Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2016

Av Neta - 18 januari 2016 02:00

En röst har tystnat i dansbandsvärlden. Ett hastigt dödsfall då hon fick en hjärnblödning. Kommer att saknas av många men som väl är finns skivorna kvar. Måste vara fruktansvärt för döttrarna och maken. Vila i frid Snäckan!

Igår var Arvingarna med på Tack för dansen i Tv4. Vilka otroligt bra röster dom har. Men så har dom väl att brås på med. Inte för att dom det minsta ridit på den vågen. Haft egen power hela tiden och kört sitt eget race. Papporna var ju med på ständig turne' så dom var väl tvungna. Jätteduktiga killar som kommer att hålla länge än.

Dom har gripit 2 klantar misstänkta för 13 inbrott i Uppland. Allmänheten tipsade stod det på polisens Twitter. Dom hittade dom i Storvreta som är en grannkommun till oss, dom åkte iväg och körde till o med på en polisbil under jakten. Sen kan dom inte haft speciellt mycket lokalkännedom för dom hade kört upp i F16 alle' men där tog det ju liksom slut vid vakten. Å vakten har K-pistar när dom står ute så dom hade inte en chans.

Idag firade vi Elle, men bara vi i familjen. Johnny med familj kom också. Blommorna hade dom köpt och svärdottern gjorde i ordning en bukett av två som sonen valt. Urfint. Hon fick en massa triss också, vinst var det minsann med!
Elle hade gjort kycklingwok med nudlar och det gick hem. Lika den här Banoffeepajen, den var nog det godaste jag ätit på länge. Recept i matbloggen.

Nu börjar en ny vecka! E börjar jobba men är kvar. Hon har ju ingen Tv hemma. Vi ska ta tag i det i morgon. Tempen börjar bli normal, är väl minus 8 nu och var lite varmare på dan. Solen har skinit så himla fint med.
Ha det så bra alla!

Av Neta - 17 januari 2016 02:44

Det var 4 inbrott rapporterade till polisen igår kväll här i byn. Ett på en av smågatorna ner mot sjön nedanför oss, vid Björkis och i södra delen.
Idag på, fm upptäcktes ett till, på vår gata. Jag vet inte var eller hos vem. Vår gata är ganska lång och i två etapper i olika nivå så man känner inte alla.
Minst två inbrott i Lövstalöt, varav ett pågick då ägarna kom hem. I Viksta och Skyttorp har det också hänt och nåt i Bälinge häromdan.
Alla gjorda av en person för på alla ställen har samma skoavtryck säkrats. Idag hade en och samma person även gjort 3 inbrott i Östhammar, avslöjad på samma sätt. Om det är samma person där också vet jag inte men det tyder ju på det.
En bil har fotograferats av en uppmärksam granne. Tyvärr fick hen inte med nåt reg.nr

Det är lätt hysterisk stämning o vår bytråd på Fb. Hoppas inte på en fortsättning. Vi har varit förskonade och jag har trott det berott på att vi har stora vägen på baksidan. Men nu har det hänt nära iaf. Vi låser alltid och vi har inga handväskor i hallen, inga synliga nycklar som typ nyckelskåp. På somrarna har vi ytterdörren låst och om vi sitter "uteute" så har vi en grej uppe på altan som låter om man går förbi, kan ju inte låsa altandörren då kommer vi ju inte in.

Verkar vara en hal tjuv iaf och jag kan inte låta bli att dra en paralell mot en person som bröt sig in företrädesvis i 2 stadsdelar i stan för nåt år sedan. Inbrott på inbrott och trots att han sågs av en del så kunde han inte gripas eller identifieras. Han jobbade nämligen i en svart skridskodräkt med huva. Var smal o smidig och tog sig in genom trånga utrymmen.

Jag kollade nyss om vi har fotspår i snön och man reagerar för minsta ljud. Obehagligt och otryggt!

I morgon ska vi ha lite kalas för Elle, hon har förberett lite mat nu ikväll och gjort en paj med choklad, kolasås och bananer ist för tårta. Dom kommer redan till lunch så ska avveckla den här dan nu.

Av Neta - 14 januari 2016 22:29

Ni har säkert sett på nyheterna om den nya skandalen i kommunal.

Marholmen eller Lyran konferans som det heter som förr var till för kommunals medlemmar har fått utnyttjas gratis av pamparna. Skulle jag idag vilja åka dit med min familj kostar det närmare 1700/dygn. PER DYGN!!!


Marholmen som det var räddade oss för 20 år sedan efter de tagit bort Elles tumör, hade vi inte haft det så nära så hade vi säkert överlevt men mått betydligt sämre. Att då ha någonstans att åka som låg nära, där ingen kände oss, ingen kom fram och fällde idiotiska kommentarer och berättade om moster Agda som också haft en hjärntumör. Det var så himla skönt att slippa det och blickar och tissel som var vid badet härhemma då de första åren.

Det ordnades så bra för barnfamiljerna, gratis bad i polen och en massa trevliga saker för hela familjen som man deltog i om man ville. En restaurang med världens godaste mat i huvudbyggnaden. Tacokvällar, grillkvällar m.m På sportloven fanns spark att låna under vistelsen, det fanns både skridsko och skidspår på sjön samt en slängkälke ute på isen. Film och andra inomhusaktiviteter som inte kostade en spänn.

På sommaren badade vi från folkhögskolans brygga, grillade vid stranden, cyklade på lånecyklar.


Grosshandlare Berg som ägt öarna ville ha ett rekreationsställe för arbetarkvinnor och så blev det först, innan det blev till för kommunals medlemmar. Första gången vi var där var bara några veckor efter Elles operation, innan strålningen. Då bodde vi i husvagnen på campingen, senare på hösten hyrde vi en stuga över en helg och sen var vi fast. Det kostade 150 kr/ dygn på campingen, under 500-ingen för en stuga en helg och under lågsäsong ungefär lika mycket för en vecka som det nu kostar för ett dygn. Högsäsong på sommaren lottades veckorna ut, sånt tryck var det då kostade en vecka 2.490 kr. Ok det var för 20 år sen men ni förstår ändå att det var hanterbart även för kommunals medlemmar.


Vi var där t.ex på sportlov, påsk, Kristi Himmelfärd, nyår och på somrarna under flera år. Inte alla dom tillfällen varje år men mina tjejer är uppväxta med Marholmen som återkommande vistelse.

Det är ju 6-bädds stugor så vi kunde även ha med oss Tomas, han var med många gånger. Tror Johnny och han har en del äventyr därifrån i sina minnen från ungdomstiden. Då fick vi ju med oss även honom och det blev väldigt lindrigt när han hade kompisen där.


Sen nånstans blev det för dyrt för att åka så ofta och sen gick det bara utför. Så här skrev jag i ett blogginlägg på sensommaren 2013.


" Vi avslutade med Marholmen igår men jag blir bara beklämd då jag kommer dit numera, Grosshandlare Berg skulle nog inte gilla det han ser idag, en lyxanläggning för konferans och spa och en ny restaurang med priser som ingen ensamstående mamma skulle ha råd med. Marholmens historia är ju den att, förutom det ni kan läsa här så har ju kommunal under ett stort antal år hyrt ut stugorna med subvensionerade priser just för att dom som har de sämsta lönerna skulle kunna ha råd att vistas där. Undersköterskor, barnsköterskor och annan lågavlönad personal har haft sitt paradis där. Idag kostar en vecka i en stuga 3 ggr så mkt även om man ser till dagens pengavärde och de byggnader som inte används till konferans och spa + stugorna är så dåligt underhållna så det finns inte. Toahuset vid campingen var nästan äckligt och den fina välskötta campingen med gräs och plattor man körde upp husvagnen på är ersatt av grovt grus. Dom har också tagit bort gamla badplatsen och det fina promenadstråket runt den holmen där det fanns flera grillplatser vid vattnet. Flera bryggor och små broar mellan holmarna är också borta. Dom vill helt enkelt inte ha dit "vanligt folk" längre.

Vi har varit där några ggr på senare år också under lågsäsong men stugorna är så sunkiga numera att det nog inte blir flera ggr för oss iaf."


Kassören som avgick idag får ett avgångsvederlag på över 2 milj kronor, motsv 8 undersköterskors årslöner.

Han har bott mest i Grosshandlarvillan som idag är så förstörd, alla kommunalare har gm sin fackavgift betalat många fackpampars vistelse därute medans medlemmarna inte längre kunnat utnyttja stället själva.

Stugorna ser ut ungefär som då, lite nya möbler bara men inte särkilt väl underhållna. Varje stuga har 3 sovrum och en storstuga med kök och frys som gjorde att man kunde ha självhushåll den veckan man var där. Stora duschrum med bastu och en jättestor altan. Man levde rätt gott där.


Jag är glad idag att jag gick ur facket så småningom och bara var med i arbetslöshetskassan. Med facit i hand skulle jag gjort det tidigare. Dom gjorde ju inte ett skit för medlemmarna mer än höjde avgifterna.

När jag började förhandla direkt med min chef så fick jag faktiskt mer i lön och bättre förmåner än dom som var med i facket men fick även den höjningen av löner fast en månad senare. Då sparde jag 400 i månaden. Det bästa jag gjort!

Tycker synd om medlemmarna idag och förstår deras ilska. Då har jag ändå inte skrivit en rad om krogen, porr och annat skit som förekommit.


Nog om det!

Idag fyllde E år, det är nästan jämt en köldknäpp runt den dagen precis som det var när hon var nyfödd. Nu har vi -18.3 gr och min kropp tar verkligen stryk.

Men vi råkade vara vakna vid midnatt igår så vi firade lite med en jordnötsfinncrisp och hon fick presenterna i en rosa kasse för jag fixade inte slå in dom. Kan inte jobba med armarna i luften när iskylan är här.

       

Kokbok för diabetiker, varma sockor, örhängen och en poncho fick hon av mig. C köpte en grej man kan virksticka en tub på med garn och hals och armband. L bryr sig som vanligt inte.

Hon ville äta födelsedagsmiddag hos greken i Svista. Jag hade sagt att jag inte ville gå ut om det blev kallt men hon hade iaf bokat bord.

Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra men vet ju hur det blir så jag sa att dom fick åka utan mig men kunde väl köpa med mat till mig ist. Bidragande orsak var också att jag inte kunde duscha idag, 12 gr i badrummet fixar inte jag att duscha i.

Sagt och gjort dom åkte iväg och jag kände mig som världens sämsta morsa och det såg C.

Blev lite förvånad då dom var hemma efer en timme redan men se då hade dom köpt med mat till alla ist och eftersom dom lagar maten när dom får beställningen så tog det lite tid. Trots kylan var den varm, förpackad i frigolitlådor.

Dom hade fått en otrolig service, hade han kunnat hade han skickat med kaffe också men nu fick vi iaf varsin bit morotskaka. Allt annat var med och dom hade fått dricka medan dom väntade.


 

Jag tog bläckfiskringar med grekisk potatis, tzatziki och grekisk sallad. 165 kr är inte dyrt för den maten. Hallon & rabarbercider till. (från affärn)

Vet inte hur många ringar det var men säkert runt 10 iaf, orkade inte allt, får till lunch med.

Var fler som hämtade mat, kan ju vara bra att veta att man kan det.

Hoppas verkligen att det stället överlever och att folk kan åka av E4 och prova det. Fullerö krog gick ju i konka efter 15 mån, trots en del båtbussar.


Ja sen fikade vi lite med tårta, spar morotskakan till fredagsmyset. Lite tv och nu snart sängen. Min önskan nu är ett varmt badrum i morgon!

Av Neta - 14 januari 2016 01:14

All belysning inne är borta, va tomt det blir men också luftigt när granen försvinner. Fixade inte att göra allt klart idag, hade lite annat och göra med. Utegrejerna får nog lysa ett tag till, kanske januari ut iaf. Sen har vi ju en slinga på altan som lyser jämt, blir bara ett svart hål där annars.


Kallt är det, nu har jag minus 13 så här mitt i natten men ska krypa ner mot 20-22 i morgon och ända ner till 28 på fred. Då ska vi in och köpa grönsaker, dom fryser väl på väg till bilen, får ta med en kylvaska. Den isolerar ju lite iaf.


Elle fyller idag och hon fick sina presenter precis vid midnatt för vi var ändå vakna. Fixade inte att slå in dom så la dom i en rosa Rustakasse. Det gjorde inte henne ett dugg.   

Hade köpt en svart poncho av lite längre modell i nån tunn fleece och termosockor "7 ggr så varma" med lite längre skaft, en kokbok för diabetiker och örhängen.

Ponchon var öppen i fram men vi kan lätt sy igen den om hon vill. Nu är det bara en knapp som håller igen upptill. Har ju en poncho själv och tycker det är toppen att krypa in i den nu när det kan vara lite ruggigt även inne på mornarna. Min är som virkad och hel i fram.


Va ett himla blåsväder med ymnigt snöfall nu på fm och natten som var. Hoppade högt av en vindby som jag trodde skulle trycka in fönstret, ett buller och så helt vitt utanför fönstret. Såg inte en meter på flera minuter. Kan ta i bra från sjön här, är ju som öppet där rakt mot husen här.


Vi lär väl fortsätta packa jullådor i morgon och fira E så klart, har en glasstårta i frysen. Måste köpa mer värmeljus också, gjort av med 200 sen julen. Tänder massor både mornar och kvällar. Får bli på fred. då ska jag köpa ett vadderat kuvert till en klocka som ska skickas tillbaka till Ullared med, en nit har släppt på armbandet. En otrolig service på returer där.


Nu ska jag krypa ner i bingen och läsa ut en bok som handlar om en prästdotters öde på 1600-talet. Utspelas på västkusten.



Av Neta - 13 januari 2016 01:19

Handlar det mesta i gardiner och dukar på Hemtex, nån gång från Jotex. Sen letar jag mycket Frösö design på loppisar och tradera, har en hel del nu.

Hittade två löpare igår


 

Dom längst upp till hö, hade t.o.m grytlappar som matchade och gick in på deras hemsida nu för att se om det fanns kvar. Jodå men bytt färgställning och smugit in pärlhyacineter med. Jättefina men jag ville ju ha lika mitt. De påskgardiner jag har nu är knallgula med vita höns på, inte riktigt samma vårkänsla.

Den andra tulpanduken är en Lena Linderholm köpt genom Aller.


Gillar mest bågkappor men raka går an om det är fin rynk. Öljett och knytlängder går fetbort precis som paneler. Allt det där är så jäkla fult.

Snyggast tycker jag gardiner med kirch blir eller lagda veck man syr ett kardborrband på så har man ett självhäftande på stången. Går ju inte på alla stänger dock. Oftast har jag dock kanallängder/kappor som jag rynkar själv men man får ju sällan fina avslut på raka stänger då.

Har mest kirchstänger men i Köket har jag nån rund svart historia från biltema med knutar i smide i ändarna.

Har även en omgång mormorsstänger till hela huset.


Har inte precis nån brist på gardiner men så kommer man på nåt man vill ha så blir det fler, ändå rensar jag ofta tycker jag.


Förr bytte jag till sommar, höst, advent, jul, januari, påsk och vår. Verkar ju inte klokt men jag storstädade lika ofta   och hade dukar, grytlappar och skynke för handukarna som matchade. Bytte mattor till jul med. Hur farao orkade man?


Numera byter jag inte till jul utan det som åker upp till advent får sitta en bit in på nya året. Det är oftast bara i köket. Byter på vårkanten och dom sitter sen oftast till advent. Tar dock bort långgardiner där jag har både det och kappa på sommaren. Hallgardinen tvättar jag en gång om året och sätter upp den igen.

I källaren dammar jag dom när vi städar lite mer noga och i badrummet har jag numer en duschkabin som går över fönstret så där kan jag inte ha några längre. Är dock som ett fönster på kabinen och där har jag samma typ som i duschdraperiet så den är som man har en längd där. Där har jag dock röd matta och röda handukar från advent. Även en snögubbe som fylls med vit tvål. Lika för handukarna i köket och grytlappar har jag juliga. Å nu ska allt juligt bort och även om det bara är en bråkdel av vad jag haft så tar det emot men så nöjd efteråt, för det blir ju fint med lite vår på borden.


Ja det var lite nattfunderingar över då och nu och gardiner.



Av Neta - 12 januari 2016 00:00

Jag börjar bli lite trött på alla jippon runt sjukdomar. En massa kändisar som bjuds in och får gratis mat och som i gengäld får visa upp sig i Tv så vi ska tro att dom bidrar med en massa pengar. Det ska sen få oss att öppna plånboken. Artisterna som får bra betalt för att uppträda blir lockbete för vi ska titta.
Jo jag har jobbat på nån gala! försökt fixa lite sånt själv också, men i betydligt mindre skala.

Nej tacka vet jag dom som aktivt gör något, och sen skänker pengarna till föreningen. Tant Doris i Årsta som var pensionär från barnsjukhuset som stickade vantar och bakade drömmar som hon sen gick runt och sålde. Eller dom som gör smycken och säljer, där har vi eldsjälarna.
Synd bara att det ska vara så många regler runt sånt där. Tror det skulle komma in mer pengar om regelverket skulle luckras upp lite.

Reagerade lite över titeln ikväll med. Hur farao säger man nej till skiten? Hade gärna avstått min erfarenhet!

Börjat samla hop julsakerna på ett ställe idag. Tanken var att jag skulle sätta mig och packa lådor men kroppen är inte ok. En rejäl sömnbrist på det, tittade på kl 6.10 i morse då hade jag inte somnat ordentligt än. Varit rätt mosig idag. Sov till halv elva.

Elles TV-box funkar inte så hon är kvar. Varit här i 3 veckor nu. Så mysigt. Hon fyller ju på torsd sen kommer Jonny och mamma hit på sönd. det kommer dock att saknas en person. Läget är oförändrat där, men inget bakslag iaf.

Gått igenom lite dukar, hittade 2 nya tulpanlöpare från Hemtex i dukskåpet. Hade grytlappar till med. Har dåligt med smådukar dock, skulle vilja ha det på bänkarna. Var in på Tradera men bjöd inte på något.

Har sträckläst Viveca Steens senaste igår och idag. Den bästa hittills. Haft den länge men har inte kunnat läsa böcker på ett tag. Varit för rastlös.
Nu mitt i ett skov fick jag hålla mig lugn iaf,

Nu börjar kl gå mot midnatt så man kanske skulle ge sömnen en chans. Blir ingen Ernadag i morgon, hon måste åka till Sura för att ta sin mamma till doktorn för ett akut besök. Vi sitter lite i samma sits där.

Sov gott!


Av Neta - 10 januari 2016 01:39

Så fort det handlar om Lasse-Stefanz!


 

Jag såg programmet ikväll, jag gillar deras låtar men inte att dansa till dom. Har ju sett dom live några gånger. Dom drar en fanatisk publik som står i 7-dubbla led framför scenen, sjunger med i låtarna, fullast högst. Ofta finns glas och ölburkar med ner på golvet. Dansa är omöjligt!

I Malung är det ännu fler led för då kommer norrmännen också.

Jag vet att många andra band spelar deras låtar och det positiva med kvällens program i TV4 var att Christer verkligen lyftes fram, han skriver ju magi, hit efter hit efter hit. Många tror ju att det är Olle som skriver.

Men samtidigt, ett dansband är ju ett team, varför bara lyfta fram 2 medlemmar? Dom andra fick presentera sig men inte mer och då var programmet 1½ timme långt. Anses dom som bifigurer?

Jocke längst ner till hö på bilden spelade förr i Claes Lövgrens, på den tiden 3 av 5 var Fredriksöner, far & son + farbror.

Han var verkligen ett lyft för dom då han kom, glimten i ögat, lite busig som gärna dansade omkring på scen då han hade solon på sin sax. Spelar som en Gud.

Jag känner inte riktigt igen honom i LS, står helt still längst bak och rör sig knappt. Ser inte glad ut! Vet inte ens om han har några blåssolon längre. Tycker han mest står bakom ett keybord eller har gitarren på sig. Vet dom ens vilken talang dom har?


Erica i Drifters var gästartist idag. Det lyfte programmet. Att programledare Elisa som är helt grön i branchen fick en roll som att intervjua henne kändes lite fel. Erika har nog iaf 25 år i branchen, hon hade ju ett sånt liv även före Drifters.

Tomas D är ju en av L-S fanatiker och det lyser jämt igenom, samtidigt kan han väl branchen tror jag. Åtminstonde är det så han vill framstå.


Någon skrev att dom hellre sett Mats Ingels som programledare, han har varit sidekick åt Åke i Malung ett par år nu. Gillar också L-S men är ett proffs som varit med länge. Tror på han jag också.


Men som vanligt när det gäller dansband så blir det dom kända gamla rävarna inte dom som vi dansare vallfärdar till. Varför inte helt enkelt ta reda på vilka som drar mest publik som dansar, står ju normalt inte så mkt folk framför scen mer än mellan låtarna.

Det tro jag skulle ge en sannare bild åt folkrörelsen.

Claes Lövgrens, Mats Bergmans, Donnez, Drifters, Martinez, Per-Håkans, Micke Ahlgrens m.fl kommer det aldrig att göras TV om. Lik förbenat är det dom som har fulla spelplaner och som vi helst åker på. Där det oftast går ihop sig för arrangören.


Fler och fler arrangörer slutar, nu är t.ex Skultunalagårn till salu. Tror tyvärr och med sorg i hjärtat att där är det slutdansat nu. Tror ingen törs ta över.

Fler och fler ställen läggs ner, den höga momsen på dans gör att inträdena måste höjas och till slut åker folk bara på "dom bästa" L-S m.fl klarar sig nog på de jippobetonade danser dom spelar på, där brännvinet flödar och stämningen säkert är hög om man gillar sånt och "aldrig dansar nykter"


Nej inför "Våga stuffa" i skolorna igen och lär ut dans på gympan. Återinför skoldans till levande musik. Vi måste värna om det svenskaste vi har!



Av Neta - 9 januari 2016 02:07

Jag borde vara kanonglad men jag törs inte. Kroppen vägrar. Vågar inte.

Samtidigt börjar reaktionerna komma, jag har svårt att äta, mår illa och har som ett värksug i magen. Får i mig några tuggor sen måste jag vänta, oftast flera timmar  innan jag kan äta lite mer o.s.v

Håglös och apatisk även om jag försöker skärpa mig.

De känslor jag haft sista veckan unnar jag inte min värsta ovän. Å nu ska man helt plötsligt må på ett annat sätt, förlita sig på att det består. varför kan jag inte det då? Håller jag på bli knäpp?


Fixat lite måsten idag iaf, betalt 2 räkningar som sku vara betalda 6e och 8e, väldigt för mycket på gränsen mot vad jag brukar. Brukar alltid betala med god marginal. Men inte haft en tanke.... men men är ju bara 9e så.


Händer väl inte så mkt framöver heller, Elle är kvar, C jobbar dygn, och jag ska försöka få upp jullådorna i morgon och börja avjula lite. Försöka fräscha till lite vårlikt. Mer planer än så orkar jag inte ha just nu.

Å längre inlägg än så här orkar jag inte heller skriva.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards