Mina ord och tankar

Alla inlägg under april 2016

Av Neta - 7 april 2016 02:06

Under alla Mästerkocksprogram har jag hållt på Catarina König, men först när tidningarna började skriva om semifinalisterna fick jag veta att hon är Uppsalabo bördig från Sigtuna.

Hade tyckt att hon var lik nån men sen såg jag ju att det är hon som äger den lilla söta klädaffären vid Linnéfiket.

Bor ute i Graneberg vid Ekoln som är en vik av Mälaren.Förort söder om stan.

Så tar hon hem det! Jag blev så glad för hennes skull. Hade lite roligt åt hennes man dock, han såg ut som han höll på spy av nervositet de gånger kameran zoomade in han. Gulligt att familjerna fick stå på hyllan.


Har fortsatt till sen natt att gå igenom tidningar, har bara två kvar men dom tar jag i morrn. Hittat en del kul saker bland annat korvcroissanter och tillbehör till korv med bröd, tänk er egenrostad lök och att byta ut boston eller majjogurkan mot en räktopping eller en potatis och paprikatopping. Hittade även ett bra recept på egna korvbröd.

Fusklangos på ägg, ost och majjo, kan de vara nåt? Snabba iaf och det är ju iaf tillbehören som är godast.

Kommer det och en del annat i matbloggen så småningom.


I morgon ska jag träffa en norsk tjej som sökt ledsageriet. Vågar dock inget hoppas efter senaste bakslaget. Kan ju inte bli värre iaf.


Mer än så blir det inte idag, ett litet livstecken bara.

Nattinatt!

 

Av Neta - 6 april 2016 01:07

Humlan den kryper  där på påskliljorna, har även viftat bort nåt djur som lät som en mygga och flög runt mig. Den sistnämda är jag gärna utan.

Bara för ni skulle se humlan gjorde jag den stor så nu kan jag inte skriva under bilden. Är väl min dator kanske.


Fortsätter och rensa bland receptfoldrar o tidningar. Spar korsorden, har säkert flera 100 bilagor men ger Mi en lunta då och då. Skriver av en del recept som kommer som nytt i matbloggen nån gång.


Tagit bort de sista påsksakerna idag både ute och inne men inte packat ner allt än, är ju en dag i morgon med. Då ska jag in till ÖB medans C är på ett möte och kolla på den grillen. L tycker inte men jag tycker det vore kanon och kunna grilla uppe på altan med. Vi får väl se men det är jag som har pengarna isf.


Bokade en dagkryss till MA på fred, C jobbar men vi andra tänker åka, ska visst bli blåsigt men ingen storm iaf. Många som åker lörd annars men sist vi åkte en lörd var det så ini hoppsan med fyllon. Slipper gärna det, Elle som inte får bli stressad mår inte så bra då heller.


På lörd är det bara 3 v till Valborg med. Så fort det gått.

Klockan går fort här med, ska ta mig i säng! Hörs!






 

Av Neta - 3 april 2016 00:50

C började jobba på em och jag tjatade hit Elle ikväll igen, är liksom roligare med sällskap i TV-soffan. Nu var det väl inget vi kände att vi måste se men såg på nåt på 10an där dom fick buda på förråd och lite konståkning på 12an.

Vi gjorde en skaldjursröra med mango och en vanlig sallad plus guccamole till wraps.
Hade köpt libanesiskt tunnbröd på Nelins som jag är tvärsäker på att jag frös samma dag, tog fram det till wrapsen men det var helt mögligt. Tur jag hade annat men kunde nästan inte äta det, så äcklad var jag av det första.
Blev efterrätt med då ostkakan jag köpte till påsk gick ut idag.

Börjar bli grillsugen. Vi har ju Webergrillar, 2 st till o med då vi hade den ena vid husvagnen. Dom har varit med ett tag så vi ska renovera iaf en med lite reservdelar. Men jag är samtidigt så sugen på en sån gasolgrill som Elle köpte. Den kan vi ju till o med ha uppe på altanen. Dom har den på Rusta igen och en liknande på ÖB, ingen värsting men iaf avställningsyta, knoppar och en stång för upphängning, och en korg för grillolja o sånt. 2 Grillelement o.s.v
Skulle vilja ta bort dynlådan som vi iaf bara har blommor på, dom kan lika gärna stå i fönsterhålet. Göra en bänk där bredvid grillen för fritös och elwok. Dynlådan kan ju stå på utbyggnaden eller på baksidan om han promt vill ha kvar den.


Den är så himla bra och just det där att man kan reglera om man vill grilla på båda eller bara ett element och kan höja och sänka värmen. Korgen är på fronten men verkar inte vara ditsatt här.

Vi började prata om att Elle fyller 30 nästa gång och gärna vill ha fest. Jag hade ju också funderat eftersom jag fyller pensionär. Så det slutade med att vi satte datum för båda och att jag gjorde ett "save the date" och bjöd in dom jag hade på Fb. Nån som redan tackat ja :-)

Hennes är ju inte förrän i jan så hon väntar lite, hon ska ev hyra församlingshemmet eller Irongården medans jag har en middag hemma.
Långväga gäster får sova i Es lägenhet, kommer ev ett par och en ensam från Öret och några 08or kanske kan samåka.
Oskarshamnarna får ta sofforna. Bra med 2 bäddbara och deras C kan sova på en madrass.
Sen finns ju husvagnen, och C har en extrasäng nere till Hoforskan. Blir nog bra! Kommer alla blir vi runt 30 men det har vi ju varit förr. Blir väl att några kommer fred så kan bli förfest med, det gillar vi. Får man ju kanske lite hjälp på festdagen. Sen långfrukost dan efter. Precis som det brukar bli. ;-)
Men först ska vi ha en sommar ;-D men kul att planera.

På månd är påsklovet slut, så fort det blir lov blir det lite vilt i byn. Synd om dom som inte kan åka iväg som måste göra satyg, vår postlåda har dels haft en smällare dels sparkats ner, men ser att det är fler som drabbats. Hos oss är det ju tacksamt eftersom vi inte direkt har nåt fönster åt framsidan. Högt upp i hallen, frostat i badrummet och lilla köksfönstret som är skymt av lilla garaget bara.
Men vi har en kamera....... Ska bara aktivera! Sen har vi en ny postlåda som ska gjutas som man inte får i smällare i utan att bränna sig och som inte går att sparka sönder utan att vi hinner ut.

Ja det var lite för nu, händer väl inte jättemycket!







Av Neta - 2 april 2016 00:43

Jag klarade mig tror jag iaf, inte har jag lurat någon heller. Men det har varit riktigt kul att läsa på facebook.
Ica i Knivsta hade fått in ett parti felböjda bananer.
Spendrup ska börja sälja en brustablett som gör öl av vatten.
Man ska koka äggen med kaviar så slipper man kladda med den sen.
Ett HK nånstans sålde färdigskalade bananer i tråg, vårt eget HK gratulerade vinnaren till 711 miljoner på Eurojackpott.
Vår forsränning, en studenttradition på Valborg sen många år ska flytta till Enköping.
Ett dansband ska ta in ytterligare en medlem som förutom att spela bl.a tokigheter så skulle han sälja korv.

Ja det var mycket tok idag! Sen har Camilla Läckberg fått ett eget aprilskämt, en liten Polly på drygt 3 kg, Grattis till dottern!

Va lite grått i början av dan men solen kom sen. Elle kom en sväng och hade med sig några ägg, är inte många kvar efter påsk. Äggleverans nästa söndag så nu får vi hushålla. Äter inte gärna köpeägg när man vant sig med dom här.

Måste också förklara en sak för er. P.g.a att jag har dålig kraft i fingrarna kommer inte alltid mellanslagen med. Ibland når jag heller inte fram till rätt bokstav, t.ex o och i kan bli fel. Punkt och stor bokstav mitt i en mening vet jag inte vad det beror på, men ser att det blir så ibland.
Försöker kolla och redigera men ibland ser jag det inte förrän det är publicerat. Ha överseende med mina sjuka fingrar.

Nu ska jag iaf knö ner mig i sängen. Godnatt!

Av Neta - 1 april 2016 00:47

Vaknade till en rätt fin morgon, åt frukost och hade en del att fixa med innan vi skulle åka till Fullerö.
Precis när vi skulle åka öppnade sig himlen i världens regn och hagelskur, så vi avvaktade en bra stund men till slut tyckte vi det verkade ha slutat. Jo pyttsan hann väl bara sätta oss i bilen så regnade det igen och himlen var verkligen dramatiskt blåsvart. Men innan vi var framme det är ca 1 mil dit endes motorvägen in mot stan sken solen där och det fanns inte ett tecken på att det regnat, så lokalt var det tydligen men vi såg ju himlen mot norr och förstod att det skulle komma dit så snabbt ur bilen och in.

Fullerö är en inrednings, present och trädgårdsbutik som har allt mellan himmel och jord som du behöver, även inredning för utomhusmiljöer. Typ fina saker att hänga i träd, regnmätare med det lilla extra, porlande minidammar, fågelbad och möbler och grindar. Det mesta i smide eller terracotta. Idag var det en buss där med pensionärer frånTyresö. Som tur var åkte dom när vi kom ;-)

Fullerö åker man till när man ska köpa presenter till nån som redan har allt, där hittar man alltid något.
Idag skulle jag kolla om dom fått in ett marshallklot jag suktat efter och lite prismor. Vi började dock med lunch på deras cafe'

Enda stället jag vet där dom har lagom med majjo på räkmackorna. Har ju svårt för det. Dom kostar en hundring men det är säkert 500 g räkor på. Oskalat alltså.
Regnet kom dit när vi satt och åt men vi satt så mysigt vid brasan där så det gjorde inte oss nåt.

Marschallklotet fanns inte men jag köpte 5 glasprismor till ljuskronan på altanen. En rulle supertunn ståltråd, en upphängning till en mindre ljuskrona jag också ska ha där samt dekorationsblommor jag ska ha bland vita stenar på ett ljusfat. Svarta, glittriga som nästan såg ut som porfyr, urläckra.

Elle som också var med köpte ljushållare för värmeljus till sitt hjärta hon har på sin altanvägg, rosa, dom hon har är klara men hon ville ha färg nu. Hon hittade också jättefina temuggar som såldes ut för 20kr. C köpte några fina ljuslyktor och en drömfångare.

Vi fortsatte in till stan och när vi klev ur bilen på Willys parkering möttes vi av det här.

Hade regnat där med. Först in på MM för E behövde spån till Kiwi sen in på Willys där vi stärkte oss med lite kaffe först och sen handlade. C hade vi skjutsat upp till GC för hon skulle träffa en kompis.

Regnade igen då vi for hem och har " skurat" hela kvällen.E åkte hem till sig och vi åt framför TVn och Antikrundan. Sen kollade C och jag på lite vi missat i veckan.
Nu börjar det närma sig midnatt och 1 april. Undrar vad dom lurar oss med i år i medierna.

Något väldigt tråkigt som har hänt idag är att i Östergötland nånstans hittades en kropp i en bil som brunnit, bilen tillhörde en anhörig till Alexander Bengtsson en moderat politiker härifrån stan.
Han hade en väldigt vettig åsikt i invandrarfrågor men har fått lida för det. Em tidig morgon ringde det på dörren till hans hus och någon maskerad körde en kniv i magen på honom. Eftersom han hade familj och små barn blev han rädd efteråt också och tänkte lägga av med politiken. Men så bestämde han sig för att det här skulle han vinna och inte "hatarna" han var tydligen med i Nyhetsmorgon och pratade om det här och hans inställning.
Nu tror dom att det är hans kropp i den utbrända bilen.
Såå fruktansvärt! Små barn har blivit faderlösa!
Varför just han då? Ja han var mörk, men inte invandrad utan född i Sverige säger en del, adopterad säger andra. Jag vet inte riktigt. Vilket som var han en svensk medborgare, far och make. Som brann för invandrarfrågor och jobbade mycket för att våld och bråk skulle sluta. Hade förslag på lösningar som var bra och inte svåra att genomföra.
Så tragiskt det som hänt!

Tänder ett öjus för honom!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7
8
9 10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards