Mina ord och tankar

Alla inlägg under april 2016

Av Neta - 16 april 2016 00:42

Blir nog inga vitsippor på mitt köksbord i år!
Det påstås nämligen att man sett en björn i skogen bakom vägverket, alltså inne i samhället. Det är ca 200 m från där vår lilla gatsnutt slutar.
Den har setts av en joggare igår och av en annan person nu ikväll. Jag måste erkänna att jag var skeptisk först men nu har jag bestämt mig för att vara försiktig för en björn som är på samma ställe så här års kan vara en hona med ungar. Vet knappt om jag vågar ut ensam.
Dessutom har jag vitsippor på tomten..... ;-D fast dom är "fridlysta" här. :-D

Idag har vi bara varit inne och handlat. Mest Elle som behövde men det slank ner lite grönsaker i min korg med. Köpte med oss sallad hem så E hängde på. Sen slappade vi lite. Gjorde falska langos ikväll som inte va dumt alls. Hade kräftstjärtar, rödlök och lite småchark, bl.a lomo till. Dubbel sats av det som står i matsedeln på den bloggen blev 1långpanna som vi deladei 8 bitar. Lagom till 4. Mättnaden kom efter, vill varna för det ;-) kryddade med lite salt och sv.peppar, det stod inte i receptet. Kan även tänka mig ett stänk tabasco eller lite cayenne i.
Gjorde även en vänskapssallad, så nu har vi färdig sallad några dar.

Har ni kollat på Lets dance junior? Om inte så gör det. Otroligt charmigt program! Finns bara på 4 play.
Barnskådespelare, deltagare från Sveriges yngsta mästerkock och några kändisbarn tävlar. Bl.a Är Cleo med från mästerkocken.

Ja har inte hänt så mkt mer här. Redan lagt mig och känner hur jag får anstränga mig för att vara vaken. Så innan paddan krossar näsan!
Godnatt!



Av Neta - 15 april 2016 08:37

Ja jag vet att flera av er har mycket för er men det är inte min vardag. :-)
Jag träffade alltså den nya ledsagaren igår. Hon verkar bra, gnällde inte ens över bilen och var nog lite mer van att köra än den tidigare. Inget suck, stön och stånk heller.

Det var inte meningen att vi skulle fladdra runt så mkt men efter hand blev det så. Vi har rätt mkt gemensamt, hon har också varit tävlingssimmerska, är GBP-opererad, gillar havet och har samma kristna grundsyn. Det hann vi avhandla igår.
Vi började med det vi planerat, att gå på loppis. Fick bli Tierp då hon aldrig varit mer norrut i Sverige än Bjkl. Hon är norska och bott i Uppsala i 15 år, bor nära där vi bodde i Årsta.
Hon hade tagit med sig fika och vi kom ca 20 min innan dom öppnade så vi satt oss på en bänk mot en solig vägg och tog lite fm-fika.
Ingen av oss hittade nåt vi måste ha men kom i samspråk om glas då jag visade henne lite SEA-glas. Jag berättade då om Toboglas och hon blev eld och lågor då hon aldrig sett glasblåsning, eftersom vi ändå passerade så åkte vi in där.
Möttes av ett hav av vit och blåsippor, undrar om värmen från glashyttan hjälper till där :-) Dörrarna stod på vid gavel och det såg så välkomnande ut.
Ägaren stod i butiken och när vi tittat runt så frågade jag hur han fick de nya fönsterkulorna rutiga. Han visade hur och Solveig frågade om vi kunde få se han i arbete och han hämtade då en vas och sa att han skulle göra en likadan. Det kom 2 till tjejer efter en stund medans han gjorde den annars var vi själva. Han berättade hela tiden hur han la in färger och gjorde mönstren och resultatet blev en klar vas med frostiga inlägg i ett rutmönster. Så himla fin. Kikade på den han ställt fram och den kostade 790kr så inget för min plånbok tyvärr.
Han satt sig ner med oss och berättade att han utbildat sig i Orrefors. Rätt som det var började han prata norska med henne och det visade sig att han var norrman. Sen hade dom mkt att prata om ;-D
Jag blev lite paff för jag har alltid trott att han var värmlänning men det är alltså hans norska brytning som gör att det låter så. Han skrattade och sa att jag var inte ensam om att tro det. På S fråga om hur han hamnat i skogen i norduppland berättade han att han träffat sin fru under åren i Orrefors, hur dom drömde om en egen hytta och att hon var från trakterna och därför hade de sslagit sig ner där. Dom har en liten dotter också. Bor ju hur fint som helst.

Ja nu blev vi hungriga så vi tackade för oss. Då vi for kom det en massa herrar i kostym från Östhammarshem, vi räknade till 5 bilar med den loggan + en civil. Dom hade kanske nån "studiedag" eller så. Tror han fick lite o göra därinne.

Vi åkte fram till Upplandspärlan, åt en god rödspätta som var smörstekt och inte friterad som dom brukar vara på andra ställen. Supergott med en räkröra till. Dagens där kostar 80kr inkl både dryck och fika på maten. Kan verkligen rekommendera er att äta där om ni har vägarna förbi Örbyhus. Ligger på infarten.

Sen åkte vi in till Mi o Ma där Mi lagt fram lite äppelris åt Skruttan, hon behöver ju gnagpinnar. Så vi tryckte i det i skuffen ovanpå rullen. Lite otäckt när vi svängde in i deras område, dom hade sopat upp vintersand på gatorna och det låg vallar som säkert var 20-30 cm mitt i gatan. Blev som trångt. Såg att Mi varit duktig med veden också, jösses vilket vedlager han har. Beundrade staplingen medans vi lastade.

Sen ville hon se Österby så vi åkte dit via Upplanda. Där blev hon kär och vem kan klandra henne :-), jag gillar ju också det och vi är där säkert 10 ggr på sommaren, kanske mer nu när vi upptäckt hur bra Stordammsbadet är för oss. Hon blev helt hänförd av herrgården och smedjan, och vi åkte även fram till badet där det var rätt mkt folk, såg ungdomar som satt och pluggade i solen men även äldre som solade lite. Flera husvagnar var redan uppställda och folk var där och fixade.

Ja sen hem via Skyttorp då, åkte in och kollade om vårlökarna kommit men dom blommar inte riktigt än där, men massor av blad.
Tog det lugnt ett par timmar hemma. Ringde som tur var kanslisten på Katedralskolan och fick veta att jag måste ha assistans med nyckel för att komma upp till aulan men fick numret till en kvällsvaktmästare. Vi skulle ju på info om pensionen som Pensionsmyndigheten höll där. På den parkeringen har dom satt upp låsta bommar, det p.g.a att EU-emigranter ( heter det så?) använt den parkeringen som bostad. Dom bodde i bilar och skräpade ner nåt fruktansvärt. Vi kom alltså inte in där, åkte ner till rektorsvillan där vi helt enkelt fick köra över fotbollsplanen och in på skolgården.
Hittade ingången och utanför den fanns det parkering för handikappade vi fick stå på. Blev ledsagade upp av vaktmästaren som visade sig vara en trevlig ung Uppsalabo som jobbade där vid kvällsevenemang samtidigt som han läste vid universitetet. Efteråt låste han upp en bom så vi kunde åka ut på Kyrkogårdsgatan, tur det för då var det match på fotbollsplanen :-D
Hem där C som kom nån kvart innan oss gjort lite snabbmat, pasta o köttbullar, lite TV men tidig sänggång sen. Var rätt trött ;-)

Infon från pensionsmyndigheten gjorde väl allt lite klarare iaf. Men jag är glad att jag är född före -53 om man säger så. Ska gå igenom anteckningarna i lugn o ro i natt sen när det är tyst i huset. Ska åka in och handla lite ätbart med E idag. Annars blir det en lugn dag.

Ha en trevlig helg mina kära! Puss på er så länge!


Av Neta - 14 april 2016 00:37

Även idag gick det bra med allergitablett, lite tröttare än vanligt kanske. I morse skulle jag hjälpa en tjej med majonnäsrecept så hamnade vid datorn redan på dan. Kommer åt recepten jag lagt ut på matbloggen från paddan men inte hela mappen. Gör ju sällan majjo då jag inte är jätteförtjust i det, så därför fanns det inte på bloggen. Finns ju att köpa på tub som inte blir lika mastig som hemslagen.


De senaste nätterna har jag också sovit i ett svep, alltså inte vaknat o behövt gå på toa. Märker ju skillnad där med, att få sova ostört är guld värt.


Iaf så satt jag där, passade på att maila ett av boendena vi ska bo på i sommar. L gick ut med sumpen till komposten så jag brydde mig inte så mkt när ytterdörren öppnades, tog för givet att han kom in igen. Vände mig inte ens om.

Hörde ett försiktigt hej och där stod Elle! Snacka om att jag blev paff, brukar ju veta när hon kommer. Vi har haft roligt åt det där hela dan sen. Att här kan man bara gå in utan att nån bryr sig.   brukar faktiskt vara låst men han skulle ju bara ut en snabbis. Tar bara ut sumpen när vi har skränande fåglar, dom mår inte så bra av den men älskar att äta. Ja vi är hemska jag vet, men ha det som vi innan ni har några åsikter tack! Hörde att nån använder sig av det till måsar med. Dom dör inte men flyttar då dom blir dåliga av "maten" och piggnar snart på sig igen.


Men så härligt att hon scootrar hit själv nu, hon åker ju till jobbet härute på den med så L har fått sovmorgon på måndagar. Hon har lagt ut den andra till försäljning så hoppas hon får den såld. Jag tycker min mamma skulle köpa den men det tycker inte mamma. Hon tror att foten ska bli bra så vi hoppas på det. Men tänk vad det skulle underlätta för henne nu när dom ska sälja bilen.


C jobbade med assistentjobbet idag, går dubbelt med en tjej som ska ta över efter henne, blir lite mkt med båda jobben.

Hon kom hem efter att vi moffat i oss lite våfflor med salta tillbehör. Jag var egentligen sugen på Langos men våfflor går lika bra, gjorde dom lite grövre, och det är ju iaf tillbehören som är godast.    Gjorde en tomatsallad med rödlök och mozzarella till, så himla gott ledsnar aldrig på det.

Elle gjorde "kladd"  på en skvätt färskost som var kvar, gräddfil och liiite majjo. Blev jättebra, sen hade vi rom, rödlök och kräftstjärtar.


Hade tänkt att åka ut i spåret idag och hämta lite vitsippor men det grånade till och blåste upp när E kom så det blev soffan och Aidensfield med henne i stället.

Vi ska snart åka till Ullared så vi planerade lite. Hade räknat med att kunna byta bil med J den veckan men dom har bytt och har en lika liten som vi nu.

Inte för vi tänkt handla jättemycket och vi har ju en takbox men det blir jobbigt för tjejerna att sitta så många timmar i vår lilla bil, mest för E som ju har en skena på ena benet.

Åker ju härifrån 3 på morgonen så kör hela vägen. Hem däremot ska vi sova i Gränna. Mest för vi vill vara där en dag.

Funderar rent av på kolla efter en billig kombi, C hade sett för 9 000 och den kunde rulla över sommaren iaf. Kanske längre om L får händerna på den.


Det har varit 2 stora gräsbränder i trakterna idag, en ute i Åby och en i Läbyvad. Såg bilder som brandkårn lagt ut o satan va fort det går. Det gäller att vara försiktig nu. Har inte sett nån orsak. Igår brann det i Forkarby nära här, samtidigt som det postnumret kom upp på postkodlotteriet. Men det hade nog inget samband får vi hoppas.   


Nu ska jag sova, körde hop sig med två saker i morgon. Händer det äntligen nåt så kör det hop sig.    Först till Tierp, sen lunch på Upplandspärlan, och ev ska vi hämta några äppelkvistar hos Mi o Ma. Sen möte på kvällen i stan.

Mer om det i morgon!




Av Neta - 12 april 2016 23:37

Kom i diskussion i vår bytråd om buset här. En kille skrev och antydde att det är våra flyktingar men det är det ju inte. Tråden handlade om en grej som hänt i skolan och dom går ju inte här. Så jag bara skrev att det är snorungar från byn och att vi ser dom springa uppför backen när dom gör bus härikring.

Döm om min förvåning när då en unge skriver, "Ja vi har smällt din postlåda några ggr nu" Så nu har vi ett namn på en som iaf ska höras ordentligt om jag får bestämma. Kompletterade just hans namn och vilken grupp han är med i till tidigare anmälan. Kanon att man kan komplettera på nätet numera. Sen återstår ju att se om polisen ödslar resurser på det.


Vad gäller flyktingarna som bor här strax utanför så hör dom skolmässigt till en annan ort, och bussas dit, vi ser dom inte jättemycket här heller då den andra orten där dom så klart får kompisar med är lite större och har mer att erbjuda. Men på lörd såg jag att dom skulle få spela fotboll, inte här det heller men nära den herrgård dom bor vid, dom efterlyste fotbollsskor. Det var väl inte det första dom prioriterade att ha med i flykt.

Men det är märkligt hur en del resonerar, dom har bara bestämt sig för att dom våldtar, bränner bilar och mördar. Riktigt, riktigt korkade människor som tänker så.

Dom som bränner bilar, iaf i den här stan bor och härstammar kanske från ett annat land men inte är dom flyktingar. Ofta födda här t.o.m Dessutom bränner dom varandras bilar, dom är som i gäng, och sällan Svenssonbilar berättade en polis häromdan. Nåt rötägg kanske finns, men det finns ju bland våra med och ni såg ju hur det gick för han i tunnelbanan, han är borta från Sverige redan. Ska vara det med.


Snabbt ut med dom som missköter sig, oavsett orsak till att dom kommit. Då statuerar vi exempel och visar var skåpet ska stå och då får vi kvar dom som behöver vara här.

Dom borde få skriva på ett kontrakt på vad som gäller i Sverige, att vi har fred och att man inte bråkar om religion för att få sitt arbetstillstånd. Lära sig om vårt samhälle som dom nu ska bo i. Lika viktigt som svenskundervisning.

Inget arbetstillstånd = inget uppehållsdito sen.


Drar också väldigt mycket på smilbanden då jag ser dom här, oftast unga grabbar och medelålders män som hetsar varann ang flyktinghat, roar mig med att läsa på vissa sidor ibland, då dom senare kan skriva "Vi ses vid pizzerian" eller "Ska vi ta en kebab sen" Utlänningarnas mat, deras bilmärken och klädmärken duger väldigt bra! :D


Sen har vi det turkiska rötägget från Sergels torg, ni har säkert sett på nyheterna. Han behöver inte vara kvar här tycker jag.


Idag har vi haft en fin dag igen, så härligt att man faktiskt kan vara ute utan ytterkläder. Tog en allergitablett direkt i morse idag och har mått och mår hyfsat, har bara stöttat med lite nässpray (för allergi) på em. Ska även införskaffa ögondroppar till tallens och björkens pollen kommer. Hittade ett forum för allergiker idag där man kan få lite tips och råd av de som också är drabbade. Ganska vanligt att allergi kommer eller ökar med ålder tydligen. Lika för båda könen med.


Pratade med mamma om Rs rehab idag med, det planeras för hemgång och han har varit hemma en em med lite olika personal för anpassning.

Blir omfattande men dom är ju över 80 båda och behov kan ju även uppstå för mamma. Han är inte kvar på det stora sjh utan på ett som är anpassat för besvären, men där han ändå kan få komma ut lite så här fina dagar. Mår säkert bra av det och jag tror han kommer må ännu bättre när han väl är hemma sen och kan sitta i trädgården och på altanen. Få va bland sina saker på ett annant sätt. Sen tycker jag det är väldigt skönt med all hjälp dom kan få när jag är som jag är. Syrran är inte så rask heller efter flera stroke.


På torsd ska jag på ett möte med pensionsmyndigheten, känner mig så himla gammal med ens, Men i okt är det ju dags. Det är verkligen svårt att se hur mkt pengar det blir, det kommer ju liksom från flera ställen. Lite blir det iaf! Ls "lön" halverades då han gick men han hade ju ändå jobbat heltid men gick å andra sidan redan vid 60 då officerarnas avtal låg så. Jag har ju varit hemma långa perioder och jobbat deltid för det mesta. Fast haft heltid i botten och de senaste åren jobbade jag ju mer innan jag fick gå hem med förtids på 50%.


Nu ska jag sätta mig att leta efter tunna S-krokar på nätet. Tänkte kolla på gubbdagisen först. Ska ha till prismor.













Av Neta - 11 april 2016 21:36

Tror jag blir det av allergitabletter o spray. Inte van att äta sånt. Orkade knappt sitta upp i soffan på em.

Igår kväll hängde jag med C upp till affären, så kul att åka scooter var ett tag sen sist. Så där dags reagerar jag inte så mkt på det som far i luften heller. Fattar liksom inte, har aldrig varit speciellt allergisk men för 2 år sedan kom det smygande och i år har det varit hemskt. Började med påskliljorna sen har det bara ökat. 2 av 3 barn har ju varit eller är allergiska så nåt har jag kanske haft i kroppen ändå. Vill ju ut och plocka vitsippor men vet inte om jag törs.

Iaf så var det skönt ute så där på kvällskvisten, lite kallt om fingrarna kanske man hade handskar med så kunde lösa det.


 

Fotade ut över kammen mot grustaget vid Nordstigsskogen, var lite tidigt för en riktig solnedgångsbild men fint ändå. Nedanför där är det brant ner ganska långt och bara sandvägg, utsikten är milsvid, ska åka upp och fota en fin dag sen.


Sov till jag vaknade idag, blev väl till 9.30 iaf då hade jag som vanligt varit vaken ett tag vid 6-7 tiden. C skulle ett ärende till stan och frågade om jag ville med.

 

Va så varmt att man kunde ha en tunn kofta bara så vi passade på och tog årets första mjukglass på Donken. Inte fel alls.

 

Väl hemma sen fotade jag mina julrosor, de vita blommar men bladen är lite fula, den ljusgröna har knoppar. Satt ju den för 2 år sedan och det verkar ju funka så nu kan jag sätta fler.

Porslinshyacinterna har spridit sig ut på gräsmattan lika mkt som scillan så det är så där fint vildvuxet nu. Snart blommar ju gullvivor och förgätmigej över hela tomten med dom har ju fått sprida sig som dom vill. Ska bli spännande och se om den rosa förgätmigejen jag satt i fjol fortsätter att vara det eller om den är en hybrid som ändrar färg.

Då vi kom hem så ställde vi så klart altandörren på vid gavel, Skruttan måste ju kunna gå ut. Jag kände mig som om någon slagit mig i huvudet och fick anstränga mig för att orka fixa med maten.

Slötittade på Halv 8 och bönderna men sen satte jag mig vid datorn.

Nu blir det nog sängen snart, ska enligt rek skölja håret och duscha först så man inte får med ev pollen i natt. Läsa lite om jag orkar.



Av Neta - 10 april 2016 15:00

Har varit kanonväder hela fm till nu. Jag har fixat lite med det jag kan både ute o inne. Tänkte jag skulle belöna oss med en tripp till Skaris och provgå nya spången bort till Vårdsätra.

Lånade bild från Uppsalagruppen på Fb.
Ser väl inte så tokigt ut? Ska vara med o testa den genom HSO senare men det hade väl inte hindrat att vi åkt ut idag med. Få se om solen kommer tbx. Så kul att vi kommit med som testpiloter, man kommer ut lite och det är ju folk både från handikapporganisationerna, kommunen och Upplandsstiftelsen med. Dom lyssnar och tar till sig våra åsikter med. Jag efterlyste både tätare mellan och t.ex ett hantag på mitten på bänkar utmed Gula stigen, många som har svårt att röra sig behöver ju vila ofta och hålla i sig med båda händerna då dom reser sig. Nu ska kommunen göra så på alla bänkar utmed lederna. Några extra står på första delen av stigen med.
Såg sen en insändare om att nån trodde kommunen valt att göra så för att slippa uteliggare, men så var det inte!

Vi var lite sega igår, blev väckta tidigt av råkskrän men sen efter nån timme blev det tvärtyst. Somnade om och vaknade 12.15, då hade jag väl sömn att ta igen va? ;-) sov länge i morse med men av andra orsaker, satt uppe till tidigt för att få ett avslut.
Man eller iaf jag blir trött efter båtfärder med, måste ju ta medecin och den gör mig trött.

Vi hade kunnat vara på baluns här i byn med både fred o lörd, fred spelade Roynes på Irongården men det såg inte ut att vara många själar där då vi passerade på hemvägen, igår skulle det varit knyt på Björkis men det blev inställt p.g.a för få anmälda. Tror det var dom som skulle spelat där också. Folk härute är nog inte roade av sånt längre eller också beror det på generationsbytet som sker nu. Många äldre som säljer och då kommer småbarnsfamiljerna. De gamla orkar väl inte p.g.a åldern och de unga har jämt göra med familjepusslet. Kanske är den generationen inte så roade av styrdans heller.

Inte blir det väl nån grillmiddag idag heller. Hade spetsat in mig på det. Får väl skära ner köttet med lite annat till en gryta ist. Gott det med, kanske lyxar till med ett glas vin till.
Vi har eller rättare sagt E har bokat lite minisemester i slutet sv aug idag. Varamon i 2 nätter. Älskar den stranden och promenaden längs den in till Motala. Blir väl kanske nåt mer ställe på samma trip med.
Ska försöka hyra en stuga vid kusten nån vecka i juli med, men inte hittat nåt vi fallit för än. Kanske blir det Marholmen ändå. Älskar ju Norrtälje och Vaxholm på sommaren. Priserna ska ju sänkas där igen är det sagt. Vi spanar på!

Nu ska jag skicka upp L till affären o ta ut pengar till äggen som kommer ikväll. Skönt med närproducerat och hemkört, eller hemlevererat kanske jag ska säga så det inte missförstås. :-D
Sen ska han få koppla in min nya laserskrivare.

Först lite fika dock!

Av Neta - 9 april 2016 01:36

I morse blev jag väckt av råkor och kajor strax e 6. Det är ett himla liv men det är ju så här kommunen tycker vi ska ha det.
Tror det är 3 år i rad som vi, och då menar jag alla hushåll i princip i Sjöhagen, skrivit på listor om att vi har ett sanitärt och ett skränande problem med dessa fåglar. Det har spelats in ljud och det har filmats. Folk har i panik sågat ner fina friska tallar för att slippa dom.
Kommunen bryrsig inte och ändå är det dom som är skulden till att vi har problemet iom att dom sågade ner träden vid kyrkan, där det INTE finns några bostäder.
Från nu till midsommar är dom här. Det är inte tyst en enda sekund under den ljusa tiden på dygnet. Värre än nu blir det när ungarna kommer. Det är så jäkla stressande.

Jag vägrar ta ner våra tallar så jag får väl skylla mig själv då, men det skulle vara skönt att höra kvitter ist för skrän.

Trött som 17 var jag iaf när jag vid 9-tiden gav upp och klev in i duschen. Åt och fick ett mess från C att hon inte kunde åka med. En olycka med en brukare bröt en arm så hon fick åka iväg till ortopedakuten på Samariten med den brukaren. Synd när hennes kompisar fixat o trixat så hon kunde åkt med oss. Föreslog att hon kunde åka i morgon men hon ska sova då säger hon.

Vi hämtade Elle och for iväg, jagsomnade före rondellen och vaknade vid Östernäs.....

Kul att träffa MA- pojkarna. Lite andra bekanta var också på båten. Det är så härligt med dom här killarna, det kan gå hur lång tid som helst mellan gångerna vi ses nu, men de är alltid lika glada och trevliga. Kommer alltid fram. Inte har dom personer i sin närhet som ljuger och snackar skit och ingen flickvän skriver spydiga svar på kommentarer på facebook. Härligt!

Var stor skillnad mot när vi åkte sist, ingen fylla alls, bara glada människor. Dom har gjort om lite utanför terminalen, även på båten. Dom väger inte maten längre i cafet, nu får man välja liten, 75kr eller stor 95kr tallrik. Dom har bakad potatis och mackor som är lite matigare i lilla cafet. Jag beställde en liten tallrik av E som fick på både, kyckling, köttfärsbiff och fisk med sås, sallad och potatis. Vi åt nere för att inte missa nåt. Jag lyxade även till med ett glas vitt.

Handlade lite i taxfree så nu klarar vi nog halva sommaren iaf. En kartong och 5 flaskor + lite godis. Finns ju lite på lagret också ;-D

En supertrevlig dag och det var precis vad jag behövde. Att remmen på väskan gick av gjorde inte nåt, har ju nån mer väska.....
Hemresan gick bra men om dom nu bygger om och ut terminalen så borde dom göra något åt 77an också. Det är inte bara 08or som åker bil till Kapellskär.
Hemma väntade C med kaninen. Hade nog haft lite tråkigt. Kollade på utröstningen och dagens Aidensfield. Drack lite te och käkade lite ost. Så gick den dan!


Av Neta - 7 april 2016 22:13

Vi hade väl inte haft så vansinnigt dramatiska kontakter med sjukvården innan Elle blev sjuk och då inte träffat så många "medpatienter" heller. Det har under åren ändrats!

Det vi märkte L o jag då vi startade upp stödgruppen är att det alltid fanns "dom som bara vet" stensäkra på att dom har lösningar och att dom bara har rätt.

Med all respekt för om man är sjuk själv, eller har en faster Agda eller en nära vän som är det, så klart får man erfarenheter och kunskap (man gärna sluppit om du frågar mig)

Men en viss klick har lösningen, eller vet tvärsäkert att det inte finns nån sån. Jag brukar säga att dom uppgraderar sig själva till läkare.


Om nu en sak fungerar för mig eller mitt barn och inte gjort det för någon annan så kan det bero på en rad olika saker du måste vara utbildad för att förstå, ibland händer det att inte ens den gruppen gör det. Jag har i ett par fall upplevt "mirakel" när det gäller barncancervård, barn som mot alla odds blev bättre eller friska där det getts besked om motsatsen. (Tyvärr upplevt det med)


Varför kan då vissa inte bara acceptera det och känna glädje med en annan medpatient?


Jag upplevde det idag också. Mindre dramatiskt än ovanstående är min överkänslighet mot blom, rök  och parfymdoft. Men den finns ändå där sen ganska många år.

Tillsammans med mina doktorer, husläkaren och min andra specialist jag fick förmånen att komma till har jag dock hittat ett sätt som inte tar bort det men som ändå gör att jag slipper överraskas och bli jättedålig direkt. Det är att premedicinera innan jag åker till en stormarknad t.ex Jag kan få ta extra när jag väl är där sen men det här hjälper till.

Jag är ju inte dummare än att jag förstår att jag kan ha en lindrigare form än andra men då jag försökte tipsa en människa om detta idag så fick jag höra att det inte går. En annan kom in i diskussionen och sa lika och jag kände det som att jag blev anklagad för att ljuga. "Det finns inget som hjälper" nehej doktorn vad har du fått det ifrån och var har du utbildat dig? Jaha på lärarhögskolan......


Nä men ni förstår vad jag menar. Nu är det så att mig hjälper det och det har hänt så många ggr att det inte kan vara en placeboeffekt.

Varför då inte bara säga, ja men va bra och kul för dig men jag har inte fått den effekten. Ist för "Det går inte" eller "Det finns inget" Och jag kan lova att hen inte på nåt sätt arbetar eller arbetat inom sjukvården.

Tur man kan stänga av aviseringarna på vissa inlägg.   Kanske var jag mer lättirriterad idag men jag orkade inte ta diskussionen.


 

Det här kom C hem med till mig idag, hon har väntetid då hon lagt sina brukare till hon får lägga sig själv och ibland har dom jobbat undan så hon kan göra nåt åt sig själv. Vi ska ju ev om det inte är ösregn, åska, storm och drivis åka på Micke Ahlgrens i morgon, ja inte hon men vi andra. Dom spelar på Rosella.

Hon gjorde ett med svartvita pärlor till sig själv och ett lite modernare bands namn. Tänkte hon kan göra till fler, sälja och skänka lite pengar till "Min Stora Dag" som ju är en organisation som uppfyllt både hennes och Elles önskningar under Es sjukdom. Huruvida hon tänker göra fler av ovanstående bild vet jag inte. Krävs väl en dialog för det.

Idén har hon snott rakt av från andra patientorganisationers sidor, förekommer en hel del sånt. Folk sitter hemma och knåpar med allt möjligt som dom säljer och skänker överskott från. Man kan dock inte göra det hur som helst måste jag betona. Finns ett regelverk och hon vet vad som gäller.


Träffade en person idag som sökt ledsagarjobbet, vi ska träffas en gång innan jag bestämmer mig. Dom kom 10 i morse men hade aviserat 11 så det var bara tur man var "anständig"   


Vi åkte sen en snabbis in till stan i ösregn, åkte förbi och tittade på lekplatsen som är under uppbyggnad vid nya GC. Slott och domkyrka är delvis uppe men det ska tydligen bli en stor lekplats med Fyrisån, UKK, och andra kända byggnader och grönområden med. Vi handlar ju det mesta på CityGross där så ska bli kul och följa det.

Handlade på Kvantum och träffade på dotra och hennes arb.kamrater som var där med brukare, hade ätit lunch och skulle handla.

Vi handlade, tog en "Oxgrillare" (finns det godare korv?) till lunch och gick ett varv på gubbdagiset innan vi åkte hem igen. L skulle jobba på släktforskningen och E skulle fixa lite hemma. Plockade upp C som slutade 15 när vi ändå var på byn. Sen har dan gått till lite tvätt och ta hand om varor. Klippt mig också.

Nu ska jag gå igenom de två sista tidningarna som legat på hög innan jag passar dom vidare. Sen blir det nog sängen kanske rent av före midnatt. Blev väckt av dom som sopar sand strax efter 7 i morse och tänkte ev sova lite längre i morgon. Mysigt med båten men urjobbig hemresa i mörkret, vet att jag blir urtrött om jag inte sovit ordentligt.


Ha det bra till vi hörs igen!



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards