Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2016

Av Neta - 19 juni 2016 02:36

Så har det varit här idag. Korta uppehåll och däremellan regn med olika intensitet.
Elle o L åkte en snabbis till Skyttorpsdan där all verksamhet fått flytta inomhus pga regnet. E var nöjd iaf då hon hittat både tomat och gurkplantor även några petunior. L åkte själv in och köpte jord, gödsel och barkmull sen. 12 säckar totalt men nu är det klart på nya ställena ute iaf.

Fördelen med regnet är ju att man slipper vattna ute. Det är väl bra för jordgubbar och potatis med. Vi har dock inte hunnit lägga halm under gubbarna så det blir väl prio 1 nu. Ogräs är det nog lite här o var med, men även det är ju lättare få upp när det regnat.
C har semester den här veckan och över midsommar men jobbade med lite ledsageri idag. Själv har jag knappt gjort nånting mer än det löpande. Knappt det förresten. Jag blir lite slö när jag inte kan vara ute. Allting är ju smacksurt o går inte slå ner häcken nånstans.
I morgon skulle det bara bli skurar. Få se om vi åker till Älvkarleby men det vore lite mysigt. Så fint där.

E o jag kollade runt på lite midsommarfirande idag. Men det mesta är ju på gräs och det är ingen höjdare o köra rullstol på. Sigtuna har iaf mitt i stan och där trivs vi ju. Borde kunna hålla mig på asfalt. Får man sen en räkpuck och ett glas vin på Våfflan är dagen gjord ;-D
Verkar bli bra väder med. Här firas det ingenting på midsafton, bara på midsdagen.

Nu är kl mitt i natten och jag ska nog sova nu känner jag.

Av Neta - 18 juni 2016 01:01

Fast jag har ju ingen direkt fredagskänsla längre, inte som när man jobbade. Å nu blir jag ju riktig pensionär med i höst.
I morse var det iaf tidig uppgång och in för fasteprover. Hade med mig en liten burk med fil och blåbär som jag åt i bilen utanför Nelins medans L o E som var med gick in för att köpa kaffe och nån macka. Vilken macka dom kom ut med sen, var nån slags grövre fralla med pumpafrön på med grönsaker, ost, skinka och ägg i. En hel lunch ju. ;-) Proppmätt blev jag!

Sen upp till Maxi och handlade lite, mat och bl.a en ny fasadflagga. Till mamma efter det och hämtade några bilprylar, dels sånt han tog reda på och dels nåt han ska köra till återvinningen med åt henne. Dom har precis sålt sin bil och bestämt sig för att inte köra längre. R fick ju en stroke på nyår och mamma som inte kört så mkt på senare år vill inte. Dom bor ju så nära Willys med så nu ska jag se till att hon skaffar sig en Dramaten så kan hon handla själv. Så här års kan hon ju cykla med. Syrran brukar skjutsa med om det är nåt annat hon behöver, hon bor ju i stan. Var där idag!

Efter det åkte vi till Plantagen för E ville ha lite blommor till sina uteplatser. Jösses va mkt fint dom hade. Hittade rödådrig trädgårdssyra, något jag letat efter ett tag, sen fick jag äntligen en citrontimjan med. Kryddväxterna kostade 59kr st eller 3/100 så det åkte med en dillplanta till midsommarpotatisen med. Har inte sått nån än men jobbar på det.
Såg något så otroligt fint, den skiraste växt jag sett. Små, små blommor och tunna blad så det blev liksom ett blommoln så fluffig blev den. Dom hade planterat hop rosa och vita så himla fint men lite dyr så ska tillbaka på månd då jag får lite påfyllning. Ska absolut ha en.

Elle hittade samplanterade amplar av million bells i vitt och riktigt cerisa. Så fina. Sen lobelia i alla tänkbara färger. Också planterade flera färger i amplar.

Då jag kom hem upptäckte jag att min restorder från Odla kommit, en röd bägarranka, dockkrage som är en ampelväxt med små ljusblå prästkragsliknande blommor sen en blå salvia. Så blev att plantera lite ikväll.

Jag ville sen till Lidl, köttbullarna var slut i frysen, har alltid en påse färdiga och då köper jag Enebackens frysta på Lidl. Finns bara en sort som slår dom och det är mina egna. ;-)

Gjorde ett litet fynd där en praktisk lite större bag med 2 utvändiga och 1 invändig dragkedjsficka.


Längst ner i högra hörnet. Man kan vika hop den i ena ytterfickan så den blir i normal bokstorlek. Sen ville jag inte ha den fullt så blommig. Den är större än den ser ut på den bilden.

Den här var snygg tycker jag och här är den hopvikt. Är en liten tamp att hålla den i hopvikt med. Praktiskt ibland att kunna packa mjukt och bra med en reservväska man kan packa ner som inte tar så stor plats. Shoppa vill man ju när man är ute o far och det är äl bra om man får hem sakerna också.

I morgon är det Skyttorpsdagen och E vill dit, få se om jag följer med, det ska ju regna. Annars är det Fallens dag i Älvkarleby på söndag och då ser vädret bra mkt bättre ut. Skulle vilja dit då, åratal sen jag var där.

Måste till slut få visa er att min doftscheresmin slagit ut. Doftar så otroligt mycket, det känns i hela trädgården och i köket där fönstret oftast står lite på glänt så här års. Den börjar bli stor nu den busken. Så fint också med pioner, nävor och prästkragar i förgrunden. Har två små nyplanterade rosa pioner på andra sidan gången in men upptäckte idag att det bara är 2 knoppar kvar på den ena, har varit 5. Är väl ungar som plockat för det låg inga under. Så synd att dom inte kan låta bli andras blommor.

Nu så, ska jag avveckla dagen och försöka sova. Ha det fint alla!

Av Neta - 16 juni 2016 18:50

Elle jobbar för 3-e året tror jag det är på kyrkans sommarcafe', så igår efter frukost gick L och jag dit och fikade.
Sen hem och åt lunch, har snöat in på de kalla sopporna. Har nåt som heter Magic Bullet som man mixar en port i taget i muggar.
Basen i dom här sopporna är 2-2.5 dl kallt vatten, 1/2 dl olja, några droppar pr citron och en 1/2 buljongtärning. Sen tillsätter man efter önskemål. Igår blev det 1 avocado, 1 1/2 tomat, ca 1 msk rödlök lite färsk körvel. Salt o peppar.
Körveln plockade jag i prästgårdsparken efter fikat. Den börjar bli så hög nu att det inte är nån risk att den är hundpissad och de nya skotten kommer över hela plantan så jag tar de spröda ljusgröna då jag torkar. Fast igår använde jag den färsk med.

C ville åka till Grönan o det var ju CL, L var inte jättesugen men vi åkte till slut. Åkte strax före 17, det brukar ta 1 timme, 1.15-1.30 om det är köer. Igår stod vi i kö längre än så, vi var inte framme förrän vid 20-tiden. Var nån bilbrand som var boven i dramat. Fick leta parkering länge också. Vi ställer oss alltid på Östermalm på andra sidan Djurgårdsbron då det är gratis att stå både på parkeringar och efter gatorna efter 17.
Vi hade ju räknat med att hinna äta före 19 då dom började spela men nu fick vi ta nåt snabbt i kiosken framför dansbanan. C o jag tog några kycklingsticks med cheddardip, hon m strips och jag med sallad. L bara en hamburgare, inte det godaste vi ätit precis.

Jag fyllde på mitt gröna kort så nu går jag in gratis på alla konserter och danser, ja på nöjesfältet med så klart. Det kostar 249kr, ett inträde runt 100-ingen och konserter ännu mer. Så med tanke på utbudet är det väldigt billigt med de kortet som man också har lite övriga rabatter med på t.ex Furuvik och lite inne på Grönan med. Så i år blir det nog Countryfestivalen på Furuvik med.

Grönan är ett sånt ställe som hör sommaren till och det man minns på vintern, dansbanan ligger ju på lilla området i kvällssol och relativt vindskyddat. Så mysigt där även för mig att bara sitta i solen och lyssna. Igår var det precis så, drygt 20 gr och sol.
CL leverar ju som vanligt, har dansat till dom i många år nu, Classe är ju den enda kvar från den uirsprungliga sättningen. Men den rösten.... Hoppas han vinner Guldklaven, jag ska iaf tokrösta.
Kul att träffa dom glada snyggingarna och vi ses snart igen.

Djurgården en fin sommarkväll är nästan magiskt vacker. Va bara tvungen att ta en bild då vi gick över bron sen in mot stan.
Hemma på knappt en timme sen och sen vaknade man till regn på fm. Gjorde mig ingen brådska upp precis. Låg och läste ett tag. Elle kom till lunch och ville skriva ut lite recept till cafet. Vi har kollat lite TV och ska strax göra middag med kycklingfile'. C jobbar och det fortsätter regna. Inga översvämningar dock som dom har i skåne.

Har bokat Malung idag, vi måste iaf upp och hämta husvagnen och C så vi kan lika gärna vara där ett par dar, det räcker mer än väl. Hittade ett billigt vandrarhem ett par mil mot Mora. Fick sista rummet. I slutet av veckan brukar ju många åkt hem men vi får höra våra favoriter iaf, Sannex, CL, Martinez och PH. Missar MA men dom kan vi höra i midsommar.
Rätt nöjd med mitt senaste dygn.

Av Neta - 15 juni 2016 02:25

I morse sov jag tungt när kl ringde. Jag brukar ju sova till 9 men idag fick jag gå upp halv. Jag är ju ingen morgonmänniska och jag har ju gått upp 5.45 i en massa år, så det här är belöningen att få " sova ut " Fil med blåbär på altanen sen upp på scootern och iväg.
Det var dags att fylla på B-vitamin, får injektioner var 3e månad. C åkte med upp och var in och handlade medans jag var in till distriktan. Hon åkte sen på dagskryss med Rosella med sin bästa kompis. Date spelade.

Jag donade lite på fm samtidigt som jag lyssnade på Wahlgren - Lundkvist pod. Kicken och Niclas alltså. Den är så himla bra!
Sen gav jag mig själv ledigt till det var dags att laga middag. Satt i skuggan och läste, käkade körsbär och drack kaffe.

Gjorde en kall lunchsoppa med gurka, avocado, citronsaft, dill och gräslök som jag mixade med kallt vatten, lite olja och en buljongtärning. Älskar att göra soppa så här i min "Magic Bullet" på sommaren. Tar högst en minut. Hittade några dumplings som tilltugg.

Läste ut boken som ska vara den sista om Saltön. Mi o Ma:s son kom och hämtade L. Mi går med "pjäxfot" efter en brännbollsmatch då han skadade hälsenan, så han har lånat den scootern som E äger själv. Då kan han iaf få komma ut lite. Jag skickade med lite tidningar och korsord så han har nåt att göra mellan matcherna.

Kvällen avslutades på altanen med ett korsord och efter det tittade jag på dagens Aidenfields. Älskar den där playtjänsten vi har så man kan se programmen när man vill.

Nu är det mittinatta och jag tänker sova till jag vaknar. Även om kl blir mer än 9 ;-)



Av Neta - 14 juni 2016 00:31

Kompetens verkar inte så viktigt iaf. Arbetade själv mina sista år på en förvaltning med personaltillsättning. Fick gå kurs eftersom jag skulle arbetsintervjua nya vikarier och det var väldigt viktigt att man visste exakt vad som gällde. Vi fick också lära oss mkt om bemötanden och så. Att mail och brev skulle stämplas och diarieföras, anteckningar vid telefonsamtal skrivas ut och läggas i akten osv så inga missförstånd skulle ske.

På opmsorgsförvaltningen är detta tydligen inte så viktigt. Min dotter har av sin chef behandlats så nonchalant att vi funderar på att anmäla bemötandet. Redan i april förklarade hon att hon ville sluta med en av sina arbetsuppgifter, något han nonchalerade totalt. Hon har frågat om uppsägningstid men inte fått svar. Hon har fått ta ansvar för vikarier och ny personal som hon defenitivt inte ska ha. Gjort hans jobb. Detta är ett extrajobb hon haft förutom sitt ordinarie. Att det går i första hand har han väldigt svårt att förstå.

Idag kom droppen som fick bägaren att rinna över och nu slutar hon med omedelbar verkan. Anställningsformen gör det möjligt, bara den är ett skämt. Det fick hon veta av facket idag. En skriftlig info om det lämnas in i morgon. I ett mess skäller han ut henne för att hon inte infunnit sig på en dag hon sen länge haft annat arbete. Nu fick hon nog, jag fick det för länge sen.

Idag har dagen ägnats åt saker jag inte kan berätta om riktigt än, sen har jag bara varit, suttit på altanen och läst den här.

Av Neta - 12 juni 2016 23:43

Citerar Jonas Gardell med anledning av det som hänt i Orlando.
"Människor som hatar dödar människor som älskar. Minns denna sorgens dag: att hata hjälper oss inte . Bara att envist fortsätta älska."

Tänder ett ljus för alla omkomna där men också för den unga student i Visby som föll av sitt studentflak så olyckligt att han blev överkörd och avled.
Så sorgligt att det hände just när livet ska till att slå ut i full blom.

Vi har i familjen också fått ett tråkigt besked som vi inte vet så mkt om ännu. Väljer att inte ta ut något i förskott.

I fredags var det dags för årsbesiktning av behagen. Snabbt gjort, C var med. Hon skulle på fest på kvällen och ville köpa blommor och L ville till ett Lidl så vi styrde bilen mot Gottsunda sen.
Handlades både blommor, kläder och lite annat som ravioli t.ex Nån var väldigt sugen på det ;-)

I lördags var C och jag på Almas årliga sommarbuffe' på Skaris.

Vi hade lite fin utsikt från vårt bord. En trubadur underhöll och det blev också lite allsång.
Var lite orolig för hur vi skulle ta oss upp men det gick att köra upp på sidan, var visserligen en lång ramp upp på själva terassen men där fick vi hjälp både när vi kom och när vi åkte.
Var en ramp in i restaurangen och ytterligare en skitbrant upp till buffe'n, tror den var ditsatt för vårt sällskap bara. Jag gick med kryckorna när vi tog det kalla och kollade in vad som fanns i det varma då också. C bar maten och tur var det när jag skulle ner sen. Sen hämtade hon till mig i fortsättningen.
Maten funkade bra, ingen jättestor buffe', tror det var deras helgbrunch. 3 sorters sill, lika många sorters lax, skinka, rostbiff, räkor och lite annan chark. Både pasta och potatissallad. Grönsaker med.
3-4 olika kött, kyckling, bakade småpotatisar, bea sen pytt, bacon, köttbullar och äggröra mm på det varma. Sen ett stort dessertbord m fruktsallad, paj, lite bakverk och koppar med blåbärsyoghurt. Bröd och ostar så klart.
Kostar 225kr för den som serveras bara på helger men helt ok för det tycker jag.

Direkt efter det åkte vi ut till Johnny, Emilia fyllde 17 och stod och garnerade cupcakes då vi kom. Delade en utan glasyr med L då jag ju redan fuskat.
Matildas pappa med sambo var där och några kompisar. Trevlig kväll!

Idag har E varit här en stund, jag har haft ont idag men har planterat kryddväxter och så fick vi äntligen ner småväxterna. L har planterat det som ska vara i växthuset. E hjälpte till med lunchen och fixade lite. Kyligt av och till och lite blåst.

Ska avveckla här nu men hörs igen!

Av Neta - 10 juni 2016 00:16

Sur på familjen som trots att dom vet att jag inte klarar saker sätter mig i en obekväm sits då och då. Extra grinigt idag. Verkar som dom tror vi har en Inga i det här huset.

Men iaf så är det nu sommarlov med allt vad det innebär. Stökigare i stan och även här men inte alls på samma vis.
I en stadsdel hade ett 30-tal ungar igår eldat lastpallar på gatan för att som en talesman till polisen sa, locka dit räddningstjänst och polis för att dom ska kunna kasta sten på dom. Börjar ju bli som i Tensta och Rinkeby. 1 bil och 2 moppar hade dom eldat med. En polisbil fick en ruta splittrad av en sten och en polis hade tur att han inte skadades av splittret.
Ingen gripen! INGEN!!!

Jag tycker ärligt, även om det drabbar oskyldigas egendom så ska dom inte åka på brandlarmen längre. Kostnade vi slipper kan vi ju ersätta egendom till oskyldiga med då. Bussarna har ställt in kvällsturerna dit flera ggr pga stenkastning.
Alt att man samlar nån sorts kravallpolis och ser till att man syr in alla som gör så där. Visar musklerna helt enkelt, det måste bli ett stopp nu! Jättefin stadsdel annars, grönt och fint men så stökigt både där och i en annan. Båda är invandrartäta men det är svenskfödda med också.
Hur godtrogen kan en förälder bli? Funderar man inte över sambandet att ens avkomma är ute samtidigt som det här händer? Eller orkar man inte bry sig?
Hade nån av mina gjort så här hade jag nog sökt hjälp tror jag. Våra problem härute nu med sprängda brevlådor och moped/bilkörning är ju rena lekstugan i jämförelse.
Ikväll grillar vuxna på byn korv vid badet så kanske blir lite lugnt iaf. Tradition med fest där nere vid avslutningen.

Smolk i denna fina tid, kolla på det här


Nu är det som finast, det är det här och mina älskade blommor jag längtar till på vintern. Så tacksam att jag bor här.

Idag har jag köpt kryddväxter med, jordgubbsmynta t.ex Aldrig haft en sån men blev kär direkt. Ska användas mycket! Ananassalvia har jag haft innan, fin den med. Sen de vanliga timjan, oregano och rosmarin. Dragon har jag sen innan. Klarar mig nog. Torkar och spar som en ekorre.
Köpt tomater, röda och gula och en gurka med. L skulle ut och städa vårt lilla växthus idag, upptäckte att en platta hade som han trodde "frusit upp" i vinter, men det visade sig att hela altanen sjunkit 2 cm, panik och fix o trix som tog hela dan. Sen kunde han lägga om plattorna i växthuset som sitter mot altanväggen. Vi skulle planterat isbegonior och några blå små söta som liknar kattfot lite i en rabatt, Auberita eller nåt liknande. Men det är väl en dag i morgon med. Blir fint med dom rosa och blå som kantväxt iaf. Till midsommar sen ska jag köpa några sommarflox till den andra rabatten vid huset.

Märkte dock idag hur lite jag kan göra, tog kryckorna och gick ut på framsidan för att dra upp lite tulpanblad. Helt plötsligt fast jag höll i en krycka eller husväggen började mina ben skaka för att sen bara vika sig. Fick lägga hela tyngden på kryckorna för att ta mig in och sätta mig på trappsteget upp till hallen en lång stund. Så himla otäckt! Blev nog lite chockad. Tordes inte gå ut igen.

Funkar fortf bra med allt annat, har inte haft nån sockerabstinens men ser också till att äta med 3 eller 4 timmars mellanrum. Hinner aldrig bli hungrig eller sugen. Gick bra på kalaset med, men blev nästan äcklad av den 2 cm tårtbit och kokosruta jag tog. Käkar grovt bröd eller fröknäcke med frukt fördelat på 3 mellis där 2 är bara frukt. Sen frukost, lunch o middag i princip som innan. Mer noga med protein bara. Petit chouxerna i frysen ligger bra där. Blir nån i midsommar kanske.
Känner att jag faktiskt gått ner, men det märker nog bara jag.

Så nu ska jag avveckla idag, eller igår om man ska vara petig.

Av Neta - 7 juni 2016 23:52

Vilken dag! Vaknade vid 9 och mådde inte jättebra, tryck över skallen, lätt huvudvärk och lite illamående. Gick ut o fixade lite med blommorna och därute var det svalt och skönt. Satt en stund innan jag åt och då försvann alla krämpor.
Frukost på altan med denna

Faktiskt så har jag suttit ute hela dan och läst varvat med lite datorjobb jag låg efter med. Satt ute länge, man vill ju inte gå in.

C kom hem med lite Ulvagubbar, de största jag sett tror jag, som småäpplen. Attans så goda. Sparde en förp. Till frukostfilen.

Blir en del bär o frukt på kvällarna nu.

I morrn ska det bli hyfsat igen men inte 29 gr som vi haft idag. Tur det fläktade lite, kom en övergående åskskur sent på em så vi slapp vattna ute. Va en kort men ordentlig skur. I morrn börjar skattepengarna betalas ut också. Jag får nån tusing iaf, så mer jord och blommor ska hem. Hade ju järnnätten med bara 3 gr i lördags så nu ska vi köpa gurka och tomater med. Kanske nåt mer kul ätbart.
Hoppas på en fin sommar. Så vi får mkt tomater.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards