Mina ord och tankar

Alla inlägg under september 2016

Av Neta - 15 september 2016 00:07

Idag hade Elle tid på ögon på Ackis så vi for in till stan. Christine skulle ha lunchat med en kompis som fick förhinder så hon hängde på.
Varit 2 stora vattenläckor i stan i natt, halva stadsparken låg under vatten och många bostadsområden har inte haft vatten. Då är man glad att man bor i ett samhälle med eget vatten.

Sov länge, tror jag tog igen lite från några föregående nätter. Vaknade 10.15 Duschade och åt lite frukost, slappade med C innan vi åkte in vid 13-tiden.
Släppte av E vid 70 och åkte upp till Maxi som hade rotfrukter för 1kr/kg. Köpte på mig ett par kilo av lök och rödbetor, ett kålhuvud och en kålrot.
Hittade lite billigt av annat med. Hämtade E när hon var klar så till GC för vi skulle ha nåt på Clas Olsson.
Åt sen lunch där och E skulle in på Kvantum. Dom visade sig ha 10kr-dagar så det blev lite där med, bl.a Schampo, balsam o duschcreme.
L skulle in på MM efter spackel och E skulle ha micromat från Willys a' 15kr, hon har ju matlåda ibland. Hon fick köpa några åt oss med för man fick köpa 10.

Varit en kanondag här, och en varm kväll med. En fantastisk måne steg upp ur sjön. Suttit med tjejerna och pratat ikväll TV var på men inget jätteintressant. Vi var lite trötta allihop, E åkte väl hem vid 22. Nu är kl midnatt och jag är klar med lite småfix. Sängen nästa!
Godnatt!

Av Neta - 13 september 2016 18:26

Vi åker ju gärna i Sverige, man har sina smultronställen och hela tiden hittar man nya. Tror jag varit i de flesta landskap, mkt tack vare Ls jobb. Följde ibland med på kommenderingar och det var alltid nån annan fru med man kunde göra saker med medans dom jobbade. Då fanns det ju fortf flottiljer lite här o var i landet.

Sen har vi ju haft husvagn som vi åkt runt med en del, framförallt innan tjejerna kom. Gav mig 17 på att Johnny skulle varit i de flesta landskap han sen läste om i skolan.
När E föddes ställde vi upp i Siggefora och stod säsong i 16 år. Men vi åkte också ett par veckor varje sommar och även andra årstider, under många år var vi alltid i Falun under Allhelgona.

Till slut var vi för lata att riva och började hyra stugor ist och på den vägen är det väl lite fortf.
Vi åkte dock till Malung i 11 år med husvagnen.
Nu har vi haft problem med bromsarna som ju är elektroniska på vår vagn. Trots att L fixat själv och även haft den på verkstad så vill dom inte riktigt fungera.
Läckage på pannan har vi haft med, en enkel grej att fixa men gaisten försvann väl lite. Nu är den mest förråd.

De senaste åren har vi bara bott på hotell, i stugor och nu även på vandrarhem. Då har vi alltid bokat med booking.com, varit så himla bra. Man väljer stad eller landskap och sen får man en massa förslag.
I gårdagens kvällstidningar är dom omskrivna, några som bokat utomlands hade inget hotell när dom kom och fick inte mkt hjälp heller. Vilken mardröm!
Tur att inget sånt hänt oss.

Vi är dock nöjda med dom, har bara positivt att säga om dom. Kommer att fortsätta boka genom dom. Hamnat på så många mysiga ställen vi aldrig har hittat själva.

Nu har vi också gått med i STF, dom äger ju bl.a Vandrarhemmet i Motala vi bodde på nu i aug. Sett i deras katalog många små mysiga hotell o vandrarhem jag skulle kunna tänka mig att åka till.

I år har vi ju varit iväg 3-4 nätter varje sommarmånad ist för en längre prriod, föredrar det. Kommer ju till fler ställen med. Denna månad håller vi på m köket men i slutet på okt ska vi iväg 3 nätter igen i samband med min födelsedag.

Vi har pratat om husbil, och visst kan det suga i campingtarmen ibland. Men samtidigt tror jag vi är rätt klara där. Man blir äldre och mer bekväm. Jäkligt skönt med stuga eller hotell.

Idag har jag fått min kvartalsdos med B-vitamin. Åkte upp i sol med bara en banan i magen och E mötte mig där så vi handlade lite lyxfrukost och åkte hit och åt långfrukost.

Inte gjort jättemycket idag, har fortf himla ont och nu ikväll har tjejerna gjort maten. C ska på kören och E åker väl hem så småningom. Blir en kväll med bok i sängen tror jag.

Av Neta - 12 september 2016 23:40

Har länge varit irriterad på det företaget som liksom aldrig nöjer sig. Kommer mail och samtal var och varannan dag med tjat om att man ska köpa fler lotter.
Jag har en lott och är fullkomligt nöjd med det. Får tillbaka mina 160kr ett par ggr om året.
Har förklarat det för dom som ringer och bett dom ta bort mitt nr. Men dom fortsätter både att ringa o skicka mail.
Igår blev jag urförbannad.

Droppen blev det här! Kom i postlådan i söndags av en yngling i deras tröja. Idag såg jag ett gäng om 4-5 ungdomar i deras tröjor som går runt. Mest irriterad är jag över att jag ska behöva ringa för att slippa dom. Provade 3 ggr men inte kom jag fram. Dom får väl komma då så ger jag 17 i att öppna helt enkelt.
Lotten ska sägas upp! På det numret kom jag inte heller fram.
Det är ingen bluff har jämfört numret med det på hemsidan.

Elle har äntligen fått en tid för att kolla upp sina leverförändringar, i mitten av okt. 2 juli var vi i Enköping...... Orkar inte bråka, mer komplicerat att göra det för vuxna barn med. Å jag är ganska säker på att hon påpekar det här själv.



Hon blev intervjuad för ett tag sen och idag såg jag det i tryck. Just nu är hon inte på Fyrishov, bara i kyrkan på måndagar men bakar inte. Orkar inte! Jag är glad så länge hon åker dit iaf.
Orolig för det här så klart! Och för om hon ska få nån sjukpension. Annars står hon helt utan inkomst i januari. Jobba är ju inget hon orkar. Inte varje dag iaf och inga heldagar. Hon är så slut e 4 timmar på måndagar att hon sover bort resten av dan sen.

Såg Sofias änglar ikväll och det var som att färdas 23 år tillbaka i tiden, kände igen allt dom sa och känslor dom beskrev. Hopplösheten, ovissheten, ja allt!
Inte 17 kommer det dom gjorde åt dom att hjälpa heller. Men glädjen får dom ju en skvätt av iaf. Och högre värde på huset.

I morrn ska jag fylla på b-vitamin igen. Det är 3 månader mellan gångerna men tycker jag nyss var där.

Sommaren är tillbaka på dagtid iaf. Varit så härligt idag med och ska fortsätta några dar till. Njuter för fullt.

Nu ska jag bläddra lite i min tidning som kom idag. Solong!

Av Neta - 12 september 2016 01:28

Ni har kanske sett att jag gjorde ett bildinlägg igår också.

Fick låna den här också av samma person. Det är dom som spelade panflöjt o trumma.

Idag var Elle o Leffe och plockade majs en bit norr om oss. Vi har ju turen att ha gårdar med självplock och gårdsförsäljning nära oss. E köpte dessutom både gulbetor och rödbetor samt en stor squash. Vi köpte 12 och hon 10 majskolvar, L fick plocka för hon kunde inte gå där med rollatorn. 5kr st var väl inte mkt att bråka om men den pyttelilla ostkakan dom köpte för 50kr tycker jag är rena ockern. Det var dessutom " bara" en färskostkaka och ingen äkta.

Men nu har jag ont, det är lite jobb med att skala och framför allt dela majs.

Satt på altanen.

Till slut kom jag på att det var lättare att skåra och bryta av dom när jag skulle dela. Tröjan var dock inte så vit längre då jag var klar. ;-) Saftade av sig rätt bra.

Blev iaf nästan fullt i stora 12- litersgrytan bara av mina. 24 halvor. Förutom varsin vi grillade till köttet ikväll så är nu dom andra förvällda och paketerade i frysen.

Vi är fler som har ont här

1500 spik har Christine o Leffe slagit i här, en i varje hörn. C är nog den som gjort mest.
Varför? Ja det undrar jag med men det ska fästas i varenda golvplanka tydligen. Det ska ta bort knarret. Har slutat bry mig.

Som ni ser måste Skruttans toalåda och mattor vara kvar annars pinkar hon på golvet. Oroligt som 17 för henne nu och ingen som riktigt tar sig tid med henne. När E åkte hem stampade hon precis som, glöm inte säga hejdå.

I morgon ska jag inte göra ett smack! Kommer nog inte kunna röra högern heller. Känns i nacken med.

Trött som en Gnu har jag varit hela em med. Funderade nästan på att sova middag ett tag. Men nu ska jag äntligen få vila min trötta lekamen.

Av Neta - 10 september 2016 23:58

Hon som var flink med kniven

Ser ni mig?

Uppsala Dansakademi

Vackra var dom

Av Neta - 10 september 2016 23:09

Börjar redan på morgonen och pågår som längst till 2 i natt tror jag. En del saker pågår nån timme, kanske då och då, en det 2-3 timmar och annat hela tiden.
24gr och sol gjorde att ovanligt många människor var ute även på dan annars brukar det vara färre då och tjockna till vid 18 så där.
L tog en helledig dag och vi for in till 14-tiden. Förra året var vi mest runt nationerna och vid ån, så i år bestämde vi oss för att börja i den andra änden vid Stationen och passagen. Hade sån tur att vi hittade parkering på Salagatan precis vid tunneln vid centralen.
L har inte varit i nya Frodeparken så dit gick vi först och kikade sen ner under passagen och där stod Hemvärnets musikkår i Flygvapnets uniform och spelade. Är ju nåt han känner till som f.d officer i vapnet. Stod där en stund innan vi gick upp och kollade in linedance och nåt gymnastiskt. Typ judo fast i grupp.

Sen gick vi till thaigatan d.v.s Bredgränd och tittade på något av det häftigaste jag sett. I över halva gränden stod det 3-dubbla rader med festklädda thailändskor. Å dra mig baklänges vilka kläder, vilka frisyrer och vilka hårdekorationer! Tänk er det festligaste ni sett, gånger 3 eller nåt. Guld, glitter, blommor och pärlor i överflöd. Både i tygerna och smycken.
Det var så mkt folk att man liksom fick kika mellan dom så fota var tyvärr omöjligt. Sitter man som jag ser man ju sämre ändå men tjuvkikade lite i en mobil nån höll upp också och filmade med. Där skulle man ju gjort det med en selfiepinne.

Sen gick vi upp till gågatan, halvvägs dit i höjd med radion så stod det 5 karlar och glodde på nåt. En stod på huk och jag trodde först det var en olycka för det låg nån karl på marken med men L såg att han hade handbojor så det var väl nån som åkt fast för nåt. Vi hörde polisen sen och att dom stängde av sirenerna där.

På gågatan var det full kommers, det är det iofs alltid men idag lite extra. Tror aldrig jag sett så mkt krimskrams, foodtrucks och godisstånd som idag. 5 st foodtrucks bara på torget.

Mer linedance på torget, lite bättre än det första faktiskt och några barn som höll på med nåt på andra sidan. Men gick inte och se nånting där tråkigt nog och nu var vi hungriga.


Jag har heller aldrig sett så mkt folk som det var ute idag. Fick nästan panik några ggr, sitter ju så långt ner. Här hittade vi iaf ett bord vid Max så det blev kycklingburgare och sallad till sen lunch.

Fotat med solen i ögonen, såg absolut ingenting :-D
Sen gick vi norra delen av gågatan. Bokbord utanför biblan och CD för 30kr bredvid, Kinks, Kenny Rogers mm, riktiga nostalgiplattor. Böckerna kostade typ 25 och 40kr, hade kunnat handla hur mkt som helst. Ännu mer kommers på den sidan, även jordgubbar, lingon och kantareller från.... Estland!!!
Varför i hela friden då när skogen är full av dom?
Ja sen godis och brända mandlar i mängd, handväskor och armband.

Nu hade kl blivit halv 5 och vi gick efter lite "urtappning" på St Per bort till buggen, vår klubb UBSS

Rätt glest i början men det fylldes snart på. Mikael höll kurs i bugg och där har dom ju hittat en bra efterträdare till dom "gamla rävarna"
Dåligt med folk från förr annars, märks att det är lite generationsskifte. Ingen uppvisning heller.
Rätt som vi stod där kom Ma hon trodde hon skulle hitta oss där ;-D och det gjorde hon ju. Mi satt på en sportbar och kollade fotboll, det hade han väl för 17 kunnat göra hemma. Hon skulle iväg sen till museet och höra sina spelkompisar. Dit är det kullersten och det hade jag bestämt mig för att undvika. Får så himla ont om vi går så.

Vi övervägde om vi skulle stanna och se eldshowerna men var samtidigt rätt möra av allt ljud. Jag blev också dålig av en tjej som satt kanske 3 m från oss men stank som en hel parfymaffär! Vidrigt!!! Såg fler som flyttade sig så det var inte bara jag.
så vi bestämde oss för att ta samma väg tillbaka till bilen, nu var det ju nya uppträdanden.

Vid Celsiustorget var det någon form av orientalisk dans. Så högt ljud dock så vi stannade bara en stund. På torget var det nån form av barnrörelse såg ut lite som chi gong. På andra sidan torget lyssnade vi en stund på panflöjt, detta otroligt vackra instrument. Dom 2 killar som spelade hade indianskrudar på sig och hade även en på trumma med sig som ibland spelade en annan sorts flöjt. Så fint!

Hade sett ytterligare ett jordgubbsstånd där vi tog av från gågatan och hade planer på att köpa med mig hem. Så klart hade dom packat hop. På Bredgränd hade thailändskorna börjat sälja take away mat iförda sina fina kläder. Nåt ville jag ha med hem så köpte ett slags snacks, friterade pannkakor typ.

Va goda till kaffet men väldigt söta och jag tyckte det var lite banansmak med.
Beundrade konstfullt skuren vattenmelon och sötpotatis. Satt en och skar och hon var flink med kniven hon. Va mycket folk igen så kom inte åt att fota. Ma hade dock tagit en bild på det så ska be om den.

När vi sen korsade Kungsgatan så såg jag min barndoms, ja ungdoms bussar med. Man gick på i bak och där satt konduktören och tog betalt. Hade ett par pojkvänner som jobbade så, Lingon och Ramlösa hette dom....;-D närå dom hette Christer och Hasse men hade dom smeknamnen. Lingon hette Lingman så det kom väl av det, varför Hasse kallades Ramlösa har jag ingen aning om. Kom då inte av Gunnarsson iaf. ;-D

Där har man ju suttit och åkt med några varv :-)

Nu var linedancen bytt mot Uppsala Dansakademi utanför stationen. Barn och ungdomar i alla åldrar dansade, så himla duktiga på allt från disco till showdans.

Nere i passagen var det 2 killar på olika sorters trummor men dom gick vi bara förbi. En stackare stod lite längre bort och sjöng Taube och vi hann höra sista låten. Stördes rätt bra av trummorna.

Upp till bilen och hem. C skulle åkt in ikväll men bangade. Gick upp tidigt i morse, cyklade 1 mil var med kören och repade hela dan och cyklat hem. Hon va rätt mör!

E var kvar här när vi åkte och hade gjort mat så vi bara kunde sätta oss att äta rostbiff med bulgursallad och pepparrotsröra. Så skönt!
Tittade på Wizex i Tack för dansen medans vi åt. Så bra ikväll! Sen åkte E hem.

I morgon ska dom på självplock av majs. Ingen ide' att jag följer med tror jag. Rullstol på sånna ställen brukar inte vara optimalt. För långt för att ta scootern med.

Nu ska jag varva ner lite innan sänggång. Tror det blir ett glas vin faktiskt!

Av Neta - 9 september 2016 22:47

Ja så är han döpt då prins Alexander, o herregud vilken glad skit. Satt så tryggt hos föräldrarna och log så glatt mot moster då hon läste i kyrkan. Den rösten kände han igen.

Det här fick väl alla och smälta med, dom har ju träffats förr det märktes ju.

Ett vackert dop i en vacker kyrka omgärdad av mer eller mindre vackra människor ( då menar jag kläderna)

Varmt o soligt idag med men en molnig inledning. Njutit i solen och vart på en tur m C, hämtade bl.a Paket.
I morgon är det kulturnatten i stan, få se om L vill slita sig. Elle vill iaf inte med och Christine ska gå med kompisar, först ska hon på kördag.
Jag skulle vilja in en sväng iaf men vi får väl se. Inte livsviktigt.

Sov dåligt i natt så blir en tidig, för mig iaf kväll nu.
Sov gott när ni ska!

Av Neta - 8 september 2016 01:13

Nu har vi fått lite värme igen! Så skönt hela dan iaf i lä. För så klart måste det bli lite vindar med. Blåste upp rejält i natt och det höll i sig första halvan av dan iaf.
Vi kunde sitta ute och äta och sitta kvar ute till 21-tiden. Så mysigt att vara där och kunna tända alla ljus. Lagade till o med lite mat därute ikväll.

En ratatoille med vita bönor i till torskrygg, så gott.

Sillmacka med rödlök till lunch och en dito med matjes va inte heller så dumt.

Som den hantverkare han är måste han ju ha rast då och då, här mitt i tillskärning av gipsskivor till väggen där kaklet ska vara. C o han var in och köpte några skåpstommar och dom skivorna idag. Skulle haft golvskivor med men dom hade fått fel leverans så han måste åka in i morgon igen. Vi hade tur och fick låna grannens släp med.

Vi har en ombyggnad på G till lägenheter i gamla restaurangen mitt emot oss. Det har varit stiltje med några få dars undantag sen i midsomras men idag var dom igång igen.

Vet inte hur bra ni ser det men när jag kom in i sovrummet ikväll såg jag en randig fasad ist för en enfärgad. Jag vet att det ska bli en fortsättning på planket förbi huset och kanske är det så att de lägenheter som är åt det här hållet ska få uteplatser där lika dom i andra hushalvan. Då ska väl fönster bytas mot dörrar och några ska byggas igen med.
Ser lite lustigt ut iaf.

Annars har det väl inte hänt så mkt idag, E kommer så troget varje dag nu och hjälper till lite. C har varit på ett par intervjuer om receptionsjobb. Hon vill vidga vyerna lite. Hon hade stött på sin bror på ett av hotellen, lite otippat men han var tydligen på nån utbildning. Han och sonhustrun så klart har 14-årig bröllopsdag idag. Grattis på er!

Har nu läst alla tre böckerna i triologin jag skrev om häromdan. Fick den tredje boken igår och har med lite sömn emellan sträckläst den.

Nu är det iaf sovdags för länge sen! Gonatt på er!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards