Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2016

Tur

Av Neta - 20 augusti 2016 00:14

Har haft ett skänkskåp jag inte varit riktigt nöjd med, tyckte det var hoptryckt ut. Köpte det begagnat och tänkte väl inte på det förrän det stod där.
För ett tag sen hittade jag ett fint vitrinskåp, typ överköksskåp på en loppis. Fint med bågade fönster och som det skulle gå att ha spröjs på.
Tänkte då att jag skulle köpa ett unerskåp med lådor överst och bygga hop. Behövs egentligen bara täcksidor som man sen sågar i en mjuk båge i tomrummet mellan skåpen för att få känslan.

Ni ser skåpet här bakom Leif så kanske ni förstår hur jag menar. Det överskåp jag har är det 3 hyllor i mot det här som har 2. Visserligen är det här 100 cm brett och det här kommer att bli 80 cm men det gör inte så mkt då det totala utrymmet blir större iaf.
Mitt överskåp är 34 cm djupt och 80 högt så jag hade tänkt ha understommen bara 37 cm djup men lika högt. Till jag såg det här på fyndet på Ikea idag. Se nedan. Exakt som jag tänkt mig men 58 cm djupt.
Tror dock inte det gör något eftersom vi ska ha ut vårt stora bord mot ett som kan bli lika långt men bara 80 brett ist för 100 som vi har nu. Då blir det ju inte trångt iaf. L vill göra ett bakstycke av pärlspont och det kan nog bli bra.

Det var väl värt 199kr iaf? Ist för närmare tusenlappen.

Det gamla skåpet vill C gärna ha med sig när hon flyttar. Får väl se om vi kan hysa in det nånstans för vi har inte plats med det. Fullt överallt.

Vi kollade också på några nya väggplattor på Ikea och dom var fina men vi ville ändå se på lite kakel. Över gatan och in på Bauhaus och blev väldigt förtjust i det här.

De diagonala ränderna är skuggor. Vi har ju tänkt vitt eller grått, ev i nån kombo, ev rutigt med några vita i grått. De här är vita med bara lite marmorering i väldigt ljust grått. De är rektangulära, 20 x 25 cm så kommer gå fort att sätta det.

Tror det kommer att bli bra, väggarna blir ju väldigt ljust grågrön och i den färgen målar vi in stommarna också. Luckor, lister både golv och tak blir 2 nyanser mörkare. Den färgen kommer ev också att användas till lite detaljer i inredningen också. Har t.ex en paradhandukshängare i furu som behöver en uppfräschning.
Andra detaljer som handtag, kökslampa, gardinstängerna och redskapshängare blir i svart smide. Får ju bli nya bänkar nu med eftersom vi får ett tredje ställe som behöver en bänk, eller nygamla om vi hittar det. Ska kolla på en byggåtervinning i första hand. Annars blir det ljus ek som golvet.
Vitt tak, fönsterträ, element och dörrkarmar. Vi behåller våra ekdörrar. Har bara dörrar in till de två smårummen där.

Men än återstår lite annat jobb med golvet innan vi börjar måla och arbetsbänkarna ska höjas dryga cm. Vi åker ju bort ett tag nu och då ska C måla skåpen invändigt med hjälp av nån "kandidat" sen så!

Sitter framför TVn och damfotbollen, just nu 2-1 till tyskorna. Inte ett dugg intresserad egentligen men det luktar ju OS-medalj. Ska vara lite sällskaplig här en stund nu.

Tur

Av Neta - 19 augusti 2016 23:29

Jag har haft ett skänkskåp jag inte varit riktigt nöjd med, tyckte det såg hoptryckt ut. Köpte det begagnat och tänkte väl inte på det förrän det stod här.

Av Neta - 19 augusti 2016 08:27

Slipdammet ligger överallt trots att man försöker dammsuga hela tiden. Precis som att det gömmer sig och kryper tbx igen.

Vaknade strax före 6 av ett ljud som visade sig vara regn, inte vilken skur som helst, var som en grå vägg utanföf fönstret. Inte så långvarigt som tur var utan övergick i mer normalt regn sen.

Nu ska vi strax åka in till Ikea, äter frukost där idag och igår blev det hämtmat. Knepigt att leva utan kök.
Kroppen är inte riktigt med heller, idag reagerar den på rusket. Svårt att stödja på hö ben och armbågarna har sagt upp sig. Kul när jag ska ta mig till bilen med kryckor. Hoppas jag fixar dagskryssen i morgon, Elle, jag, Leif och Mi o Ma åker på Mats Rådberg. Sen kolla lite på crusingen på American car på hemvägen.

Får väl tvätta lite idag sen och börja se efter vad som ska med till Motala. Ser lovande ut där med både temp o väder de dar vi är borta. C ska vara hemma och måla klart hehe.

Här ska vi bo med sjöutsikt.

Av Neta - 18 augusti 2016 00:05

Många av er känner ju mig genom Dbd. Typ halva min vänlista av er som är utsocknes har jag väl traffat där. Många goa kompisar som man kanske inte hör så mkt ifrån nu.

Dansbandsdax är egentligen en webradiokanal där man fick önska dansbandsmusik. Den blev aldrig tyst då vi var flera hundra, kanske tusen medlemmar. Gick 24/7/365. Sen fanns det både ett forum och en chatt och där kunde vi alla dansare och utövare av musik mötas. Vi var ett gäng som var mer aktiva och så kul vi hade. Lite tragiskt kanske för många var ensamma och hade umgänget vid datorn. Men vi träffades också.

Sent igår kväll började jag prata med en kille därifrån och vi började prata om de fester vi haft, 2 i Skultuna och en i Arboga + ett gäng kryssningar där vi varit allt från en handfull till upp mot 50 pers.

Vissa har man ju kontakt med mer än andra men vi spånade om en träff igen och det mest praktiska är ju på en kryss.

Jag hittade en bra dag, en dag i dec då det ju krävs lite framförhållning. Många glada tillrop har jag fått efter att jag bjudit in i ett evenemang. Men svårt att minnas alla och vilka man fått kontakt med där egentligen.

Igår rensade jag min vänlista på Fb, kvar är bara dom jag träffat eller sett uppträda. Då stötte jag ju på en del av dom och kände redan då hur kul det skulle vara att ses igen.

Men Elle o jag satt idag och försökte komma ihåg dom vi kände bäst och vi gick faktiskt in på Dansbandsdax.se och hittade några med.


Det här är alltså ingen kryss ordnad av Dbd utan jag och några till som vill träffa våra kompisar igen, vill framhålla det.


Idag har det börjat slipas i köket, men sen är det lite fix med underarbete m golvet som L gör.


I morrn ska han in och handla prylar, typ plankor eller nåt till det. Innan ekgolvet ska läggas. Men det blir ju efter målning så klart.


Av Neta - 16 augusti 2016 22:42

Dom byggde gediget -62 det har vi märkt idag. Vi trodde att vi nog skulle behöva byta stommar men när vi slipat bort färg som varit i 70-11 lager så är träet hur friskt och fint som helst. Så vi spar lite pengar men får lite mer jobb ist. Det är många färglager som ska bort. Och luckorna är också trä, ingen konstig skiva av nåt slag.
Men det får ta den tid det tar.
Däremot hade jag velat spara bänkskivorna också som är i svart perstorp med ett mönster som heter virrvarr av en prins minsann. Dom däremot är ganska äckliga på undersidan så jag tror att vi offrar dom. Ska ju ha ekgolv så det blir väl sånna bänkar med.
Har ju den perstorpen på badrumsväggen så får nöja mig där. Sen måste vi köpa en ny skärbräda som inte är fane'r. Handtag och lite stänger till redskap blir i svart eftersom gardinstängerna är i svart smide.
Men det tar sin tid, än har vi bara provslipat och just nu är det lite snickring av smådetaljer han gör. Lite lagning och lite nya ide'er. Hela tiden kommer vi på saker som behövs. Har skippat tanken på tapet och glas över diskbänken, lutar åt kakel. Men först ska vi titta på nån väggskiva som finns på Ikea.

Sen golven, det är inte masonit under mattan överallt, t.ex under. bänkarna men det ska vi nog ha innan vi lägger det nya.
Fönsterfärg hade jag glömt i budgeten, men har halva priset på Flugger på nån kupong.

Får 2 rullar tapet över med pastellfärgat köksmotiv men dom kan man kanske sälja.








Rev den våtrumstapet som var övermålad med vitt så där 3-4 lager idag och det var inte lätt.

Men vi är igång iaf och som Stina sa, det märks att pappa tycker det är kul nu när vi väl är igång. Synd att han hade så lång startsträcka bara.
Nu börjar han prata om att dra om el och annat pyssel med. Bara räkna med långbänk alltså.

Av Neta - 16 augusti 2016 01:42

Var in till stan i dag. Va lite vi behövde handla bl.a målartvätt. Mötte mamma och syrran på CG och slogs av hur dåligt mamma går. Så ovanligt då hon alltid varit så snabb och rörlig men först en olycka och sen en krånglande fot har gjort det så mkt sämre.
Så glad över att syrran har bil o körkort så hon kan skjutsa henne. Ja tror Rs son gör det med. Läste förresten om en 65-årig tjej som tagit körkort idag. Vinner jag pengar lovar jag att ta det också ;-D Kan hon så kan väl jag!
C handlade arbetsbyxor som hon kan ha knäskydd i, hon ska ju lägga nya golvet ( om L låter henne göra det) knäskydden kostade däremot nästan mer än byxorna så hon köpte ett liggunderlag för 40kr ist, så kan hon göra egna ev dubbla till o med. Kan hända att knäskydden som var färdiga är nå special och mkt bättre men kändes då som vanligt liggunderlag.
Hon gullungen köpte en ny blomma till mig idag ist för en hon vattnade ihjäl. Fanns inte samma men nu fick jag en stor mörkrosa krysantemum.
Elle var med in men åkte hem efter, C körde vi direkt till jobbet. Sen tog vi det lugnt (jag) och halvlugnt (L), han har gjort lite småfix med lådlister som behövde bytas och nåt mer som lät mycket. Mycket sånt som jag inte tänker på. Jag har ett knä som börjat värka igen, trodde jag var av med sånt när jag fick rullstol, men icke. Kanske gjorde jag för mkt igår fast jag tyckte att jag höll mig lugn. Satt mig i soffan på em och gick därifrån bara för att laga mat. Lyssnat på 2 poddar jag följer, dels Wahlgren och Lundqvist som jag tycker är bra, Kicken och Niclas Wahlgren. Sen I säng med Gabriel och Tobias som är så där, idag blev det lite väl mkt dravel. Väldigt ojämnt hur just den är.

Vi kollade på Lotta på Liseberg medans vi åt, brukar inte titta på det men va bra artister iaf.

Blåser rätt bra igen. Kylan håller i sig, idag var det bara 14 gr på förmiddan. Känns som sommaren tog slut. På onsd börjar skolorna igen och hade inte jag varit pensionär nu så hade jag börjat jobba efter sommarlovet idag.
Hoppas det blåser lite mindre på lörd då vi och ev Mi ska på dagskryss med Rosella och lyssna på Mats Rådberg.

Elle, Leffe o jag drar ju till Motala några nätter på månd, hade hoppats på lite sensommar då. Inte höst!

E fyller ju 30 i vinter och började prata om att hon vill till Ullared innan. Vill handla partyprylar till festen kan jag tro. Först tänkte vi åka över min födelsedag men då är det fullbokat så nu åker vi dan efter och blir borta 2 nätter. Från höstlovet och fram till jul är det ju tydligen hysteriskt där så glad vi åker innan. Har ju tänkt sluta med julklappar från i år eftersom det försvinner några tusenlappar nu när jag blir pensionär på riktigt. Men där kanske man kan köpa nåt iaf till dom yngre.
Jag handlade inte jättemycket sist vi var där och gör det nog inte nu heller men en slags pyttesmå kex ska jag iaf bunkra som inte går att få tag på här. Serut som små fullkornsskivor av limpa, ca 2 cm och det finns både ljusa och mörka. Helt sockerfria och lite saltade med. Dansk produktion och så goda. Kan dippa dom ist för chips med.

Vi har ju alltid bott på motellet och en gång i en stuga. Stugan bor vi aldrig mer i men nu ska vi bo i en handikappanpassad lägenhet som är 30 kvm i samma område som radstugorna är. Trots att den är så stor så är det 4 bäddar. Jämför det med motellet som är hälften så stort. Blir lite ovant att behöva ta bilen fram men i värsta fall får väl L köra ner oss och tillbaka med bilen. E fixar aldrig att gå den sträckan. Där inne sen lånar hon ju alltid en scooter liknande dom vi har hemma.
Ska iaf bli kul att komma iväg den årstiden med, ha nåt att se fram mot.

Ska ju ha lite fest eller vad jag ska kalla det helgen innan där. Middag blir det väl snarare. Tänker göra en gryta o baka lite bröd. Fokus på umgänget och inte på "fylldagen"

Nu ska jag försöka focusera på sömn, hoppas jag sover bättre än föregående natt. Natti!



Av Neta - 14 augusti 2016 23:31

Natten till igår vandaliserades minneslunden på vår kyrkogård. Blommor hade kastats omkring och ner i en vattenspegel som finns där, ljuslyktor hade krossats och lika med lite minnessaker. Inte första gången heller det hänt liknande på kyrkogården eller vid klockstapeln. Utan tredje gången i sommar skrevs det på församlingens facebook idag.
Många tror att det är ungdomar som spelat pokemon go som varit där och gjort det. Ska finnas ett pokemongym där. Folk har sett ungar cykla omkring därinne vilket iofs inte är ovanligt att man tar sig över kyrkogården med cykel, gåendes så klart! Åker själv alltid över när jag ska till församlingshemmet eftersom vägen förbi saknar gång och cykelbana.
Men respekten för det stället gör ju att man tar sig på en genomfartsgång från A som är grinden bakom brandstationen, till B som är ut genom porten på framsidan. Man kör ju inte omkring mer än man behöver. Inte ens jag med handikappscootern.
Men hur är man funtad om man skändar en minneslund? För mig är det här ett värstingbrott. Noll respekt för död och dödens vilorum.
Kan inte heller låta bli att fundera över det där spelet och dom som placerar ut dessa figurer. Varför på en kyrkogård eller i en klockstapel?

Idag får ni göra kors i taket! Köket plockades ur inför målning. Christine och Leffe har slitit som 2 illrar. Det är ju bara 11/2 år sen vi köpte färg och golv.
Jag kunde inte göra så mkt men lite kunde jag fixa med och jag gjorde en planering av hur vi kunde ställa det som behövde vara greppbart.

Och lite sånt här

Föndterbänken blev väl bra? Fågelfritt iaf ;-)

Men när man börjar plocka ur....

Fy farao va grejer och då är skafferiet kvar. Ska in i skänkskåpet tänkte jag.
Micro, kaffebryggare och vattenkokare får va på altan. Där också alla smaksättare på flaska är.

Hittade en tom krok till lampan men la kupan i ett skåp.

Och när man tar bort saker ja då ser man hur illa det är, fy farao!

Oj va suddig den var. Ja så vi har och göra, blir väl stor rengöring innan vi kan slipa och spackla. C jobbar ju en del så det kanske inte blir så effektivt heller men det är iaf igång. Borde va klara innan frosten kommer :-D
Hon kom på att hon behöver arbetsbyxor med, hade sett några lila på Jula

Och när det här är klart ska det storrensas på saker. Men har även hittat en del gobitar som ska börja användas.

Ekar rätt bra där nu.

Av Neta - 14 augusti 2016 00:04

Åkte in redan vid 17-tiden, måste handla lite. Utanför Citygross stod en rullstol så fint parkerad vid handikapprutan. Vi gick in och frågade om det var deras lånestol men det var det inte. Dom verkade inte intresserade av att ta hand om den heller.

L gick och kollade på den och vi såg att den var från hjälpmedelscentralen. Jag trodde nån stressad taxichaufför glömt den. Tänkte tanken att den kanske var stulen och dumpad där, men nej den var lite för fint parkerad för det.
Skrev i färdtjänstgruppen för Uppsala, och i stora Uppsalagruppen och vilken grej det blev. Allt från att det varit handpåläggning till rena fantasier. Men så, i stora gruppen skriver en karl att det är hans frus och att han hoppas att den står kvar. Vi var redan därifrån men 10 min senare har han hämtat den och tackar mig för att jag la ut bilden. Är inte facebook fantastiskt ibland iaf? ;-)

Det var lite kulet men "Walk in the park" hade konsert i Botan, vi var egentligen bara intresserade av att höra Miriam Bryant. Biljetterna var slut sen länge och kostade 600 spänn så det var inget alternativ att gå in. Glada för det med när man läste i tidningen idag. Fåtal toaletter på 9311 pers, ja ni läste rätt. Över 1 timmas kö.
1 1/2 timmes väntan på mat, stod 12 foodtrucks därinne. Folk hade varit riktigt förbannade. Jag fattar inte hur dom fick plats på den begränsade ytan.

Härinne satt vi när Tom Jones spelade. Var rätt glest m folk där då vi kom strax före 18.30 men tjocknade på rejält på bara en kvart. Ville inte fota där vi stod efter Thunbergsvägen, folk satt ju precis utanför bilen på gräset.
Vi satt i bilen, varmt o skönt och vi hade fika med oss.

När Miriam hade sjungit klart vid 20-tiden åkte vi runt kvarteret och uppe i slottsbacken på båda sidor av avspärrningarna var det en hel del folk. Ber om ursäkt för dåliga bilder, men tagna genom rutan i farten.

Avspärrat upp mot slottet och försatt så man inte skulle se in i Botan

Vi nöjde oss där och åkte hem, E hängde med och vi käkade lite räkor och tittade på Lest Dance junior på play, det hade varit tidigare.
C var på Holmen och dansade och hade en kompis med hem som sov över. Sen försvann hon ut till Rebecka.
Hon hade tänkt åka på Eldfesten eftersom Mammas pojkar spelar men orkade inte riktigt. Hon äter ju fortf piller för sin sjuka. Dom spelar iofs i morgon med men ingen av oss tänker gå, det är svindyrt där med. Iaf för våra plånböcker.
Ev åker vi upp och tjuvkikar bakifrån på fackelhoppen och fyrverkeriet på slutet i morgon kväll. Man ser allt utom vattnet.

L har letat 3 timmar efter slipmaskiner m.m idag. Jag bad honom provslipa en kökslucka men det hann han då inte.
I morgon har C sagt att vi ska plocka ur köket, vi gjorde en plan för hur vi kan ställa grejer på vardagsrumsbordet för att det man behöver ska vara greppbart. Micron tar vi ut på altan, den är ju inbyggd så det går bra. Har ju sen både gasolplatta och elwok.
Diskmaskinen på köksbänken får stå kvar under målningen, vi täcker den och lyfter bort den bara då det är absolut nödvändigt. Lika bordet, det är för stort för vårt kök, så det använder dom och står på nu sen får han sätta motorsågen i det. Har ju försökt både sälja det och byta men inte fått nån respons. Nu blir det ett nytt. Vet precis vad jag vill ha.

Sen får vi se då vilken långbänk det blir. Vet ju hur lång tid det tog när vi flyttade in. Hur mkt han gör själv men annars är C övertygad om att hon kan göra det med hjälp av kompisar. Hon ska iaf lägga golvet, i värsta fall får Johnny komma. L har ju yrsel och kan inte stå framåtböjd eller dubbelvikt.
Något ska väl jag och E kunna göra med. Måla lister kan man väl sitta och göra.
Sen kom vi på att vi målar hallen med, ska ju på nytt golv där och bara buren och byrån att flytta. Det är ju redan målat där på väv, så tar man en liknande nyans behövs nog bara 2 strykningar.
Har ljust aprikos nu, men tänker ljust gult. Ja o taket då så klart..... Hmmm lister o garderober är ljust skitbrunt men va visst vitt en gång..... Men väggarna först sen inser nog han med att det behövs med.

Sen kan man ju hoppas på ringar på vattnet..... Och är det nån som känner för att hjälpa till, är ni såååå välkomna! :-)



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards