Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 22 februari 2016

Hallå i snöfallet

Av Neta - 22 februari 2016 02:26

Ja här snöar det iaf mitt i natten. Satte mig vid datorn när det blev tyst i huset så är vaken än.
Nu är det ett ganska stilla snöfall även om det är tätt och kommer mycket. Lite annat var det igår då vi var i stan, fy hundan vilket väder, blötsnö och blåst. Så kylan gick genom märg och ben som det brukar heta.
Elle skulle ha ett nytt simkort då hon bytt mobil. Det var ju fixat på 3 röda på telia, ingen kö kl 15 en lörd precis. Fortsatte in på kvantum då vi ändå var på Gränby men jag skulle också till Citygross då dom hade billigt kaffe o köttfärs. C var med in men var hos en nageltjej så E o jag tog en fika på CG medans L åkte och hämtade henne, enklare och handla då hon är med för då kan en ta rullstolen och en kundvagnen. Blir lite smidigare än att koppla på en kundvagn för rullstol på mig.
Handlade iaf det vi skulle ha och lite till och for sen hem i ovädret. Fy hundan va läskigt det är när man inte ser mer än några meter framför bilen och det dessutom är mörkt.
Glad att vi varken åkte till mässan eller Rosella.

Vi gjorde det enkelt för oss och hade köpt en smörgåsstubbe på kvantum. Det var det vidrigaste jag ätit på länge, typ 3 cm kladd och några uppblötta bottnar, räkor ovanpå och nåt oidentifierbart inuti som smakade sött. Ryser bara jag tänker påt. Gör nog hellre själv faktiskt.

Fick pina i mig biten. Tur räkorna fanns där.

Då åt jag hellre av det här, kiwibär, blåbär, physallis och jordgubbar. Ja det slank nog i nån lakritsbåt från skålen bredvid med.

Mellon är jag ingen större fan av i år men igår tyckte jag iaf att de var dom rätta som gick direkt till final.

Idag har varit en slö söndag bara småplockat lite och sett lite repriser och annat jag missat i veckan.
Vi har sportlov här veckan som kommer, kul för barna att det faktiskt går att vintersporta även på hemorten i år. Annars är jag grymt less på vintern nu.
Elle är hemma hos sig sen igår, hon är ledig från öppna förskolan i morgon. C jobbade förmiddag idag så hon kom hem tidig em. Hon var ganska trött så hon har mest slöat med mig framför Tv:n.
Såg minnesprogrammet om Ted Gärdestad, rätt bra och kul att höra alla låtar.

Betalade räkningar och såg över lite framåt. Gick in på pensionsmyndigheten och gjorde en prognos. Jag fyller ju pensionär i höst och det blir ju några tusenlappar mindre i månaden. Nåt får man ju dra in på helt klart, ska börja med att dom här månaderna som är kvar nolla mitt Elloskonto och en kredit jag har. Ett kort vi mest använt på semestrar och jag kanske behöver ha båda kvar men jag kan ju starta mitt pensionärsliv med dom på noll iaf. Ha dom som en buffert.
Sen blir det nog till att sluta med presenter och julklappar. Jag är rätt bra på hålla kostnader nere nu med och det får man ju bli ännu mer noga med nu.
Egentligen är det ju för jäkligt att man jobbat och betalt skatt i 47 år och ändå inte ska få ha det bra ekonomiskt på äldre dar. Så länge vi är två går det väl hyfsat men knappast något överflöd. Blir jag själv är det katastrof. Har ju mest jobbat deltid och varit hemma många år när E blev sjuk. Det var ju självklart då men det straffar sig nu. Dags för paybacktime ungar! ;-)

Medans jag skrivit det här nu har snöfallet ökat till en vit vägg. Tur C är ledig och kan hjälpa till att skotta i morgon.
Nu ska jag iaf dra mig mot sängen och fjäderholmarna. Godnatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Av Neta - Lördag 13 april 23:20

Blev lite soligt o fint på sena em idag så jag åkte ut lite. Tänkte kolla hur det var att åka bakom mitt område. Spana lite på violerna som växer på ett ställe där. Lite orolig för vildsvinen men sist det skrevs om dom var dom norr om byn så jag åkte...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards