Mina ord och tankar

Alla inlägg under maj 2016

Av Neta - 19 maj 2016 00:07

Då menar jag verkligen ute.

Hämtsushi med den här utsikten med Elle. Var i Stadsparken hela em, upptäckte en ny glassfavorit

Lemon Curdglass från Sia, så himla god. Fick bli efterrätt i solen. Kom lite vindar ibland men vi satt hyfsat i lä.
L åkte iväg och ombesiktigade bilen, skönt att ha det gjort. Kom sen med fika vi gjort i ordning hemma och godaflätor med nån pekannötcreme i och nötter på. Då var vi så kaffesugna så vi höll på krevera.
C anslöt och hon och jag gick en sväng och kollade blommorna i parken.

Lökarna har väl snart blommat ut och alla perenner är på väg upp.

Sen åkte vi upp till Gottsunda centrum, gick ett varv på kläd och skobutiker, kollade in second hand och köpte med oss "Footlong" hem från Subway. Jag har aldrig handlat där innan så det var en upplevelse i sig. Inget för den veliga om man säger så. ;-D
Jag tog ett ost & örtbröd, kycklingfile', mild ost, grönsaker, rödlök och avokado. Helt ok!

E hängde med hem och, vi åt och fikade medans vi kollade på småkockarna och dagens Aidensfield.
Sen har vi planerat helgen, kör ihop sig lite med andra aktiviteter för C. Dom har konsert och körfest efter det. Samtidigt har J "kalas" men vi andra får väl hålla ställningarna.

Nästa helg är det Mors Dag, har önskat mig en middag hos greken i Svista med alla 3 barn med familj, hoppas jag får det. " hint hint"

Nu ska jag hoppa i säng. Ha det!

Av Neta - 18 maj 2016 00:01

Ja jag pratar om mitt läkarbesök. Blodtrycket var perfekt och kolesterolet låg bra. Viktiga saker när man inte kan röra sig så mycket.
Hon tog även njurprover eftersom jag haft njurbäckeninflammation en gång men det svaret har jag inte fått än.
Nya recept så klart. Min doktor har samma sjukdom som jag och hade dessutom också fått känning av allergi på äldre dar så vi undrade med varann om det fanns ett samband. Fick en nässpray med cortison i, få se om morgontäpptheten går över nu.

Elle åkte med in i morse och jobbade några timmar. När hon var klar åkte vi upp till Stenhagen där inträffade något obehagligt.
Strax före korsningen kommer ett rådjur springandes över 55an från Kvarnbohållet. Där upptäckte det att det var en bil och en cyklist på lilla vägen innanför så i panik springer det tillbaka. Klarar sig över vår del av vägen men i andra körfältet springer det som på en bil i sidan på fronten och rullar upp på motorhuven. Sen är det plötsligt på motorhuven på bilen som kör paralellt med den på insidan. Vet inte om det rullade från huv till huv eller om den var på vägen emellan. Vi åkte ju som därifrån. Inget rådjur var kvar på vägen iaf då vi en kort stund senare åkte tillbaka. Otäckt att se det så där.
ÖB hade nämligen stängt så vi får helt enkelt åka till det nya som öppnar i morgon. Tråkigt? Nääää ;-D
Till apoteket och in på hovleverantören för lite potatis. Hem sen och käkade lunch, jag tog en powernap på soffan och tog det sen lugnt, L var ute och grejade. E åkte direkt hem till sig.

Matlagningen idag var väldigt avancerad, koka potatis och ta fram lax som var klar ur frysen. Sallad fanns klar i kylen med. Fick ögonen på en mango som började bli lite skrumpen och vet ju att det är då dom är perfekta så snickrade hop en kall sås på bl.a gräddfil till maten med den, lite rödlök och gräslök i. Blev så god.

Fick sent återbud av ledsagaren för i morgon, hon hade fått ett annat jobb. Som om inte jag också är jobb för henne! Lite sur över det, hon ville vi skulle träffas idag ist med 2 timmars varsel. Men det var ju inte så lämpligt efter mitt läkarbesök. Så nu får jag kanske inte alla mina timmar den här månaden. Hon åker på semester i 2 veckor, den andra på 2 månader. Får väl sätta ner foten. Finns ju en anledning till att jag har henne.

Har kommit brittiska s.k asfaltarbetare hit, dom åker omkring och försöker få jobb. Tyvärr får dom det med. Dom brukar belamra campingen vid badet med en massa skit. Tar några dar att avhysa dom. Man kan ju hoppas dom tänker bo någon annanstans i år.
Hade varit upp på en gård och blivit riktigt hotfulla när dom blev avvisade av dom som bor där.

Snart kommer väl bärplockarna med. Dom brukar slå läger i skogen och man kan fundera om det är människor eller djur som bott där.

Vi har haft underhållning här ikväll. Stikoper heter en artist som varje år ger sig ut på en vandringsturne' för att samla in pengar till sjuka barn. Börjar och slutar i Leksand där han bor. Ikväll hade han en konsert utanför Hemköp. Kolla hans facebooksida får ni se, Stikoper.

Av Neta - 16 maj 2016 23:16

 

Ha det så bra i himlen lilla lurvan med Millan och Fiffi!


Hon andades svagt på em så Elle tog upp henne och satt sig med henne. Då la hon sig på sidan och efter en stund hade hon gett upp i mattes famn.

Nu sover hon med dom andra djuren under körsbärsträdet som blommar så fint just nu omgiven av tusenskönor.


Innan någon påpekar det så ja det är tillåtet, så länge du bor i fastigheten. Skulle det finnas rester kvar då man flyttar tar man hand om det då.


Dagen idag har gått i ett, tjejerna är skjutsade och hämtade p.g.a skitväder och medans E var på jobbet har L varit ner och kollat läget med Kiwi. Hon hade varit ur sitt hus på morgonen och varit ute i själva buren, E hade gjort hövatten som hon gav med spruta och hon tog emot det så vi trodde att kanske skulle hon pigga på sig.

Det här är ju nackdelen med djur, dom lever ju inte i evighet. Skruttan börjar ju också bli till åren så vi vet ju inte hur länge hon lever heller. Millan blev 11 år, men hon var renrasig och dom lever längre. Hon hade ju ett enkelt liv med. Köpte ju Skruttan som renrasig med men har ju kommit underfund med att det var fel, hon är en blandis mellan dvärgvädur och kanske hermelin. Mest troligt.


Så nu får Skruttan bo på pensionat själv då vi åker, känns så där, dom har ju alltid varit där tillsammans Kiwi och hon.


Det stormade rejält här i natt, tyckte jag hörde hur grejerna flög omkring i trädgården men lät nog värre än det var. Nån plaststol hade flyttat sig, men på golvet bara så det lät nog mer med. Resten sitter nog fast och på altanen kan vi ju dra igen. Andra gången på bara några dar som det blir full storm. I Maj?


I morgon är det läkarbesök för både L och mig, vi har tiderna efter varandra. Så praktiskt att det gick och göra så. E jobbar en stund på fm och sen ska vi till ÖB som har utförsäljning, Stenhagen stänger och de öppnar nytt bredvid nya CG på torsdag. Vi har vissa grejer som vi köper där och kan man få 70% på det så gör inte det ont alls.


Tidig uppgång så ska avveckla nu.

Ha det gott!






Av Neta - 16 maj 2016 00:16

Finns ingen månad som är så förknippad med elände som maj. I synnerhet 1994 då både min bror dog och vi fick diagnosen Hjärntumör på Elle.

Tror alla i min familj vet exakt vad dom gjorde då beskeden kom. Rune ringde till mig och berättade om Sten och jag fick även besked om E på telefonen av doktorn, dom ger normalt inte dom beskeden så men det här var ett särfall eftersom det var bråttom.

Den dag Sten begravdes var jag inte med, då var det full fokus på förberedelser inför operation på E. Ett självklart beslut då, men det har känts väldigt konstigt efteråt att jag inte var med då. Vi gick iaf till kyrkogården på kvällen och tittade på blommorna. Hamnade i ett ösregn på vägen därifrån, vattnet gick i vågor på St Olofsgatan. Jag var dyngsur då jag med C i vagnen åkte hem på bussen och jag tror inte L o E var så mkt torrare då dom kom tillbaka till avdelningen.

Fattar inte hur vi orkade, Johnny hade krockat vår bil samma dag beskedet om E kom så vi åkte buss upp varje dag, ja en av oss sov på sjh, den andra sov hemma och kom upp med lunch o middag varje dag. Till vi kom på att C inte fåt leka ute på länge, hon var iofs bara 1 år då men iaf så sov L 2 nätter och jag 1 efter det. Jag åkte upp senare 1 dag så hon fick vara hemma iaf varannan fm.

Så där höll vi på från mitten av maj till midsommar.


Det var också i maj som L fick sin hjärtinfarkt för ett par år sedan, dan innan semesterresan. Gick ju bra som tur var.


Vi har lite elände nu med, Es kiwi är sjuk. 4 år som marsvin då är man gammal men vi får väl hoppas på det bästa. Vi har jour i natt, beredda att rycka ut. Jag ville att dom skulle vara kvar här ifall det värsta händer men hon ville åka hem. Lite orolig för att hon inte får i sig tillräckligt med kortisol, det sjunker snabbt om det händer sorgliga saker. En frisk kropp reglerar ju det själv men inte hennes. Hormonet är ju livsuppehållande.


Dagen idag har varit lugn, präglad av detta. Men nu ska jag avveckla den.

Ha det!




Av Neta - 15 maj 2016 14:13

Spektaklet från igår slipper vi nu i så där 9 månader. Blev lite dramatik på slutet. Tyckte det var skönt med det nya röstningssystemet, blev ju mindre långdraget om än fortf segt. Lite osams med Norge som inte gav oss en enda poäng.
Jättebra att komma 5a och om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är skönt att vi inte vann, vet att inte ett öre av mina skattepengar betalar det där men ändå.
Idag flyter bidragen ihop, skulle inte minnas ett ens med tvång mer än Frans. Skulle jag se bilder på deltagarna är det få jag kan placera i rätt land. Var väl inte jättevaken hela tiden heller. Minns iaf att jag tyckte Nederländernas var bra, lite dansbandscountry över den och jag fick lite Sannexkänsla. Men skulle jag känna igen låten på radion? Troligen inte. ;-D
Uppfattade iaf att vinnarlåten skrivits av sångerskan själv och att den handlar om henne och hennes mormor ( eller farmor)
Nu vet jag inte hur känd hon är där hon bor men det måste vara en fantastisk känsla ändå att vinna med något så "privat".

E o L skippade kosläppet igår det var 6 gr och blåsigt när dom skulle åkt. Ist ville E in till stan.
Vi började på Jysk, hon ville kolla på några nya möbler till sin altan, hon har ju 2 uteplatser nu. Jag kollade in madrasser. Har en 120-säng nu men med leder som bara blir sämre, framförallt i armarna så är det svårt att klara bäddningen själv om den inte står så jag kan gå runt den. Vill inte ha den så, så jag tänker byta till en 105 och vill gärna ha en polstrad sänggavel. 15 cm gör rätt mycket för räckvidden.
Personalen var mer intresserade av att stå och jiddra med varandra dock, sa bara att det står den fakta vi behöver ovanför varje säng. Jag tyckte den var rätt rörig dock och tänkte att det är isf bättre att läsa på på hemsidan hemma i lugn och ro. E fick inte mkt hjälp heller, den stol hon hade tänkt sig fanns det enligt deras webplats bara en kvar av påstod den personal hon frågade och hon " visste inte" var den stod.
Vi hittade den sen ute där det stod, 2 st. Gick över parkeringen till Biltema där hon sett ett helt möblemang. Provsatt en stol och tyckte den kändes bra men ville så klart se bordet. Då kom dom ut med kartongen och visade bilden på den. Dom kunde tyvärr inte visa på annat sätt.
Tror inte vi handlar där, eller på Jysk.
Vi var dock lite småhungriga så beslöt oss för att ta en korv i cafet innan vi gick till bilen. Dom har haft ett jättebra cafe' där, sen var det borta ett tag men finns nu i ny regi.
Jag tog en grillad med mos, och det vsr nog bland det vidrigaste jag fått. Moset var så torrt att det smulade, dom hade lika gärna kunnat lägga dit en överkokt potatis. Grillkorven hade inte tillstymmelse till grill eller stekyta, kändes som micrad. L hade dock sett att dom lagt den i en sån butiksgrill men det märktes då inte. Mådde lite illa när jag gick därifrån men va ju mer mätt än innan iaf.

Iskallt ute igår, då vi gått över parkeringen och kom in i butiken var det som nån trängt in isnålar i mina knän. Det går över rätt fort då jag kommer in men övergår till en molande diffus värk som är på gränsen till att göra mig vansinnig, för lite för att behandla men tillräckligt mkt för att irritera.

Sen åkte vi till CG och handlade lite mys till kvällen




Resulterade i detta, räkor, chilicheesballs, mozarellasticks, sparris, både vit o grön och guccamole. Hade lite vitlökssås kvar sen fredagen med. Olivbröd till och sen lite melon och

Den, här köpt på samma ställe. Så skönt att få vara lat ibland och slippa laga mat. E gjorde röran.
Bakelsen hade hallonmousse i botten, sen en skiva sockerkaka med sylt på, grädde och bär + världens tunnaste chokladplatta. Det senare gjorde ju inte mig så mkt, är inte överdrivet förtjust i choklad.
Kollade på en pingvinfilm på 3an, och sen mello då. C åkte till A så L hämtade henne när han skjutsade hem E. Idag sov vi länge, så skönt. Resten av dan blir nog inne, solen skiner och det är 12 gr men nästan storm. Inte ett dugg sugen på att gå ut. Ska göra ny matsedel i matbloggen och det tar ju några timmar.

Så till vi hörs igen! Kram och ha det så bra!

Av Neta - 13 maj 2016 23:46

Hade hoppats att slippa Elisa i finalen, har så fruktansvärt svårt för människan sen jag såg henne i Malung. Sån jäkla diva!
Thomas kan ju så klart inte dansa men det kunde inte Stenmark heller. So what! Det är ju ingen danstävling på det sättet! Nu hoppas jag att Bianca vinner.

Idag har det varit kyligt, molnigt och lite regnstänk då och då. Men bara 7-8 mil söder om oss har dom haft sol. Så vi är ju klart på gränsen. Har ägnat dagen åt att sett igen lite på TVn, inte hunnit allt jag missat men det ska bli svalt hela helgen så jag hinner nog.
E ville vi skulle åka på kosläpp i Almunge i morgon, vi har missat dom som var här i närheten. Men 9 gr, då vete 17. Långt dit med och har ingen aning om hur rullstolsvänligt det är. Tror jag blir hemma. Hon o L kan åka själva, C jobbar.

Sen är ju det årliga spektaklet i morgon, mello alltså. Tittar gör vi väl men hade varit kul om nån kommit hit. Maj är dock en hektisk tid för alla föreningsmänniskor. Vi känner ju bara sånna. Mi o Ma skulle till sonen och dit skulle dottern med barn komma. Inte hunnit fråga Annika men hon brukar ha mycket på helgerna.

Suttit och kollat på kartan över Bohuslän. Norr om Götet är det hur länge sen som helst som vi var. Ska bli kul att se sig om lite. Vi bor ju så billigt så då kan man ju köra några mil extra. Hoppas inget händer nu bara. Tänker på då L fick sin infarkt dan innan vi skulle åka i maj sist.

Trött och varm ikväll, L fryser och jag svettas så är det ofta, har fönstren öppna lite grann och takfläkten går på natten iaf så jag håller mig sval då.
E är lika varm som jag, vi fixar inte 24 gr. inne.

Pingst är det också, finns det någon som firar den nu för tiden? Förr var det ju en långhelg som man firade riktigt, vi åkte ofta till mormor o morfar när jag var barn och då det blev middag ute vid trädgårdsmöblerna. Minns aldrig att det regnade, visst är det konstigt? Var vädret bättre förr eller förtränger man?
Dom hade som en uteplats i trädgården klädd med vita låga spaljeer som det växte humle på. Plattor på marken och vita möbler som målades ofta, kanske rent av varje år. En soffa eller om det var en bänk, 2 stolar och ett bord. Några kökspallar om vi blev fler. Vit linneduk med blå kanter, den minns jag med och en bricka med som staket av rundstav runt. Den bar hon ut sin aladåb på, eller sylta som hon sa. Den var så otroligt fin, morötter och ärtor i fina mönster och så persilja och kycklingkött, eller om det var höns. Jag har försökt göra dom så där fina men mina grönsaker flyter omkring. Stelnar i en röra. Vi fick färskpotatis till den, deras var inte klar vid pingst men dom fick köpa av nån. Sen sallad på hennes första späda blad som hon först haft i ett fönster för det skulle bli klart till pingst. Vit salladsdressing på flaska, finns ju än idag. Rädisor man doppade i lite salt på tallriken. Ja det var en festhelg helt enkelt. :-)
Ett fint barndomsminne.

Jag fick barn en annandag pingst, 19 maj för 41 år sedan. Så det blir kalas igen till veckan. I helgen kanske. Plockade alltid en bukett med gullvivor, mandelblom och förgätmigej åt Jonny i Vaksala backe när han var liten. Åkte ut kvällen före och gjorde som man brukade då innan det fanns elektroniska barnvakter. Ringde grannen och så la man av luren, hon lyssnade och gick in om han vaknade. Skulle väl bli ramaskri om man gjorde så idag.
Iaf så fick han buketten på brickan eller frukostbordet med paket, te och macka. Enda frukosten som gick i honom.

Pingst var ju också den stora bröllopshelgen. Ofta förlovning på nyår och bröllop i pingst. Syrran gifte sig en pingst för 32 år sen. Tror det var 21-22 maj nånting. Bröllop i Vaksala kyrka med kusinerna Helen och Eva som näbbar eller om det var tärnor kanske ocn småkusinerna som näbbar. Helen som inte finns hos oss längre, dog i cancer som vuxen. Lämnade 2 små pojkar efter sig. Det är hon och min bror som inte finns längre i kusinskaran.

Ja minnen, minns mer och mer saker från barndomen.
Hör att det regnar nu, hörs på bilarna. Så jag ska nog avveckla dagen.
Glad Pingst! Hoppas ni känner er hänryckta så här mellan hägg och syre'n.



Av Neta - 12 maj 2016 23:11

Sov bra inatt, iaf fram till 6.30 Lyckades slumra en stund till, men blir en orolig sömn då man somnar om.
Kanonväder idag igen men inte jättevarmt. Passar mig bra. L och jag lämnade städningen till C som hellre ville jobba ostört, och for upp till Tierp och marknaden. Det är en liten marknad, lagom stor och den är på ett torg utan kullersten. Bara en sån sak!
E ville vara hemma så vi for själva. Fick tag på det jag skulle ha + ett par saker till. Tog nån timme bara.
Hemma var det nästan klart och hon höll på putsa fönstren. Det hade jag inte bett om. Hon tog bara lilla fönstret i vardrummet men det var det jag suckat över.
Så skönt att det mesta är klart nu. Lite småfix kvar bara. Mattorna är rengjorda från kaninhår och dom som vi kan tvätta själva är tvättade. Lägger inte på alla, har inte lika många på sommaren. Man springer ju mer ut och in då och det behövs inte.

Fixade tacoköttfärssås och vi åt innan vi for till det här

Annika fyllde 30+ moms och bjöd på fika. Kom en massa trevligt folk både kända och okända och vi satt länge i deras uterum. En skön kväll blev det också. Hon fick mest blommor, praktiskt att fylla i maj och ha en trädgård.
Nu sitter C och L o kollar på mellon. Jag orkar bara inte. Ska se på lörd det räcker å bra. Jag har iaf glömt låtarna dan efter.

Glömde den här, försluten på altanbordet i natt som var. Fåglarna hade hittat den och haft kalas. Tur det inte var så många kvar. Nackdelen då man inte har inglasat men fördelarna överväger.

I morgon är det helg igen, vi har inga planer. Har nån ros kvar att klippa och upptäckte en akleja mellan plattorna under min ramp idag. Lite maskrosor med. Finns lite mer av den varan. Fina då dom blommar men inte sen. Vi håller oss nog sysselsatta.
Lite mellomys fixar vi väl, kanske frågar Mi o Ma om dom vill komma och kolla. Annika är gräsänka och kanske hänger på om hon inte har danskurs nånstans. Det visar sig!

Nu ska jag iaf avveckla den här dagen! Ha det gott därute!

Av Neta - 12 maj 2016 00:45

Den är inledd iaf, hade jag tappat frön i hallen ger jag mig 17 på att dom grott. Fortsätter i morgon och belönar oss med födelsedagsfika hos bästa A i grannbyn sen. Hinner vi blir det en sväng på marknaden i Tierp med.

Kyligare idag men sol och fint. Vaknar tidigt på mornarna nu så jag får nog börja fälla persiennerna så kroppen tror det är natt lite längre. Gillar egentligen inte att ha dom nere för jag brukar ligga och kolla på trädkronorna innan jag somnar. Mysigt också att direkt se vad det är för väder då man vaknar.
Men blir inte utsövd och det är inte samma sak och somna om efter ett par timmar som att få sova i ett streck.

C fixade naglar på en kompis idag, dom satt på altanen med mig. E hängde med hit en stund, hon och L var in på provtagning idag och sen var E på sitt livs första fotvård. En positiv upplevelse verkade det som. Gjorde salladslunch till hela gänget, sen bytte L i en av burarna och C tog tag i städningen.
Hängde ut en del mattor och borstade med rotborste, får ur mer kaninhår då än vid bara dammsugning.
Hann rätt långt ändå, L skulle skjutsa in E på styrelsemöte, C skulle på synundersökning för körkortet så vi åkte in allihop. Postade lite blomskott på vägen. Blev middag på BK och sen lite handling.

Var in och kollade på Ur & Penn och hittade dom här nedsatta med 70%. 25kr kunde jag avvara. Dom matchar min ring jag fick av barnen då jag fyllde 50. Att den sen är äkta och dom där inte gör inte så mkt.
Får använda dom redan i morgon ju. Kanske har min nya klänning med.

Handlade lite frukt & grönt på Kvantum innan vi sen for hemåt. Slöade framför TVn och dagens Aldensfield, har lärt mig att man kan stega tillbaka till programmen som gått på em och se dom på kvällen.

Ja så gick den dagen med!

Nu sängdax, ha det gott!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards