Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2015

Av Neta - 9 november 2015 22:19

Menar fru Batra, själv gift med en invandrare vars familj har flytt, att vi ska skicka tillbaka barn och deras familjer till krig?
Det landet dom senast kom från kan ju resonera likadant!
Alltså jag kan förstå problematiken men vad ska vi göra då? Vi måste ju försöka iaf. När det blir fukt i förskolor eller skolor tas det fram baracker fort som attan.
Vore inte det en lösning då? Dom vill väl hem om kriget nån gång tar slut. Kanske inte alla men jag tycker att om dom nu kommer hit efter alla dom strapatser dom skriver om så måste vi vrida oss själva i spiraler för att hjälpa till.
Arbetslösa kan väl,hjälpa till att få fram baracker. Kommunen har ju resurser för det ute i Hammarskog.
Fast vi måste kanske börja med att bekämpa våra egna först! Dom som bränner ner tilltänkta boenden, dom som öppet hatar men också dom som delar löjliga artiklar på Fb. Min tillit till vissa människor har fått sig en rejäl törn. Har man verkligen så lite i skallen?

Det är klart att fler länder måste ta ett riktigt ansvar, vi kan inte klara alla men att köra ut folk som redan är här, näe! Inte ens om dom " bara" är vid gränsen!
Däremot kanske man inte ska ge permanent tillstånd till alla vuxna! Har man ingen familj och inga barn så kanske man kan åka tillbaka nån gång.
Jag ömmar ju för barnen, har ju jobbat med dom som kommit som flyktingar. Inget konstigt alls med dom. Inte snor dom våra jobb, inte våra bostäder heller. Dom går på intervjuer och står i kö som alla andra. Inte har dom fri sjukvård och dom får betala sina tandläkare som alla andra. Ofta har dom ju pengar med.
Driftiga, vänliga, generösa och varma människor, det är min erfarenhet. Tror inte jag har fel efter att ha jobbat så länge.

Världen är full av ondska och jag vet inte riktigt hur man ska hantera det. 15-åriga tjejer som tar värvning i IS. Vad är det som lurar dit dom? För ingen ska inbilla mig att dom inte blir övertalade.

Nog om detta! Idag har det varit en riktig sån gråvemberdag. Lamporna har varit tända hela dagen. Nån eller några regnskvättar med. Lättade lite på dan men det var inte många minuter.
Ernadag i morgon! Men vi håller oss på Gränby tror jag. Inte kul att åka ut nånstans om det blir lika väder i morrn. Visst måste väl Kvantumfiket vara öppet vid 9? Någon som vet?

Läste på nätet idag att Uppsala har svårt att hyra ut bostäderna i kommunens utkanter. Gäller inte här kan jag säga. Men efter Upptågslinjen finns det tydligen tomma lägenheter i småorterna. Men hallå! Ta Skyttorp t.ex det tar 18 min in med tåget. Kan inte Upplänningar åka kommunalt?
Här hyrs alla lägenheter ut med korttidskontrakt nu. Vet inte om dom är rädda att behöva evakuera fler. Långås ska ju utrymmas under renovering. Dom ska kanske ha lägenheterna.
Tänkte jag skulle åka ner och kolla om dom börjat riva på Spelmansvägen. Det är iaf tomt där nu, rena spökstaden.

Nu ska jag prata med min dotter som har tråkigt på jobbet, dom har väl lagt alla nu.
Hörs!



Av Neta - 8 november 2015 14:46

Det är riktigt svart på kvällarna nu. Märktes extra mycket då vi åkte hem i dimman igår kväll. Men det finns dom som redan satt upp ljusslingor. Vi har ju t.ex en i taket på altan året om, ingen julig utan bara ljus. Som glödlampor fast mindre och i plast. Annars skulle altanen bara ses som ett svart hål utanför vardagsrumsfönstren.
På ett ställe hade dom bågar av en ljusslinga på ett staket runt tomten. Många hade satt upp på takkanterna, på verandor eller ett nät på en vägg. Här hemma såg jag en som satt upp en lika som vi har. Es granne har ett ljusnät på balkongsidan mot gångvägen.

Förut har jag aldrig satt upp något före första advent. Men nu har jag tänkt om, varför inte ha ljusslingor från All helgona ist? Det är ju då det börjar bli riktigt svart på kvällarna. Inga tomtar eller annan julbelysning men slingor med bara ljus och lampor. För att lätta upp i det mörka liksom.
Vad tycker ni om det? Sen behöver det ju inte tas ner förrän i mars då ljuset kommer tillbaka.
Julslingor, tomtar, julstjärnor m.m kan man ju sätta upp som vanligt ändå både ute och inne.

Trött idag, har inte varit utanför dörren. Solen lös en stund men nu är den borta igen.

Det blir inga fiskbullar ikväll. Vi kör på kebab enl önskemål. Strax ska jag kolla reprisen av Downton.
OM jag håller mig vaken ??

Av Neta - 8 november 2015 00:16

Kryssar nog fred nästa gång.
Grått och trist har det varit, rullade rejält på sjön med men bara en stund i vardera riktning som tur var.
Många bekanta som åkte både sånna man brukar prata med och sånna man känner igen för att dom åker ofta.
Ett gäng från buggklubben varav några som var på Johnny och Matildas fest kom fram och pratade lite. Lilla Mats och hans tjej och så en 54 kg lättare Robban från Hofors. Farbror Hasse och Johanna från 08. Kul att få morsa på alla dom. Sen var det en del som inte hälsade alls, märkligt tycker jag. Kan man inte ta sina friska ben och gå 3-4 m och säga hej? Dom vet ju att jag sitter där jag sitter när jag kliver ur rullen.
Kul att höra grabbarna och låtarna iaf. Dom hade lite liveinspelning med.

På slutet efter att vi varit uppe och ätit stökade det till ordentligt vid bordet bredvid oss, vi var kvar lite längre för Christine mådde illa när det rullade som värst så hon klarade inte av att äta. Satt och tog små klunkar av mineralvatten och vilade emellan.
Jag var också så känslig när jag var yngre så jag vet hur det är.

Iaf när vi kom ner till Leif så höll en av personalen på sopade glas bredvid vårt bord. Satt ett gäng där, ett par med en bebis som vi kollade rätt mkt på för han var så söt med slips och hatt. En riktig svart minihatt. Dom hade 2 par till med sig och jag tror att 2 av killarna var bröder till en tjej som blev otäckt mycket berusad. Hon ville dansa men sopade ju till allt och alla för hon var så full och hon fattade inte att hon inte kunde dansa just där. Därav glasen som gått sönder.
Hon blev brutalt nertryckt av en av bröderna, pappan till bebisen, hon försökte hela tiden resa sig men benen bara vek sig, hon kunde inte ens sitta själv i stolen så full var hon.
Mamman till bebisen gick iväg med den och då började stora fyllylet "Hon hatar mig" o.s.v dom som var kvar försökte förklara varför hon gick men det gick inte in.
Efter en stund kom dom iaf tillbaka och dom kunde prata med varandra också medans en av dom andra tog lillkillen.
Vet inte när jag såg en så berusad person sist. Jag fattar inte heller att brorsan kunde ha sånt tålamod och sitta och upprepa det han sa hela tiden samtidigt som han måste hålla i henne vare sig hon satt, stod eller försökte gå iväg. Höll sig så lugn. Jag kan inte låta bli att undra hur dom fick av henne från båten.
Satt ett annat gäng gubbar bakom oss också kanske 2-3 bord bort som blev väldigt högljudda och gapiga på slutet.
När vi kom av båten och ut från hissen, den kommer ner lite bakom entren då står det en kille på knä på marken och håller sig i en stolpe, försöker resa sig mot den men kan inte. Kompisen står bredvid och försöker förklara att han ska gå och hämta hjälp. Dom skulle till Åkersberga hörde jag sen

När vi ska gå till bilen kommer vi inte dit för bussarna har ställt sig precis där man kan gå med rullstolar och barnvagnar. En chaufför stod där så jag frågade om hon köpt busskortet på Åhlens, otrevligt jag vet men det är jättehöga trottoarkanter som är urläskiga att bli körd nerför. Hon försökte backa sin buss men kunde inte det (!).
Som tur var kom Leif då så han och Christine kunde hjälpas åt att lyfta och hjälpa Elle, sen gick vi runt 4 bussar i nästa rad. Känns livsfarligt, dom ser ju inte oss.
Så här har det ju aldrig varit då vi åkt vardagar men det är ju knappt nån dans då nu. Testar fredag nästa gång, och är det lika stökigt så skiter vi i att åka med Rosella helt enkelt.

Hem i mörker och tjocka via Norrtälje och Donken då C måste få nåt i sig. Läskigt att åka när det är noll sikt och man inte kan ha helljuset på. Bitvis kröp han i 40 där det är kurvor. Lite bättre på motorvägen sen, men till och med i dimmstråken där ska folk bara om, verkar som dom kör med eld i baken. I stan var det klart och fint men sen kom dimman vid Gränby igen. Riktigt läskigt var det på lilla vägen från motorvägen, där är det ju inga viltstängsel heller.
Hem kom vi iaf, L var ganska slut och gick och lade sig nästan direkt. C strax efter, eller hon ligger och kollar på nån film.
Elle och jag sitter här och filosoferar, Fars dag i morgon. Hon funderar på vad hon ska baka till kaffet. När man frågar L vad han vill äta så svarar han alltid "fiskbullar", inte för han gillar det så jag vet inte varför och han vet att vi inte gör det heller, tror det är för att slippa tänka. Han vet att vi fixar det där ändå.
Men nu funderar vi på om han inte ska få det ändå ;-D för att få igen käften på han. Vi gör ju ofta fiskgratäng på söndagar, riktiga med vinsås och grejer. Tänker kanske göra det men ist för fisk och nåt skaldjur, göra på fiskbullar och räkor :-D Vad tror ni om det? Kanske det blir slut på dom svaren.
Han fyller år på fredag så då ska han få nåt han gillar.

I morgon blir det blåsigt, inte storm som neråt i landet men vi lär nog få lite vindar vi med. Fortsatt grått, blir nog brunch framför Tv:n och programmen vi missat ikväll. Moreus, Downton och så klart, Så mycket bättre! Tar 3,45 tim. Slö Fars dag men det passar nog den här pappan.

Lutar mot sängen nu! Läsa lite kanske så man somnar. :-)
God natt!

Av Neta - 7 november 2015 00:21

Förr om åren har vi alltid åkt på matmässan på lördagarna. Det har alltid varit trångt och bökigt. Men nu åkte vi idag, vilken skillnad! Vi var där en kvart innan dom öppnade så vi kunde fixa med toabesök o så innan.
Så behagligt på fm, man kom fram överallt och kunde verkligen prata med utställarna.
C kom på att hon skulle spela kändiskockbingo, och om det nu också är 5 i rad så tror jag hon och vi med så klart fick ihop 2 bingorader. ;-D
Jag kommer ju inte ihåg vad alla heter men Lilla svartlockiga Marcus, Roy Fares, Alexandra Zassi, Tina Nordström, Filip Pohn och Stekarn som tävlade i samma program som han. En till av domarna i Dessertmästarn, inte fransmannen, Paolo Roberto, Håkan Johansson, Gustav Trädgård, Anders Leve'n och Ulf Wagner.
Gudrun Skyman var där också. ;-)
Alla jobbade inte, en del var nog där privat. Kollade inte på allas visningar heller men han från Dessertmästarna gjorde sockerfria bullar med rödbetsspad i. Degen var alldeles rosa. Fyllde med smör, blötlagda psyliumfrö, lite mandelmassa och linfrö. Vi hann inte få något smakprov men dom som hann det sa att dom var goda. Han lärde oss också att vi ska köpa en bred målarpensel till köket så man kan pensla en rad på plåten i taget ist för att dutta på var och en.
Tina Nordström gjorde en kål och köttgryta i tryckkokare. Pratade mycket om värdet att göra egna fonder o.s.v Det var väl dom vi såg, sen gick man ju förbi ibland när dom andra höll på.

Köpte en bag in box med äppelmust på Aroma, dom hade 3 olika men den tyckte vi var godast. Köpte torkat och flagat viltkött på hjort, älg och ren i som små chipspåsar, går att äta som snacks men man kan också göra en röra som får stå ett dygn till bakpotatis t.ex
I Allt Om Mat:s monter var det bokrea. 3 böcker för 100kr, vi tog varsin tjejerna och jag. Jag köpte dessutom en såsbok med 400 recept i. En riktig bibel.
Där fick man lite extra i kassen om man handlade, kryddor, tre stora påsar och mörk choklad. Dom hade väldigt förmånliga prenumerationserbjudanden också där man fick lite presenter till ett värde av 800kr i tygkasse, en kniv och en våg bl.a Jag behärskade mig dock, har en annan mattidning.

Hittade marmeladfarbrorn från Solliden och köpte ett gäng Påron & saffransmarmeladburkar, helt oslagbart till en krämig Gräddädel. C köpte även en presentpåse till Fars Dag ( nej han läser inte här) med deras egna glögg med äpple, saffran och kardemumma, alkoholfri, en påse biscotti och fikonmarmelad i. Stod länge och pratade med honom och fick smaka på såååå många goda saker.
Missa inte honom om ni åker dit, Fredriksons, står i första gruppen vid ingången till vä.

Hittade också en smart grej


En knäckbricka, den rosa där du antingen gör knäcken direkt i den, lägger i vanliga formar eller deras egna silikonformar, de svarta. Trådsilen är i teflon och inget ska fastna i den.
Det som ligger i änden vid knäckbrickan är choklad.

Här ser ni viltchipsen, marmeladen, äppelmusten och lite feta, oliver och hallomi. Kroppkakor sålde dom så man kunde äta där eller köpa med sig, vi gjorde både ock. Kryddan är en salladskrydda med citron.

Knäck, boken jag valde, kryddorna man fick då man köpte böcker, det var en köttfärskrydda, en kycklingkrydda och "7 kryddor" och så blodapelsinvinägern, en mild fin sak gjord på juicen av frukten.
Köpte även te och lite godis.

Leksandsknäcke gjorde knäckebrödspizzor, 3 olika som var jättegoda. Det + en kroppkaka blev lunch idag.

Jag fick ju mässan i present, även pengar som jag handlade för. Allt gick på ca 800kr. Så tack mamma och Elle!

Vid 14-15 tiden började det tjockna på med folk men då var vi rätt nöjda. Hade kanske velat vara kvar på Tinas andra visning då hon skulle göra fiskbullar men offrade det. Kommer säkert på youtube.

I morgon och på sönd är det andra kockar och konditorer som har visningar, har ni inget för er så åk dit till Älvsjö. Massor av kul saker och bra mässpriser.

Hem och köpte färdiggrillad kyckling på HK, C hittade nå potatisbollar man skulle göra i ugnen och så körde vi rödbetsklyftor och fetaoströra. Doobidoo och Aidensfield på TV.
En bra dag!

I morgon är en annan dag, då blir det dagskryss. P -H spelar.

Av Neta - 5 november 2015 03:07

Har inte orkat skriva om det här tidigare. Men E utreds nu för ytterligare en diagnos. En diagnos som är en indirekt seneffekt av tumören. En rätt allvarlig grej som kan bli besvärlig, nu är hon på gränsen men eftersom diagnosen finns även på Ls sida är risken stor.
En effekt i binjurarna som gör att hon måste lägga om kosten totalt. Bra så klart men hon behövde inte detta också kände jag.
Det är rätt skönt att ha henne här dom här dagarna, jag behöver också " utbildas", mycket att tänka på.
I morse gjorde hon smoothie och sina specialägg med mkt svartpeppar. Kändes lite lyx mot te o macka som jag vanligtvis får i mig.

När C kom hem från jobbet och precis fått av sig nobbarkläderna plingade det till i hennes lur, två ggr, två paket på Hemköp. Erbjöd mig att följa med, hade bara varit på tomten o grejat lite innan. Så det blev mörkerkörning idag, bara 6 gr ute. Trots dubbla brallor blev jag iskall.
Upptäckte att min panel är helt svart, fick känna mig fram för att kunna sätta på lyset. Inte tänkt på det innan, när lyset väl är på lyser det vid den knappen iaf.

Hade så fina blommor på HK, men mina fönster är fulla.

Hämtade Es gamla scooter, hon ska sälja den men än är den kvar. Sen hade vi race på Nordstigen, vilken syn va :-D två permobiler i bredd med full sula. 10 km eller va det kan bli....C är ju lätt också så hon körde ifrån mig den skitungen.
Vi eller C, lyckades med bedriften att få in båda i mitt garage med.

Nu så kanske jag kan sova iaf. Gonatt!

Av Neta - 5 november 2015 01:40

Är 24 500kr en låg lön? Ja det anser iaf frun till en polis i Expressen idag. Hon påstår att han snart måste sluta som polis trots att han både älskar och är stolt över sitt jobb för med 4 barn, radhus och bil så går inte ekonomin ihop.
Vi har inte ens den summan tillsammans L och jag. Vi har ju bara C hemma och hon betalar sin mat och bredbanden jag tyckte ändå att vi får det att gå runt hyfsat, inga utsvävningar direkt som jag skrev häromdan men iaf.

Om den här frun jobbar elller inte framgick inte men om vi tänker oss att hon jobbar halvtid och tjänar 10 000kr/ månad så har familjen med barnbidrag för 4 barn + flerbarnstillägg en inkomst på drygt 37 000kr före skatt. 34 500kr som ska beskattas.
Med maxtaxa på barnomsorg, en boendekostnad drygt 11 000kr inkl försäkring + fackavg och el för ca 110 kvm så har dom enl socilalstyrelsens beräkningsunderlag ett överskott på ca 1000 kr. Allt enligt ett genomsnitt för en 4- barnsfamilj.
Alltså går det ihop för där är ju en norm för varje ålder. Jag tog normer för 2 förskole och 2 skolbarn, om det stämmer vet jag ju inte riktigt. Så allt är ju ca.

Gjorde samma beräkning på oss och upptäckte att vi ligger under norm, med så mkt som ett par tusen faktiskt. Då tycker jag vi klarar oss hyfsat ändå. Upptäckte att vi har nog rätt till bostadsbidrag för pensionärer fast jag inte är där än. Funderar också på hur det blir när jag blir ålderspensionär. Om det försvinner lika mkt som för L kan vi nog inte bo kvar här tror jag. Vi har ingen direkt skuld på kåken kvar men ganska hög drift på vintern. Utslaget på ett år som för en hyrestrea härute.
Är det nu man ska ångra att man jobbat halvtid i långa perioder? Nej det gör jag inte, barnen har ju mått bra av det. Frågan är var man ska bo då för i stan är det ju lite dyrare. Blir nog att börja hugga ved igen! Nej visst ja, det var det ingen som kunde.....

Men jag tycker fortf inte att 24 500kr är en låg lön generellt. Men för den yrkesgruppen + några till i blåljusbranchen borde det vara mer så klart. Liksom för sjuksköterskor, undersköterskor, präster och förskolllärare/lärare m.fl
Sen borde det vara färre fantasilöner och fallskärmar, men det är väl en annan diskussion.

Jag skrev en kommentar till artikeln i tidningen och de flesta tycker som jag. De flesta tjänar inte så mycket. Vet att en sjsköt i min närhet efter ca 40 år sprängde 20 000kr gränsen. Hon har också 4 barn. Vet också att dom nya oerfarna som kommer nu har högre lön än henne....
Det här samhället är så jäkla sjukt!

Av Neta - 3 november 2015 23:52

Hon har rätt kul åt att jag kallar dom så :-) Men det är ju så det är.
Det blev Thuns i Faringe idag. Visste ni förresten att Albert och Anna Thun möttes på 30-talet i Stockholm? Hon arbetade som hembiträde i en familj som anlitade en elektriker. Det var Albert och deras första projekt tillsammans var en lumpbod. Sen har dom utökat succesivt men också drabbats av brand 2 ggr och fått börja om från början.
Dom har nog haft sin glanstid, när mina barn var små var det dit man åkte och handlade t.ex overaller till vintern. Då var det väldigt mycket billigare än i stan, det är det nog inte längre.
Deras hemtextilavd och avd för köksgrejer var ju gigantisk, dom hade typ allt. Leksaksavd lika så. Idag är det halverat eller kanske ännu mindre men det dom har var bra. Mycket kul julsaker, så fina juldukar och kuddar och en fyrkantig klocka jag ska skriva på min önskelista. 30 x 30 cm bör till och med jag se.
Erna köpte en kul snörhållare hon skulle ge någon i julklapp, hållaren är en platta med sax nerstucken i snörnystanet fast en fusksax. Allt i smide.
Jag upplevde att dom har mer kläder dock, men inget som jag föll för.
Men jag handlade först det här

Pärlemoljus, långa i spiralform till min höga 3-armade kristalljusstake och lite högre formar som helt plötsligt blir ljusmanchetter. ;-) Har använt knäckformar till ljusen i alla år och fortsätter nog med det. Men dom här var lite kul och kostade en guldpeng så ska prova.
En plåtskrapa i stål med trähandtag åkte med också, visste att Elle letat efter en sån riktig, men hon hade redan köpt så jag smög ner den i Cs " flytta hemifrånlåda" i stället.

Det var väldigt nära att jag köpte dom här :-), "Sköna Marie" för bara 199kr var ju billigt faktiskt. Ångrar mig nästan.

Vi käkade lunch där, nån Rotfruktsgratäng med skinka för 89kr, var väl inte jättebilligt på ett s.k lågprisvaruhus. Men mat måste man ju ha.
Hade tittat på en plåthink för potatis och bestämde mig för att fundera under tiden vi åt. Vi har en gammal kartong längst ner i skafferiet, tror det är en blöjkartong vi skurit till så det blev lock på den. Då kan ni ju tänka er att den inte precis var från igår. ;-D, tror inte ens det fanns blöjor i kartong när Christine var liten. Den var inne på sista versen sen länge och vi pratade bara häromdan om att göra något nytt där.
Ringde Leif och beskrev den och han tyckte jag skulle slå till.

Den rymmer nog lätt en 10- kg påse, 5 kg sa dom i butiken men den är större än så. Lufthål nertill och lock. 149kr, ska klippa till en gammal tidning och lägga i botten.
Erna som bor lite mer på landet än jag gör var också sugen på den, men har problem med möss inne i perioder och vågade inte p.g.a hålen. Vi har ju inte haft några inne på flera år sen jag börjat lägga vitlök på strategiska ställen. L blandar också färskt enris, fast såpa och krossat glas och stoppar i nån garageventil. Han lägger också enris vid stuprören och vid ventilationen utvändigt till bastun.

Gjorde av med totalt 230 kr + maten idag, så lite var det länge sen jag handlade för där. ;-D, men så är jag där typ vart tredje år eller nåt sånt med. Synd att jag inte hittade nån bågkappa till köket bara. Någon som vet var det finns?

Elle och Kiwi är här nu och ska sova kvar. L åkte till sin brorsa i Strängnäs, ska byta vinterdäck på fälgarna och lägga på dom. Sen skulle han hjälpa till med nån dator det var problem med. Tror iofs han ville hälsa på brorsan mest och få lite " grabbtid" ;-D. Är kanske inte alltid så kul att vara ensam tupp i den här hönsgården. :-D

Elle stickar och jag bloggar, C jobbar natt så för övrigt är det tyst och fridfullt i huset. Frasar lite av halmen hos djuren som är instängda för natten.

Blåser ute och kalldrar lite från dom stora rutorna här i vardagsrummet. Vi har ju som en list över rutan ca 30 cm upp från nederkanten.


Syns här. Funderar på ett tips jag såg på TV där dom tipsade om energibesparning, att sätta bubbelplast på insidan av rutan. Skulle göra englas till tvåglas o.s.v Tänkte om jag gör det från listen och neråt så drar det ju inte på oss i soffan.
Borde ju funka som insynsskydd med för er som behöver det. Bara en tanke som slog mig precis nu.
Tror ni blommorna tar stryk av det? Tar det bort för mycket ljus?

Tål att fnula på! Ska göra det i sängen, ska lägga mig och bläddra i nya Året Runt, dregla lite över pajer.
Godnatt!

Av Neta - 2 november 2015 23:12

Satt uppe i natt, värken känns inte lika mycket om man håller på med annat. Röjde lite på skrivbordet och hittade mycket riktigt min lilla bibel där allt viktigt står. Slängde en massa mattidningar och brocshyrer om mat som man ibland plockar på sig i affären.

Beställde lite julklappar och bokade kryssningar, dels lörd när PH spelar på Rosella, en evighet sen jag hörde dom men vi har ju inte råd att göra lika mkt grejer längre. Senast igår satt jag och pratade med en av tjejerna om det. Sen ska vi på CL i dec. Har ingen teliaräkning var tredje månad så då kan man kanske göra nåt. Annars är det rätt kört på nöjeskontot.

Bokade kryssningen med CL och Jontez den 9e, tänkte att då kan man åka hem och kolla Nobelfesten sen. Då dök det här upp i postlådan idag.


 

Från Alma som fixar min ledsagare, Erna ni vet. Hon och jag är bjudna på julbord med underhållning av Wallmans on tour. 10 dec   så blir väl att åka direkt från båten. Inte ett öre kostar det. Slut kl 22.

Det roliga är att vi pratade om julbord också. L åker ju till F16 varje år med kamratföreningen men jag har inte varit på ett julbord så ute på en krog sen 2006 med jobbet. Vi som var sjukskrivna blev aldrig medbjudna. Jag har ju inte råd och inte E heller. Så får jag iaf gå nu då. Lite skillnad mot det adventsfika på kommunkontoret  som C som min ledsagare tidigare fick gå på. Inte fick nån brukare följa med där inte. Glad vi bytte till Alma. Anmälde oss snabbt som ögat idag så jag inte skulle glömma bort det.

Trött är man ju efter en kryss men till 22 ska jag väl kunna bita ihop. Så fick jag en sak till att se fram mot. Nu ska jag bara se till att jag kommer ut på MA snart med men tror dom ska vara på Rosella snart med. Det koster bensin, parkering 30 kr för hela kryssen och lite mat. Medlemmar kryssar gratis under hösten.


I morgon är det Ernadag, tror vi ska åka till Enköping. Eller möjligen Thuns. Vi ska bestämma oss när vi ses i morrn. E krånglade till det genom att hon "inte orkar" bada i morgon och då kommer hon ju inte till jobbet heller så L får roa sig själv i stan ca 2½ timme efter sin kamratträff men det fixar han nog. Han brukar ju annars gå till henne och dom äter lunch ihop. Sen brukar det bara var nån timme till vi kommer med bilen så då sitter han utanför henne och läser tidningen och tar en fika. Men ska bli sol och 10-12 gr i morgon så han kan nog ta sig en prommis till Gränby eller nåt. Går ju buss med i värsta fall.


Idag började vi tvätta lite fönster, eller vi och vi, jag fixar inte det men vi har en sån elektrisk sak så det är inte så jobbigt för L heller. C hjälper också. Ska ta ett rum i taget, vi bytte aldrig gardiner idag för C for iväg men det hinner vi med. Sätter upp mina rödrutiga i köket. Andra tvättar vi bara och sätter upp igen utom i vardrummet som ska få dom nya rosa men ska ha dom från taket så ska fixa nya gardinstänger.


Förr bytte jag ju till julgardiner överallt men så håller jag inte på längre. Inte byter jag till röda mattor heller. Det blir jul iaf, huvudsaken granen finns och alla stakarna och så. Förra året tog jag inte ens fram alla tomtar. Ute satt vi upp bara hälften tror jag. Va roligare att hålla på med sånt när man hade småbarn. Tiderna förändras.


Nu ska jag avveckla dagen, kl ringer strax efter 7. Sov gott!   














Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards