Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2016

Av Neta - 6 augusti 2016 08:24

Det är numera tradition att vi åker ut till Öregrund iaf en av dagarna i båtveckan. I år blev det igår och då hängde Mi med.
Vi åkte en för oss delvis ny väg dit över Film, älskar sånna mysiga små vägar det är ju då man får se hur folk bor och nu vet vi var Björkparken ligger med.
Gillar ju våra bruksorter och särskilt området runt Österby och Dannemora.

Jag tror vi fick den sista parkeringen vid vattnet borta vid piren, de andra var avstängda.
Vi satt oss helt enkelt vid vattnet i början av piren mkt för att det stod en Alm där som Elle kunde få lite skugga av. Men vi hade världens utsikt

Här är nån halvtimme innan utsatt tid men vi tog en fika och en glass. Vädret var med oss, ett och annat svalkande moln och lite ljumma vindar av och till.

Utsikten bakåt var inte så tokig den heller. Gräsö i bakgrunden.

Dom blev väl ca 45 min sena och det blev rätt mkt båtar som ville ha första parkett där ute. De som visade upp sig igår var båtar med rätt starka motorer typ V8 och dom lät rätt bra.

Stod en del folk längst ut på piren och dom blev lite blöta tror jag för båtarna drog upp rätt mkt vatten och hade nån slags utsug. Dom åkte parvis. Fick ingen bra bild på dom, det går ju så fort.
Väldigt kort uppvisning där men dom hade en till senare.

Vi käkade när dom åkt klart, hade med oss pastasallad, rökt fläskfile' och melon. Så fräscht o gott i värmen. Elle hade gjort så fina matlådor åt oss.
Efter det rörde vi lite på oss, strosade i hamnen och Mi och jag satt oss på kortsidan av hamnområdet en stund medans dom andra gick och köpte lite rökta räkor i Strandkiosken.

Vi såg på lite vattenscootrar som lekte i vattnet och kollade in båtfolket. Bakom oss var det full kommers med marknadsstånd men vi fick leta förgäves efter färska munkar till kaffet. Det fick bli toscamazariner från Ica ist.
Då hade båtarna börjat sin andra uppvisning och den såg vi mellan båtarna i gästhamnen på betydligt närmre håll. Där blev vi sen sittandes med vårt fika en bra stund, hände lite på båtarna närmast bl.a 5 tjejer som satt och sjöng till gitarr och dragspel.

Så mkt fina båtar.

Vi var rätt nöjda efter 6 timmar där så Mi o L gick och hämtade bilen. Körde samma väg tillbaka till Örbyhus och lämnade av Mi. Han och E satt och pratade i bilen bl.a om böcker dom läst, och om nån resa dom gjort, det är så kul att höra Mi berätta saker. Han har verkligen gåvan att kunna berätta så man blir intresserad, han är ju lärare och van att göra det med.
Vi fortsatte till Tierp. Parkerade vid Hemköp och gick bort till den lilla parken mitt emot Ica. Tog en macka, lite mer melon och lite dricka medans vi väntade på bubblorna.
Fast det var inte bara bubblor, hade glömt hur många olika folkvagnar det fanns.

Alla var ju inte i toppskick direkt och jag tror det var 3 st "Herbie". Alla bilder jag tog finns på min facebook.

Sen packade vi in oss i bilen åkte och köpte oss en kurdisk langos med hem. Kurdisk var nog en himla massa ost på och nån vitlökssås. Goda var dom iaf. E tog en (1) räka vi andra orkade inte så dom är kvar till idag.

Delade på en skvätt rose' som var kvar i en flaska. Sen gick luften ur mig totalt. La mig men kunde ändå inte somna direkt. Fötterna hade svällt lite och det kröp så där obehagligt i benen. Men efter en timme var fötterna normala och jag somnade. Drömde om vatten och hav, simmade under vattnet.

Idag blir det nog lugnt! Lite mulet ute och kan komma nån åskskur på em.

Av Neta - 4 augusti 2016 23:09

Nu är det drygt 2 veckor sen vi var på röntgen i Enköping. Dan efter stod det i Es journal om de 4 förändringarna i hennes lever.
Idag har doktorerna haft rond om det. Tror ni dom har hört av sig till henne? Tror ni dom fört in några nya journalanteckningar?
Dom måste ju veta hur lätt det är att läsa sin journal på nätet, fattar dom inte att man gör det?

Den här ovissheten tär så ini bomben! I 22 år har vi varit oroliga att hjärntumören ska komma tillbaka! Så händer det här! Levern, 4 st....HUR fixar man det OM det är malingt? Kan man transplantera en människa som inte producerar kortison?
Jag håller på bli galen! Själv är hon ganska cool, går på som vanligt trots att hon har ont ibland.

För mig går det käpprätt åt helvete! Gick förbi hyllan med naturgodis igår och hittade blåbärslakrits.
Har ätit alldeles för mycket! Ingen citron eller vinäger i världen kan neutralisera det här. Visserligen bara 43% socker mot 88% i vanligt godislakrits men ändå! Rastlösheten gör att handen åker ner i den där påsen alldeles för ofta!
Vet inte om lakrits är så himla bra heller ens som osötad. Men det är en av dom saker jag har himla svårt att låta bli. Har t.o.m frusit in rörda osötade hallon med lite lakritspulver, helt osötat så klart! Letar nu 1/2 dl täta burkar att göra mer i. Kanske funkar med björnbär med. Plockade dom första igår.

I morgon ska vi kolla på båtrace med V8-båtar! Är väl nån förtävling till Roslagsloppet. Sen crusing med bara gamla folkvagnar i Tierp. Kul fredag som avslutas med langos, upptäckte just en ny grill som säljer det i Tierp. På dan käkar vi rökt fläskfile' o pastasallad som E håller på att fixa nu. Lunchpicknick på Öregrunds klippor. Inga fel alls i det. Sol ska det bli med så vi kanske doppar tårna i havet.
Men nu vila! Gonatt!

Av Neta - 4 augusti 2016 00:31

Ni vet han som spräckte sammetsbrallor på 60-talet och en bit in på 70 med.
Biljetterna blir ganska dyra om man som vi ska ha några st, lika tyckte Mi o Ma så vi bestämde oss för en picknick i Engelska parken bredvid Botan där han uppträdde. Ja vi blev några till som satt där. Tror nog vi var 2-300 totalt och då var det väl en hel del inne där han spelade med. Hela Thunbergsvägen var som ett pärlband av bilar och inte en bänk eller nåt bord var ledigt. Folk satt till och med på kanten av statyn.

Vi kom tidigt för vi hade ju varit ute i Hammarby, blev inte att vi åkte igår och jag fick inte gå i Linne's trädgård därute idag heller. L tvärvägrade när han såg att det var lösgrus och uppförsbacke in till husen. Icke tillgängligt för rullstolar alltså. Men Skruttan fick sin havre från Fäboden iaf.

Redan vid 19-tiden var vi iaf där, kom samtidigt som Mi o Ma och vi satt så bra. Hittade ett ställe med 3 stora och ett barnbord i grupp liksom, perfekt!

Det var inte jättevarmt och drog om rygg och nacke, därav att jag har luvan på ponchon uppe.
Vi hade gjort potatissallad utan potatis, tog squash i stället. E ska gästblogga om den i matbloggen. Hennes recept.
Hade kyckling och tsatziki, grönsaker, oliver, bröd och frukt, kaffe och muffins. Så vi behövde inte vara hungriga precis. Mi o Ma hade sushi. Ma hade ju jobbat första dan efter semestern idag.

Lite vin och sangria rann allt ner också.

Där borta på andra sidan muren var han och det var perfekt ljud åt vårt håll. Bara att få höra han och alla låtar så där live var ju en upplevelse.
Mest folk på den kanten men många satt som vi i mitten av parken. Tyckte det blev väl högt ändå av och till.
Det enda vi saknade var ljus på borden då det blev mörkt. ;-) Dålig picknickrutin här.
Det höll på till runt 22, men folk satt kvar en stund. Ingen gjorde sig nån brådska. Det är betydligt fler bordbänkar i parkerna i år än vad det varit. Många med betongplattor för engångsgrillar i mitten, det gillar vi.
Många pokemon gospelare här uppe med.

Blev lite trafikkaos upp till Dag Hammarskjöldsvägen när alla som tjuvlyssnat skulle därifrån. Hade behövts lite polisdirigering där. Såg taxi som genade vid Fysikum.

I natt ska det visst komma regn, vi har haft mest sol senaste dagarna men idag var tydligen sista med värme sas det. Men kollar man på yr ska det bli hyfsat från i morgon em och på fred med.
Bra för då ska vi till Öregrund på båtveckan och till Tierp på folkacrusing m Mi.

Då vi kom hem till tystnaden tog vi en fika och såg allsången. Var några nyckelharpspelande damer vi kände med.
Nu är det sovdags!

Av Neta - 2 augusti 2016 13:37

Ja twisten skulle då vara glassen i Stadsparken innan ;-D vet ni hur svårt det är att hitta på överskriften? ;-)

Vi tog med oss en kaffetermos och köpte en glass. Satt och tittade på alla pokemonjagare, jösses va många dom är. Ja vi hade en vid bordet med. Rätt som det är säger E, "det är en fågel på bordet." Trodde hon såg i syne innan jag förstod att det var spelet. Fattade inte att det var spelet då hon sa "kolla det kommer en råtta" heller. Hjärtinfarkten var nära och killarna vid bordet bredvid hade väldigt roligt. :-D

Vi gick runt och kollade blommorna innan och efter vi fikade. Här lite smakprov.


Hur fint är det inte med blå petunior framför limefärgade tobaksplantor, ska jag nog ha nästa år.

Som jag funderade över dom rosa som jag ju kände igen så väl men inte kom på vad det var. Nej, för här har jag dom ju bland kryddorna. :-) det är ju oregano. Ett år hade dom satt både dill, persilja och sallad i planteringarna. Så jag borde ju tänkt i dom banorna.

Dålig bild men det var häcken av Astillbe längst bort jag ville få med, så läckert att blanda rosa, vita och röda. Borde bli fint som en fond till en rabatt.
Det var en bröllopsfotografering vid dammen så vi ville inte gå ut.
Ja sen gick vi och köpte jordgubbar och for upp till Stenhagen. Parkerade och fick syn på den här lilla krabaten.

Parkerad så ordentligt i cykelstället. Vi var där ganska länge och den stod kvar när vi åkte därifrån vid 20.30 så jag tror den var kvarglömd. Hoppas den kommer till rätta hos sin ägare och att ingen snor den.

Ja vi fyllde på förråden ordentligt igår. Är en massa andra saker vi vill göra i veckan, det är båtvecka i Öregrund, Folkacrusing i Tierp på fred m.m
Idag ska vi till Linne's Hammarby så varning för fler blombilder, i morgon är det Tom Jones i Botan och vi har blivit ett kul gäng som ska tjuvlyssna och ha picknick. Sangria är på kylning.
Men det bästa ändå sker kanske ikväll, då ska vi äta kräftor! Längtar!

Hittade ju ingen golvljusstake och har väl egentligen ingen bra plats för en sån härute heller. Hade ju fixat det så klart men hade ju den här med. Ljusen har synts dåligt när jag haft värmeljus i kupor. Vanliga skulle nog vika sig ganska fort i den söderhörnan. Så vi testade att sätta i 2 igår och dom hade laddat bra trots den fula byggplasten emellan. Den vi aldrig får ändan ur för att byta. Tyckte det blev lite gulligt. Lamporna kostar 5kr på Rusta. Har flera kandelabrar och funderar på att göra i en sån med. Lamporna är rätt tunna i foten när man tar ur dom ur markpinnarna men L värmde armerad slang och tryckte ner dom i. Så satt dom lite stadigare.
Nu ska vi jaga en väggkandelaber till E så hon kan få så på sin balkong med. Tänk er att ha sånna ljuskronor i träden om man har en sån trädgård :-)
Nu måste vi nog åtgärda den där hörnan med riktiga fönster så,den syns bra utåt med.

Nu är jag lite fikasugen, ni kanske förstår varför ;-D E har gjort mandelmuffins med råsocker i.

Går åt mkt citronvatten idag, har det här att kompensera med.

Ha det gott så länge!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards