Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2015

Av Neta - 19 november 2015 23:53

Ikväll var vi och hämtade sofforna äna borta i Hacksta vid Grillbytrakten. Och det är inte ett grannlän ? fel av mig. Önskar jag hade åkt dit i dagsljus, tror vi åkte en väldigt vacker väg.
Vi hämtade kärra inne i Uppsala, plockade upp Johnny i Ramsta vid 19-tiden. Christine följde med också och medan killarna kånkade ner sofforna från ett av dom finaste hus jag sett så la hon rygg och sittkuddar i sopsäckar. Gick otroligt smidigt.
Vi var hemma strax före 21 igen och medans L åkte in med släpet gjorde C och jag lite vickning. Åt vid 16-tiden så vi var lite småsugna.
Jag är mer än nöjd med köpet, dom är ljust naturfärgade i ett tyg som ser ut som grovt linne fast mjukare. Ser knappt använda ut. Vi klädde av dom då vi bar in dom för att inte smutsa ner. Jag blir lite orolig för kaninen då klädseln går till golvet, så det blir stängd grind då vi inte är där.

Här är klädseln bara pålagd, tog bilden medans dom bar in den andra.

Får vara så här till i morgon. Vikt upp så inte Skruttan når. Gör i ordning allt när hörnsoffan är ute. Återvinningen öppnar först på em. Hänger på låset och köper bänkarna på Ikea i morgon. Sen har vi hela dan att fixa. Städar ordentligt på en gång. Ska slänga en massa kuddar och fixa nytt fräscht med.

Den efterlysta terroristen är gripen hop med flera andra hörde jag. Måste ge en eloge till både säpo och vår poliskår. Jag trodde inte dom skulle hitta honom innan det hände något om jag ska vara ärlig.
Jag väljer att vara tacksam över det, finns det fler så kommer det fram tids nog men nu är jag bara glad över jobbet säpo gjort. Inget 9-5 jobb precis.
Tänker inte heller gräma mig över gränser som varit öppna för länge, tror och vet att många fått ro tack vare det. Fler som behövt det än vad som finns rötägg.
Varför ska vi behöva stänga in oss bakom gränser? Tror många konflikter vore ogjorda om det inte varit så.
Jag VET att det inte skulle funka idag, jag är inte dum, men sug på den karamellen en stund.

Ni får se fler bilder på möblemanget i morgon. Till dess, ha en fin fredag!

Av Neta - 18 november 2015 00:20

Vilken är din favoritblomma av julblommorna? Ja den frågan ställdes i en tråd om blommor på Fejjan.

Detta är min, alla kategorier. Tätt följd av Azalea och vita hyacinter. Jag har inte köpt en julstjärna på flera år, men har en vit ganska naturtrogen i siden som jag brukade ha på jobbet. Ibland får den komma fram.

Som jag skrev om för en tid sen funderade jag, ja bara jag, noll intresse från den andra ägaren av detta hus, han skulle inte ens se om jag bytte från vita till svarta gardiner. Jag vill iaf ha nya soffor, jag har haft hörnsoffor sen Johnny var en liten knodd. Nu vill jag ha två 3-sits och jag vill ha soffor som jag kan tvätta överdragen till. Vår har gjort sitt och kaninen har hjälpt till där. Hon har t.o.m Bitit hål på den och höll på hamna i stekgrytan.
Elle hade ju sån tur och hittade en bäddsoffa lika hennes på Återbruket. Den görs tyvärr inte längre. Jo soffan görs och säljs men inte som bäddsoffa. Ektorp heter den och eftersom jag sitter bra i den och den inte är för låg hade jag planerat att köpa en nu och den andra i februari. Ha en fåtölj också så vi fick varsin sittplats till febr iaf.
Men så kollade jag på kul på blocket i helgen och hittade en i grannlänet som skulle sälja 2 st hon köpt i okt 2014. Jag hade ju tänkt mig en röd men om dom här är ok så blir det naturfärgade. Annars fanns det en del vita ute, men E har vita och jag vill inte ha lika.
De här kan man plocka bort både sitt och ryggkuddar ur så tror att om man lägger i en madrass med så kan man ha dom som extra sängplatser. C har ju en gästsäng nere hos sig också i sitt vardagsrum men ibland är det ju 2-3 st som vill sova kvar. Så slipper man pumpa upp dom där som väcker hela huset när man vänder sig i dom.
Dom här kommer att stå mitt emot varandra med kortändarna mot hallvägg och fönster. Som sidebord kom jag på att jag köper 2 st Lack Tv-bänkar och skjuter hop dom under vita hyllan så får man en visserligen grund, men ändå en bänkhylla som blir 180 cm, är ju 2 hyllplan på den. Får byta plats på Tv och bänk framför fönstret och kanske ta bort grishyllan men det är nog dags det med. Golvljusstaken kan nog stå kvar. Stora blomman får lite mer ljus så här med. Soffbordet blir kvar, har svårt att göra mig av med det och finns inte många ovala idag. Det är ju tungt dock så har funderat på att göra som mamma, sätta hjul på det. Rör sig inte mycket på mattan för det och lättare när man städar.
Ja är allt som det ska och stämmer bilderna på blocket då åker vi och hämtar dom på torsd, får båda och en av hyllorna för det en ny röd skulle kostat. Mattorna funkar till dom med.
Ni ska få före och efterbilder.

Av Neta - 17 november 2015 22:10

Och Sverige har sagt ja. Vi har ett försvar som nedrustats, vi har unga killar som inte gjort lumpen. Man får ju hoppas att det inte är direkt markstrid som vi ska hjälpa till med.
Flygvapnet har ju haft några flottiljer i gång, men jag hoppas piloterna får delta frivilligt. IS är inte att leka med och vårt försvar är utbildat i försvara och avvisa, inte att fälla bomber i krig i skarpt läge.
Fredsbevarande åtgärder heter det som svensk militär deltagit i, i mellanöstern t.ex Lite skillnad mot strid med IS.
På det sen så förklara Putin att dom ska krossa IS.
Jag vill då inte att sonen, eller sonsonen om 6 år då han fyller 18 ska delta i krig.
Är det bara jag som börjar bli orolig för att det ska bli krig på riktigt? Vi har hållt oss neutrala i 200 år tror jag det är. Enbart haft beredskap och det är väl illa nog om man tittar tillbaka på hur det var på 40- talet. Jag fanns inte då, men man har ju sett filmer och läst sin historia.

Nu tycker jag det känns ännu viktigare att sprida Syriens folk i Europa. Kanske även dom som inte är välbeställda och som hittills inte haft möjlighet att fly kan få komma därifrån. Dom behöver ju det lika mycket.
Nu medans jag skriver det här har man hittat sprängmedel i en ambulans i Tyskland. Det hann som tur var inte smälla. Vem eller vad som orsakat det vet man inte än.

Det är inte våra flyktingar som utför terrordåd, det är det dom flyr ifrån som orsakar det. Det är rätt viktigt att hålla isär det. Låt oss samtidigt hoppas och be för att vi inte ska behöva drabbas. Släpp inte in dom som varit och stridit för IS i Sverige igen. Konfiskera deras pass. Dom har inte rätt att vara svenskar längre.

Av Neta - 17 november 2015 11:56

Jag har en bekant som hjälper hemlösa. Hon står på fredagskvällarna och brer mackor, steker ägg till dessa, och har även ost och skinka på. Köper även med frukt och godis och så åker hon ner till Vaksala torg på lörd.fm Där delar hon ut till hemlösa och andra som har det lite knapert.
Vi är alla unika sägs det men den här personen är extra unik i mina ögon. Hon får också ta del av många öden. Det här skrev hon till mig igår om en tjej i min ålder efter att jag köpt en överlevnadsfilt jag ville att hon skulle skänka till någon som behövde den.

"Den här stackars kvinnan (inte helt ung) sover utomhus någonstans i närheten av ----. Hon är otroligt gullig och tacksam. Har tidigare råkat illa ut när hon sovit på ett ställe för "uteliggare" så hon är lite ängslig av sig.. Alltid hungrig trots att hon får frukost i kyrkan"

Där kan jag ju relatera till mig själv, att sova ute, ensam, året om.
I min ålder får man ju ofta gå upp och kissa på natten t.ex Hur löser man det om man sover utomhus?
Att tassa upp ur sängen och gå de få stegen till ett varmt badrum, kissa och sen krypa ner i en varm säng igen. Hur kan jag någonsin kunnat gnällt över att det varit jobbigt? Skäms!
För hur sover en uteliggerska? I kläder och skor, kanske på kartonger, i bästa fall i en sovsäck men mest troligt med gamla filtar över sig. Den sängen är inte speciellt varm när man kommer tillbaka med häcken blåfrusen.

Det behövs nog fler överlevnadsfiltar, och fler pressenningar som döljer reflexerna i folien. En överlevnadsfilt kostar 25kr. En pressenning i rätt strl 160 x 185 kostar 24.90
Får nog bli några omgångar till. Kan du hjälpa till? Jag kan isf förmedla.

Av Neta - 15 november 2015 19:18

Inte gjort mycket idag, lagat lite mat bara. Sov länge med, vaknade först vid 7- tiden och kände mig hur pigg som helst, tänkte nästan gå upp men läste lite och somnade sen om.
Frukost framför Tv , sen gick L ut och bytte däck o jag pratade med en kompis i telefon i nästan 2 timmar. En kompis som låg med sin son på sjh ungefär samtidigt som vi. Han hade trots kognitiva seneffekter, hormonell utslagning, blind på ena ögat och rörelsehinder och haft bidrag för det nästan hela sitt liv nästan helt plötsligt ansetts 100% arbetsför av Fk och fått avslag på sjukpension. Hur ska han kunna jobba som knappt känner igen bokstäverna. Mamman var lite deppig och det förstår jag.

Snart är det dags för E att söka också.

Sen kom Mi en sväng med en amaryllis t L, han fikade lite, L var tvungen att åka iväg för att hämta Christine på det ena jobbet och köra henne till det andra, så dom hann inte ses nån lång stund. Vi satt och kollade lite på Lilla huset på prärien och försökte lista ut hur gamla våra barn var då dom såg det på Tv.
Smörgåstårtan tog slut och det var ju skönt, var inte så stor bit kvar. Desto mer av den andra tårtan men jag tänker skicka med E till jobbet i morgon.

C har jag sett några min vid 2-3 tillfällen den här helgen. Hon skulle slutat tidigt igår men hamnade på sjh med en brukare och jobbade över i flera timmar. Då hon väl kom hem var hon helt slut och gick direkt ner till sig. Vet inte ens om hon var upp i morse innan hon åkte, jag hörde iaf inget. Idag jobbar hon till sent, fast hon bytte jobb vid 15-tiden. Men jag är ju så klart glad över att hon har jobb.

Nu när jag sitter här och skriver kom det upp en ruta på skärmen att det varit skottlossning i Paris igen. Ska kolla nyheterna nu.

Av Neta - 14 november 2015 23:49

IS har återigen genomfört ett fruktansvärt terrordåd. Så många oskyldiga döda och skadade i Paris och dom har hotat med mer.
Jag har en väninna på nätet vars son gav sin flickvän en kärleksresa till Paris, dom åkte i måndags och kom hem sent torsd kväll. Undrar hur man känner sig som mamma då? Lättad så klart men också lite skakad skulle jag tro. Så känner sig säkert ungdomarna också.

Det är ju precis det här flyktingarna flyr från för att få leva i lugn och ro utan rädsla. Dom som kommer hit är så tacksamma, såg en av våra flyktingfamiljer utanför biblan för en tid sen. Såg barnens ögon dra sig mot skolgården. Dom hade lånat böcker, enkla böcker för att lära sig ord på vårt språk. Dom hoppas ju så klart få stanna. Tror barnen längtade till skola och andra barn. Barn som bor i det här landet dom kommit till. Ett konstigt och kallt land men där inga hemskheter skett ännu iaf. Det dom har i sina ryggsäckar kan man bara ana.
Pratade lite med mamman, hon är läkare och hade en praktik ihop med sin bror och hans fru som är sjsköt, hon visste inte alls hur det gått för dom och var dom är. Hoppas hon snart får veta, måste vara fruktansvärt med den ovissheten. Hennes man var med här iaf tror jag. Och hon var så tacksam att hon var tillsammans med sina barn och ville att hela hennes familj skulle komma hit. Dom flydde alla samtidigt.
Bara hoppas att vi tar vara på henne och andra med kompetens. Dom behövs här. Hon verkar ju framåt iaf som sätter sig på bussen för att gå på biblan. Förmodligen har hon varit här med en personal eller en volontär innan.

Jag blir lite beklämd över folk på Fb, folk som uppgraderar sig själva till bättre människor än flyktingar. Irriterar sig på att dom får komma hit, kallar sig realister, och inte är dom rasister nejdå! Fast varenda mening en del skriver andas rasism.
Realister är nog vi som tycker dom ska få vara här och som har så mkt i skallen att vi kan sätta oss in i hur dom haft det och hur flykten varit. Jag välkomnar alla barnfamiljer, inget barn ska behöva uppleva det dom gjort. Jag välkomnar alla andra också som behöver komma hit.

Hörde också på nyheterna ikväll att läkarna som jobbar i Grekland vid bl.a Lesbos ibland förstår att dom har terrorister bland flyktingarna, dom ser det på vilka skador dom har och ser tatueringar som hyllar IS. Men det kan ju vara avhoppare också, hoppas det iaf. Dom förhörs ju av grekiska polisen och bara hoppas dom inte kommer vidare.

Idag har vi haft huset fullt, mamma och hennes man kom först och där fick jag paket också. En blingblingring och en röd glasvas/lykta. Hon hade köpt sig en blingring själv också, en stor med svarta stenar. Hon är 83 år.......
Elle fick en present med, ugnsformar i lagom strl, som tack för en karmstol hon lånat ut till mormor nu då hon varit konvalecent efter lårbensbrottet. Det var i juni, nu går hon med en käpp bara.
Födelsedagsbarnet han fick ett presentkort på gubbdagiset, det var han så nöjd med.
Rune som också fyllde i okt fick en ljusslinga i LED. Deras dom har på altanen lade av i fjol, så dom blev glada över den båda två. L eller sonen får väl åka dit och sätta upp den.

Ja dagen har varit bra och L är nöjd, vi gjorde så klart lite för stor tårta, det gör vi alltid :-D men vi kan nog lura hit någon på fika i morrn med.
Elle har precis åkt hem. Tidigare idag körde hon hem scootern som varit här sen vurpan. Det gick bra! Hon tyckte nog det var lika skönt att få komma hem till sitt som jag njuter av tystnaden nu då jag skriver det här. L hämtade henne 9 i morse, vi åt frukost ihop sen fixade jag med allt till tårtorna, delade oliver, skalade räkor mm så hon kunde dekorera. Hon satt in i det sista och gjorde röda rosor till den lila princesstårtan.

Hon är en fena på dekoration.

I morgon är det julmarknad här i byn, få se om vädret tillåter ett besök. Det är tydligen skitväder på G så småningom. Om 2 veckor är det första advent, är det bara jag som tycker att det gått fort i år?

Nuså ska jag försöka varva ner och se om man kan smälta alla intryck av det som hänt idag. Svårt att faktiskt ta in det hemskaste.
Ha en fortsatt fin helg!

Av Neta - 11 november 2015 23:33

Elle skulle komma hit och käka kroppkakor idag, vi köpte ju på mässan.

Jag ser när hon kommer och funderar vad hon håller på med, ser reflexvästen som sitter på ryggstödet länge och funderar på om hon backar in.

Hon öppnar dörren och jag frågar "Drog du in den" Ja sa hon, sen inget mer. Klär av sig och säger "jag körde omkull"

Trodde jag skulle dö! Då har hon kört omkull i backen borta där den övre delen av vår gata går ner till stora vägen. Hände när hon skulle svänga.

En permobil ska inte kunna välta! Fattar inte ett dugg!

Hon hade tur för det kom 3 ungdomar i en Epa som reste både permobilen och henne. Hon hann inte ringa oss och det var nog tur. Vet inte hur jag reagerat, förmodligen tagit kryckorna och "sprungit" barfota. Iaf ut till min "grålle"   

Skrubbsår på benet som C skötte om, byxorna skitiga som 17 hon hade ju suttit på asfalten men dom kunde vi ju tvätta och tumla. Jackan var inte så farlig, den går nog att få ren med en trasa bara. Gäller ju att vara rädd om impregneringen.


Hon hade frikopplat och dragit hit permobilen som ju är en scooter hon fått kämpa lite för att få. Ville inte ringa arbetsterapeuten, rädd och bli av med den. "Jag får väl köra lite försiktigare i backar"sa hon.

Fast jag vill nog veta varför den välte. L stoppade i en kabel i en kabelsko som den åkt ur och så funkar den igen. Men jag vill att en reparatör går igenom den ändå. Tänk om den vickar igen och om hon då slår i skallen. Hon producerar ju inget kortison så tar hon inte extra när det händer att hon blir chockad på nåt vis så kan det värsta hända. Blir hon medvetslös måste det ju ges intravenöst inom 45 min tror jag det är.


Nu blev det ju rätt sent innan det var tvättat och torkat så idag åkte hon bil hem och scootern står kvar i mitt garage. Hon har ju sin gamla om hon måste iväg akut.

Kommer i morgon igen och ska ta hem den men då åker jag nog med en bit tror jag. Då får vi kolla ordentligt på den med.


Ja vilken pärs! men hon hade ju turen på sin sida och var ju nära här.


Nu ska jag gå och koka te åt C som varit på konsert i Sthlm.  Fast jag är lite hungrig och ställde en ledande fråga om jag ska vara ärlig   brukar inte serva mitt i nätterna.

Natti!

Av Neta - 11 november 2015 00:19

Det trodde jag inte igår då det var jämngrått större delen av dagen eller i natt då det tokregnade. Erna och jag hade ju planerat en innedag på Gränby men det ändrade vi på.
Elle skulle bada så L och jag hämtade henne i morse vid 8 och åkte in. Vid kyrka kom en ambulans från Ramsjö och körde först lugnt och fint framför oss. Ungefär vid Gränby by sen så drog den plötsligt på blåljusen och försvann i fjärran. Jag skämtade med L och sa att nu blev dom nog akut fikasugna syftandes på en gång då en ambulans från Tierp kom med fullt pådrag men sen saktade ner och slog av allt då dom kom in till stan. Då sa vi också så.
Kan ju så klart bero på avbrutna larm, eller idag nytt larm eller en patient som blir sämre. Man vet ju inte, men det där att dom är fikasugna är ett litet stående skämt hos oss. Kanske för att avdramatisera de ggr Elle och Leif brhövt blåljus.

Erna och jag bestämde iaf att vi åker ut till Skaris och strosar runt lite och så åkte vi till Ikea sen. Jag ville kolla in soffor.

Det blåste lite småsnålt vid Skaris, vi parkerade nedanför restaurangen och tänkte gå runt för stt kolla in en ny brygga.
Det gick inte med rullstol. Inte tillgängligt alls!
Då gick vi upp mot badet ist, därifrån tog vi den här bilden. Nästan spöklikt utan alla båtar ;-) låg nån enstaka kvar bara.


Vid badet var det iaf lä. Riktigt gassigt i solen. Slog oss i slang med en kille från kommunen, vi tyckte han hade en bra arbetsmiljö idag ;-) jo han höll med om det.
Kom en liten söt tant med en hund med, vi pratade en stund med både henne och hunden.
Jag är ju lite miljöskadad då det gäller kommunens tillgänglighet för rullstolar. Är ju testpilot hos HSO. Dom har skrutit lite över det dom fixat just vid Granebergsbadet och nu kunde vi inspektera. Jodå där finns en handikapptoa med jättefin ramp lite i uppförsbacke, och en dörr som går utåt..... Mellan rampen och gångvägen är det ca 10 m gräsmatta....
IG från mig alltså. Försök rulla er själv i en rullstol på gräs, det går inte!

På väg från badet såg vi lite tappert kämpande blommor, denna midsommarblomster, en rödklöver och nån klocklilja. Snacka om växtkraft.

Åkte så småningom till Ikea, tog en fika det första vi gjorde.

Kollade in sofforna, väljer ju mellan röd och grå. Lutar åt röd tror jag. Men nästan alla klädslar utgår under första halvåret nästa år och ersätts av nya. Man kanske ska ha lite is i magen men vill ju också ha dom till jul.
Jaja, vi åt lunch där och gick sen ett snabbt varv nere med. Handlade för hela 19kr ;-)
Lyckades skippa skumsnögubbarna med....
Ut till F-hov och hämtade E o L. Ut till Gränby och handlade, kom till o med ihåg saffran :-)
Sen hem. Slöade framför TVn, både Aidensfield och Lilla huset på prärien. C lagade mat innan kören lax och potatis.

Ja det var mintisdag i korthet. Hoppas er var bra med.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards