Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2016

En lång men mysig dag

Av Neta - 21 augusti 2016 13:37

Äntligen kom det lite sommar tillbaka. Vi var ju på en countrykryss på Rosella igår och fick för oss att åka en annan väg dit. Ist för att ta motorvägen till Knivsta och 77an till Norrtälje åkte vi över Almunge och Knutby från stan. Mycket mysigare väg och framför allt mindre trafik iaf fram till 76an. Inte så mkt längre heller.
Leif är ju uppväxt i Vedyxa och med släkt i både Almunge och Norrtälje, så för han var det att uppleva gamla minnen att åka där. Men väldigt förändrat så klart men vissa gårdar och så var nästan som förr.
Soligt och skönt hela vägen med några mörka molnframför oss hela tiden, märkte dock inte av dom. Nu kom vi också in i Norrtälje vid Frasses där det blivit lite tradition att äta lunch innan vi kryssar. Det för att ingen av oss vill äta buffe' och för att kunna äta sent på båten och inte behöva hålla påmed mat då man kommer hem.
Kunde sitta ute i bara armar och äta med, det var ju ett tag sen nu.

Mötte upp Mi o Ma vid terminalen och blev lite förvånad över att Mi gick så sakta men det fick sin förklaring senare. Han hade strulat till det och gjort illa foten han precis blivit bättre i. Bara hoppas han inte slet upp skadan igen.
Vi trodde det skulle bli mkt folk och det var det verkligen, var som ett lämmeltåg som aldrig tog slut av folk. Men var alla dom tog vägen på båten vet jag inte. I nattklubben och uppe på hyllan där vi satt var det inte särskilt mkt folk från början.

Vi satt längst fram där uppe och såg himla bra.
Först spelade ett countryband, jättebra sångerska. Vi fikade lite och satt och lyssnade. Rätt som det var ropade dom ut att den här gossen, eller kanske inte så mkt gosse längre men att Chris skulle spela i cafe't


Han som när vi först träffade honom var tonåring tror jag, eller iaf inte långt ifrån, var då trummis i MA. Började senare i Sannex och det var väl då vi började bli mer bekanta. Jag hade ju dom på ett knyt i Granebergsparken, ett knyt som råkade infalla på Christines 15-årsdag. Där jag hade ungefär 30 pers från Dansbandsdax med som alla bara högg in och hjälpte till.
En 15-årsdag för C som blev en av dom bästa födelsedagarna i hennes liv tack vare den här mannen som då var kapellmästare och hans medmusikanter. Han var och är säkert fortfarande rätt bra på att hitta på tok.
Vi städade medans dom packade och sen hade vi som jobbat en liten eftersittning med nattamat, den var Chris med på och ingen som satt där inne då kommer nånsin att glömma den. ;-)

Han slutade ju så småningom med dansbandsmusiken men inte med musiken. Fick han iaf att sjunga en dansbandslåt igår. Men var annars mest country så klart. Lite trögt på respons hans första timme men det ändrade sig. ;-)

Sen tillbaka upp till våra platser för att höra mannen, myten, legenden Mats Rådberg och hans Rankarna still going strong.
Inte blev vi precis besvikna då, ja kanske lite hos Ma, hon hade hoppats på linedance.

Mina äldsta vänner, över 40 år har vi känt varann.

Det som var lite tråkigt var att Chris började sitt andra pass innan MatsRådberg spelat klart. Det gjorde ju att vi missade lite där.

Men å andra sidan fick han förstärkning av kryssningsvärden som kom då de andra spelat klart.
Chris spelade i princip till vi skulle gå av, vi hade pratat en stund efter förra passet så sa bara hej o så då. Jag konstaterade att det var första gången jag träffade honom sen dom invigde första Citygross här. Får inte bli så länge till nästa gång, han trubadurar ju på Cinderella ibland.

Skildes från Mi o Ma ute på parkeringen sen, detvar då först jag fick reda på vad som hänt m Mis fot egentligen. Vi åkte hemåt och hamnade efter den stora busskaravanen. Stannade vid Ica i Rimbo för dränering och lite inköp av snacks till crusingen.

Det är ju tur att jag kan gå några steg med stöd för på den här kundtoan som är märkt med handikappsymbol gick inte rullstolen in. Dom har ställt en hylla med varor i vägen. Å det. Var inte ens toapappershyllan ;-)

Väl i Uppsala for vi ner och ställde oss vid Kungsgatan mitt emot Willys. Då kunde vi sätta oss i bilen och ändå se när det blev kyligare sen.

Svårt att fota fordon som rör sig med min mobil

C som varit på American car hela dan åkte med Johnnys kompis Johan i hans pontiac ni ser ovan.

Johan är också dansare och dom åker mycket ut på dans i samma gäng. Han är också ordförande i American car och president i motorklubben.

Ja vid midnatt började finbilarna glesa ur, men var väldigt mycket åskådare kvar hela kvällen. Vi såg sen när vi åkte därifrån att en del haft med sig både bord, stolar och ljuslyktor. Rutinerade konstaterade Elle. ;-)

Hamnade rätt fort på kudden när vi väl kom hem, kändes i kroppen att jag varit igång hela dan. Somnade direkt men väcktes vid 4 av en smäll och att en bil som lät värre än en V8 rusade motorn, kollade men såg den inte. Gick på toa och hörde den flera gånger. Lät som den försökte ta sig upp på vägen efter att ha kört av. Till slut åkte den norrut men då kunde ju inte jag somna om. Tror jag var vaken till 6 men sen var kl 10 rätt som det var.

Idag är det varmt men lite molnigt, i morgon åker vi till Motala och Varamon. Tvätt och packning idag. C blir hemma hon jobbar lite i mitten av veckan.

Vet inte om jag kan blogga därifrån så ni får följa med oss på instagram om ni vill. Heter netaave där också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards