Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2016

Av Neta - 18 oktober 2016 01:51

Nej vi är inte klara, strular lite med dom här sneda väggarna. I natt drömde jag att allt rasade, både kakel och nya vitrinskåpet.
Livet har kommit emellan lite med, mer om det i gnällinlägg nån annan dag.

Sen är det inte symmetriskt runt fönstret, jag tyckte han skulle göra om och göra rätt men han vägrade. Vi blev ordentligt osams men inte ens det fick han att ändra sig. Det och den där glipan kommer att göra mig vansinnig ett tag. Så tog fixet slut, han håller på med de sista plattorna nu efter att ha fått åkt in o köpt nya grejer till kranar och gu vet vad. Bara hoppas det räcker han står iaf vid kortändan så räcker det inte så är det väl till typ sista raden. Men det har ju strulat hela tiden så varför inte göra det nu med. Lika bra att räkna med det ;-) sen ska det fogas.

Vi har iaf börjat plocka tillbaka i skåp och lådor, eller C har, jag har rensat, slänggt iväg en massa Tupperware och annat. Man behöver ju inte ett tiotal kannor, 7 stekspadar och 13 slickepotter m.m m.m Blir några lådor till Erikshjälpen. Har ett skåp kvar vars saker står i min kokbokshylla, det enda skåp vi inte rensade senast. Har masor av dammsamlare där som små fat för tepåsar, tomma kryddburkar och annat krafs vi inte använder så nu åker det iväg.
Rensade i kassen med saker jag plockat ur en av hyllorna i det skåpet, nämligen plastpåsar, stekpåsar, och bullformar. Herregud va bullformar vi har, vi som typ aldrig bakar bullar. Slänger ju inte oöppnat men allt som låg löst och blivit tilltufsat åkte. Får nog lov att börja göra muffins lite oftare.....

I morgon ska jag också äntligen flytta in i skafferiet, och plocka upp i kryddhyllan. Skafferiet ska jag göra själv, får sittstå på min nya pall.

Gjort lite fynd med, hade glömt knäcktratten och knäckbrickorna jag köpte förra året. Så smidigt det var med dom. Lite knäck lär jag göra iaf, fick slänga hälften från förra året då jag glömt dom i vinterlådan på altanen. Hittade dom när vi gjorde i ordning för sommaren..... Jag äter ju inte så mkt godis längre. Bara lite lakrits från naturgodiset som har halva sockermängden mot vanlig, blåbärslakrits heter det. Här finns det bara på Maxi. Sen 70 % mörk choklad med hallon från Lidl. En kaka räcker flera veckor.
Har däremot fuskat med en kaka till kaffet ibland, när värdena blev normala var det svårt att vara duktig där. Men äter ju mina Metaformin så hoppas det är bra ändå och det är ju inte varje dag.

Nu fick jag veta att fixet tog slut när det var 6 plattor kvar att sätta. Retfullt! Men den hylla vi ska ha vin i ska också få kakel ovanpå sig. Blir bättre än spill från golvet. Kanske om vi hittar rätt bord för det ska han fräsa ur för några plattor mitt på det med. Som inbyggda karottunderlägg. Han ville använda den leksaken till borrmaskinen eller hur det är. Kanske eget verktyg, vet inte. ;-)
Kul att jobba med trä, skulle vilja kunna svarva, göra fina kanter, ilägg och så. Undrar om det finns kurs för pensionärer?

Fick en så konstig kommentar, har gjort ett evenemang på facebook om min middag på lörd. Av dom kommer bara 7 ser det ut som. Har ju skrivit tidigare att det blev lite manfall där då ingen i min familj kommer då utan när jag fyller. J hade en stor fest inplanerad med Rasmus klubb, nåt jubileum, syrran var upptagen förmodligen med nåt i hästväg och mamma kan ju inte komma då. Några andra hade med fått förhinder. Några långväga jag nästan visste med men ville bjuda iaf. Men dels är det nån respektive med där dels har vi faktiskt vänner som inte har facebook hur konstigt det än kan låta ;-) så vi blir några fler vilket jag skrev i bloggen, men då stämde ju inte siffran och det måste hon påpeka. Trodde hon att jag ljög eller?

Jag börjar bli lite stressad nu, vill ju städa ordentligt till dess o "städerskan" jobbar varje dag till dess. Men å andra sidan vad är viktigast? Träffa vänner o ha trevligt eller få bort precis alla dammtussar? Blir nog röjt men kanske inte på väggar o i tak som jag tänkt. Risk för fönstertvätt bara på insidan med, eller inte alls :-D
Har iaf bestämt vad jag ska bjuda på, gjort lista för handling och dragit ut recepten. Bra nog det!

Kom på en dag med att jag har blommorna från köket står på baksidan, inte så många som lever där tror jag. Blir till att köpa nytt! Sörjer dock nässlorna lite.
Får väl ta in pellisarna i värsta fall, dom och fuchsiorna står på altan och är ganska fina.

Nu ska jag dejta JB och bege mig till drömmarnas värld!





Av Neta - 16 oktober 2016 01:43

Idag har han satt ovanför spisen och sen förberett och tagit ur för kran, eluttag mm på de som ska vara över diskbänken. Skräpat ner min nya fina bänk har han gjort med... nejdå det är faktiskt plast på den som skydd men på den här bilden syns inte det. Vet inte vad dom där tejpbitarna är där för, möjligen kanske det ska borras där. Trots att han kämpat för att få stommar i våg så blev det en 2 mm glipa mot fönstret. Det sitter alltså inte rakt.

Men det har ju lutat åt alla håll det kan och lite till i både golv och väggar så varför skulle det vara ok där. Tänkte först riva ner och göra om, men vi sket i det. Får väl hänga grytlapparna där ;-)

Mycket pill o fix är det och många pauser fick han ta idag. C hjälpte till så gott hon kunde innan jobb men det är trångt att vara två nu när spisen stod i vägen. Vårt gigantiska bord står där med för det är bra att lägga ut på. Det ska han sätta motorsågen i sen, försökt sälja men det är tungt och för stort. Lite skadat på skivan med även om man så klart kan slipa. Men folk idag vill ha nytt.
Själv ska jag leta efter ett på loppis. Såg ett jag kunnat tänkt mig i måndags men vi fick inte med oss det då. Man kan ju hoppas det finns kvar nästa vecka.

E har varit hemma idag, tagit det lugnt och bara varit ut till affären. Vi hämtade pizza så slapp vi sätta tillbaka spisen. C jobbade kväll och jag har försökt rensa lite.

Nu ska jag sova! Godnatt!

Av Neta - 15 oktober 2016 13:51

När jag hörde den första nyheten från " over there" om clowner som sprider skräck, misshandlar och dödar vet jag att jag sa till C " Vilket tips dom fick där då alla sjuka idioter"
Hade jag rätt?

Är det här en bild av en clown? Är det så här vi vill se dom?
På flera ställen har dom nu dykt upp här också det måste ju vara ett utmärkt sätt för dom som har för avsikt att skrämmas och göra illa att inte röja sin identitet. I nyheterna från de senaste dygnet beskrivs åtskilliga incidenter och fler lär det bli!
Vi ska inte kalla dom här för clowner för det är dom inte! Dom står inte alls för det som en clown står för.

Det här är en clown! En clown är snäll och lite tokig, busig på ett snällt sätt. Han ska blåsa såpbubblor och leka med ballonger och göra människor glada, inte skrämmas!

Minns ni clownen Manne på barn-TV? Han som fick alla barn att helt plötsligt kunna lite dövspråk och som på ett fint och pedagogiskt sätt lärde ut skillnad på att bete sig bra eller dåligt.

Våra sjukhusclowner som gör ett så bra jobb på våra barnsjukhus hur ska den verksamheten nu fortsätta?

Så här presenterar en sjukhusclown sig på en hemsida.

Det är så här vi ska träffa och uppleva clownerna!

Av Neta - 13 oktober 2016 23:02

Har ni det bra därute i cybern? Själv sitter jag inne o glor på mina svarta fönsterrutor. C och L håller på med nån fuktspärr där kaklet ska sitta och jag har gjort nåt så sexigt som att sortera plastburkar på em. Tuperware åt ett håll, billiga frysburkar som är bra att ha åt ett, loppisgrejer to bee åt ett tredje och slängburkar över axeln ner i en kasse som lär bli många innan jag gått igenom alla köksgrejer. Satan i gatan va här ska rensas.
Köpt korgar att ha dom i och ska ha lock i en egen korg så kanske man kan para hop rätt.

Kollat på Landgång med Sannex, så kul. Blev så glad i Malung i somras när Andreas kom fram till oss och sa att han tycker det är så kul när vi kommer för vi har varit med från början. Och det har vi ju, jag är ju inte så dum att jag tror att vi är ensamma om det men det är iaf gulligt att han säger så och kommer fram till oss när han ju oftast har ett gäng unga damer runt sig. Lika att få träffa Emil och Micke igen.
Micke trummisen lärde vi ju känna när C gjorde sin prao med Nova, han och Emil som också spelade däri då, och vikade för Mini i somras tog henne verkligen under sina vingar. Såg till att hon åt fast hon var så nervös att hon nästan dog och var bara allmänt omhändertagande.
Vi åkte ju med husvagnen efter emellanåt. Kul att få uppleva turne'livet och se lite av Sverige. Andreas, Cathrine och Christer var ju också så himla trevliga och jag tycker det är uppriktigt synd att inte Cathrine sjunger så längre. Hon är så bra! Spelar "hicklåten" med henne ibland ;-D

Kollade på Wahlgrens värld sen också och kan ju ärligt säga att om hennes dotter var min skulle jag se till att hon flyttade hemifrån.

Vad tycker ni om att Bob Dyland får nobelpriset i litteratur då? Var det fler än vi som blev lite chockade? Var ju tvungen att läsa några texter sen och visst kan karln skriva, inte tu tal om det. Undrar bara när Åsa Karlström få det priset? Hon skriver också med känsla och väldigt fint. Fina, goa Åsa!

La ut en jobbannons på facebook i en sån grupp för Uppsala förra veckan. 6 st anmälde intresse, 2 ringde till assistansbolaget. Min kontakt där och jag kom överens om att dom skulle få skriva ett personligt brev som mail och berätta om sig själva för att vi ska ha något att gå efter när vi ska anställa sen. En person har gjort det! Iaf hittills. Ja blir väl inte så svårt då om jag inte har mer än en och välja på ;-)

Ont idag så klart, priset man får betala för man inte sitter med armarna i kors i soffan. Längtar efter en varm bassängträning men de räcker inte mina timmar till. Det sociala är viktigare.
Kan inte låta bli att skratta när jag tänker på hur handläggaren på kommunen övertalade mig att söka 10 timmar extra för att jag verkligen skulle ha att ta av. Nu har jag bara 10 timmar på en hel månad. Resten ska min man fixa, fick ju ledsagare för att vi skulle kunna göra separata saker. Han har dessutom haft en hjärtinfarkt och har egna grejer 2 ggr/vecka. Hur ska han orka det?
Lika tycker dom jag ska åka färdtjänst ist för att ledsagaren kör min bil. Vad kostar det kommunen då? Bara det att jag inte har nån färdtjänst. Kostar mig en tredjedel av det att vi har min bil ist. Lägg dom pengarna på att ge mig fler timmar ist då!!! Räknar som de nötter dom är!

Idag fyller R år, fina R som skrämde oss så vid nyår. Men som nu är hemma om än fortf i rullstol och gör framsteg som få i den åldern.

Elle har ringt och försökt få tag på sin kontaktsköterska idag med. Ingen har svarat på hennes mail. Så himla dåligt! Hon har känt sig trött idag och kom inte hit. Lite oroligt är det att inte ha henne under ögonen. Bara hoppas hon hinner ringa om det händer nåt. Kollar hur hon mår på mesenger iofs.

Nu ska jag fortsätta lite till här!




Av Neta - 12 oktober 2016 22:44

En del skruvar som var med var för korta och han lyckades inte hitta till alla så blir till att köpa i morgon.

Här ser ni hur bänkar och golv blir

Vi hade ju tänkt att göra ett skänkskåp av det här. Göra en bakvägg, sätta dit täcksidor som skulle sågas med lite snickarglädje och även kläs invändigt mellan över och underskåp med den bröstpanel vi har spart i källaren som också skulle bli bakväggen.
Vi känner dock att det dragit ut så mkt så vi spar det. Det ska bli samma handtag som övriga skåp och det ska bli eluttag uppe vid fönsterbrädan samt att kablar som legat lösa ska sättas fast. Resten avvaktar vi med precis som ev målning av det här.
Fönstren är målade inne, resten tar vi i vår. Då kan man ta ner dom och måla ute.

Lugn dag med besök av en kompis jag inte träffat på 3 år. Hon bor uppe i Gästrikland i Årsunda men tvekade inte att komma med deras kakelskärare som vi får låna. Trevlig träff med lunch och äppelpaj.

Nu lite planering av återflytten av allt. Vi ska iofs kakla först men planering skadar aldrig. ;-)

Av Neta - 11 oktober 2016 14:13

L hade grundat en del lådor invändigt med väggfärg, " det hade vi ju så mkt av" så nu fick han måla om alla lådor invändigt för lackfärgen i dom började släppa.
Vi var ju för farao klara. Blir så trött! Vi måste liksom vara klara med köket i helgen. Nu är det gjort iaf och tur det inte var det gröna. Tur att han är " nattmänniska" och att vi bor som vi gör.
Hallen tror jag vi målar som Mr Bean med dynamit haha.
Vill ha hela nästa vecka på mig för städ och handling till lörd. Behöver ju möblera om lite med för att kunna ha ett långt bord, blir ju ca 15 st. 2 pers + E ska sova över, en nere och 2 uppe i sofforna E och en till. Kräver lite planering. C jobbar.

Samtidigt så funderar jag på förvaring under säng. När man har lite svårt med lederna är det ju skönt med lite högre säng. Ny madrass behövs och funderar helt enkelt på ställa en 21 cm resårmadrass på Ikeas överskåp och sen en 4 cm tjock bäddmadrass. Kan man ställa skåpen på golvet utan ben eller sockel?
Funderar också på om det blir för stumt. Nu är sängen 58 hög då blir den 65. Klarar man det? Känns iaf som jag ska klara lite högre än nu och tittar man på kontinetalsängar är ju dom jättehöga.
Sen hur man gör mot vägg och de sänghörn som inte får skåp under. Vill ha på en långsida och i fotändan. Den står ju mot vägg.
Skulle behöva förvaringen så jag ska " kunna själv" och inte behöva be om hjälp hela tiden. Har ju en del i överskåpen nu. Väskor, tjocktröjor o sånt.
Någon av er som gjort så? Har ju sett att dom gjort så på Tv men då kanske ännu högre med typ trapp upp men det vill jag inte ha. Däremot ska jag göra en sänggavel. Gjort en sån i en dockvrå på jobbet en gång bakom en madrass för o få en mysig sagoläsarhörna. Så kul att göra.

Måste söka lite på sänglösningar på nätet tror jag.


Av Neta - 11 oktober 2016 00:20

Tårarna har bränt bakom ögonlocken hela dan. Känner mig så otroligt frustrerad.
Vi åkte in till Ackis efter att jag bestämt mig för att följa med iaf. Gick upp och så småningom blev hon inropad, C följde med in och jag läste en Ica-kuriren från i våras i väntrummet.
Efter bara en stund kommer dom ut igen och jag får höra att det blev ingen magnetröntgen. Röret man skulle åka in i var bara 60 cm och hon hade inte ens fått in axlarna tyckte jag hon skrev till nån. Hon rymdes iaf inte, de hade provat med att ha armarna över huvudet men det gick inte heller.

Så överviktiga personer och bredaxlade män kan inte bli röntgade där. Hon skulle dessutom ha en grej på magen som byggde ca 1 dm till uppåt.
Det gjorde så ini bomben ont att se hur ledsen hon var. Det är 3 månader sen hon fick veta att hon har den här skiten i levern, hon är så himla trött, orkar knappt göra någonting och har ont.
Hur kan det här vara möjligt på Sveriges proffsigaste sjukhus. Ett universitetssjukhus!

Personalen hade iaf kontaktat endokrin som skickat remissen. Pratat med en av läkarna vi absolut inte vill ha ett dugg med att göra vilket tjejerna också sagt. Men sköterskan körde över dom totalt, C fick inte bli arg och läkarn var jätteduktig, så det så. Då hade C sagt att det inte var dom på röntgen hon var arg på.
Hela dan har E väntat på att dom skulle ringa henne från endokrin men inte ett ljud, själv har hon inte orkat. Jag får ju inte ringa pga den där jäkla sekretessen.
Vi övervägde att bara gå dit men det är långt från där vi var så E orkade inte. Hoppas hon orkar ringa i morgon.

Ja efter det där traumat, för det var det! Det finns grader även i helvetet. Vi satt oss irestaurangen och åt. Försökte lugna ner oss.
Nu är vi ju oroliga över vår lilla resa, skulle inte förvåna mig om hon får tid i en annan stad, för det kommer det att bli, just då. Hon har ju sett fram mot den så mkt.

Åkte till Återbruket för att iaf få göra nåt kul. Det första jag ser därinne är en kökspall med stege. Hög pall med 2 steg på för 100kr, kostar åtskilliga hundralappar på Tradera t. Ex. Köpte den direkt. Gråmelerad med svart stativ. Behövs lite svart färg på det men annars helt ok.

Vi hade en sån som jag havererade, välte både den och mig och den blev rätt demolerad. Bästa för mig att sitta på när jag lagar mat. Ska försöka att inte välta med den här.

Sen en Tupperware smal hög burk, har flera lika och dom är bra till mjöl mm. 15kr En liten vitlöksgömma för 5kr, som ett litet fat med kupa över för påbörjade vitlökar.

Elle hitade en påse med sjösten och snäckor, precis vad hon pratat om att hon ska ha på borden på sin 30-årsfest, 10kr. Hon köpte nåt mer med som jag inte har koll på. Älskar loppisar!

Sen behövde hon till Lidl men sen gick luften ur henne. Hoppas hon kan kanalisera om sin förtvivlan till ilska nu. Hade somnat av ren utmattning då hon kom hem.

Vi åkte också hem, försöker förstå hur det kan hända men gör inte det. Väsbys gamla sunkiga sjukhus ska tydligen ha en magnet som iaf är 70 cm. Men vi hoppas på Huddinge, våra gamla hoods, mkt av hennes eftervård förra gången skedde ju där.

Biltema säljer startkit för bockbrännare .......;-) Snodde bilden på fejjan.

Av Neta - 10 oktober 2016 00:00

Såg inte att tejpen satt kvar på listen när jag fotade, den är borta nu. Va har inte satt nån täckskiva mellan kyl o överskåp för det kommer att bli en ny. Den är högre och jag kommer att mista min extra lilla frys jag har över kylen nu som varit så bra. Där har jag örter, svamp, paprika, pålägg o smör. Sånt man kan behöva snabbt vid matlagning. Men jag har ju 2 fullstora på andra sidan bordet så jag får väl möblera om lite. Finns ingen mosvarande den jag har nu som är lika hög eller högre. Å andra sidan får jag en större kyl, är inte ens frysfack i den.

Mycket skyddsbitar som ligger överallt men ni ser framkanten på bänken iaf. Ny skärbräda är det också, köpt på metervara ;-). Tyvärr var bok det enda alternativ som vi kunde ha. Hade ju velat ha ek.

Diskbänken, här ser ni lite av golvet med.

Jyskhyllan är hopskruvad. Lite kaxigt sa jag att jag skulle göra det men det var ingen Ikeabruksanvisning direkt och på danska så jag gav upp. Den är perfekt där den ska sitta, vi provade men den är inte där än. Bambun är väldigt lika eken.



Även denna vinförvaring är hopskruvad, ska bli kryss från hörn till hörn i alla 4 fack och jag måste göra nåt på ovansidan för att dölja vad det där nu kallas, fult ju. Synd att vi bara får 6 cm över på bänken. Funderar på om jag kan ta nån spillbit från golvet. Ska ju stå en grön växt där. Hörnskydd av nåt slag måste dit med eftersom den ska stå mellan dörrarna till smårummen och hörnen är vassa. Kan ha nåt kvar efter tjejerna.

Vitrinet är inne men ska målas i stomfärg men med vita dörrar eftersom den kommer att stå mittemot skafferidelen. L vill måla över stommarna en gång till med. Han började med kryddhyllan idag och den är nu slipad och grundad. Ska sen målas med den blanka grå som stommarna, hade blivit för mkt med den i grönt med.

Ja sen ska vi kakla.... Tror han är lite nervös för det så jag får väl sitta bredvid och säga hur han ska göra.

Festade loss lite ikväll. Idag satt sig C och E och frågade en del som inte svarat om middan, händer mkt den helgen tydligen, känns som vi valde fel men vi blir väl iaf några stycken. Några nattgäster med. Fyller ju veckan efter men det är en vardag och vi åker tidigt som attan på morgonen efter så då blir det nog lugnt. Jag är tydligen upptagen några timmar från lunch men sen åker vi väl och hämtar ut gratistårtan och nån extra ifall det skulle plinga på dörrn. Kan ju hända att nån granne kommer. ;-) eller mamma.

I morgon är det dags för Elles magnetröntgen. C följer med henne o L lär ju skjutsa. Har inte bestämt hur jag gör än, det är ju tråkigt att vara själv hemma men inte jublar jag över sjh heller. Stöd har hon ju ändå.

Ni får väl se i morgon hur jag gjorde.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards