunchfika i form av ovan nämnda wrap med kyckling, skinka och grönsaker, en liten kaka och kaffe eller te. Rätt intressant faktiskt.



Det har varit lite strul med att komma till TV-inspelningen till i morgon med. Ända till idag trodde jag att vi skulle kunna åka en bil men det kan vi inte. Men nu har vi iaf löst det så bra vi kan men kommunikation funkar inte alltid i den här familjen. Ska iaf bli kul och tillbringa några timmar i huvudstaden i morgon innan vi ska på den. Det är väl ungefär vad jag står ut med i den stan.


På tisd åker Erna, Elle och jag till Västerås och en hjälpmedelsbutik som heter Varsam. Jag måste ha nya kryckor eftersom bäst föredatum passerats med ungefär 1 år på mina. Nu ska jag köpa ergonomiska som är olika för hö och vä och med mjuka grepp. Att dom finns i lite olika färger gör inte ont heller.

Säkert åker det med något annat som är intressant med. Å kanske bäst att jag skriver att jag har själv valt att äga mina kryckor.


Ja den här veckan som kommer är veckan innan min födelsedag, skulle behöva städas och bakas men inte är det så prioriterat att det planerats. Det räcker ju att man är ledig när jag fyller......

Återstår ½ dag.... att fixa allt på. Det är sånna här gånger som frustrationen över att inte kunna göra det här själv längre känns som värst. Det och den brist på hänsyn som visas.

Men för all del, höjningen av min inkomst efter skatt blev ju 86 kr jag får väl kanske ett par tårtbitar för det iaf.   


Nu ska jag göra nåt vettigare än att sitta här och reta upp mig. Sova t.ex   










Av Neta - 17 oktober 2015 23:32

Nu får vi se Downton Abbey igen, som vi har längtat. Absolut sista säsongen så vi får väl bevittna husets fall och följa tjänstefolket vidare ut i livet kanske, eller vad tror ni? Det började väl redan ikväll.

Vi kollade även på Kalle i Orsa och spar Så mycket bättre till i morgon!

Idag var vi på en mässa i Fyrishov. Den rörigaste jag varit på någonsin tror jag. Men min dotter skötte sig bra, de proffsiga broschyrerna hon gjort gick åt som smör och hon rättade tipspromenader och delade ut pennor, informerade m.m som hon inte gjort annat.
L och jag provade på sittyoga, jag har ju använt mig mycket av andningsteknik under Es sjukdomstid men det här var liksom en annan dimension. Kan säga att det var tur att jag satt i rullstolen, för jag slappnade av så mycket att jag nästan somnade flera gånger. Hade lite svårt med hö axel men lät bara den armen slappna av då och det mesta kunde jag faktiskt göra. Det här är helt klart något jag vill fortsätta med. Hon som hade det tipsade om en Dvd så man kan göra det hemma med.
Yogan var 1 1/2 plan ner i en lugn del av stället men uppe var det som sagt lite rörigt.

Tänk er, springcyklar, innebandy, nån bollaktivitet där stora bolla studsas, karaoke, musik och glada tjoande ungar i samma sal. C-salen för er som vet, den minsta.
Sen alla utställare i en vinkel liksom som skulle försöka sälja in sitt koncept. Det borde åtminstonde skärmats av på något sett, tror alla var överens om det. Då var det ändå ett par aktiviteter utanför iaf, segelflyg och akrobatik för bokstavsbarn. Ja dom flög inte men det var en slags simulator.

Jag blev nog mest imponerad av springcyklarna som fanns i olika storlekar och modeller så även ganska gravt nedsatt rörelseförmåga gjorde att barnen lätt kunde ta sig fram, och fort gick det.
Det näst populäraste tror jag var n stor modelljärnväg. En liten kamera på ett lok och en monitor gjorde också att man kunde filma sina händer, mammas huvud eller sitt eget för dom som var snabba. Dit var det kö hela tiden. Jag har aldrig tänkt på den hobbyn som lämplig för handikappade men där fick jag tänka om.
Sen var det assistansbolag, studieförbunden, kyrkan, kursgårdar och så klart föreningarna.
Elle jobbar ju några timmar i veckan åt förbundet som har alla de små olika föreningarna i sin verksamhet. Så hon hade ju råkoll på allt, och kunde berätta för alla intresserade vad som finns både för barn och vuxna.

Efter mässan åkte vi direkt till Bosse och Annika, där vi först fick lite gofika, L och B kollade in matchen mellan Sirius och Varberg så det var lite herr och damsida ett tag. Åkte hem till Moreus.
Är så himla glad för bästa B är så mycket piggare nu än han varit på länge. God mat blev det med, korvgryta!

I morgon är det tidig uppgång för att gå på körkonsert. Sen lär vi åka hem och ta det lugnt, jag ska klippa mig bara.
Iväg sen både må och tisd. Vila onsd och så in till stan torsd då E ska prova ut ett hjälpmedel. Tänk om alla veckor kunde vara så, då gick nog tiden lite fortare.

Ja men det var lite för nu, nu släcktes lamporna ute och i fönstren så nu ska jag sätta mig på sängkanten och göra en yogaövning så jag kanske somnar lite bättre.

Av Neta - 16 oktober 2015 01:14

Det är jag igen, nattsudderskan som har totalvänt på dygnet. Vet inte riktigt hur det där går till men jag är väldigt alert på sena kvällar och nätter. Älskar att som nu sitta uppe ensam i lugn och ro.

Vad gör jag då?

Ja vad gör jag inte men just nu är jag inne i lite tidningsrensande och kollar igenom så man inte missar ett mönster eller ett smarrigt recept. För en stund sen fyllde jag i en enkät jag fick med posten. Innan det satt jag och kollad en del och jämförde priser på örttorkar. Innan det kollade jag Varsams katalog på nätet för ev åker vi dit på tisd, till Västerås. Innan det kollade jag var vi kan äta i närheten av TV-huset på månd. Ja och nu skriver jag här.

Inget fika som ska fixas, ingen mat som ska lagas och ingen TV som måste ses. Ingen som kommer med frågor och ingen telefon som ringer. (för den är tyst 23-09) Den här tiden är min, bara min!


Pratar lite med Elle emellanåt för hon är ju en nattuggla precis som jag. C var upp nyss och tyckte hon hört nåt buller utifrån. Det är mörkt nu när inte solcellslamporna lyser så länge.

En granne hade lagt ut en bild på ett rådjur på sin tomt på em, så vi bestämde att det kan ha varit det som gick över vårt golv på baksidan och som ligger precis vid Cs fönster.

Hörde iofs några ungdomar för en stund sen med, kan ha varit dom hon hört också. Det har nämligen börjats med en ny sport här i byn, välta soptunnor heter den. Är väldigt roligt tydligen och det är väl bra att dom gör något kreativt ute ist för att sitta inne o glo på en dataskärm   eller sova.....

Det är ingen idé att hetsa upp sig, dom välter dom bara och det är inga påsar som åkt ur hittills iaf, bara resa upp dom på morgonen.


Sen har vi ju fått härliga nyheter idag, prinsen och Sofia ska ha en bäbis, bara nån månad efter Viktoria och Daniel. Va kul för dom att få så nära och vad kul för barnen att växa upp tillsammans. Börjar likna den där tiden med Hagasessorna.

Ja för er som inte känner till den tiden kan jag tala om att det hände på stenåldern, när jag var barn. Ni kan ju googla det   


Nu ska jag göra en lista över vad som ska göras innan det blir vinter på riktigt här hemma. Underlätta lite för dom som måste göra det. Ni vet det där med att plocka in textilier från altan, täcka känsliga krukor som ska övervintra där uppe m.m


Sen ska jag gå och lägga mig, jag looovar!  



Av Neta - 15 oktober 2015 03:40

Här ligger jag och borde sova! Men det gör jag alltså inte.
I stället har jag beställt en ny matberedare. Den vi har är inte så bra på strimling o sånt. Nu har jag beställt en Braun, den första vi hade var en sån. Den var så bra att vi praktiskt taget nötte ut den.
Efter det har jag haft Philips, Bosch och nu en Andersson men ingen har jag varit 100 % nöjd med. Så nu packar vi snart ner den senaste till C att ha att börja med iaf.

Har en assistent med som vi bara har degkrok till, en Elektrolux som är svärmors gamla. Men det går fortf att handla reservdelar till den.
Skåpvärmare har vi en del med. Sånt man är övertygad om att man ska använda, som munkmaskinen. Satan i gatan vad vi gjorde munkar i en vecka.
Sen det franska våffeljärnet, man kan göra riktiga sånna fyrkantiga lite tjockare våfflor. Tror vi gjorde en gång sen åkte Åviken fram igen.
Den elektriska konservöppnaren, äh det går ju fortare med Nils-Johan. Korkskruven minns jag knappt hur den ser ut.
Ja men ni vet, vi har väl alla sånt där längst in i skåpet. Borde rensa lite men borde kanske ta fram nåt av det med, nu när man inte har så mkt kraft längre.

C fick gå in extra på jobbet idag. Skulle varit ledig. Det tickar på bra med timmar nu. Hon trivs så bra där på boendet och det verkar ju som dom trivs med henne också. Hon är ju sen både ledsagare och assistent förutom det. Hon som absolut inte skulle jobba i vården ;-D

Det går bra för E med. Hon förbereder mässan på lö för fullt, dom hade styrelsemöte ikväll med.

Såg ni på bönderna ikväll? Så konstigt det blev :-) han ratar dom han själv valt ut men ska tydligen ta hem sånna han inte träffat. Hur känns det för tjejerna som var på daten då?
Jag gillar han från Hassela jag. Go, glad och rättfram.

Jag har gillat det här programmet " Vem tar disken" i 5an med, synd att det är slut nu. Men nu ska det ju vara "Fest hos Bindefeldt" kan bli kul det med.

Ett program jag däremot inte gillar är Idol. Mycket för jag inte gillar nån av Baggarna. Hon var ju värsta divan på RMH invigning, svarade inte ens på tilltal.
På lörd börjar iaf Downton igen. Absolut sista säsongen sägs det. Missar inte en sekund. Sen börjar Moreus med men det kolliderar inte iaf som det och "Så mkt bättre" gör. Tur man har playkanalerna.

Nej ni kära vänner! Nu måste jag sova. God morgon!






Av Neta - 13 oktober 2015 23:18

2a stämman ljuder i mitt huvud långt efter att C slutat sjunga på den. Tyckte det var tidigt först men såg sen att det faktiskt är bara 6 körtillfällen innan advent, men innan det ska dom ha konsert tillsammans med bl.a Bälinge i deras kyrka på sönd och då ska jag sitta där och snyfta. 120 körsångare, det får man ju inte missa. 


L har nu krupit till korset och insett att han är sjuk! Han har inte varit till doktorn! Oh neeej då!   

Men han stannade hemma från Kamratföreningen på jobbet idag. E hade tänkt bada men både C och jag sa ifrån, han måste vila. Sen hade dom iaf ringt och sagt att bassängen är stängd.

Men nu tyckte han att han var tillräckligt frisk för att skjutsa in E till dietisten i morgon. Ska tala om för honom att husläkarjouren har jour på fm.   


Erna kom alltså ut hit och hämtade mig och bilen idag. Vi tog med oss E in så hon kunde jobba iaf, är en mässa om "Aktiviteter för rörelsehindrade" på Fyrishov på lörd. Hon har gjort broschyrer till förbundet och nån tipspromenad då alla utställare ska ha en aktivitet. Så hon behövde in.

Erna och jag åkte till Gränby. Hon jobbar ju även på Synoptik där så vi var in och ställde om skalmarna på mina glasögon, sen såg dom att dom där grejerna man har mot näsan behövde bytas. Det såg ju inte jag.

Sen strosade vi runt lite på Lagerhouse, Indiska, Åhléns m.m innan vi käkade lunch och jag handlade lite på Kvantum. Dom där timmarna går så satans fort.


Hämtade E igen och for hem lagom till L skulle hämta C på jobbet. Hon får inte gå hem själv nu så länge det inte är uppklarat med den mystiske killen som antastar tjejer. Där hon jobbar och fram till skolan är det helt öde på dagarna, man ser inte ett liv. Är ganska lång bit då man går med. Man tänker ju på det som hände i Väsby bl.a sånt kan inspirera sjuka själar. Och det tar oss inte många min att köra dit


E stannade och åt middag, ja hon var kvar över både "Halv 8" och "Dessertmästarna" med. Mysigt när hon kommer. Hon har fått ny kyl & frys idag, dom ringde igår. Det hon hade var fullt fungerande och inte speciellt gammalt. Hon blev alldeles paff.

Det nya var väl "så där" tyckte hon. Lite sämre med plats trodde hon, men det kan ju vara ovanan med.

Ett jäkla slöseri tycker jag , men dom ska ju renovera alla lägenheter så dom gör väl så med. Vet ju sen J jobbade där att det dom tar bort körs till återvinningen, hade behövt det jag. Men nu finns ingenting mer än skåpstommarna kvar efter den som bodde där innan. Och dom är nymålade.


Läste på Fb att en kompis fått åka in akut med astma som inget tog på när hon skalat potatis. Undrar om det är potatisen eller det dom sprutar med? Vet att jag känner nån som nyser då hon skalar potatis med, tror det är en i vårt gamla dansgäng. Allergier är luriga.


Mina ben och fötter är fulla med eksem nu, smörjer precis som jag gjort hela sommaren och försöker lufta dom men som ett brev på posten då det inte gick att ha 3/4-byxor ute längre, kom det. River i sömnen och det är inte bra. Nu ska jag ta klådstillande ett tag när jag kan sova som jag "vill" men blir så himla tung i huvudet av dom med. Men måste om jag inte ska bli galen. Dom är iaf inte svällda nu fötterna, och det är ju alltid något.


Idag fyllde Rune, mammas gubbe år också och jag har inte ringt. Den enda pappa jag haft värd namnet, iofs brukar vi fira honom när dom kommer hit när jag fyller men ett telesamtal hade jag väl kunnat kosta på mig. Dåligt! Ska ringa i morrn.


Ja tänk att halva oktober gått nu också, hoppas tiden går fort till april. Satt faktiskt igår och kollade lägenheter i Spanien, säljer vi huset så..... det är inte dyrt egentligen. Vore bra för mig, mina leder och alla eksem. Och vi har ju Ls syrra där. Stuga här och lägenhet där vore himla bra. Komma hem i april och åka ner nu. Kalas det. Dream, dream, dream......





Av Neta - 12 oktober 2015 01:59

Det är en jä**a tid vi har framför oss nu. Känns tröstlöst, inte ens julen är kul längre. Nyår något bättre kanske.

Det blir värre med åren det där och efter en sån här sommar som jag ändå upplevt positiv på flera sätt blir det värre ändå.

6 månader till hoppet återvänder. Kanske skulle man dra iväg nånstans. Värme vore inte fel.


L är fortsatt risig, tacklat av som 17 men ska inte till doktorn, nejdå. Ligger på sängen säkert 20 timmar av 24, då är man frisk eller? Snart ringer jag bror hans och säger åt han komma hit och se till att han kommer iväg. Men när G ringer då rycker han upp sig och allt är bara bra......

Han blev lite piggare då vi var på båten förra lördan så nu har jag bokat igen, fyller ju om 2 veckor så vi åker Rosella på lörd. På Shanes. Kan ju pigga upp kanske.


Funderade ett tag på åka på dygnskryss den helgen men C vägrar åka Amorella och den helgen vill jag ju att vi åker allihop. Synd för det är P-H. Sen är det ju förbaskat skönt att komma hem samma kväll, så är det ju bara.


Kanske kan vi lura med Bosse o Annika, dom skulle behöva åka lite båt tycker jag.   

Mi o Ma är ingen idé att fråga tror jag, fast jag gör kanske det ändå   husrenovering efter sprucket expansionskärl, dessutom spelmansstämma den helgen, misstänker att Ma åker in på den.


Elle var hem en sväng idag, en kortis bara och käkade lite våfflor med oss. C och jag hade tittat på dopet men E hade varit i kyrkan. Är visst tacksägelsedagen idag.

Jag hade nästan tänkt åka till henne, men nu hann hon före och jag var inte ens ut i solen. Bedrövligt ju! Måste skärpa till mig där.


Nej känner att jag bara svamlar här ikväll, lika bra att stänga av och krypa ner   

Natti!










Av Neta - 11 oktober 2015 00:25

Ska ni se det? Iaf jag och Christine kommer att titta här. Vi har redan bestämt att vi ska äta dopfrunch framför tv-n.
Här i stan har flera partiers medlemmar fullmäktige gått ihop om kungahusets avskaffande. Hoppas verkligen inte att det blir så. En tradition som varat i flera hundra år avskaffar man inte utan vidare.
Jag tycker det är trevligt och betalar gärna min tjuga för deras apanage. Med tanke på den pr dom ger det här landet och hur viktiga dom är för industrins etablerande utomlands så offrar jag gärna den pengen varje år.
Vi har kollat på alla bröllop och dop med, jajag är ju så gammal så jag minns kungens bröllop med. Då hade jag Johnny i vagnen och var i Sthlm med brorsan som också var en riktig royalist.

Nu ska ju den här lilla prinsen flytta utomlands med sin familj. Men vår egen lillprins kommer an att vara för det. Sen kanske det kommer fler lillprinsar snart ;-) man vet ju inte vad som finns i Viktorias mage. Och Sofia kanske också snart blir gravid. Härligt med små sessor och prinsar.

Nu är äntligen alla växter som ska tas in inne. L är ju sjuk så än så länge står dom lite här och var, mest på matbordet i vard.rummet Pellisarna som är lite speciella ska få övervintra här uppe i år, ställt i både köks och lilla vard.rumsfönstret Var så många som gick åt i garaget i fjol så jag tänker chansa så här nu. Har förutom dom 2 stora

Den här vita stjärnpelargonen

Och den här hängisen som hänger i duschen just nu. Vet inte riktigt var jag ska ha dom. Får kanske ordna fosterhem. Lika mina fuchsior, dom är så fina nu. Vill njuta ett tag till.

Oroligt på byn ikväll, var lite så igår med. Hördes några höga smällar för nån timme sen, vi har sett blåljus och det är mer trafik än vanligt så nåt är det. Drar ner persiennerna jag och låter buset sköta sig själv.
Det läskiga är att det gjorts lite konstiga iakttagelser på en kille med avvikande beteende. Han ska ha försökt locka med sig tjejer och en kille, om det är samma vet dom inte, ska ha suttit i en buske vid ett staket och glott in i ett hus. Lika smygit kring bland bilarna på parkeringen vid Södra Långås.
Sen kan ni ju tänka er hur snacket går i en byhåla som den här.

Nu ska jag iaf avveckla den här dagen. Ha en bra natt ni som är vakna! Och en skön söndag tillönskar jag er alla!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards